Allsång på Skansen

Det händer mycket spännande på Skansen idag. Malena Ernman började sjunga La voix i fel tonart och nu kom precis Mia och Klara in på scenen. De är grymma!

Uppdatering: fler som sjunger falskt minsann. Åh, världens sötaste tant sitter i publiken och fyller 100 år idag! Är man töntig om man tycker att Johan Palm är bra? :P Jag tycker att han är riktigt duktig, han är så självklar på scenen så det är löjligt.

Bokfynd

Jag var ju på stan idag. Det var alldeles för varmt, så jag tog första bästa buss hem. Hann till och med missa en. Trots det så fixade allt jag skulle på typ 45 min.
  • Hämtade tågbiljett eftersom jag åker till Malmö imorgon!
  • Fyllde på busskortet och hämtade en busstidtabell
  • Fyndade 4 böcker på Myrorna för 60 kr, som nya!
  • Inhandlade diverse grejer på Apoteket
  • Köpte billiga jordgubbar
  • Provade förlovningsringar (Dennis vägrar gå på stan i den här värmen, så vi får återkomma till ringarna senare)

Oj vilken suddig bild. Här är iaf mina nya böcker!

Matthew Williamson

Idag har jag på mig klänningen från Matthew Williamsons kollektion för H&M som jag fyndade i fredags.


Jag hade utsläppt hår i typ en kvart, sen blev det för varmt!


Jag har ben, de syns bara inte på bilden, haha! Klänningen når till knäna.

Herr igelkott

Inatt när jag skulle gå och lägga mig (alldeles för sent) så var det så himla varmt inne så jag gick ut för att svalka mig. Det hjälpte kanske inte så mycket eftersom det var 20 grader varmt ute mitt i natten. Men jag fick syn på den här lilla krabaten. Har alltid gillat igelkottar, vet inte varför. Tycker bara att de är så himla söta.


Den ger mig onda ögat för att jag kommer och blixtrar på den, haha.

Omelett

Jag blir alltid så glad när jag kommer på att jag ska göra omelett till lunch, det händer inte särskilt ofta, kanske därför det känns så nytt och som världens smartaste idé typ varje gång, haha. Dagens lunch blev omelett med knaperstekt bacon, tomat och fetaost. Mums!

Jag vill bada!

Jag känner hela tiden mer och mer att jag verkligen vill bada. Det är för varmt för att bara ligga ute och läsa i solen, jag behöver svalka mig ibland. Vet inte om jag orkar med så mycket mer solande idag. Jag dricker litervis med vatten på dagarna, men idag känns det inte som det där vattnet hjälpte så mycket.

Jag är snygg!

Kanalerna är tillbaka, men jag tänker inte sitta inne och glo när det är så fint väder. Nej, ut i solen är det som gäller även idag! Sen ska jag till stan och uträtta lite ärenden. Men jag hinner sola först! Bjuder på några (klickbara) snyggingar:


Vad roligt det vore om jag kunde grimasera så utan webkamerans hjälp :D

Inga kanaler

Det har hänt något skumt här. Hade tv:n på och skulle kolla på Filip och Fredrik lite halvt. Och så helt plötsligt blev det myrornas krig. På alla kanaler. Och det har det varit i snart två timmar nu. Någon annan som har samma problem?

Tvättstuga

Kul att tvätta en sån här fin dag.. Eller inte. Det är så sjukt varmt där inne i vanliga fall och idag var det verkligen en bastu. Snart dags att gå dit och hänga upp tvätten. Har nyss ätit currykikärtsbiffarna och bulgur från igår, jag var jättehungrig. Då är jag inte trevlig. Tur att Dennis vet om att jag är sur när jag är hungrig så han inte tror att det är nåt annat!

Smultron

Vi har massa smultronplantor på uteplatsen (det enda bra föregående lägenhetsinnehavare har lämnat efter sig) och jag hittade några som var mogna nyss. Så gott. Det är verkligen sommar när man kan äta smultron!

Isvatten

Jag ligger ute och svettas i solen idag också. Det är hur varmt som helst! Ska ta med mig min flaska vatten som har legat i frysen ett tag. Välbehövligt kan jag säga. Och inatt var det så varmt så jag var tvungen att ta en kalldusch när jag vaknade vid 6-tiden, kändes som jag hade feber. Vore himla skönt med AC. Kanske borde skaffa en fläkt? Köpte en förra året, men den gick sönder..

Kikärtsbiffar

Jag brukar göra kikärtsbiffar lite då och då, men idag testade jag en ny kryddning, nämligen salt, peppar och curry, blev riktigt gott! I vanliga fall brukar jag ha tacokrydda, men vi hade ingen sådan hemma idag. Jag följer inget recept, gör lite som jag känner för.

Men grunden består av
1 stor burk kikärtor
1 gul lök
1 ägg
lite mjöl

Jag kör allt i matberedaren (brukar ta bara löken först, så den blir ordentligt hackad) tills det är lagom blandat. Sen tar jag en matsked och formar en biff i mjölad hand (det är ganska kletigt) och steker i smör eller olja. Det är ganska mättande, så det räcker till många portioner. Perfekt att ta fram ur frysen när man inte orkar laga mat!

Bikinin!


Nya bikinin. Det är alltså här jag ligger på dagarna.


Fluga :)

Tagen på bar gärning

Haha, jag tog nyss grannen på bar gärning (vilket knäppt uttryck förresten!) när han tjuvvattnade våran rabatt! Men det var ju bara snällt. Då slipper jag bära några vattenkannor mindre idag :)

Har förstås solat idag också. Och äntligen tagit kort på min nya bikini. Ska bara lägga in bilderna på datorn så får ni se snart!

Fastnade

Fastnade framför Sims 3, tiden flyger fram där! Mitt hushåll fick en liten söt bebis, roligt! Den verkar jättenöjd med allt, skriker ingenting. En sån vill jag också ha sen! Nu är det dags att sova här.

Ladda batterierna

Idag har jag också solat, precis som alla andra dagar den här veckan, haha. Så jag vet inte om jag har så mycket spännande att skriva om just nu. Jag tänkte ta kort på min nya bikini, men då dog batterierna till kameran, så jag håller på och laddar dem just nu. Måste köpa nya uppladdningsbara batterier snart, de jag har är på sluttampen. Har även vattnat hela uteplatsen plus rabatten på framsidan. 7 stora vattenkannor fick jag släpa på, vore skönt med vattenslang!

Äter frukostknäcke med kaviar på för tillfället för att stilla min hunger. Så gott! Väntar på att köttfärsen ska tina så blir det spagetti och köttfärssås sen.

Fjås

Har suttit ute tills nu. Vi grillade fläskfile och åt potatissallad vid åttatiden. Då satt jag ute i jeanskjol och linne. Under kvällens gång har jag tagit på mig en tröja och ett par tights. Och det räckte för att inte frysa. Så himla mysigt med varma sommarkvällar. Vi har lyssnat på massa bra musik och bara haft det allmänt mysigt och pratat gamla minnen. Jag älskar min fästman ;) Eller fjås som det heter på jämtska, haha. Så fult!

Vuxen?

Jag hittade en bikini till slut. På Stadium blev det. Kollade lite i de vanliga klädaffärerna först, men där sitter alla bikinis skit på mig. Inte alls smickrande. Men på Stadium fanns det många snygga. Och dessutom köp 3 betala för 2, så det blev två överdelar och en underdel i svart/vitt. Visar bilder sen!

På H&M var det rea på massa grejer, jag köpte en klänning från Matthew Williamsons kollektion som äntligen var nedsatt. En omlottklänning med påfågelmönster. Har kollat på den många gånger ska ni veta, men alltid tyckt att 500 är alldeles för mycket. Men nu kostade den bara 149kr, vilket kap! Det finns en hel del kvar, så åk till Örebro om ni vill köpa, har hört att de har tagit slut på många ställen. Det kommer förstås bild på den också så småningom.

Dennis hade bett mig köpa en flaska whiskey åt honom, så jag fick bege mig till systemet också. Till mig själv köpte jag en flaska vin. Kanske var det ett vuxet val, vad vet jag, men för första gången i mitt liv behövde jag inte visa leg på systemet. Det kändes konstigt. Men jag kan nog stå ut. Jag är ju faktiskt 23.

Bikini

Solen skiner, så gissa vad jag gör idag? :P Just det, jag solar. Tog en liten paus för att svalka mig nu bara. Är lite sugen på att åka in till stan, får se om jag kan övertala Dennis att följa med. Skulle vilja ha en ny bikini. Den bikini som jag anser vara ny i min samling köpte jag när jag och Maria skulle åka till Cypern för över två år sen. Så det kanske är dags igen. Dessutom har jag blivit lite tjockare, så de gamla sitter inte lika bra längre.. Jag har visserligen alltid vantrivts i bikini, men det känns ju bättre om den sitter bra!


Glada Cypernbrudar on the tramp-boat, haha.

RIP

Michael Jackson är alltså död. Det är svårt att förstå. Han har liksom alltid funnits där, jag kan inte komma ihåg första gången jag hörde hans namn ens. Jag har inte varit något stort fan som har lyssnat på allt, men jag har en hel del Michaelfavoriter. Jag gissar att många i bloggvärlden kommer att skriva om honom idag, många har redan gjort det. Jag tänkte inte göra det först, men jag ångrade mig. För han har påverkat mig. Det känns lite som att en avlägsen släkting har dött, jag är inte jätteledsen, men det känns ändå lite tungt idag.

Jag tänker mest på min kusin Martin, som har haft Michael som största idol i många år. Och han hade fått tag på biljetter i London, vid två tillfällen. Han var så glad för att han äntligen skulle få se sin stora idol. Men så blir det inte. Synd att Michael inte fick göra sin sista turné, det hade på något sätt känts bättre då, om han var klar.

MNK

Jag har ju tjatat om Mammas nya kille, ett radioprogram som har gått (går?) på P3. Det är riktigt roligt och man lär verkligen känna de störda karaktärerna! Du kan ladda hem programmet, alldeles gratis och lagligt, här!

Dagens fråga

Vilket är ditt favoritgodis? Mitt är definitivt choklad. Och persikor.

Retur

Ska skicka tillbaka lite från ellos, färgerna stämmer inte med bilderna alls.. Så det är lite tråkigt. Aja, jag sparar ju lite pengar på det. Fast möjligheten finns ju att jag hittar något annat att köpa för de pengarna.

Dubbelaj

Fy fan vad jag hatar mensvärk. Nu är den värre än vanligt! Men jag har precis proppat i mig 1g pronaxen (dagsdosen, heh) så den borde väl börja verka snart. Äta frukost kanske också vore något, jag känner mig halvt död. På med solskyddsfaktor och bikini, sen hittar du mig ute i solen!

Aj

Promenad var ingen bra idé, nu har jag fått ondare i knät igen. Himla drygt! Har spenderat kvällen framför tv:n och so you think you can dance och ska väl snart gå och lägga mig. Vädret ska hålla i sig så det blir väl en dag ute imorgon också. Ska se om jag lyckas leta fram någon bok här hemma som jag inte har läst. Har lite svårt för att bara ligga ute och göra ingenting, är lite för rastlös för det. Kanske borde åka in till stan en sväng och se om de har något spännande på biblioteket..


Dålig webcambild, men det syns att jag har fått lite färg iaf, bara att titta på det vita strecket från bikinin.

Utläst

Nu har jag varit ute hela dagen. Läst och läst och läst. Och läst ut boken. Som sagt, sjukt bra! Det går knappt att lägga den ifrån sig. Jag har nog bränt mig lite, trots solskyddsfaktor 10. Å andra sidan har jag ju solat i flera timmar, så det kanske inte är jättekonstigt. Nu ska jag ta en promenad och hoppas på att mitt knä mår bra.

Trasig

Min bok som jag läser håller på att gå sönder. Hur är det möjligt? Den var ju alldeles ny när jag fick den och jag började läsa i lördags! Limmet i pärmen har lossnat. Usel kvalitet måste jag säga! Men boken är så sjukt bra. Jag har redan läst 300 av 400 sidor. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. LÄS!

Upprepning

Blir lite upprepning här i bloggen när det är så fint väder. Men jag tänker bege mig ut och sola idag igen. Det gör nog de flesta som har möjlighet till det. Har märkt att de är lite tomt i många andras bloggar också, så jag behöver inte skämmas ;)

Jag ljög

Jag ljög visst lite i det förra inlägget. Eller ja, det visste jag ju inte då. Jag läste faktiskt ett kapitel i boken. Men jag såg att Morden i Midsomer skulle börja. Det har blivit lite av en sommartradition för mig att titta på det. Såg det alltid med pappa förut. Nu börjar det! Tittar ni?

Motion

Eftersom jag fortfarande har ont i knät tar jag det lite lugnt med träningen ett tag. Men jag tycker faktiskt att man kan räkna dagens cykeltur till Coop och ÖB som motion. Särskilt hemvägen med en fullproppad cykelkorg plus en kasse på styret. Och massa uppför. Jag cyklade hela vägen utan att ge upp, jag har blivit riktigt duktig på det! Och jag var riktigt svettig när jag kom hem, så nog var det ansträngande!

Det är fortfarande ganska varmt ute, så jag ska sätta mig ute och läsa lite till. Halva boken avklarad. Den är grymt bra!

Köttfärsbiff

Dagens middag bestod av egengjorda köttfärsbiffar, min goda kalla sås (creme fraiche, fetaost och tomatpesto ni vet!) och potatis. Och lite grönsaker. Och det var så himla gott. Kanske för att jag var sjukt hungrig, kanske för att jag hade lyckats bra med biffarna. Gjorde bara helt vanliga som finns i vår kokbok. Hade planer på att göra köttbullar ett tag, men jag orkade inte hålla på så länge, så det fick bli biffar istället. Hursomhelst är det mycket godare när man lagar egen mat än köper typ färdiga köttbullar!

Dagens fråga

Sommar och sol har inspirerat dagens fråga. Har du lätt för att bli brun?

För mig tar det lite tid, men visst får jag färg. Blir ingen pepparkaka direkt, men inte röd heller. Bränner mig ibland, men blir brun så småningom.

Polaroid

Hittade en rolig fotogrej på den här tjejens blogg. En liten polaroidkamera som gör att dina bilder ser ut just som polaroider. Ladda hem gratis här!




Såhär snyggt blir det. Bilderna är nog ungefär två år gamla.

Cykelpump

Jag kan inte förstå vart jag har lagt min cykelpump. Jag ser den framför mig, men i gamla lägenheten. Här vet jag inte alls vart den kan ha tagit vägen. Nåja, jag får väl ta en sväng förbi Grankotten och se om pumparna vill funka idag. Sen cyklar jag vidare till Willys för att handla lite mat.

Bada

Fy vad skönt det skulle vara att ha en sjö i närheten, så jag skulle kunna bada. När det är såhär varmt ute svettas man ju bort i solen! Nu är jag inne och svalkar mig lite. Kanske borde gå till plaskpoolen, haha. Det finns en här på området, men det lär ju vara fullt med ungar där.

Solskyddsfaktor

Nu ska jag gå ut i solen och njuta! Börjar faktiskt synas att jag har fått lite färg, det tycker jag om! Solskyddsfaktor 10 kör jag på.


Gör lite reklam här, haha. En genomskinlig spray som är enkel att få överallt, till och med på ryggen (vilket brukar vara ett himla projekt annars!) och den kladdar inte heller. Köpte på Åhléns för typ en hundring för några veckor sedan.

Trött

Jag är jättetrött nu, så jag går och lägger mig lite tidigare än det har blivit de senaste dagarna. Förhoppningsvis vaknar jag tidigare än vanligt också och kan gå ut och lägga mig och jobba på brännan i några timmar! Godnatt!

Grattis Magnus

Idag fyller min lillebror Magnus 15 år. Ringde och grattade honom förut.


Bild från hans konfirmation för en månad sen. Han är ingen liten pojke längre..

Tycker ni att vi är lika?

Klänning


Ny klänning från Ellos. Och några av mina skor i bakgrunden, heh :) Funderar på att flytta ner knytbandet till midjan istället, det gör inte så mycket nytta där det är nu!


Myggbett

Nu har jag rensat lite ogräs. Och fått massa myggbett på köpet. Ingen bra deal tycker jag. Trots att vädret fortfarande är toppen så tänker jag titta på Top model om några minuter, har ju inte sett den säsongen förut, så jag tycker faktiskt att det är okej att vara inne en stund.

Underbara sol

Jag somnade sent inatt, fjärilarna flög runt som galna :) Dagens vakna timmar har jag spenderat ute i solen med Tusen strålande solar i handen. Nu har solen försvunnit på uteplatsen. Kanske förflyttar mig till framsidan om en stund, grejen är bara att det blir så fruktansvärt hett där, som en bastu nästan. Jag funderar på att rensa bort lite ogräs i rabatten. Det är dags nu igen.

Ellospaketet har äntligen kommit. Två klänningar och en tunika, allt passade denna gång! Tar bilder senare.

Ojoj, vilket rörigt inlägg. Funderar på att ta en promenad också, men jag vet inte om mitt knä pallar det, gjorde illa mig i helgen när jag hoppade studsmatta, haha. Eller jag antar att det var då, jag kände inget förrän några timmar efteråt.

Tack

Tack så mycket för alla grattisar! Det värmer verkligen.

Nu ska jag gå ut i solen och förhoppningsvis bli lite brun. Ska fortsätta läsa i Tusen strålande solar, den verkar riktigt bra!

Fråga

På midsommaraftonskvällen ställde Dennis en stor fråga. Den var väldigt oväntad och jag har nog fortfarande inte riktigt förstått det. Jag går omkring och ler fånigt och har fjärilar i magen. Varje gång jag tänker på de fina orden han sa, vilket är nästan hela tiden, blir jag alldeles varm i hjärtat och känner mig verkligen nykär igen.


Frågan var: vill du förlova dig med mig? Jag svarade ja.

Festen







Fiskedamm




Dennis och hans farmor




Bästa bilden på min outfit.


Valsen


Bröllopet

I helgen har vi alltså varit på bröllop i Finspång, Dennis pappa och hans Ann-Katrin gifte sig. Jag fick i uppdrag att sjunga och valde Ted Gärdestads För kärlekens skull.


Brudparet och brudens släkt


Prästen hade noll koll och sa fel förnamn! Men gifta blev de ändå :)






På väg till kyrkan


Dennis i en annan raggarbil


Min nya kompis Rasmus


Jag

Torsdagen i bilder


Vi blev hämtade med raggarbil efter bussturen till Finspång


Låsknappen!


Jag och Dennis (som aldrig kan låta bli att grimasera på kort).


Förberedelser inför bröllopet

Hemma

Det är otroligt skönt att vara hemma igen. Det har blivit alldeles för lite sömn de senaste dygnen, jag sover alltid så dåligt när jag är på nya ställen. Hemresan var en otrolig omväg, men det var så värt det för att få komma hem och sova i sin egen säng. Kom hem vid halv fyra, åt pizza och sen stupade vi och sov till åtta ungefär. Jag är fortfarande trött, men jag blir nog uppe lite till innan jag går och lägger mig för natten.

Har massor att berätta, men det tar jag imorgon istället! Om jag kan hålla mig :)

Hoppas

Jag hoppas att jag har fått med mig allt, för nu åker vi härifrån om en kvart. Vi ska ju inte vara borta särskilt länge, men ändå. Hoppas verkligen att det inte regnar imorgon på bröllopet. Då blir jag sur. Och kall och blöt. På återseende!

Packa

Jag hoppas verkligen det är fint väder imorgon. Idag är det piss. Hatar att det ska regna hela tiden! Har varit på stan nu. Dennis köpte ny kavaj och skjorta. Jag hittade en kofta som får duga till slut, hur svårt ska det vara? Jag kollade typ överallt, men det var knappt så det fanns något att välja på alls.

Dags att packa nu, åker till Finspång om några timmar för att gå på bröllop imorgon. Och sjunga ska jag förstås göra också. Känns lite nervöst, fast mest för att jag ska träffa massa nytt folk. Jag kanske är fjantig, men sånt kan jag bli jättenervös för!

Vet inte om jag hinner blogga något mer innan jag åker eller något mer innan vi är hemma igen på lördag eller söndag. Får se helt enkelt.

Trevlig midsommar allihopa!

Bröllopsklänning?



Funderar på att ha den på bröllopet. Från H&M. Är bara rädd att jag kommer frysa ihjäl i partytältet sen på kvällen..

Panik

Jag börjar få lite panik inför bröllopet i midsommar. Jag vet inte vad jag ska ha på mig (jag tycker att jag ser tjock ut i allt), hur jag ska ha håret eller hur vi ska lyckas ta oss hem (får kanske stanna ända till söndag).. Eller så är idag bara en skitdag när det mesta känns fel.

Kesoplättar

I ett försök att bli lite piggare tänker jag ta en promenad innan middagen. Eventuellt går jag och tränar sen också, får se hur jag mår efter jag har ätit. Har precis gjort smeten till mina kesoplättar, lätt som en plätt ;)

Kesoplättar:
Ett litet paket keso
2 ägg
3 msk mjöl
salt, svartpeppar
olja till stekning

Låt smeten dra i 30-45 min innan du steker plättarna.

Dagens fråga

Har du något favoritmotiv när du fotograferar?

Måste nog säga att mitt är blommor. Gillar färgerna och formerna.

Sjuk?

Säg inte att jag ska bli sjuk nu.. Jag har jätteont i huvudet och fryser. Jag som hade tänkt åka till stan och kanske träna idag. Blir nog inget av det i det här tillståndet. Tyra Banks får hålla mig sällskap ett tag.

Bröllop

Har precis hämtat tvätten. För en gångs skull hade allt torkat. Nu är det dags att sova. Funderar på att åka in till stan imorgon och komplettera min bröllopsoutfit. Dennis pappa gifter sig i midsommar. Jag tror jag har bestämt vilken klänning jag ska ha. Den är dessvärre lite svårmatchad, ska se om jag hittar någon kofta eller bolero att ha till, vädret ska tydligen inte bli det bästa. Inte då heller.

Godnatt!

Ugly Betty

Har kommit lite längre i serien än det som visas på TV just nu. Men åh, så bra det är. Alltid någon oväntad vändning. Och som vanligt när jag tittar på serier jag verkligen fastnat för så gråter jag en skvätt. Det är kanske det som är viktigast för mig? Att serien berör.

Rabatten


Tyckte inte riktigt att den här bilden platsade bland de andra som var lite mer konstnärliga, haha. Tänkte bara visa att det börjar växa gräs i rabatten nu. Ogräs också för den delen.

Bilder från dagen










Dagens fråga

Brukar du träna? I så fall vad och hur ofta?

Jag försöker optimistiskt ta mig till gymmet 3 gånger i veckan, men 2 är nog mer realistiskt. Är det någorlunda fint väder brukar jag ta mig en promenad också. Innan skolan slutade cyklade jag förstås dit och hem. Den hemska uppförsbacken hem måste ju räknas som lite träning! Vardagsmotion om inte annat :)

Fotopromenad

Har precis varit ute på promenad. Jag tog med mig kameran eftersom solen i princip var framme. Tog den vanliga rundan. Men den tog lite (eller mycket) längre tid eftersom jag böjde mig ner och tog kort stup i kvarten. Man måste ju inta konstiga ställningar om man ska få snygga vinklar! Jag räknar det som lite extra benträning, haha. Hursomhelst. Det kommer några smakprov senare när jag har lagt in bilderna på datorn.

Sjöjungfrun

Nu har jag läst ut boken. När jag gick och lade mig igår hade jag läst ungefär halva boken. Sen låg jag och läste jättelänge, tills jag verkligen inte kunde hålla ögonen öppna längre. Imorse när jag vaknade skyndade jag mig ut i solen med en tallrik fil och Sjöjungfrun i högsta hugg. Jag kunde inte sluta läsa, så nu har jag läst ut den. Sjukt bra, precis som resten av Camilla Läckbergs böcker. Förhoppningsvis har jag fått lite färg också.

MNK

Jag har städat klart, vikt tvätt, handlat lite och till och med bokat en tvättid. Allt till Mammas nya kille förstås. Det är grymt! Snart kommer Dennis hem från jobbet.

Nymusicerad

Jag har precis musicerat lite. Sjungit och spelat piano och gitarr. Vad ska jag hitta på härnäst? Ta fram Dennis bas och öva lite på den? Haha, nja. Nog för att jag är ascool när jag spelar bas:


Som sagt. Ascool. (Bilden är tagen för snart två år sen i ett övningsrum på skolan.)
Åh, vad jag saknar de örhängena! De var mina favoriter, men jag har tappat det ena.

Solen verkar titta fram mer och mer, äntligen! Kanske vore något att städa hallen också? Bara den som inte hanns med under gårdagens storstädning. Vika tvätt kan jag förstås också göra. De tråkiga vardagssysslorna tar minsann aldrig slut!

Surprise

Jag har nyss tränat. Känns skönt. Däremot var det två herrar som satt och pratade med varandra och ockuperade två likadana maskiner under typ hela tiden jag var där, så jag fick ta den efter konditionen istället. Brukar köra uppvärmning, styrka och sen kondition. Nautilusmetoden kallas det tydligen. Men jag tycker det funkar bra, man hinner inte trötta ut sig innan man ska börja med styrkan, det kan ju vara bra. Stretchade när jag kom hem eftersom jag måste se Top Model, haha.

Som vanligt blev jag sjukt irriterad på alla jävla ungar som inte kan bete sig på cykelvägen! Man kan inte cykla fem i bredd och skitsakta och helt plötsligt bara svänga ut framför någon utan att se sig för! Sen var det tre mopedister som tog upp hela vägen också, de stod visserligen stilla, men ändå. Är det bara jag som blir sådär arg när folk inte kan bete sig i trafiken?

Grannar

Haha, min granne ovanför spelar gitarr och sjunger Tribute av Tenacious D. Inte jättevacker sång. Det hörs jätteväl, för här är det så tyst just nu. Bara datorn som surrar lite.

Dagens fråga

Vilka är ni som läser min blogg? Vore jättekul att veta!

Förändring

Idag har vi inte bara städat, utan även möblerat om lite i vardagsrummet. Lite tråkigt att ha möblerna runt väggarna bara tycker jag, men det blev kanske bättre såhär ändå. Det ser större ut i alla fall. Tar en bild lite senare när det är färdigfixat. Ska nog ge oss på en ommöblering i sovrummet också. Får se. Min rygg har liksom gett upp lite.

Stora byggslaget

Någon som tittar på 3:an? Den unga tjejen i det röda laget lekte jag med när jag var liten, det ni!

Städsöndag

Nu är det storstädning på g! Jag har tagit mig an köket och har nu diskat och torkat av alla köksluckor och spisen. Dags att dammsuga och torka golvet snart, så är köket avklarat. Kanske borde putsa fönstrena också. Äh, tar nog det en annan dag. Inte så akut. Mammas nya kille gör mig sällskap :)


Tog ju en massa fula bilder igår, här kommer lite smakprov. Fantastiskt hett eller hur? Haha. Bilderna är klickbara.


Gårdagens fråga

Kom på att jag glömde svara på gårdagens fråga. Min favoritglass är piggelin och magnum vit. Och så är jag väldigt svag för polka- och melonkulglass.

Massage

Eftersom jag har så ont i ryggen idag bad jag karln om lite massage, inte alls dumt. Fast jag hade nog behövt en timme. Och det orkade han inte. Lite klent tycker jag, haha.

Usch, jag är så grymt seg idag. Skyller på att jag var tvungen att gå upp kl 6. Visserligen igår, men det kan förstöra för mig länge! Men jag har ju rört på mig lite i alla fall. Promenad och en tripp till Coop för att handla lite. Annars har jag typ bott i soffan. Jag vill ha sommar och sol igen! Är skitless på regnet nu..

HAHA, jag tog precis en skitful bild på mig själv. Vill ni se? Vet inte om jag vågar visa den iofs! Webkameran har massa roliga effekter, så jag kan ju alltid skylla på att jag har använt den! :D

Dagens fråga

Vilken är din favoritglass?

Queen

Jag skrev i ett svagt ögonblick igår att jag skulle ta mig till gymmet idag. Eller jag skrev att jag skulle försöka. Men jag har varit så himla seg idag. Dessutom stängde de tydligen kl 14 och inte 17 som de brukar göra på lördagar, så när jag började bli redo för att ta mig i kragen var det för sent. Istället tog jag en promenad, kände att jag var tvungen att röra på mig så jag inte skulle växa fast i soffan med min onda kropp. Som vanligt såg det ut som om himlen skulle kunna öppna sig närsomhelst och göra mig genomblöt på tre sekunder, men jag klarade mig undan regnet. Säkert bara för att jag hade på mig regnjackan. Lyssnade på Queens greatest hits och såg framför mig hur jag i framtiden skulle göra ett Queenprojekt och göra snygga körarr till min gymnasiekör. Tänk vad musiken kan ta en till en annan plats! Andras musikupplevelser är nog inte alls lika nördiga som mina dock :)

Ooont

Fy fan. Jag har verkligen ont i hela kroppen idag. Tror seriöst vi måste investera i en dubbelsäng snart. Hela jag känner mig sned när jag vaknar och nacken och ryggen gör svinigt ont. Nog för att det är jättemysigt att ligga nära varandra när man sover, men jag vet inte om det är värt det om jag ska få såhär ont!

Sov gott

Två avsnitt OC och två Scrubs råkade det bli när jag tyckte att det inte var något vettigt på tv. Nu är det dags att sova. Godnatt och sov gott allihopa! Imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet, har varit alldeles för trött för det idag.

Dagens fråga

Tänkte starta en ny grej här på bloggen, nämligen dagens fråga. Får se hur ofta jag kommer på frågor, det lär ju inte bli varje dag.


Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Jag skulle köpa en flygel, en bil och resa! Och spara det som blir över. Betala av studieskulderna också. Haha, vad tråkigt! Vad skulle du göra?

David Movsesian

Kollar på Talang 2009. Sjuuuukt duktig pianist nu. 12 år tror jag, och hjälp vilken begåvad kille! Jag som har spelat mycket piano i mina dagar inser hur svårt det där stycket är. Det hör man nog även om man inte kan spela piano. Heja heja!

Idiotellos

Som jag skrev förut så har ellos skickat fel paket till mig, fick det idag. Jag skulle ju få mitt paket 10 juni och när jag väl får ett paket så är det fel grejer i! Störande. Hädanefter ska jag nog mest beställa från H&M, det brukar gå mycket bättre!


Koftan som jag har på mig idag är från H&M.

Sagt och gjort

Lax, bakad potatis och kall sås av creme fraiche, fetaost och tomatpesto blev det. Fantastiskt gott! Och snabbt och enkelt. Varför äter jag inte fisk oftare? Just det, han den där andra som bor här äter inte fisk, töntigt. Jag får passa på när han inte är hemma då.

Dagens middag

Kanske är dags att tänka på middag. Det blir lax och potatis och kall sås tror jag. Får se vad jag lyckas fixa ihop. Har ingen vidare fantasi, som vanligt. Men jag tyckte inte att jag kunde äta makaroner och korv en fredagkväll, haha. Då får man lyxa till det lite.

Dennis är i Östergötland idag. Han har sålt en av sina tre basar, hälsat på lite kompisar och nu är han hos sin mamma. Men han kommer hem ikväll i alla fall. Tur. Jag är så dålig på att sova utan honom.


Nykära för lite mer än två år sen :)

Regn

Nu har jag sovit i soffan och tagit igen de där tre timmarna jag missade inatt, hehe. Riktigt skönt var det. Men det känns inte riktigt som att jag är utsövd ändå. Men det får duga, kan ju inte sova hela dagen! Det spöregnar ute, riktigt mysigt att lyssna  på :)

Hemma igen

Sådär, nu är jag hemma igen. Jag fick en blomma och ett "sommarkuvert" med pengar för dagens insats. Jag kompade tjejerna på två låtar, inte alls jobbigt. De var i princip självgående, men det kändes bra att kunna vara där och fixa med ljudet, stämma gitarrer och säga att det låter bra. Sånt behöver man höra. Det var jätteduktiga! Jag blir alltid så stolt över "mina" elever, dessa tjejer träffade jag ju igår för första gången, så jag känner dem ju inte alls egentligen. Men jag blir superstolt ändå, haha.

Jag är väldigt trött. Och hungrig eftersom jag åt frukost vid 6 imorse. Ska äta nåt och sen bädda ner mig i soffan och kolla på tv eller kanske nån serie på datorn. Jag lär ju somna.

Trött

Idag kan vi snacka trött. Det är verkligen inte min grej att gå upp tidigt. Det kan jag konstatera många gånger. Nu mår jag nästan illa, men jag borde väl äta frukost om jag ska orka spela fint på pianot på skolavslutningen, heh. Och bestämma vad jag ska ha på mig snart, har inte all tid i världen. Det ser kallt och blött ut, så det får nog bli långbent och långärmat iaf!

Nej, nu måste jag sätta fart. Adjöken!

Sova?

Imorgon måste jag gå upp kl 6 eftersom jag ska åka iväg till Hallsberg och spela piano på niornas skolavslutning 45 min senare. Så det kanske är på sin plats att sova snart. Synd bara att jag sov ganska länge idag, så jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Äh, jag kollar nog på Grannfejden först, det brukar vara roligt!

Har varit hungrig ända sen jag åt middag vid fem. Eller åtminstone sugen på något. Jag åt precis en tallrik fil, men hjälpte det? Inte direkt..

Tvåsiffrigt

Har fått tvåsiffrigt med prenumeranter på bloglovin, värsta grejen för mig! Tack snälla ni som prenumererar! bloglovin

Vikarie

Idag har varit en händelserik dag. Strax före 12 ringde en kvinna och frågade om jag kunde vikariera i Hallsberg. Helst skulle jag vara där på en gång. Ja, det är ju lätt. Några tjejer skulle öva inför skolavslutningen imorgon och deras lärare hade blivit sjuk, så de behövde någon som kunde kompa. De behövde förstås komp imorgon också. Jag tackade ja och skyndade mig iväg på cykeln. Vågade inte lita på att jag skulle hinna om jag åkte med bussen som skulle komma dit 3 min innan tågets avgång. Svettig som få anlände jag till stationen och hoppade på tåget. -Ungdom till Hallsberg ,sa jag (det är två stationer från Örebro, tar typ 20 min) och höll fram en hundring. -Tror du att det där räcker? frågade konduktören. What? Tydligen var det mycket dyrare att köpa på tåget sa han. Men jag hade liksom inte en chans att hinna köpa en biljett innan. Tur att jag ska få reseersättning. Jag fick en "billig" biljett för 55 kr (tydligen skulle det kosta över hundra egentligen?) som det dessutom stod vuxen på. Jag orkade inte bry mig om det..

Halv två var jag framme vid kyrkan där jag skulle spela. Tjejerna gick i 9:an och sjöng så fint så, de hade övat in några låtar själva och behövde komp på tre. Deras musiklärare (som varken kunde spela piano eller gitarr, får man vara musiklärare då?) skulle inte vara där imorgon så hon förklarade lite vad som skulle hända. Hon var för övrigt helt galen, haha. Hon var från Polen och pratade typ oavbrutet på väldigt dålig svenska. Ibland skrek hon åt eleverna och så var hon halvsur för att hon tyckte att de bestämde för mycket. Jag fick tre kramar för att hon var så glad att jag kom dit. När vi skulle därifrån hade hon lyckats tappa bort rektorns bilnyckel som hon hade fått låna. Så fick hon halvt panik för det och till slut lyckades jag hitta den. Den låg bak på pianot, vid golvet, i ramen liksom. Hur lyckades den hamna där? Nåja, det var då jag fick min tredje kram. Sen begav jag mig mot stationen igen. Tåget tillbaka kostade 40 kr istället. Tacka vet jag tåg i Bergslagen. Det första var ett vanligt SJ-tåg. Jag skyndade mig hem på cykeln eftersom det såg ut som det skulle börja regna när som helst. Så när jag kom hem var jag jättesvettig igen, särskilt efter den sista hemska uppförsbacken. Men men, jag har ju fått dagens motion nu, nästan en timme på cykel!

Imorgon ska jag alltså dit igen och spela på skolavslutningen. Tur att det var enkla låtar. Ska öva lite till bara, och transponera en. Förstår inte varför de inte hade gjort det innan, den var sjukt låg. Då skulle jag få åka bil med hon som ringde, hon var tydligen någon av tjejernas mamma om jag fattade det hela rätt.

Anställ mig?

Jag ska skicka in en jobbansökan till klädaffären Flash och tänkte att jag skulle skicka med ett bra foto som skriker "anställ mig", haha. Däremot ska jag vänta till imorgon med att maila in den, kan ju inte låta dem se att jag är uppe såhär sent. Hursomhelst skulle jag behöva lite hjälp med vilket foto jag ska använda. Det var verkligen inte lätt att hitta normala bilder, haha. Måste ju vara någon relativt ny bild som visar hur jag ser ut nu. Skulle någon av de här kunna duga? Eller ska jag ta ett nytt? Borde kanske bara vara en bild på ansiktet eller? Har tusentalsbilder men inga som passar riktigt..


Nr 1.


Nr 2.


Nr 3.

Jag gillar nog den första bäst. Men så är den ju tagen med min riktiga kamera så det är bra kvalitet. Så det kanske är därför. Vad tycker ni?

Banankaka

Har en banankaka i ugnen, hade bruna bananer som jag vägrar att äta såvida de inte bor i en banankaka :) Kollar på Grey's Anatomy också. Har sett säsongsavslutningen redan, men det är ändå sjukt spännande. Världens bästa serie!

Skeptisk

Kollar på en dokumentär på femman, Oskuldernas bal. Handlar om avhållsamhet typ. Jag tycker det är helt sjukt. Att föräldrarna vill skydda sina stackars små döttrar från att behöva gå igenom någon smärta. Det verkar inte ens som att de ska få kyssa någon innan de gifter sig. För att det är som att vara otrogen sa en tjej nyss. Jag förstår inte alls hur de tänker. Så om de träffar en man som de nu gifter sig med och upptäcker att det inte funkar, vad händer då? Man måste väl få prova sig fram innan man vet vad man tycker om liksom? Jag bara svamlar känner jag.. Tittar samtidigt som jag skriver.


Såhär skeptisk ser jag ut hela tiden, haha.

Ellosklantar..

Ellos verkar tycka att de ska skicka en tunika till mig. Jag beställde en förut som jag skickade tillbaka för att blixtlåset var dåligt och den inte satt särskilt bra. Jag beställde ingen ny sådan, men nu verkar det som att det är ett paket påväg till mig med en i alla fall. What? Mitt rätta paket då? Klantar! Får väl vänta tills paketet kommer och se vad det är i. Sen får jag ringa och klaga om det är fel!

Borta

Ogräset är borta. Jag trotsade det tråkiga vädret och gick ut. Eftersom jag tog på mig regnjackan så regnade det inte på mig. Och nu är det banne mig fint på våran uteplats. Klagar de imorgon får jag nog psykbryt! Öbo har en förmåga att vara överdrivet kinkiga när det gäller städning och liknande..

Jag tyckte att mitt ellospaket ska komma idag. Det stod faktiskt att det skulle komma 10 juni när jag beställde för hundra år sen. Får hoppas på att morgondagen bjuder på ett paket istället då.

Roddmaskin

Träningen gick oväntat bra med tanke på att jag var så opepp. Det blev en liten uppvärmning och den vanliga rundan på styrkemaskinerna, höjde vikten lite på de flesta. Och sen kondition i 20 min. Jag testade roddmaskinen de sista 10 minuterna, det var spännande. Har ingen aning om jag gjorde rätt. Jag tyckte inte att det var så jobbigt som det borde ha varit om man aldrig har använt en roddmaskin förut. Någon som har tips på vad man kan tänka på när man ror? :P Alltså inte filosoferingsobjekt utan snarare hur man ska göra för att få bästa resultat.

Nu ska jag gå ut och rensa bort ogräset mellan plattorna och hoppas att det inte regnar på mig. Det ser inte särskilt lovande ut.

Opepp

Som ni kanske märker är jag ganska opepp på det här med att träna. Jag gör en massa annat istället. Men nu har jag bytt om och satt upp håret i en träningsvänlig frisyr, heh. Nu beger jag mig iväg till Nautilus för att styrketräna. Heja mig!

Hur lyckas man?

Hur lyckas man stava fel på någons namn på facebook när man har gått in på dens sida för att skriva något? Om man nu är osäker på hur namnet stavas så kollar man väl? Haha.

Huvudvärk

Åh, jag hatar mitt huvud just nu. Har skitont. Säkert för att vädret är skit. Funderar på om jag ska gå och träna kanske.. Tränade ju i måndags, så nu är det väl dags igen.


Myströjan är på idag.

Ogräs

Vi måste rensa ogräs innan imorgon, annars får vi böter. Kul att det regnar då. Eller inte just nu, men det har gjort så det är blött överallt. Aja, får väl ta en snabbis. Det är inte lika mycket som förra gången iaf. Jag hoppas verkligen inte att de klagar på uteplatsen, man fick tydligen inte ha högre gräs än 80 mm, otroligt töntigt. Men nu har vi sått nytt gräs och jag vill vänta tills det kommer upp innan vi börjar klippa nåt. Det borde de väl fatta?

Ny dator

Ja, inte jag då, jag köpte ju min för ett halvår sen, så den är fortfarande ny i mina ögon. Men Dennis fick sin skatteåterbäring igår, så idag slog han till och köpte en ny dator. Han håller på och packar upp den nu. Han är verkligen värd en ny dator, hans gamla är sjukt gammal och skruttig. Inte från 1990-talet, men nästan, haha.

HTML

Under min lilla ombyggnad här har jag pratat med Maria på msn, vi har försökt hjälpa varandra i HTML-djungeln. Eftersom hon var gullig och länkade till mig i sin blogg så gör jag detsamma. Nu börjar jag bli för trött för den här världen. Dags att sova snart. Men först ska jag nog krypa ner under täcket och läsa Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Det är spännande!

Prenumerera

Prenumerera på min blogg på bloglovin så prenumererar jag på din!  Follow mejline
Skriv en kommentar när du har lagt till mig så lägger jag till dig :) Ett enkelt sätt att få en större blogg!

Målar om

Nu ska det vara vitt på kanterna. Ser lite bättre ut. Men det kanske beror på hur pass inzoomad bilden är om man ens ser det. Plus att jag har widescreenskärm som kanske ställer till det lite. Hursomhelst ser det betydligt bättre ut än innan när den var tråkig och vit. Tänk vad jag kan. Haha. Eller tänk vad designadinblogg.se kan! Där tänker jag ta hjälp flera gånger!

JAA!

Jag ser bilden! Woho. Konstigt att det inte funkade först. Men jag vill inte ha den fula färgen i kanterna. Den ska bort. Återkommer snart om hur jag lyckas, hehe.

Ny design

Jag försöker byta lite design här på bloggen. Det är inget av mina expertområden direkt, men jag testar lite iaf. Jag har lagt till en bakgrundsbild som jag ser när jag förhandsgrandskar, men inte när jag sparar stilmallen. Ser ni den? En bild på mig som går i gult.. Skulle vara till stor hjälp att få lite svar :)

Insatt

Nu har jag satt in alla bilder i albumen. Jag är nog lite galen som sätter in 1200 bilder i album på några timmar. Dessutom i sträck. Men det gick faktiskt mycket fortare än jag trodde. De var ju redan färdigsorterade. Dessutom har jag inte skrivit något än. Det får bli en annan dag.

Bilder från dagen

Jag lovade ju några bilder från dagens äventyr, här kommer de!


Fontän vid Järntorget. Jag hade lite tid att slå ihjäl innan sånglektionen så jag hamnade där.


Jag var inte så besvärad som jag ser ut, det var bara väldigt ljust!


Ny klänning från Myrorna, 60 riksdaler. Alldeles lagom tycker jag!

Mina nya album

600 bilder insatta i två album. Det här går ju sjukt mycket fortare än vad jag trodde! Men så brukar jag iofs vilja slutföra grejer jag har påbörjat. Tittar på Scrubs samtidigt. Fick ju en massa serier av bror min :) Jag satt i vardagsrummet på golvet först (framför Grey's Anatomy) men jag fick så ont i ryggen, så jag flyttade till köksbordet istället. Back to work!

Ute på äventyr

Idag har jag haft sånglektion, shoppat en snygg klänning på Myrorna och tagit bussen till ett nytt ställe. Jag åkte till netonnet och köpte 4 fotoalbum. Så nu jag jag börja sätta in bilder minsann, det finns ingen ursäkt längre! Dessutom gillar jag att ha små projekt igång. Fast jag vill helst att de ska bli färdiga ganska snabbt. Rastlös själ som jag är. Bilder kommer senare!

Nattinatti

Tvätten är klar och allt var torrt utom ett par jeans. Det händer typ aldrig. Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar ta mig upp till min sånglektion imorgon kl 13, haha. Eftersom jag ändå ska in till stan funderar jag på att åka till Netonnet och köpa mig några fotoalbum så jag kan börja sätta in mina framkallade kort. Minns inte riktigt hur många det blev, men typ 1300 eller nåt. Så jag kommer ha nåt att göra ett tag framöver. Som tur är har jag sorterat dem i kronologisk ordning redan.

Nu ska jag inte spinna vidare på det. Jag skulle ju sova. Godnatt!


Här är ett smakprov från mina framkallade kort. Mina bröder och jag på semester för 4 år sen. Snygga eller hur? :D

Malmö

Nu har jag bokat resan till Maria i början av juli! Första klass tur och retur till Malmö för 618 kr, inte helt fel! Tog den för att den till och med var billigare än andra klass. Dessutom ingår internet, det ska bli spännande att testa. Känns ovärt att betala extra för att få internet på tåget, men ingår det är jag inte sen att tacka och ta emot ;D Vet inte hur det funkar däremot. Någon som har koll?

Kommentarer

Tack för alla gulliga kommentarer jag får, blir lika glad varje gång! Hur hittar ni min blogg?

Om några minuter bär det av till tvättstugan. Sen ska jag prata med Dennis så att det är okej att jag bokar min Malmöresa till Maria i början av juli. Woho!

Nyfikna katter

Jag tog nyss ett varmt och skönt bad. När jag låg där och filosoferade dök plötsligt Pantera upp och kikade ner i vattnet. Hon såg väldigt nyfiken ut, kanske var hon också sugen på att bada? Eller så var det bara spännande att se mig naken, vad vet jag.  Några minuter gick och sen kom Zässi och var nästan lika nyfiken. Fast hon höll sig åtminstone på golvet, dock stirrade hon suspekt på mig.

Oops.

Vad seg jag är idag. Fastnade vid Sims 3. Oops. Men NU ska jag träna. Hejdå!

Videoblogg

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med videobloggande. Känns verkligen inte som min grej. Men den här tjejen gav mig verkligen ett gott skratt nyss. Så himla rolig :D



Dagens frukost

Jag vet, jag är seg. Fast jag har varit uppe sen typ tolv, har bara inte ätit frukost förrän nu. Den består i alla fall av fil, färsk ananas, vindruvor och cornflakes. Supergott! Sen ska jag träna. Har de stängt idag igen så vet jag inte vad jag gör! Bryter mig in eller nåt :P

Hjälp

Eftersom jag är fattig student utan sommarjobb som ändå gillar att shoppa så vill jag gärna ha lite hjälp av er att samla poäng här!

Städning och grill

Idag har vi städat. Fortfarande inte klara, men på väg åtminstone. Har grillat också, det var inte det lättaste. Det tog hundra år innan det blev någon glöd. Och när det väl var tillräckligt varmt för att grilla så brändes köttet istället. Men men, det blev helt okej ändå. Bättre lycka nästa gång kanske..

Sur

Fy, vad sur jag blir! När jag äntligen tog mig iväg och skulle träna, då var det stängt! Och det står inte ens någonstans. Efter midsommar ska det vara stängt på söndagar, men det har ju inte varit midsommar än, idioter. Dessutom var det massa idioter som inte kan bete sig på gång/cykelväg. Man behöver liksom inte gå fem i bredd när man är vuxen. Man kan spela fotboll på någon av alla de gräsytor som finns istället för på vägen. Och cykla/gå på en sida är tydligen också jättesvårt. Nåja, jag får väl ta en promenad istället och hoppas att det inte regnar på mig. Men det lär det ju göra bara för att.

Nu går jag!

Har smält maten lite, nu är det träningsdags!


Bildbevis med träningslinne från Röhnisch ;)

Träna

Idag ska jag banne mig träna. Att det ska vara så svårt att komma iväg, jag fattar inte varför! Det är ju alltid skönt när man kommer dit och man känner sig alltid nöjd efteråt. Visst att tiden inte alltid räcker till. Men nu gör den det, så nu borde jag inte få ha någon ursäkt!

Uttråkad

Jag är ganska uttråkad idag. Men för trött för att orka göra nåt vettigt. Kanske är dags för middag snart. Har tinat köttfärs. Något tips på mat man kan göra med köttfärs förutom köttfärssås? Är lite less på det just nu..

Sims 3

Jag vill ha det! Var helt galen i Sims när det kom första gången, spelade massor. Och nu har trean precis släppts, vore kul att ha!

Vaken

Konstigt att jag vaknar runt halv elva om jag låter bli att ställa klockan, oavsett om jag somnade tolv eller halv fyra liksom.. Var vaken tills Dennis kom hem med sista nattbussen, sen kunde jag somna, lätt som en plätt. Konstigt egentligen..

Idag hade jag planer på att träna, men så kom jag på att det ju är nationaldagen idag, så de har inte ens öppet. Typiskt! Har skjutit upp det hela veckan för jag har varit så sjukt trött. Men jag får väl försöka imorgon istället då. Hade det varit fint väder hade jag ju förstås kunnat ta en härlig promenad. Men så bra ska vi tydligen inte ha det heller. Det regnar inte just nu, men det ser ut att kunna göra det när som helst.

Vill inte sova..

Dennis är inte hemma än. Jag hatar att gå och lägga mig när han inte är hemma, jag tycker inte om alla konstiga ljud och det känns bara otryggt. Tror jag ska lägga mig och titta på Scrubs, det kan man väl inte bli särskilt rädd av? Fattar inte hur jag har kunnat bo själv i flera år.. Det är ju läskigt!

The O.C.

När min lillebror var och hälsade på för två veckor sen fick jag sno massa grejer från hans hårddisk. Bland annat The O.C. Såg det knappt när det gick eftersom vi inte hade några coola kanaler på den tiden. Så jag tänkte börja kolla nu. Har precis sett första avsnittet. Blir nog ett till innan jag går och lägger mig.

Statistik

Är det verkligen så enkelt att öka sin statistik? Läsa några andras bloggar och kommentera verkar vara det som funkar bäst. Inte för att jag har några miljoner läsare, eller ens i närheten av hundra, men det vore ju trevligt om det kunde bli så någon gång. Mitt mål med bloggen är nog att få hundra läsare, sen är jag nöjd ;) Eller så sätter jag upp ett nytt mål då om jag känner mig själv rätt.

Dennis åkte precis iväg till en kompis. Jag tycker det ska bli riktigt skönt att vara ensam hemma en kväll och göra vad jag vill. Typ prova kläder och skor och ta kort på mig själv. Är det flera än jag som roar sig med sådant? :)

Singing bee

Jag tycker att det är fantastiskt fascinerande med folk som kan sjunga rätt melodi, men i en helt fel tonart. Hur gör man? Jag skulle behöva anstränga mig hur mycket som helst för att inte lyssna på musiken. Likadant med att klappa i otakt. Jag kan inte, det går en liten stund, men sen faller jag in i rätt tempo igen. Visserligen bra när man sysslar med musik, men ändå.

Fryser

Hur kan det vara så fruktansvärt kallt här inne? Jag sitter med två tröjor, långbyxor, fleecejacka och filt och fryser ändå! Kanske måste ta en kopp te också..


Skolavslutning

Det kändes som en riktig skolavslutning i konsertsalen idag.. Tal och fin underhållning. Och framför allt Den blomstertid nu kommer och En vänlig grönskas rika dräkt med spontana stämmor, jag kan ju bli tårögd för mindre! Det var inte så många i min klass där tyvärr, men jag får önska en glad sommar till er som läser här istället då!

Som vanligt..

Jag tänkte ju ta mig iväg till skolan så jag skulle hinna lite innan läsårsavslutningen.. Men det hinner jag nog fortfarande, kanske bara inte så mycket som jag hade tänkt..


Så ser jag ut idag. Har förstås de nya skorna på mig, de matchar :)

Examen

Idag är det examen för femmorna.. För mig är det ett tag kvar innan jag är klar med musikhögskolan. Men det känns faktiskt mest bara skönt. Känner mig inte färdig än.

Disktips!

Mitt bästa tips om du vill göra diskningen mindre tråkig är att diska i reklampauserna när du tittar på tv, då blir det bara ungefär 5 minuter i taget och man hinner inte tröttna på samma sätt. Dagens diskberg tog 4 reklampauser tror jag.

Sånglektion?

Jag skulle ha sånglektion idag, inne i stan trodde jag eftersom jag var där förra gången. När vi skulle bestämma ny tid sa läraren: - Kan du komma hit på måndag? - Nej, svarade jag. - På torsdag då?
Skulle inte ni fatta det som att det var på samma ställe som sist? Eller är jag helt borta? Han var på musikhögskolan fick jag veta när jag hade väntat en kvart.. Typiskt. Men jag gick en sväng på stan, det är Marknadsafton med massa billiga grejer lite överallt.


Hittade ett par turkosa skor från din sko för 79 kr, hade kostat 299. (De är lite mer åt det gröna hållet än vad som syns på bilden..)

Jag ville inte vara med på bilden, för jag kom nyss hem och det spöregnade på mig! Köpte en klotgrill också som var jätterolig att släpa på i spöregnet en hållplats längre bort eftersom busstrafiken inte gick som vanligt. Det tänkte ju inte jag på när jag betalade för grillen på Clas Ohlson.. Nåja, nu är den hemma i alla fall. Så fort det blir fint väder ska den invigas!

Det blev även en ny mascara, solkräm (eller snarare spray) och textilvårdsrullar, haha. Katthår fastnar så gärna på mina svarta jeans och jag tycker inte att det är speciellt snyggt.

Grattis Cecilia!


Slänger iväg ett grattis till Cecilia som fyller 24 idag, snart har vi känt varandra i 20 år, galet! Den här bilden är nog närmare 15 år gammal. Vi ägnade en hel dag åt att prata skånska, haha. I burken, som Cecilia håller i, bodde en gigantisk larv!

Fel

Det måste verkligen vara något fel på mig idag. Huvudvärken är fortfarande inte borta. Och jag har ändå sovit över två timmar såhär på kvällskvisten..

När ska den här förbannade tröttheten ge sig?

Yr..

Känner mig jättekonstig idag, halvt yr och orkeslös och svinigt ont i huvudet.. Tur att jag inte ska gå på balen ikväll, betala 250 kr och sen må såhär är ingen hit. Det hade varit kul om jag hade mått bra och varit rik, haha :)

Provkör

Det var väldigt spännande att sitta med i provkören idag. Stötte på flera underliga figurer. Särskilt en som kom in i kostym och portfölj med inställningen att han var bättre än oss och dirigerade som någon som inte alls har koll.. Inga toner fick vi när vi skulle börja sjunga och det kändes som människan skulle bli arg om vi sjöng fel typ.. Sen var det en hysterisk wannabe operasångerksa också. Fast hon var åtminstone lite rolig. Jag förstår att de är nervösa, men man märker ju ändå vilka som kan något och inte..

Färdig


Nu ser jag lite piggare ut hoppas jag. Fast jag är egentligen lika skittrött som innan. Det är fantastiskt skönt att mitt hår har blivit lite längre och inte behöver fixas så mycket. Jag fixade håret igår lite efter jag hade duschat, när jag har sovit ser det nästan likadant ut. Så himla skönt!


Fjäderörhängen från Ur&Penn, tror jag betalade hela 25 kr.

Oj, tiden springer iväg som vanligt. Dags att cykla till skolan. Hörs senare!

Frukost i det gröna..

.. hade verkligen suttit fint, men jag får nog snarare säga frukost i det gråa. Himla skitväder! Jag som var så nöjd att det äntligen hade blivit sommar, den stannade i hela fyra dagar, nu är det kallt och regnigt och blåsigt istället.


Det syns verkligen hur trött jag är! Men på med lite mascara och glasisarna så är det fixat! Eftersom det är grått ute kör jag på svarta jeans och vit topp idag. Fast jag tar nog på mig någon kofta med lite färg, annars kommer jag frysa.

Eiffeltornet

När jag var 10 år var jag med familjen i Paris och längst upp i Eiffeltornet. Höjdrädslan försvann redan på andra våningen, det var liksom för högt för att man skulle fatta att det man såg nere på marken var på riktigt. Längst upp var det dags att byta blöja på Magnus som då var 2 år, haha. Ganska coolt att kunna berätta det för folk. Eller nåt :P Det kanske man inte tycker när man är 15 iaf, haha.

Dit jag vill komma med detta svammel är förstås att ni ska klicka på det snygga blinkande Eiffeltornet vid mina länkar och följa min blogg med bloglovin. Det skulle göra mig jätteglad!

Nu är det dags att sova känner jag. Imorgon ska vårens kurs utvärderas. Och hela eftermiddagen ska jag sitta med i provkören till de som söker körpedagog/dirigeringsutbildningen, vad den nu heter.. Hursomhelst. Godnatt!

Laga lätt

Jag fick ett erbjudande från tidningen laga lätt för flera månader sen som jag nappade på, man skulle nämligen få en kockkniv från Fiskars, de har riktigt bra grejer. Jag väntade och väntade och tänkte att de hade tappat bort mig eller nåt. Men idag kom det en tidning. Så nu ska jag lägga mig i soffan och bläddra lite i den och lyssna på Salems nya tänkte jag.


Varför blir det skitdåliga kort med webbisen så fort det är lite mörkt?

Körkonsert

Som vanligt skärpte vi till oss ordentligt på konserten ikväll. Det kändes riktigt bra. Tack kammarkören, ni som kompade och framförallt Karin för en fin konsert!

Rita

Nu har jag tagit mig en lång dusch, men är jag piggare för det? Inte direkt. Jag kom på bara sådär helt plötsligt att jag ville rita något. Jag har sådana perioder ibland, tycker det är väldigt kul att rita och måla! Tänkte visa er en gammal bild som jag gjorde någon gång i gymnasiet, bara för att slippa räkna matte.. Men den verkar vara spårlöst försvunnen.. Åtminstone på datorn (säkert bara kvar på den gamla). Har den i mitt ritblock, så jag får väl ta en ny bild.


Sådärja. 5 år sen är det tydligen.

Regn = trött?

Ja, det verkar så. Så fort det regnar och är grått ute är jag skittrött. Hade ingen lust att vakna idag, skulle vilja sova hela dagen. Men se det går inte. Vi har ju körkonsert ikväll! Och jag måste plugga mer text.. Vad har man på sig på en vår/sommarkonsert när det regnar då?


Det syns hur trött och sur jag är, haha. Jämför med gårdagens bilder liksom.

Ananas

Jag och Dennis gjorde en kraftansträngning såhär på kvällskvisten och samlade ihop och bar bort allt skräp som blev när vi skulpterade om våran uteplats. Två fulla stora svarta sopsäckar med ogräs och sånt. Grannarna har en skottkärra, men det där gänget hälsar ju inte tillbaka när man går förbi och hejar, så vi hade ingen lust att fråga om vi fick låna den. Dessutom vet jag inte vad skottkärra heter på utrikiska. Tur att det inte är så jättelångt till trädgårdsavfallshögen, för tungt var det vill jag lova.

För att komma till rubriken. Jag blev lite sugen på något efteråt och skar upp lite färsk ananas som jag köpte igår. Jag tror jag måste ta en skiva till, den var verkligen hur god som helst!

I form?

Blev lite sugen på det här erbjudandet från iForm. Behöver lite träningsinspiration och den där mp3-spelaren verkar ju inte helt dum. Visserligen har jag ju redan en (utan batterilucka), men den här skulle jag ju kunna ha till bara träningen i så fall! Ska jag slå till eller är jag bara dum som faller för reklam och tror att jag behöver saker som jag egentligen inte behöver?

Läste lite noggrannare nu och självklart var man tvungen att köpa ett extra nummer till ordinarie pris sen. Såklart..

Utantill

Nu försöker jag lära mig två låtar utantill inför körkonserten imorgon kväll. Kunde kanske ha börjat med det lite tidigare, men som vanligt har det varit annat ivägen som hittills har varit mer akut. Det går sådär med utantillinlärandet måste jag erkänna. Särskilt den ena som vi bara har repat typ två gånger.. Jag måste nog få lite äppelpaj, då går det säkert bättre ;D

Stenjakt

Nu har jag varit ute på stenjakt och jag hittade några fina runda stenar, precis som jag ville ha! Fick luta mig åt höger på cykeln hela vägen hem, cykelkorgen blev tung! Men betydligt lättare att cykla med det än om jag skulle gå och bära på alla stenarna!


Det var ljuuust!


Kände mig som världens mongo när jag klättrade där på sten/sand/grushögen. Särskilt när jag tog kort på mig själv :)


Högen.


Picnickorgen, haha.


Före.


Efter. Visst blev det finare? :)

Dagens middag

Idag blev det bakad potatis med skagenröra och massa sallad med fetaost. Supergott. Kände att jag ville äta något lite fettsnålare, har blivit mycket fett senaste dagarna. Jag funderar på att träna, men jag tror jag tar det imorgon, då ska det tydligen regna. Tar mig nog en tur med cykeln istället och letar efter stenar att ha till rabatten, som avskiljare. Tar med cykelkorgen förstås, annars blir det tungt!

Examination avklarad!

Sådärja. Nu är examinationen avklarad. Det gick bra tyckte jag! Hann inte riktigt med allt som jag hade velat, men vem kan lyckas få ett körarr, som ingen av sångarna har sett innan, perfekt på 20 min? Ingen antagligen. Vi pratade om att repa igenom ordentligt i höst och kanske spela in eller ha konsert med våra arr som vi har jobbat så mycket med. Det tycker jag verkligen att vi ska!

Eftersom det är så fantastiskt skönt väder så sitter jag ute och bloggar lite. Ska tillbaka till skolan snart igen eftersom jag glömde att ta med Emmas SMASK-dvd. Den måste hon ju få! Ska även lämna tillbaka typ tusen böcker. Eller i alla fall 6 :)


Såhär ser jag ut just nu.


Kom på att jag skulle sätta mig åt andra hållet för att få med bakrunden också, men då blev jag lite mörk istället. Nåja, det duger!

RSS 2.0