Självporträtt



Spindelnät






Bloggtorka?

Jag har inget att skriva om just nu känner jag. Jag vill bara att min onda rygg ska ge sig snart. Har legat på en ihoprullad handduk på golvet ett tag, det känns som det hjälper lite faktiskt. Skulle vilja måla, men jag har en känsla av att ryggen bara blir värre av det, av alla små rörelser. Och självklart regnar det ute, så jag har ingen lust att ta en promenad heller. Blä. Men jag kan ju lägga upp några fler bilder från min fotopromenad för en vecka sen, det har jag glömt! Det blir i nästa inlägg :)

Ensam på gymmet

Idag var jag faktiskt ensam när jag tränade, åtminstone i några minuter. Och vad skönt det var! Jag tänkte nästan sjunga högt för det var så bra musik på radion, men jag nöjde mig med att bara sjunga lite för mig själv ifall någon skulle komma in. Konditionen var riktigt jobbig, men jag hade bestämt mig för en viss tid och höll den, så jag kan känna mig nöjd!

Förresten. Jag har funderat länge. Och jag vet inte hur jag vill stava. Gymet eller gymmet? Vilket ser bäst ut? Någon som vet om det ena är mer rätt än det andra?

Skitigt hår

Jag har typ världens skitigaste hår, men jag ska träna ikväll, så det känns onödigt att tvätta det innan. Men som tur är så ser det inte lika äckligt ut som det känns.

Har precis kollat på Tyra Banks show, det handlade om ungdomar som har sex typ. Och jag blir alltid så irriterad på att deras föräldrar får det att låta som världens hemskaste sak! Det är väl inget konstigt att ha sex när man är 17?

Lasagne

Jag har varit sugen på lasagne hur länge som helst. Säkert flera veckor. Som bekant tar det ju lite längre tid än att bara slänga ihop makaroner och korv typ, så jag har inte tagit mig för att göra någon lasagne än. Men nu är det dags! Och jag tänker göra två stycken så kan jag ta fram ur frysen senare. Medan köttfärsen puttrar tänker jag passa på att diska, det behövs kan jag säga.

Trötter..

Jag är så sjukt trött idag. Natten till igår sov jag inte tillräckligt, men igår var jag ändå ganska pigg. Idag däremot har jag sovit ordentligt, men jag är fortfarande helt slut. Kanske är en efter-naprapat-effekt. Mådde ju skit dagen efter jag hade varit där sist också. Nu är det American Idol som gäller ett tag framöver. Tittar ni något på det?

Godnatt

Har fått lite ont i armen av allt detaljmålande idag.. Men jag har kommit en bra bit med bladen i alla fall. Kanske 1/4 kvar eller nåt. Nu är det verkligen läggdags. Men konstigt nog är jag inte så trött som jag borde.. Godnatt!

Ja, just det. Jag har bokat resa till Göteborg för att hälsa på hos Cecilia om två veckor. Äntligen ses vi igen, det var nog ett år sen sist! Och det är verkligen inte okej!

Shopping med Jenny

Imorse var jag hos naprapaten igen, hon masserade mig och knäckte en massa låsningar, nu känns nacken mycket bättre! Efteråt gick jag lite på stan och på Panduro hittade jag en pensel och Jenny, haha. Vi bestämde oss för att åka till IKEA och lunchade där. Sen blev det Marieberg köpcentrum en sväng också. Blev som tur var inte så mycket shoppat, det har jag inte råd med.

Huvudvärk

Det är inte många gånger denna sommar som jag har behövt gå upp tidigt. Men nu har jag varit vaken i snart en timme. Och är man van att sova tills man vaknar så känns tjugo över åtta ganska tidigt. Ska till naprapaten nämligen. Undrar om hon botar huvudvärk på grund av trötthet också?

Kvavt gym

Har varit och tränat. Styrka och kondition. Det var ett gäng härliga tonårskillar där som skrek och hade sig. Hade armbrytartävling och sprang omkring och snärtade varandra med handdukar. Kul. Tydligen är det 16-årsgräns, men de kanske borde höja gränsen för de kunde verkligen inte bete sig som folk. Visst, jag tycker det är helt okej att de skrattar och har kul, men de behöver ju inte höras överallt. Jag är en av alla dem som går och tränar för att koppla av lite och få lugn och ro och bara koncentrera sig på träningen, men det var inte det lättaste.. Hursomhelst så höll jag nästan på att tuppa av när jag körde konditionen. Återigen var det så sjukt dålig luft där inne, så jag fick ta pauser och gå till det lilla fönstret som var lite öppet för att få i mig något syre. Nog för att jag inte har världens bästa kondition, men jag får ju inte andningssvårigheter när jag är någon annanstans, så det måste betyda att det är väldigt dålig luft där inne. Fel att öppna alla fönster om det är så varmt?

Handerpants

Hahaha, det här är så grymt fult. Hittade det hos Foki. Och om du nu mot förmodan skulle vilja köpa produkten så finns den här. Men alltså. Vem skulle köpa det? Och varför?


Måla

Nu ska jag sätta mig vid köksbordet och måla lite. Synd att det är så äckligt grått och trist ute. Hoppas lamporna lyser upp tillräckligt, annars gillar jag dagsljuset bättre. Fastnade framför två filmer igår, så det blev sent. Igen. Cinderella man och Thelma & Louise, båda var riktigt bra!

Fix

Nu har jag skruvat ihop bokhyllan och det blev så bra så. Den ligger och vilar på vardagsrumsgolvet nu, sen ska den in i sovrummet. Det ska bli skönt att få upp lite grejer i den, den andra bokhyllan svämmar över! Jag verkar för övrigt vara i klimakteriet idag, jag bara svettas, haha.


Började måla igår, det ser bättre ut i verkligheten, men jag tror det kan bli riktigt coolt. Har ju inte hunnit så långt, det tog betydligt längre tid än jag trodde. Men då har jag ju det jag gör nu när Dennis börjar jobba och jag får vara ensam på kvällarna. Har städat av köksbordet så jag kan sitta där istället för på golvet. Då kanske jag slipper få så ont i ryggen.

Match

Gårdagens outfit. Man måste ju matcha om man kan!


Schminket


Örhängena (rea på Indiska förra året)


Skorna (rea på Din sko)


Outfiten (gina tricot och ellos)


Till och med jackan (second hand) matchar. Och paraplyet! Fast det tänkte jag inte på förrän sen. Det är turkost med vita prickar :)

Ny bokhylla!

En kompis skrev på facebook att hon ville av med en Billy bokhylla och jag nappade på det eftersom vi behöver en. Däremot var det inte så lätt att fixa någon slags transport av den.. Känner inte så många som är i Örebro just nu, särskilt inte folk med bil. Men så ringde den räddande ängeln Jenny för nån timme sen och frågade om jag ville följa med och handla. Visste inte ens att hon var här, så det var verkligen perfekt. Det gick inte få in bokhyllan i bilen först, så vi fick skruva isär den halvt liggande i bagaget, hoppas ingen såg oss. Men nu är den här inne. Fantastiskt vad bra det kan ordna sig ibland. Och alldeles gratis dessutom!

Jag och Dennis tänkte åka till stan och gå på Harrys igen, får se om jag kommer in bara, det är tydligen 25 års åldersgräns. Töntigt. Men annars får vi väl gå någon annanstans. Kom ganska nyss hem, så jag måste nog fixa mig lite innan vi beger oss. Hoppas alla har en bra lördagskväll!

I paketet..

Jag kom nyss på att jag skulle passa på att fota mina nya grejer från H&M medan jag ändå hade på mig skjortklänningen. Jag får alltid mer gjort sent på kvällen eller på natten än under dagen..

Här kommer i alla fall en modevisning utan dess like, hahaha. Ursäkta den skitiga spegeln.


Skjortklänning (69 kr!) som sitter jättebra förutom över brösten, går inte ens knäppa ordentligt! Och mina är inte stora på något sätt. Konstigt. Men men, det är bara att ha ett linne under och ha lite uppknäppt.


Jag, köket och min underbara kamera. Gillar klänningen, perfekt längd!


Väskan (129 kr) var som sagt lite större än väntat. Men jag hade ingen i den storleken innan, så det är bara bra :)


Mina nya väskor. Den mindre fick jag av Magnus i födelsedagspresent.


Trenchen (98 kr). Färgen är någonstans mittemellan.


Den såg bättre ut med halsduk. Och när det är så kallt så jag behöver jacka så behöver jag säkert halsduk också, haha.


Mysiga fickor på allt!


Har en likadan kofta (49 kr) fast turkos, tunn och skön på sommaren.

Hoppas att ni också hittar något på rea, det är ju det bästa! Visar vaxduken senare. Ska nog dela den på mitten för den var så stor. Så får jag en till både köksbordet och utemöbeln!

Trädet

Det blev massor av bilder när jag var ute och fotade idag, 90 st ungefär. Alla blev förstås inte bra. Men jag gillar många av dem! Jag får nog dela upp lite i olika inlägg. Börjar med min första anhalt. Trädet!


En tjusig björk


Svårt att fånga på bild, men jag blir helt kär när jag ser sånt här!


Snyggt!




Jag lade mig och vilade på trädet en stund.


Sen började jag jaga en stackars myra. Moahaha.

Grillad lax

Gjorde mumsig grillad lax med fetaost och äpple till middag. Grillade lite zucchini och kokade färskpotatis med dill också. Mycket smaskigt. Hittade laxreceptet här!

H&M-paketet är hämtat. Väskan var större än jag hade trott, men det gör ju inget. Ska ta lite bilder sen så får ni se.

Tre bra saker med viktuppgång

Jag är så uttråkad! Visst, skönt att vara ledig en månad till innan skolan börjar, men jag skulle faktiskt hellre jobba och ha något att göra på dagarna! Nu ska jag bege mig ut på en promenad med kameran i högsta hugg!

Funderade lite förut förresten och försökte komma fram till om det fanns något bra med att jag har gått upp i vikt. Och jag lyckades hitta i alla fall tre grejer, när jag ansträngde mig att tänka extra positivt.
  • Lite större bröst
  • Byxor som tidigare varit för stora sitter mycket bättre
  • Jag har blivit tvungen att köpa lite nya kläder (och det är ju alltid roligt eller hur?)
Haha, om man anstränger sig går det minsann hitta bra saker med allt, även om jag egentligen tänker mer på det negativa.. Men det ska vi inte ta upp här. På återseende!

Utdrag ur gamla bloggen

Började tänka på det här igår och blev så full i skratt att jag var tvungen att leta fram texten i min gamla blogg. Säkert inte alls lika roligt att läsa om, men hjälp vad jag skrattade när jag såg det! Skrivet 10 september 2008 kl 19:27.

"Åh, det var så himla roligt igår. Jag och Dennis var jättetrötta efter maten och låg och kollade på tv. Inget vettigt som vanligt, men till slut zappade vi över till Örebros lokalkanal. Där var det ett gäng damer och herrar typ i 30-40-årsåldern som sjöng gospel (med groovy komp på cd alternativt kassettband, hippt som bara den!). En av männen var verkligen jättepepp och dansade loss och smilade som en galning. De andra var inte riktigt lika på, men de hade väl tvingats lära sig koreografin de också. Och det såg så fantastiskt roligt ut så jag höll på att skratta ihjäl mig, tårarna bara sprutade. Det ser så himla fånigt ut när folk som inte kan dansa tvingas se käcka och glada ut samtidigt som de kämpar med den gemensamma koreografin och missar hälften av stegen, det är så uppenbart att de bara vill sjunka genom marken. Han som var käckast av alla verkade vara någon slags självutnämnd ledare, han sjöng lead på några låtar. Och visst, han kunde sjunga, men snälla, snälla. Om man inte kan waila ska man helst inte göra det i varannat ord. Det är inte snyggt. Visserligen är jag inget fan av wailning överhuvudtaget, kanske för att jag inte kan själv, vem vet. Men roligast var nog trots allt den"spontana" dansen, haha.Jag skulle ha spelat in det kollat på det en regnig dag när jag behövde piggas upp :)"

Paket!

Tjalala, idag kommer mitt H&M-paket! Jag är väldigt nyfiken på innehållet, särskilt jackan!

Däremot måste jag vänta till kl 17 innan jag kan hämta ut det.. Vad ska jag hitta på ända till dess? Borde ta mig iväg på en promenad idag. Det är ganska fint väder ute, en hel del moln och blåsigt, men solen tittar fram ibland och det ser inte ut att komma något regn inom den närmaste framtiden i alla fall. Ska nog läsa i min bok lite mer också. Och äta frukost innan jag dör!

Halvfebrig..

Bara för att jag skrev att jag kände mig bättre så börjar jag känna mig lite febrig igen. Och armen höll på att domna bort när jag låg på den andra armen. Måste ju ha ordentliga blockeringar i mitt blodomlopp, skitläskigt ju! Tur att jag ska till naprapaten igen på tisdag. Jag som hade tänkt träna idag, men det är tydligen bara på måndagar som jag lyckas komma iväg. Idag är det ingen idé.

Kladdkaka?


Nej, jag har inte klippt mig, har en slarvig fläta bara. Tror värktabletterna hjälpte lite i alla fall, känner mig inte lika borta längre. Börjar bli dags för middag känner jag. Sen tror jag att det blir en kladdkaka, jag har varit sugen på det hur länge som helst. För när jag har mensvärk är det okej att äta onyttigt har jag bestämt.

American idol

Jag gillar att tv4 visar American idol 16.45 på vardagar nu. Inte ens jättelångt efter det visades i USA. Det är en himla skillnad i kvalitet om man jämför med svenska. Idolerna är sjukt mycket bättre. Allt känns mer äkta på något sätt. Sen är ju juryns tjafsande ganska roligt! Min favorit är Adam Lambert, hoppas han vinner! Han känns så självklar på scenen så det är konstigt att han inte har upptäckts tidigare!

Sjuk?

Jag tror att jag är påväg att bli sjuk. Jag fryser och svettas om vartannat. Och hostar. Ryggen gör ännu ondare idag. Den fick nog en chock efter gårdagens mörbultning hos naprapaten. Har till och med tagit värktabletter, hoppas de hjälper snart.

Färst?

Haha, kollar på So you think you can dance. De översatte väldigt skumt. Färst röster åker ut? Hahaha, vad är färst för ett ord?

Nya håret


                            Före                                                        Efter

Inte någon stor skillnad, men utväxten är borta. Och det extremröda som blev när jag färgade med den förra färgen är borta och det är som jag vill ha det på en gång istället. Det gillas. Blixten luras lite också, det ser inte sådär rött ut egentligen.


Ingen superbra bild. Men lite bättre färg på håret.


Snygg


Här sitter jag i min snygga t-shirt igen, med färg i håret. Tänkte ett tag att jag skulle måla medan jag väntar. Men det kanske blir konstigt om jag andas in hårfärgsångor.. Blir en titt på Morden i Midsumer istället, missade det igår.

Naprapaten

Idag har jag varit hos en jättetrevlig naprapat. Hon var från Ö-vik och hade till och med bott i Östersund, så bara det gjorde ju att vi hade massa gemensamt. Hon undersökte lite, masserade och knäckte lite. Om det fanns något att knäcka till? Svar JA. Det kändes typ som det smattrade till i hela ryggraden. Förut när jag har varit iväg på liknande behandling har det kanske varit tre kotor att fixa till, nu kändes det som det var 25 :P Kanske att överdriva, men det fanns som sagt en hel del att fixa till. 450 kr fattigare blev jag. Måste det vara så dyrt? Och på tisdag ska jag dit igen. Men det känns faktiskt värt det ändå. Jag kan ju inte gå omkring och ha ont jämt! Får undersöka om jag kan få lite sponsring av mor min..

Ny hårfärg


Testade denna snygga klänning på H&M idag. Supersnygg. Fast den var lite för stor och jag orkade inte hämta en mindre storlek eftersom jag ändå inte skulle köpa några kläder idag. Men nu vet jag åtminstone att jag kan ha ett svart fodral på mig, såg nästan smal ut till och med! Men skulle jag köpa ett skulle jag välja ett utan fickor. Jag vill ju inte ha ännu större höfter!


Däremot köpte jag en ny hårfärg, det har varit dags att färga om i en månad nu, haha. Real mahogny heter den, bilden blev lite suddig. Visar hur håret blev sen, tror jag ska gå och kleta i färgen snart.

Skitbussar

Varför tar de bort alla bussar bara för att det är sommar? Eller okej, inte alla, men mer än hälften! Dessutom är det alltid fullt på bussarna, så det hade snarare behövts fler. Jag ska vara i stan om en timme, så jag tänkte att det var lugnt. Men så kollade jag bussar, en går precis nu. Och nästa om 40 min, så då kommer jag försent! Så jag får väl cykla istället då. Tur att det är fint väder. Och hoppas att jag inte får punka!

Naprapat

Ibland är det så svårt att sova ordentligt på natten. Inatt var en sådan natt. Först tog det evigheter innan jag lyckades somna, sen vaknade jag stup i kvarten. Men nu är jag uppe, ska väl äta frukost snart. Och sen åka in till stan och förhoppningsvis bli av med min onda rygg hos naprapaten.

Besök

Kom inte så jättelångt med mitt pyssel, får fortsätta imorgon istället kanske. Fick ett sms av Therese om att hon och Robert hade panikåkt till Borås för att köpa en bil, haha. Så de ska hälsa på oss på hemvägen och städningen som jag har tänkt ta tag i länge blev helt plötsligt ännu viktigare. Fast jag tycker alltid att det är mindre jobbigt att städa om man får en vettig anledning till det, typ som besök. Nu är det fräschare igen, skönt! Ska bli kul att träffa dem igen!

Testing testing


Har testat lite diverse färger här.. Men jag tror inte jag ska ha med alla.


Tror det blir något sådant här med färgvalet. Det var sjukt mycket svårare än jag hade väntat mig att lyckas måla innanför linjerna med akrylfärg. Inte som att ha en tuschpenna direkt. Jag får nog snygga till linjerna med svart sen. Men som sagt, det här var bara ett test, så jag målade kanske inte så noga som jag kan. Visst borde det kunna bli bra?

Spenatsoppa

Hade helt glömt bort att jag hade tänkt lägga upp denna bild. Eller detta mattips snarare.


Spenatsoppa (djupfryst spenat, lite mjölk, salt och peppar), ägg och räkor. Riktigt gott!

Målartröjan på


Hahaha. Kanske världens fulaste tröja. Dessutom står det Falcon Bayerskt på ryggen. Men den är bra att ha när man till exempel vill måla eller kanske färga håret. Då är den perfekt. Personen som köpte IKEA-tyget (i förra inlägget) innan mig hade kapat mitt i mönstret, så jag tänkte faktiskt passa på att provmåla lite där. Så jag inte börjar med the real deal på en gång liksom. Har letat fram målargrejerna i förrådet, så det är egentligen bara att börja. Men det känns lite nervöst. Men som sagt, jag ska ju börja på en del av tyget som jag inte ens ska ha kvar sen, så det gör ju inget om det blir skitfult.

Maia Hirasawa och jag målar

Haha, lite missvisande rubrik. Sitter här och lyssnar på Maia Hirasawa, tittar ut på regnet och funderar på att ta fram mina färger och penslar och måla lite. Det var längesen. Och det är ju roligt. Det har jag alltid tyckt, men det blir inte av så ofta av någon anledning.


Har en idé om att måla lite på ett tyg som jag köpte på IKEA förut. Så här ser det ut. Jag köpte bara en sån mönsterdel. Det är jättestort, 150 brett kanske. Det är lite svårt att se alla detaljer, men jag tänkte bara färglägga lite random, absolut inte allt. Sen tror jag att jag ska klippa bort det vita runt omkring och sätta upp på väggen. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det så det inte repas upp dock. Kanske snedremsa? Det har jag nog inte använt sen syslöjden i högstadiet.

Försökte hitta Maia Hirasawa feat. Nicolai Dunger - Come with me på youtube, så ni skulle få höra den fina refrängen. Men den fanns inte. Men ni som har spotify kan ju alltid lyssna där.

Höstkläder

H&M-katalogen har äntligen kommit! Den skulle ju komma igår!? Men nu är den i mitt knä och jag har börjat kolla litegrann. Känns lite tråkigt att kolla på höstkläder redan nu, det är ju långt kvar innan sommaren är slut (hoppas jag), men det är alltid kul med nya saker. Och jag gillar mysiga stickade tröjor, så höstkläder passar mig bra.

Styrka+promenad

Har ingen lust att stänga in mig på ett gym idag, men jag ska ta styrkedelen där inne, sen tänker jag ta en promenad ute istället för att knappt kunna andas där inne. Det är inte jättefint väder, det blåser och är inte speciellt varmt. Men solen skiner. Och det känns mycket trevligare än att vara instängd på ett gym. Nej, nu ska jag pallra mig iväg. De öppnade nyss.

Har bokat tid hos en naprapat på onsdag, hoppas hon kan fixa till mig!

Kommentarer

Alltså, det här med kommentarer till bloggen kan göra mig galen ibland. Igår till exempel läste jag en blogg där en tjej beskrev sin uppväxt med en misshandlande pappa. Och så såg jag en kommentar där det stod typ: rösta på mig som veckans blogg. Men idiot! Jag blev jätteirriterad och skrev en kommentar till den tjejen att hon kanske borde läsa inlägget hon kommenterar? Visst, jag kan ha förståelse för om man har fått en fråga och bara svarar på den i personens blogg. Inget konstigt med det. Men att gå in på någon random blogg och kommentera bara för att göra reklam för sig själv tycker jag är lågt! Jag har ingen lust att läsa någons blogg om de beter sig så. Hittar man en ny blogg och vill kommentera kan man väl skriva något om den personens inlägg eller åtminstone bloggens helhet? Jag blir glad varje gång jag ser att jag har fått kommentarer, de flesta är jättefina, men ser jag att personen ifråga inte ens har brytt sig om att kommentera något som jag har skrivit, då känns det ganska meningslöst. Jag skulle ALDRIG kommentera i någons blogg enbart för att få uppmärksamhet till min egen! Det handlar väl ändå om att ge och ta? Det funkar liksom inte att bara ta hela tiden..

Fine om du inte vill läsa min blogg, det gör mig inget. Men i så fall behöver du inte kommentera heller.

Bortdomning..

Alltså, det är något fel på mig. Eller på min kropp snarare. På senaste tiden har mina armar börjat domna bort när jag sover. Antagligen för att jag har ena armen under kudden när jag sover. Men det måste man väl kunna ha? Jag kan absolut inte somna på rygg och om jag ligger på sidan måste jag ju ha armen någonstans, bästa alternativet för min del är då under kudden.. Men imorse när jag vaknade hade armen domnat bort rejält, det stack i den och det tog hur länge som helst innan det ville försvinna! Särskilt i handen. Sjukt äckligt. Så kan det väl inte ska vara? Jag måste nog ta mig iväg till en naprapat eller något som fixar till mig, tror det har med ryggen att göra, har haft ovanligt ont i typ två veckor nu..

En oväntad semester

Jag tänkte sitta ute och läsa i nästa bok i Marian Keyes-serien, En oväntad semester. Men det var kallt och blåste massor, så jag gick in igen efter att ha härdat ut i 20 minuter eller nåt. Jag visste inte om den skulle höra ihop med den förra boken, men det verkar den göra, åtminstone indirekt. Den handlar om en annan syster i samma familj. Så då kanske jag får veta hur det gick för Claire i Vattenmelonen trots allt.

Min mage verkar tycka att det är middagsdags, kanske vore en bra idé att göra något åt saken.

Frisyrtips

Jag gillar verkligen mitt hår idag! Såhär fixar man min frisyr:
  • Tvätta håret, låt det självtorka
  • Använd Osis dust it för att få mer volym
  • Gå ut på krogen och svettas
  • Sov massa timmar
  • Ligg i soffan och kolla på serier på datorn
Voila!



Harrys

Vi fick ett ryck och åkte in till stan och gick på Harrys. Inte alls likt mig, men det var faktiskt himla trevligt. Fick träffa några av Dennis jobbarkompisar och så. Framförallt var det roligt att göra något annat än att bara vara hemma. Tydligen var det 25 årsgräns, men jag kom in ändå, trots att jag är 23. Jag såg väl trevlig ut kanske.. Nu är vi hemma igen och det är dags att gå och lägga sig känner jag. Förresten blev det en beställning från H&M. Skippade örhängena, de skulle inte komma förrän i september typ, och tog en kofta istället. Blir spännande när paketet kommer nästa vecka!


Godnatt!

H&M rea

Typiskt att jag skulle stöta på en blogg där en tjej tipsade om en snygg väska som H&M rear ut. Väl inne på sidan kunde jag ju inte låta bli att spana lite extra. Har hittat lite snyggt, får se om jag kan hålla mig ifrån att beställa.


Ljusröd trenchcoat. Tycker den är väldigt tjusig. Och den kostar 100 kr. Ska jag slå till?


Snygga väskan. Och lite annat som jag också hittade på rean.. Vad tycks?

Vattenmelonen utläst

Nu är Vattenmelonen utläst. Och vilken underbar bok sen. Älskar Marian Keyes sätt att skriva på. Om du inte har läst den, gör det!

Och till något helt annat. Någon av katterna har bitit av sladden på min mobilladdare! Väldigt störande, men nu har jag lagat den, teknisk som jag är ;) Fast det är ju inte särskilt svårt att skala kablar och tvinna ihop dem å andra sidan. Det kändes jätteläskigt att stoppa i den i väggen igen, men det var inga problem, den funkar alldeles utmärkt. Hädanefter får jag lägga den i en låda eller något när den inte används.


Vattenmelonen

Har vänt på dygnet ganska rejält nu, men jag ska nog faktiskt gå och lägga mig nu så kanske ordningen återställs lite. Vill förstås fortsätta läsa i Vattenmelonen. Får se om jag kan hålla mig ifrån att läsa ut den, har kanske 75 sidor kvar, så det borde ju vara smått omöjligt. Men man vet aldrig. Tog en sen kvällspromenad med Dennis, träffade bara en groda denna gång. Däremot var det massa sniglar som umgicks med varandra, de låg i högar typ. Jag hoppas att mitt illamående går över tills imorgon, inte så trevligt.

Typiskt..

Vad less jag blir. Bara för att jag hade bestämt mig för att träna idag så mår jag inte alls bra. Känner mig halvt febrig och har ont i magen. Så jag tror inte det är någon bra idé att träna. Men jag och Dennis tänker ta en promenad lite senare. Det borde jag klara av.

Usla öppettider

Jag ska snart gå och träna tänkte jag. Men jag mår lite illa, så just nu känns det inte sådär superpepp. Det är riktigt usla öppettider nu på sommaren! Måndag, tisdag, torsdag är det öppet 16-21 och onsdag, fredag 8-12. Lördagar typ 10-14. Och söndagar är det alltså stängt.. Jag skulle kunna jobba där så kan det vara öppet som normalt ;)

Badtips i Örebro?

Jag börjar bli uttråkad här.. Skulle väldigt gärna vilja åka och bada någonstans i närheten, men jag har liksom inte koll på vart det är mysigt och fräscht och sånt. Någon som har badtips i eller nära Örebro? Någonstans dit man kan ta sig med buss, har ingen tillgång till bil nämligen..

Garderobsrensning?

Men hallå, vad hände med vädret? Det skulle ju vara sol och varmt idag.. Blä. Har seriösa funderingar på att rensa garderoben. Kanske skulle ta och försöka sälja lite grejer på Tradera eller nåt. Får kolla upp det. Har en hel del som jag aldrig använder. Och säkert en del som jag inte ens kan ha längre, tråkigt nog..

Yehya

Hahaha, kollar på Jimmy Kimmel live, brukar aldrig göra det. Men det var en knäpp man där som hade som hobby att ta kort på sig själv med kändisar, han hade gjort det i 32 år. Dock hade han inte så bra koll på vad de hette. Knappt hur de såg ut. Han misstog sig väldigt många gånger. Sitter här och skrattar lite för mig själv, så fult :P Hittade inte samma klipp, men här är ett annat. Härlig karl ;)



Varning för musiknörderi


Alltså, nu tänker jag vara nördig här. Men jag blir så irriterad på sådana här bilder (hittade den här på en ciderflaska)! Om man nu vill använda en notbild, ta en som finns då!? Jag lovar att det inte finns någon notbild som ser ut sådär. Alldeles för många fel.
  • G-klaven sitter för högt upp
  • Förtecknen sitter helt fel, dels sitter aldrig fasta förtecken sådär och dels ser det ut som att det skulle kunna vara två toner per mellanrum, what?
  • Man brukar inte skriva flera "melodier" i samma system på det där sättet.
  • Noterna längst upp ser ut att vilja vara olika toner, men nej, det är de ju inte eftersom de är på samma mellanrum! Notskaften borde förresten vara neråt så högt upp i notlinjerna.
  • Dessutom har jag väldigt svårt att tro att notvärdena går jämnt upp. 
Gaah, det är så sjukt fult! Det är i klass med särskrivning alltså! Fel att kolla med någon som har koll innan man trycker upp saker, oavsett om det är skyltar eller klisterlappar. Det enda som de har fått med rätt är att det är 5 notlinjer, det är inte alla som lyckas med det heller kan jag säga!

Träningsvärk

Börjar faktiskt känna av att jag styrketränade igår, särskilt i baksida lår av någon anledning.

Smultron


Det känns så lyxigt att kunna plocka smultron på sin egen uteplats!


Har suttit ute på nya dynan (köpte förstås fyra, men tog bara ut en)..


.. och läst i den här godingen.

Regnig kvällspromenad

Eftersom det var så varmt och skönt ute fortfarande vid tiotiden så bestämde vi oss för att ta en kvällspromenad. Jag visade Dennis vart jag brukar gå genom skogen och så. Vi såg flera grodor, alltid lika fascinerande tycker jag :) När vi hade ungefär halva promenaden kvar så började det dugga lite smått och till slut kom det mer och mer regn. Inte så man blev genomblöt som tur var, det var mest mysigt. Blev lite frusen av regnet, så nu tänker jag fixa varm choklad och krypa ner under täcket.

Snart ska jag träna

Gräset är nyklippt, ogräset är rensat och jag har nyss ätit lunch och väntar på att de ska öppna på Nautilus kl 16 så jag kan gå och träna. Det var ett tag sen jag var och tränade, men mitt knä har spökat, så jag har inte vågat anstränga det för mycket.

Fint väder igen!

Idag är det faktiskt fint väder i Örebro för första gången på länge. Lagom varmt också. Så nu ska jag bege mig ut igen och rensa lite ogräs. Jag kanske försöker mig på att klippa gräset också. Eller så får Dennis göra det. Tar nog med mig mammas nya kille i lurarna. Allt för att slippa tänka så mycket..

Nej..

Jag orkar inte riktigt idag heller.

Skitdag

Jag mår inte så bra idag, jag är väldigt ledsen för en sak. Men jag vill inte riktigt skriva om vad i bloggen, det är för personligt.

Spegel

Har äntligen satt upp spegeln i hallen. Åh, vad jag har längtat efter en helkroppsspegel!


Dagens outfit. Klänning från Ellos och jeans från Cubus.


En klänning som mormor har sytt för många herrans år sen. Hon hade sagt till mamma att hon såg mig i den, det tyckte jag var lite gulligt. Men eftersom mormor är 160 och jag 176 så är klänningen kanske lite för kort på mig som långklänning?


Ska jag klippa av den? Kul förresten att väggen ser vit ut, den är grön!

Litet städryck

Ibland på kvällarna kan jag få ryck och börja städa. Köpte några små korgar igår på IKEA för jag kände att jag var i behov av att organisera lite. Så nu har jag fixat ordning i en hylla i badrummet. Känns mycket bra. Tidigare låg det hur mycket som helst där, däremot hittade man inget man ville ha. Så det var ingen bra lösning.

Idag har vi varit i Wadköping och strosat runt, väldigt mysigt. Bilder kommer sen!

Semestertips?

Det regnar idag också. Vad kan man hitta på om man vill semestra lite i Örebro när det regnar?

Regnshopping

Familjen är här, så har inte hunnit blogga under dagen. Eftersom det har spöregnat hela dagen så fanns det inte så mycket annat att göra än att åka shoppa. Det blev två gästmadrasser, dynor till trädgårdsmöblerna och lite annat smått och gott. Visar sen! Godnatt!

Skinande rent

Nu är det minsann skinande rent här! Har städat hela dagen känns det som. Familjisen är snart här, då blir det fullt hus i några dagar. Hade varit skönt att ta igen sig lite och bara vara hemma en dag innan de kom, men så bidde det inte. Igår räknas inte, för då mådde jag bara illa.. Men det är skönt att ha städat nu iaf. Tänk om det kunde hålla sig såhär fint lääänge. Det vore nåt!

Lund

I måndags jobbade Maria, så jag passade på att åka till Lund över dagen och hälsa på Marita.


I väntan på bussen.


Marita. Vi åt förstås glass. Tog inga bilder på den, men man fick massor! Och gott var det. Jag valde kiwisorbet, vit choklad och jordgubbssorbet om jag inte minns fel.


Nya solisarna var på!


Vi gick i roliga affärer. Flera hade blandat second hand och lite udda grejer. Älskar sådana affärer, supermysigt!


Jag testade en snygg klänning. Men den var både svår att få av och på. En dragkedja i sidan hade inte suttit fel, det var bara resår bak. Men hade den kostat lite mindre hade jag nog köpt den ändå.


Dagens outfit. Klänningen fick jag av Maria i födelsedagspresent :) Det är jättetrevligt att handla när någon annan betalar ;)


Mitt nördiga fotoöga såg det här och var tvungen att stanna och ta upp kameran. Tyckte det var lite charmigt.


Förstår inte varför Marita inte ville köpa glasögonen? :P

Köpenhamn


Väl framme i Köpenhamn ville vi förstås ha glass. Jag tog vattenmelon- och mangosorbet. Fantastiskt gott!


Vi gick längs Ströget och kollade i affärer och kom till slut till detta torg där de sålde diverse loppisgrejer, mest porslin dock. Inget man köper som souvenir direkt.


Vi var tvungna att sätta oss och vila benen en stund. Bänken var så het så vi höll på att bränna oss!


Mycket folk och dyra restauranger.




Man kanske borde ha åkt en sån turistbåt?


Eller buss?


Det fläktade skönt.




Hahaha. Ja, vi har dålig humor. Men det var roligt :P


Duktiga gatumusikanter. Notera mannen som står bakom gallret och spelar gitarr :)


Efter många om och men hittade vi till slut en restaurang där vi kunde tänka oss att äta utan att bli ruinerade. Det var kanske inte världens godaste mat, men det var gott och fyllde sin funktion.


På tillbakavägen åkte kameran fram igen. Lyckades fånga Turning Torso.

Tråk

Idag städar vi minsann. Torkade till och med under diskbänken för det var så äckligt där sopkorgen brukar stå. Är inte så jättemycket kvar nu som tur är. Just nu väntar jag på att golvet ska torka i badrummet så jag kan gå dit utan att smutsa ner med mina fötter :P Skulle förstås kunna göra ett till inlägg om semestern medan jag väntar! Det kommer alltså ett inlägg om Köpenhamn om en liten stund :)

Städa

Nu har jag fått sova ordentligt så jag känner mig normalare idag. Gårdagen var inte särskilt trevlig, mådde verkligen inte bra på tåget och det satte sina spår senare också. Vågade inte äta så mycket under dagen. Ska väl ta och äta frukost snart. Och sen städa, för ikväll kommer min familj hit och hälsar på i några dagar.

Hemma

Kom hem vid tre ungefär. Fick vänta på stationen i nästan 40 minuter innan bussen kom. Så är det nästan varje gång jag har åkt tåg. Fruktansvärt segt! Att jag har mått illa sen halv tio gjorde ju inte saken bättre heller. Det känns fortfarande inte riktigt bra, så jag har inte vågat äta så mycket än. Ligger i soffan och kollar på Jacksons: An American Dream för tillfället.

Mår illa

Fy, nu mår jag så illa så jag orkar inte koncentrera mig på bloggen just nu. Det tog dessutom väldigt lång tid att ladda upp bilder, fortsätter sen. Jag hatar att åka tåg, jag har börjat må så sjukt illa, särskilt på x2000. Givetvis glömde jag ju mina åksjukepiller i Örebro. Hade behövt dem nu. Sjävklart sitter jag i solen också vilket inte gör saken bättre..


Jag orkar inte ens le..

Mot Köpenhamn

I lördags tog vi tåget och åkte till Köpenhamn över dagen.


Maria väntar på att få kliva ombord på tåget


Vi är snygga på tåget. Dock lite kräftliknande i färgen, haha.


Försökte fånga utsikten från tåget, men det var inte det lättaste eftersom tåget åker under bron och det är masa bjälkar ivägen överallt.


Den andra fotonörden. Vi hade förstås ett gäng högljudda idioter i vagnen som betedde sig som om de var 12 och drog i solskyddet och allt möjligt. Kul tyckte vi.

Sol och bad

I fredags åkte vi till Sibbarp för att sola och bada. Det var varmt och skönt, men som tur var så svalkade vinden rätt bra. Å andra sidan kan det ha varit därför vi brände oss så härligt..


Skönt att ligga på gräset och slippa sand och ändå ha nära till havet! Öresundsbron var inte långt borta!


Jag är glad över att äntligen få bada! Och i havet dessutom :D


Dagens lunch: kycklingsallad. Mycket gott!

Semesterbilder kommer snart!

Nu har jag precis fört in semesterbilderna på datorn, måste tänka ut något smart sätt att lägga upp det hela. Funderar på att skriva lite dag för dag och lägga upp bilder där de passar. Det blir nog bäst med olika inlägg för olika dagar eller aktiviteter, haha. Jag har aldrig laddat upp bilder på tåget förut, så jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Jag återkommer om det. Om det tar hundra år för en bild så fixar jag det senare.

Bilder kommer senare

Sådär,  nu är jag tillbaka i Malmö igen efter en jättemysig och trevlig dag med Marita i Lund. Vi lyckades inte klura ut när vi sågs sist, men det kändes inte som det var särskilt längesen, det var inga problem att hitta saker att prata om :) Vi gick i några udda affärer med lite second hand och allt möjligt. Jag provade en snygg klänning, men jag köpte den inte, den var så himla besvärlig att få på och av. Och inte tillräckligt mycket rea för att jag skulle köpa den. Ni får se bild senare!

Jag lovar att ladda upp massa bilder från min semester imorgon, åker tillbaka till Örebro då.

Mot Lund

Jag flänger runt lite överallt på min semester här. Idag ska jag åka till Lund och hälsa på Marita som jag inte har träffat på säkert flera år! Ska bli kul!

Ännu en shoppingdag

Även denna dag har vi gått i affärer, köpte ingenting idag. Kanske tur för min plånbok. Vi valde att åka till Entré mest för att vädret är dåligt, annars hade vi tänkt bada. Eller förresten, dåligt väder kanske är att ta i, det är grått och ser ut som det ska börja regna när som helst, men det är lagom varmt. Ganska skönt som omväxling faktiskt! Jag har tagit lite bilder under min lilla semester här i Malmö, men ni får se dem när jag har kommit hem. Eller kanske om jag har tråkigt på tåget. Sitter vid Marias dator nu och det känns lite onödigt att lägga in bilderna här.

Trött

Nu är jag ganska mör efter hela dagen i Köpenhamn! Jag orkar inte skriva så mycket just nu, men Maria har gjort en alldeles utmärkt sammanfattning, läs den istället ;)

Mot Köpenhamn

Igår solade vi och badade hela dagen. Och som vanligt så märker man inte förrän det är försent att man har bränt sig. Trots solskyddsfaktorinsmörjning flera gånger. Jag tyckte ju att jag hade jobbat upp en grundbränna, men det tar väl mer vid havet förstås.

Idag ska vi åka till Köpenhamn, ska bli väldigt roligt! Har bara varit på Köpenhamns flygplats, har mellanlandat där några gånger. Men nu får jag se staden också, härligt!

Shoppingrunda

Är ju som bekant i Malmö hos Maria, så det blir inte lika mycket bloggande som vanligt. Idag har vi tagit en liten second handrunda, Maria fyndade shorts och så köpte vi några pocketböcker ihop. Sen handlade vi superbillig frukt, jag är helt lyrisk! Jag vill också ha ett sådant fruktställe att handla på. En ask vindruvor för 8 kr om jag inte minns fel. Vi såg en likadan på ICA sen, den kostade 35!  Hem med frukten och sen ut på nästa shoppingrunda. Det blev ett par solglasögon för min del. Och en fin klänning som jag fick i födelsedagspresent :) Maria letade sandaler, men bara för att man vill ha något speciellt så hittar man ingenting. Som vanligt..

Vi har varit så sjukt trötta sen vi kom hem vid fem eller nåt, så nu är det nog läggdags här. Imorgon: sola och bada!

Framme

Framme i Malmö, sen några timmar iofs.  Alltid lika kul att träffa Maria! Nu har vi semester :D

Glömt

Nu vet jag vad jag har glömt. Åksjuketabletter, börjar må lite illa här på tåget nu. Men jag ska nog överleva..

På tåget!

Nu sitter jag på tåget, ungefär två timmar kvar till Malmö. Det första tåget var självklart försenat, men jag skulle ha en halvtimme på mig att byta, den krympte till 10 min, men det räckte ju. Jag hann med tåget utan problem. Men något jag hatar är när personalen inte ens informerar att tåget är försenat. Nu har jag åkt den sträckan många gånger så jag förstod det alldeles själv. Men tänk alla som inte har åkt där tidigare, de kanske går av fel om de inte är uppmärksamma! Vi var nämligen bara i Motala när vi egentligen skulle ha varit framme i Mjölby. Nåja. Det gick ju bra iaf. Bara det att jag blir så himla stressad. Visst, det ordnar sig alltid om man nu skulle missa en anslutning, men det är ju så drygt. Vem har lust att sitta och vänta i flera timmar på nästa tåg liksom? Nu släppte jag ut lite tågagressioner, haha. Men något som är bra är att jag har gratis internet eftersom jag åker första klass just nu. Och min biljett var inte ens dyr! Typ 300 kr från Örebro till Malmö.


Bildbevis! Herrn bakom mig pratar skånska med sin vän. Det verkar aldrig ta slut på samtalsämnen.

Packa pappas kappsäck

Jag är i full gång och packar. Att det alltid ska vara så svårt! Jag åker ju till Malmö för att hälsa på Maria om några timmar, så nu är jag i full gång med packningen. Att det alltid ska vara så svårt! Jag kommer säkert ta med mig för mycket som vanligt.. Men väskan är ganska stor, så det får ju plats. Jag räknar med sommar iaf, så det får räcka med ett par jeans. Annars blir det några klänningar och ett par shorts och någon kjol. Och linnen och grejs. Nej, åter till packningen, har inte tid att sitta här!

RSS 2.0