I bullbakartagen

Nu har jag förberett lite i köket (typ städat köksbordet) för att baka bullar. Tänkte göra massor för det är ju så himla gott :) Den lilla disken som inte fick plats i diskstället när jag diskade sist ligger i blöt just nu, den tänker jag ta tag i medan degen jäser. Ska lyssna på lite bra och avslappnande musik samtidigt, så jag tar med mig datorn till köket. Hittade Kings of convenience tack vare Adrijana häromdagen, så det blir nog lite sånt och kanske José Gonzalez.

Det känns som det är söndag idag bara för att jag var ledig igår. Skönt med en till ledig dag! :D Vad gör ni idag?

Idolfrieri

Ojoj, alltid lika läskigt med frieri i direktsändning! Hoppas att hon verkligen ville svara ja och inte gjorde det bara för att det var live! Hon såg lite chockad ut, stackarn!

Och än en gång är det bekräftat att Erik är så sjukt mycket bättre än de andra idolerna. Rabih var ett skämt ikväll, fy vad pinsamt dåligt det var!

Förlovningsringar

Idag har jag och Dennis kollat på förlovningsringar. Det står mellan två modeller nu, vi tänkte vänta någon vecka innan vi köper, för det kommer ett bättre erbjudande sen. Plus att jag behöver fundera, jag är mest kräsen ;P Hon i butiken var verkligen jättetrevlig och lagom på. Vi fick mycket hjälp, men inte för mycket, så henne gillade jag skarpt. Och Dennis sa nästan direkt efteråt att hon var en bra säljare, haha. Men han jobbar ju med sånt, så han har väl lite koll.


Har kollat mest på den här och en till, men jag hittar inte den på sidan (kommer knappt ihåg hur den såg ut), kanske ett tecken på att jag vill ha den här? Den andra var liknande, men lite mjukare kanter typ.

Vi var även på systemet en sväng, tillsammans med alla andra i stan kändes det som. Sjukt lång kö till alla kassor. Men vi såg en snygg karl med lockig hockeyfrilla som livade upp lite iaf, haha. Efter det åkte vi till Willys för att storhandla. Vi fick mycket mat för inte alltför mycket pengar, alltid bra. Så nu har vi välfyllt kylskåp, frys och skafferi igen.

Sms:a GALA till nummer 72988

Gör som jag, sms:a GALA till nummer 72988 för att skänka 50 kr till stöd för cancerforskningen! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Rosa bandet

Nu har jag tränat, duschat länge och ätit god middag bestående av spagetti och köttfärssås. Jag är ledig imorgon, så det blir en långhelg, skönt! Men, det finns alltid ett men, jag har förstås inte gjort klart alla läxor, så jag får väl göra dem på söndag kanske..

Nu kollar jag på Rosa Bandetgalan. Men jag ska nog ta tag i disken så får det stå på i bakgrunden..

Förberedelse

Nu förbereder jag mig inför styrketräning genom att äta falu rågrut med messmör och ost, mycket gott! Har faktiskt fått en hel del gjort idag, trots att seminarietiden imorse kändes lite bortkastad, det var mest flummigt.. Efter det övade jag sång och gitarr i nästan två timmar. Lunch följt av konsert. Jag trodde att Jeanette Lindström skulle sjunga, men så var det tydligen inte, de spelade hennes låtar. Det var visserligen bra, men jag blev lite besviken eftersom jag hade förväntat mig att få höra Jeanette. Kom hem runt två och nu har jag övat lite bas. Och läst bloggar förstås, det är min dagliga avkoppling :)

Det var tydligen mycket med fyra knäckemackor, sparar en till efter träningen för jag får inte i mig så mycket mer nu, haha.


Höstbilder

Här är några bilder från dagens fotopromenad




Vad blir du arg på?

Det var längesen jag hade en dagens fråga. Men här kommer en. Vad blir du arg på?

Jag blir arg på sådana här fruktansvärt onödiga saker.

Tårtan


Dennis födelsedagstårta. Fantastisk dekoration eller hur? Haha.

Ännu en läxa klar

Ytterligare en läxa är klar, nämligen kompositionsläxan. Men jag vet inte om jag har gjort rätt, det var verkligen inte det lättaste att harmonisera med blockackord. Det är säkert knappt någon som ens vet vad det är.. Jag förstår grejen i stort, men inte riktigt allt..

Var ute och fotade lite förut, uppdaterar med bilder senare!

Läxdag

Jag är ledig idag, eller snarare, jag har inga lektioner idag. Men jag har diverse läxor att göra. En del av gehörsläxan är klar, skönt. Det vore skönt om jag kunde lyckas göra klart dem idag och imorgon så får jag vara ledig fredag-söndag åtminstone! Det vore guld värt!

Jag hade tänkt passa på att träna idag, men jag känner mig inte alls frisk, som vanligt när jag har bestämt mig för att komma iväg. Men jag tänker ta en promenad i alla fall. Det kan ju inte vara så farligt.. Tar med mig kameran för det är så fint höstväder. Dock inte så många fina löv kvar i träden, men jag kanske hittar något att fota iaf.

Vältränad

Jag är ju inte särskilt vältränad, men det är mina käkmuskler. Och det är inte så bra tror jag. Jag är väldigt spänd, inte konstigt att det inte alltid är så lätt att sjunga! Jag försöker massera dem varje dag, men det gör ju så förbannat ont! Jag har dessutom haft ont i huvudet hela dagen, det kommer från nacken tror jag. Jag och Emma hade ett massageutbyte på lunchen, båda två blev helt slöa efter det, haha. Spelade trummor idag på ensemblen, det går bättre och bättre och det är riktigt roligt!

Lade mig bredvid Dennis i sängen förut för jag frös så mycket, vi lyckades somna båda två. Sov kanske en halvtimme, så det var väl inte så farligt egentligen.. Men jag är fortfarande trött och fryser.. Dags att laga mat nu tror jag.

Och för att återknyta till vältränad. Jag borde verkligen komma igång med träningen igen. Var ju igång jättebra förut och tränade 3-4 gånger i veckan, sen blev jag sjuk som vanligt och så sket det sig. Ikväll orkar jag inte, kanske imorgon? Då är jag "ledig"!

Rösta på min kompis!



Tänkte göra lite reklam här. Sofia som sjunger i låten är en kompis från musikhögskolan och det vore så himla kul om hon och Joakim fick vara med i melodifestivalen. Och här behövs din hjälp. Lyssna på låten (den är riktigt fin tycker jag) och om du gillar den så sms:a 112 till 72470. Kostar 3,60/sms + eventuell trafikavgift. Tack :)

Love actually

Åh, denna underbara film! Jag tycker att den är hur söt som helst. Och jag blir rörd till tårar gång på gång.. Såg ni den ikväll på 3:an?

Jag var ju på stan idag, kom typ 10 min innan alla affärer öppnade, jag trodde inte att de skulle öppna så sent som tolv överallt, men tydligen så.. Det värsta var att jag var så himla kissnödig och det enda som var öppet var kyrkan. Jag skämdes lite när jag gick in. Men jag lyssnade på en psalm innan, för jag kände mig så dum som gick dit för att låna toaletten, haha. Hursomhelst. Jag köpte diverse grejer, en ny bh, nu har jag två i rätt storlek, tjoho! Det blev även tre par trosor, en körpärm och några småpresenter till Dennis som fyller år idag. Han fick ju biljett till Freak Kitchenkonserten, men jag ville ge något paket också. Så han fick Yatzy (hans favoritspel) och tre par strumpor med KISS-motiv (också favorit). Ganska fjantiga men användbara presenter :)

Eftermiddagen spenderades hos Adrijana med Emma som vi båda känner fast från olika håll kan man säga, haha. Det blev tacos och en massa prat och mysig stämning med ljus och allt.

Nu sitter jag med färg i håret, tog två förpackningar denna gång eftersom mitt hår har blivit så pass långt. Dock ska Emma få klippa det imorgon, fast bara topparna. Så det blir ingen supermakeover direkt, haha. Samma hårfärg som innan också. Men jag gillart!


Söndagsshopping

Nu ska jag snart bege mig in till staden för lite söndagsshopping. Hann inte gå på stan något igår, så det får bli idag istället. Igår hade jag fullt upp med att städa innan jag åkte till stan för att repa med kören inför konserten igår kväll. Konserten gick bra, särskilt med tanke på att vi började repa två av låtarna i torsdags, haha. Efter konserten åkte jag hem igen, Dennis fyller 25 idag, så vi firade honom lite igår, några av hans kompisar var här och så. En liten utgång hann vi med också, kom hem vid kvart i två kanske.. Men jag vaknade halv elva (trodde jag, den var ju egentligen halv tio) och var pigg, så jag har varit uppe ett tag..

Jag återkommer senare om jag har lyckats göra något shoppingfynd. Ska till Adrijana en sväng på eftermiddagen också :)


Skitdålig webkamerabild, men jag orkade inte gå och tända taklampan, haha. Flätan i luggen som jag gjorde igår får hänga med idag också, den höll sig bra även under natten. Skönt att slippa fixa håret ;)

Mörkt, grått och trist..

Måste det vara så himla mörkt ute? Det är fortfarande jättegrått och trist.. Ska iväg till skolan och ha kördirigering om ungefär en timme.. Jag tog sovmorgon idag också och har tagit en lång dusch och nu äter jag frukost eftersom vi inte har lunch förrän ett idag. Sitter i morgonrock för jag har inte lyckats klura ut vad jag ska ha på mig idag, haha. Inte för att jag ska göra något speciellt där jag måste vara fin, så det spelar egentligen ingen roll. Måste nog sätta fart nu.. Vet inte om jag hinner hem mellan vfu-mötet och körrepet ikväll.. Får passa på att öva gitarr kanske, heh.

TV-fri dag

Kom på nu att jag inte har tittat något på TV på hela dagen, det är ganska ovanligt för min del! Men jag var tvungen att göra lite läxor så jag tänkte att det var smartast att låta TV:n vara avstängd om jag skulle få något gjort..

Det känns som det var längesen jag visade någon bild, så här kommer en fin bild på mig och Dennis från en Halloweenfest för två år sen. <3

På vift

Jag är lite seg idag.. Hade ingenting i skolan förrän 15.15, så jag tog lite sovmorgon (till halv nio) och tog det ganska lugnt på förmiddagen. Men jag har faktiskt övat gitarr, komponerat lite och läst ett kapitel av två om en musiklärares tankar typ. Och sen var det kör på skolan som gällde. Plus lite föreläsning om jazz i kör av en galen amerikan, haha. Kom hem strax före sju och har precis ätit middag bestående av något så lyxigt som makaroner och falukorv. Och ketchup. Men imorgon får jag äntligen pengar (har drömt om det flera nätter, haha) så då kan jag få unna mig något lite godare.

Nu ska jag vifta lite eftersom jag har kördirigering imorgon.

Min dag (varning för musiknörderi!)

Den här dagen blev mycket  bättre än väntat! Trots lite huvudvärk och att bussen var jättesen imorse så jag kom några minuter sent till lektionen som jag skulle hålla i. Men det var inte så lätt att göra något åt, det var bara att vänta.. Hursomhelst har jag lärt ut en låt i en ensemble idag, alldeles själv, och det funkade riktigt bra och lät bra om gruppen, det är så kul! Jag får världens kick när det funkar ;D Sen ledde jag två gitarrlektioner och var med på ett hörn på en tredje där eleven spelade en låt som var lite svår för mig eftersom jag håller på och lär mig att spela själv :P Och på slutet repade en ensemble Salem al Fakirs This is who I am, den är lite klurig, fullt med synkoper och konstiga ackord och perioder. Men snygg! Och det gick verkligen framåt i gruppen, riktigt kul! Här finns ett klipp ifall ni vill lyssna på låten, den börjar vid 3.40 typ ifall ni inte orkar lyssna på den töntiga intervjun.



Efter "arbetslunchen" (haha) med min handledare så åkte jag till Musikhögskolan för att ha gitarrlektion. Det gick bättre än väntat och han tyckte verkligen att det gick framåt i mitt spelande, det var ju skönt att höra! För jag tycker att det är svårt, särskilt med massor av ackord och barréäckel ;P

Det blev ett väldigt musiknördigt inlägg det här, men det är svårt att låta bli när det är sånt jag sysslar med på dagarna.

Har för övrigt en löpande äckelkatt vid mina fötter som tycker om att gnida sig mot mig, vilket är ganska äckligt.. Hon skriker inget än så länge i alla fall, alltid något!

Blä

Kul att min huvudvärk fortfarande inte är borta.. Men jag ska försöka stå ut idag också, det gick ju igår. Kanske inte bra, men det gick. Idag är jag lite nervös, för jag ska hålla i några lektioner, bland annat tre gitarrlektioner. Sjukt läskigt! Men men. Det får väl gå..

Äter havregrynsgröt med russin och banan nu, det är gott, men det gick himla trögt att äta för att det är tidigt.. Ska snart iväg, på återseende!

Huvudvärk

Vilken konstig dag. Den började bra och jag mådde helt okej. Hade gehör, sen planerade jag lite lektioner. Ledde pianolektioner på vfu:n idag, det gick jättebra :) Handledaren tyckte att jag hade bra tålamod och ställde frågor så de fick tänka själva istället för att servera allt, så det kändes super. Sen skulle jag leda en del av en gehör- och musikläralektion. Det var desto svårare, men det gick väl typ. Runt där började jag känna att huvudet inte var som det skulle. Fick mer och mer ont hela tiden och när jag kom hem vid fem (efter att ha åkt med två överfulla bussar, vilket jag hatar!) var jag helt slut.. Åt middag och låg i soffan ett tag. Men huvudvärken var kvar, så jag gick och lade mig i sängen för att sova en halvtimme eller så. Somnade runt halv åtta och sov till tio ungefär. Inte speciellt bra för min kommande nattssömn. Jag är fortfarande helt konstig, får se om jag lyckas ta mig upp imorgon, ska lägga mig nu igen..

Kalas

Dennis fyller år om en vecka, men redan idag kommer några från hans familj hit så vi ska ha kalas. Alltså måste vi städa lite och göra en tårta! ;) Jag har inte ätit tårta på jättelänge!

Gitarrlektioner

Jag känner mig lite stressad över att jag ska hålla i tre gitarrlektioner på onsdag. Jag som knappt kan spela gitarr :S Jag övar lite på melodispel nu, det är verkligen inte min starka sida, har liksom aldrig spelat sånt på gitarr.. Men det ska väl gå. Jag tror att jag ger dem lite ackordlåtar istället eftersom det är jag som ska hålla i lektionerna några veckor framöver. Och då kan det ju vara bra om jag behärskar det jag ska lära ut :P

Freak Kitchen

Igår var jag och Dennis på konsert med Freak Kitchen, hur bra som helst! Lite ljudproblem, men det var ju inte deras fel. Otroligt skickliga musiker och dessutom roliga :) De hade massa knäppa grejer för sig och berättade roliga anekdoter. Det var två förband också. The Haven (tror jag?) var inte så mycket att hänga i åtminstone min julgran, ganska enformigt. Jag såg att de spelade jättesnabbt och avancerat, men jag hörde det inte.. Däremot var Eaglestrike riktigt bra! Freak Kitchens basist var med där men istället som sångare och gitarrist. Helt galen människa, haha.

Efteråt gick vi till Stallyktan och tog en öl (eller ja, cider för min del), men vi stannade inte så länge, jag var så himla trött efter den långa dagen. Slocknade nästan direkt när jag lade mig i sängen.

Hursomhelst. Om du får chansen att se Freak Kitchen, ta den! Jag kan utlova en annorlunda och härlig upplevelse ;)

Här är ett litet smakprov så ni får se hur de ser ut. Den här låten spelade de först och den hade jag på hjärnan hela kvällen igår. Inte världens bästa ljud, men klippet var kort och bra. Fler klipp finns på youtube, men det gick inte bädda in i bloggen, så ni får nöja er med detta.


Nya böcker

Nu har jag fått mina böcker som jag beställde i söndags. Här ska minsann övas! Nu har jag två gitarrböcker och en sångbok att bläddra i och inspireras av, härligt!

Idag har jag bråkat massor med min dator. När jag skulle skriva ut förut vägrade datorn få kontakt med skrivaren. Efter att ha dragit ut kablar flera gånger, bytt usb-kabel och startat om datorn två gånger funkade det igen. Fattar inte ens vad som var fel, det var jättekonstigt. Och tidskrävande, blev riktigt irriterad! Sen har jag haft typ världens längsta körrep inför en konsert imorgon som jag inte ens ska vara med på, haha. 15.30-19 höll vi på. Men det var roligt. Och en del av låtarna kommer vi sjunga på en konsert nästa helg, så det var ju inte direkt bortkastat.

Snart dags att sova. Imorgon väntar klassensembleledning med min countrylåt. Sen har jag vfu på eftermiddagen och på kvällen ska vi på Freak Kitchenkonsert, som Dennis ska få i födelsedagspresent. Det blir en dag fylld av musik, som de flesta andra dagar med andra ord ;)

Öka din bloggtrafik

Vill bara tipsa om en bra sida för att skaffa sig fler besökare! Jag blev medlem häromdagen och igår slog jag mitt besöksrekord, alltid roligt! Bli medlem här du också!


Svenska Hollywoodfruar i Sverige


Den här härlliga parodin är så träffsäker, så himla roligt :D

Superfynd!

Jag har gjort ett riktigt fynd idag! Jag hade vfu på förmiddagen, det var roligt som vanligt :) Sen på hemvägen skulle jag byta buss i stan och det var ett tag kvar till den gick, så jag begav mig till Myrorna. Kände att det var längesen jag var där. Och jag lyckades pricka in väldigt bra, för jag hittade ett par supersnygga svarta stövlar i äkta skinn för 100 kr! Snacka om att jag är nöjd :D Sulan inuti var lite ojämn, så jag köpte en iläggssula, så nu är de varma också :) När jag väl var inne hos skomakaren passade jag på att lämna in mina andra stövlar som sulan höll på att lossna på. Det tog en timme, så under tiden gick jag lite på stan. Dock köpte jag inget mer, förutom billiga bananer och palsternacka för typ 16 kr, kanske tur det med tanke på min ekonomi för tillfället.

Här får ni se skönheterna :D






Och såhär ser jag ut idag.

Sångdag

Idag har verkligen varit en sångdag. Har ägnat mig åt sång på flera olika sätt. Först var jag på en föreläsning om mansrösten med en väldigt karismatisk operasångare, han var riktigt rolig att lyssna på! Sen fick man kolla när han hade en lektion med en kille på skolan, också lärorikt! Efter lunch så övade jag sång och testade några av grejerna vi gjorde i söndags på clinicen. Längtar tills boken kommer också! Hade sånglektion i nästan en timme (ska ha en halvtimme egentligen) och både sjöng och pratade massor med fröken :) Sen var det dags för lite stämrep följt av Vox 4 (övningskören för körpedagogerna). Eftersom jag dessutom är lite sjuk fortfarande blev jag trött i halsen, men det känns bättre nu när jag har varit tyst en stund.

Jag är väldigt trött, så jag orkar inte göra så mycket mer ikväll, det blir Desperate Housewives iaf, sen går jag nog och lägger mig, ska upp tidigt imorgon..

Såhär ser jag ut idag:

Kom på nu att nästan allt är ifrån H&M, haha. Men så kan det bli ibland.


Segt

Blogg.se är fruktansvärt segt just nu.. Har ingen vidare lust att blogga när det tar hundra år att göra allt.. Har haft grejer att göra hela dagen, som vanligt. Jag åkte hemifrån 8 och kom hem strax före 18. Det blev några timmars vfu idag, 11.40-16.30 med bara några få korta raster. Men tiden går fort när man har roligt :)

Nu ikväll har jag roat mig med Sveriges fulaste hem och vikning av tvätt till Svenska Hollywoodfruar. Skönt att få det avklarat.

Imorgon blir det sång för hela slanten! Först ska jag på en föreläsning om mansrösten, det ska bli spännande. Sen ska jag minsann öva! Och så har jag sånglektion på eftermiddagen följt av Vox 4 (kördirigenternas övningskör).




Vardagslyx

Imorgon väntar en lång dag, så jag tar och lägger mig nu. Med rena lakan, den bästa vardagslyxen! Godnatt från mig och plackers ;)


Vokalist

Har varit på en underbar sångclinic med Sara Borch idag, det var helt klart värt att gå upp halv nio på en söndag för den! Jag sitter och ska beställa en bok med de övningar som vi gjorde och för första gången på länge känner jag att jag vill öva sång! Tjoho! Det känns som övningarna var gjorda för just afrosång, dvs pop, soul, rock, lite sånt. Precis sånt som jag vill sjunga. Och precis sådana övningar som jag har saknat. Annars har övningar alltid känts så långt ifrån det jag sjunger annars, så jag skiter i att göra dem liksom. För de tröttar ut rösten mer än de hjälper. Men det här verkar mycket bättre! Och jag känner mig inte särsklit trött i rösten trots att jag är förkyld och har sjungit i typ två timmar idag, det är superbt.

Stora sångguiden av Daniel Zangger Borch tänker jag beställa nu! Plus två gitarrböcker tror jag. Det blir dyrt det här, men det kan det vara värt :)

Fotopromenad

I torsdags när jag skulle till skolan tog jag med mig kameran, så nu får ni se några smakprov av hur det ser ut på vägen dit.









Nästan framme vid skolan, den skymtar uppe i backen.

Piggare

Idag är jag lite piggare. Sov länge och kollade på två avsnitt av Skavlan på svt play innan jag orkade göra något vettigt. Sen tog vi tag i vårt stökiga hem. Nu är det nydiskat och dammsuget, verkligen skönt att få bort lite skit i hörnen, heh.

Ska kolla igenom bilderna jag tog häromdagen, de kommer i ett nytt inlägg snart!

Feber

Jaha, när jag trodde att jag var på bättringsvägen, då ska jag lyckas få feber minsann! Väldigt irriterande. Hade ju tänkt Idolmysa hos Adrijana ikväll, men min kropp tyckte tydligen annorlunda.. Har mått lite illa hela dagen och har ont i huvudet och mår allmänt konstigt. Sov i nån timme på soffan förut. Jag tror jag ska göra om min blogg till en förkylningsblogg, det låter väl kul? :P

Katterna har blivit helt galna, de har pratat med varandra i flera minuter nu, det brukar de aldrig göra.  Undrar vad de säger?

Award

Jag har fått en award av Holy Molly!
Blir man tilldelad en sådan ska man fort som fan avslöja hela 10 smaskiga sanningar om sig själv!

  1. När jag är på nya ställen måste jag alltid kolla var det finns toalett, så jag vet i förväg ifall jag skulle behöva kissa senare.
  2. Jag hatar fåglar och tror alltid att de är ute efter mig (typ vill klösa ut mina ögon eller bajsa på mig).
  3. Jag är usel på bollsporter.
  4. Jag har jättesvårt för att röra mig i otakt, måste verkligen koncentrera mig för att inte komma in rätt igen, haha.
  5. Jag blir hungrig i princip var tredje timme och vill gärna planera mina måltider så jag slipper gå hungrig, kanske främst för att jag blir på sjukt dåligt humör.
  6. Jag drömmer nästan aldrig läskiga mardrömmar, mest att jag blir arg.
  7. Jag ogillar verkligen fötter.
  8. Jag kan tycka att det är jätteroligt att planka låtar och verkligen få vara musiknördig.
  9. Jag har haft diverse frisyrer eftersom jag ofta tröttnar efter ett år eller två.
  10. Jag sover jättedåligt på nya ställen eftersom jag lyssnar in alla nya konstiga ljud.

Och awarden går nu vidare till:
Maria M
Maria S
Marcela
Elin Leijon
Anna Pedersen

Josefine

Tävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget och tävla du med :)

Fotopromenad på väg till kören

Idag är jag mest hemma och tar det ganska lugnt. Skönt att ha en sådan dag mitt i veckan, det behövs. Men ledig är jag ju inte, sitter med gehörsläxan nu. Ska planka en fritonal hemsk tingest. Det låter verkligen fruktansvärt fult, haha. Så jag vill inte ens lyssna på det egentligen, men jag måste ju.. Ska till skolan sen och ha kör. Jag tänkte gå ungefär en timme innan så hinner jag fota lite på vägen, det är ju så fint höstväder idag :)

Kanske borde ta mig en dusch nu.. Mitt hår blir inte fett lika snabbt längre, det är så himla skönt! Är inne på tredje dagen utan att ha tvättat det nu och det ser fortfarande helt okej ut. Det hade varit helt omöjligt för typ ett år sen! Vet inte om det är för att det är längre nu eller vad det kan bero på..?

Min onsdag

Idag har jag hunnit med massor. Åkte hemifrån 7.30 och kom hem 17, inte konstigt att jag är trött! Hade VFU på förmiddagen: estetisk verksamhet, tre gitarrlektioner och ett ensembleuppspel där de hade jobbat med olika genrer. Riktigt kul att få se, de hade klätt ut sig och dansade och grejer :) Precis min stil, haha.

Sen vid lunch åkte jag till skolan för att ha gitarrlektion, det gick oväntat bra faktiskt. Efteråt övade jag trummor ganska länge. Ska spela en skitsvår rytm i baskaggen, eller den är inte svår att förstå, men just i baskagge blir det svårt att spela, särskilt när man inte är någon trummis ;P Mina fötter och ben är inte så vana att behöva spela något. Men det gick framåt i alla fall. Blev lite elgitarr också innan jag åkte hem. Har övat en del gitarr hemma också. Men nu ska jag inte göra något mer vettigt ikväll. Snart kommer Dennis hem, så jag vill inte lägga mig nu, då hinner vi ju inte träffas något alls idag.

Imorgon är det lite lugnare, har bara kör på eftermiddagen. Men jag har som vanligt saker att göra ändå. Men jag behöver inte gå upp när det är kolsvart uta i alla fall ;P

Kolsvart

När jag gick upp halv sju var det kolsvart ute.. Men nu börjar det bli dagsljus i alla fall, dock regnar det lite. Jag ska snart bege mig till VFU:n, ska vara där på förmiddagen och sen är det gitarrlektion som gäller. Enligt facebook är jag 93% lycklig idag, får hoppas att det stämmer då :P På återseende!

Första VFU-dagen!

Sådärja. Nu har jag haft min första VFU-dag (VFU = VerksamhetsFörlagd Utbildning = praktik) och imorse vikarierade jag ju också. Först ensemble och sen pianolektioner, det var riktigt roligt! Och det kändes som jag hade saker att bidra med trots att jag bara hoppade in och inte hade koll på vad de kunde och så, skönt! Sen fortsatte dagen med två till ensemblelektioner, en till pianolektion och en lektion i gehör- och musiklära. Åkte hemifrån halv åtta och kom hem halv sex, så jag var helt slut i huvudet efter alla nya intryck! Men jag tycker att det känns riktigt roligt att vara på gymnasiet i alla fall, eleverna verkar jättehärliga!

Nu är det Ugly Betty och Desperate Housewives som gäller ett tag framöver. Och lite gitarrövning eftersom jag har lektion imorgon. Det gick bättre när jag klippte naglarna ;) Ska ha VFU imorgon också, men bara fram till lunch, ganska skönt faktiskt.

Godnatt

Nu stupar jag. Imorgon ska jag upp tidigt för att först vikariera på en ensemblelektion och tre pianolektioner på gymnasiet, blir spännande. Sen är det dags för praktik. Det är lite krångel med det som vanligt, men vi ska försöka reda ut det imorgon..

At school

Nu sitter jag i ett övningsrum på skolan, har snart lektion. Övade lite gitarr nyss, men det gick inte så bra, kan inte spela på den gitarren som är här inne. Måste klippa naglarna också. Nu igen känns det som, men det kanske var ett tag sen..


Såhär glad är jag tydligen, haha. Blev helsvarta kläder idag, så jag var tvungen att piffa upp med lite accessoarer. Mitt hår börjar äntligen bli lite långt ser jag på bilden nu ;) Väggen bakom mig ser lite knäpp ut, så ser alla väggar ut i övningsrummen, antar att det är för akustik eller ljuddämpning eller nåt.

Jakten på pärlsocker

Eftersom det är kanelbullens dag idag så blev jag väldigt sugen på att baka såhär på kvällskvisten. Jag gick och handlade först så jag skulle ha allt som behövdes. Men icke. När degen hade jäst och jag hade bakat ut bullarna för en andra jäsning kom jag på att pärlsockret var slut! Så jag fick gå och handla igen. Men på coop var det slut, himla typiskt när jag bara skulle ha det! Men som tur var så hade de på "turkaffären" bredvid.. Så nu är bullarna klara, avnjuter förstås med mjölk. Det är det bästa!

Orka?

Orka komma på ett stråkriff till en SMASK-låt nu klockan två på natten? Ja, tydligen.. Jag tänkte gå och lägga mig, men så kom jag på det och var tvungen att sätta mig och skriva ner. Får se om det blir något av det.. Men snyggt blev det iaf, haha. Får spela upp för Emma på måndag och se vad hon tycker :)

I dina ögon

Den här låten skrev jag och Emma till vårens SMASK (musikhögskolornas parodi på melodifestivalen), jag och Olov sjunger. SMASK är så otroligt roligt, vi ska försöka göra det till en tradition att skriva en låt varje år, hittills har vi lyckats i alla fall :)



IKON 2005

I gymnasiet gjorde vi en fantastiskt rolig föreställning i kursen Sceniskt musikprojekt. En Idolparodi var det minsann, den första säsongen av Idol hade precis varit, så det var nytt och fräscht då, haha. Eftersom hela världen (eller åtminstone de andra tjejerna som var med) vill se det, så har jag fixat och donat och laddat upp på Youtube. Inte det lättaste, eftersom jag var tvungen att dela upp filerna då de var för stora för att laddas upp. Och man behöver tydligen vara lite datanördig för att fatta hur man ska göra, jag tyckte då inte att det var särskilt logiskt.. Men nu ligger alla 5 delarna uppe. Här kommer ett smakprov, min del av det hela så att säga. Är jag inte otroligt snygg som Tord-Göran? Haha :D


Ane Brun

Igår var jag alltså på konsert med Ane Brun. Det var helt fantastiskt bra. Otroligt musikaliskt, smakfullt, välrepat, dynamiskt och förbaskat snyggt! Fyra duktiga tjejer på scenen och betydligt fler glada i publiken :) Om du får chansen att se henne live, ta den! Vilken kvinna! Dessutom var hon lite finurligt rolig och söt.


Hon såg förstås inte ut såhär på konserten, men titta vad söt hon är :) På konserten hade hon en vacker lila långklänning. Och fantastisk utstrålning. Dessutom är hon grym på att spela gitarr. Det kan möjligen vara okej att spela sådär om man bara spelar, men hon sjunger ju samtidigt! Jag är avis vill jag lova!

Ane Brun

Idag låter jag nog värre än innan, för jag har blivit lite hes, men jag mår faktiskt bättre. Echinacea (som dämpar förkylnigssymptomen), nässpray och halstabletter är det som gäller. Men det lindrar ju faktiskt lite. Kunde till och med sjunga idag på kördirigeringen. Inte som vanligt, men lite försiktigt, tack vare en bra uppsjungning gissar jag :)

Nu har jag precis duschat, ska fixa håret snart för ikväll ska jag och Adrijana se Ane Brun! Åh, vad jag har längtat!

Söt present

Vi hade strömabrott här hemma mellan 8 och 14 idag, så det kändes inte som så stor mening att sitta hemma och uggla tills skolan började. Så jag åkte till stan istället. Shoppade loss rejält. På apoteket, haha. Så det var inte så himla spännande. Men nu har jag köpt bra halstabletter och nässpray och lite annat välbeövligt.

Jeanette Lindström verkar vara så himla gullig! Hon var ju på skolan och pratade idag. Vi fick lyssna lite på några av hennes låtar och så berättade hon en massa roliga anekdoter. Vi fick till och med höra lite smakprov från hennes nya skiva som inte har släppts än! Sen hade jag kör, men jag sjöng bara några enstaka toner eftersom jag är en sjukling..

Nu tittar jag på Idol och äter glass. Dennis var så söt när jag kom hem och sa att han hade köpt present till mig, det var glass! Mycket uppskattat :)

Kan inte sova..

Jag kan verkligen inte förstå hur det går till. Jag är jättetrött, det har jag varit hela dagen. Men jag kan verkligen inte somna.. Fick gå och hämta datorn för att titta på någon serie efter en halvtimmes misslyckad insomning.. Det brukar hjälpa, men inte nu.. Har precis druckit honungsmjölk, det brukar hjälpa.. Får se..

RSS 2.0