Söndag och hockey

Idag har jag pluggat (läst massa sidor och antecknat), tränat och städat. Ganska produktiv med andra ord. Nu kollar vi på hockeyfinalen, eller jag kom nyss hit. Såg halva första perioden, sen tröttnade jag och läste istället. Men nu är jag färdigläst så jag kan lika gärna se klart matchen tänker jag. Det var några killar som frågade mig vilka jag trodde skulle vinna när jag gick ut från gymmet. Jag sa USA och då blev de helt galna och sa att alla hade svarat det. Ooookej. Skummisar :P

Hurtig?

Här sitter jag och ska precis börja läsa lite. Jag känner mig lite halvhurtig eftersom jag har på mig träningskläder, tänkte gå och träna när jag har läst klart den ena texten nämligen. Får aldrig vara ledig på helgerna känns det som.. Det är tråkigt. Men om jag läser klart allt idag så kan jag få ha sovmorgon imorgon, det är ju inte heller så dumt ;)

Melodifestivalen

Måste ju skriva något om kvällens delfinal också. Som vanligt var pausunderhållningen bäst, helt klart!

Sibel: Lady Gaga-grej som inte passade henne, hon är en balladtjej ju!
Py Bäckman: såg ut som Ozzy Osbourne och lät som en kråka. Jag förstår varför hon är mer känd för sina texter.
Neo: En Mika-kopia! Och det sa jag redan innan han började sjunga i falsett i refrängen, haha.
Lovestoned: Minns inte så mycket av dem, mer att jag inte gillade att killarna sjöng i sama oktav som tjejerna, det blev så skrikigt..
Anna Bergendahl: äntligen en låt som passade artisten! Sen om den var så himla bra vet jag inte.. Men kul att någon som blev så himla glad fick gå vidare, det är mycket roligare än om någon gammal räv som förväntar sig att gå vidare också gör det.
Pernilla Wahlgren: första riktiga schlagerlåten i år, komplett med höjning och allt! Dock ganska töntig, och i början kändes det som en Nanne Grönwall-låt sjungen av helt fel person :P
Noll diciplin: HAHA! Kändes som ett gäng högstadiekillar hade skrivit låten, lät som ett demoband och hörde inte riktigt hemma i tävlingen tyckte jag.. Ganska catchy refräng, men det var väl mest för att den lät som en annan låt. About you now med Sugababes tror jag.
Peter Jöback: dramatisk musik, men den kom inte riktigt igång. Helt okej ändå.

Nu ska vi kolla på film här istället. Vad tyckte ni?

Räkningar

Usch, den här månaden var det verkligen inte roligt att betala räkningar. Alla som kommer kvartalsvis kommer förstås samtidigt. Och dessutom ska jag ju ha vfu i Köping och punga ut med 2000 kr till för att kunna åka dit. INTE okej.

Kanske ska sätta igång och läsa lite snart, det lär ju behövas om jag ska hinna. Vädret är hur grått och trist som helst idag, det har helt plötsligt slagit om och blivit plusgrader. Så snön töar lite på vägarna och igår regnade till och med. Inte heller okej.

Snacka om att vara trött

Igår var jag på skolan melan typ 8 och 19, hade seminarium på förmiddagen. Jag gillar både gruppen och läraren, den här delkursen känns så mycket roligare och mer relevant än den förra! Sen efter lunch grejade jag och Emma lite med SMASK-dansen, inte det lättaste att sjunga och dansa samtidigt! Sen hade vi kör fast med rytmikläraren, så vi sjöng inte så mycket, utan jobbade med kroppen på olika sätt istället. Efteråt hade jag hemskt gärna bara velat åka hem, men jag begav mig till biblioteket och letade litteratur, så jag skulle slippa gå dit idag.

Väl hemma beställde vi pizza (jag orkade äta typ en tredjedel, haha) och sen somnade jag framför tv:n vid niotiden.. Tog mig upp vid tolv för att borsta tänderna och sen stupade jag i sängen på en gång. Vaknade halv åtta och har varit uppe sen dess. Ingen särskilt rolig fredag än så länge, jag har mest läst kurslitteratur och diskat, heh. Ska läsa lite till, sen ska jag gå och träna tänkte jag.

Final i SUTYCD

Världens längsta programtitel känns det som. Jag sitter bänkad framför tv:n och finalen av So you think you can dance. Det har varit ganska fullt upp idag också. Läste några timmar på förmiddagen, sen träffades vi i studiegruppen och diskuterade. Passade på att öva när jag ändå var på skolan. Kom hem vid sextiden och sen gick jag och tränade idag igen. Men det är skönt att vara trött för att man har rört på sig istället för att bara vara trött i huvudet. Tog en promenad till skolan idag, så himla fint väder. Jag längtar massor till fjällen sådana dagar!

Får se om jag orkar se hela finalen ikväll, är så himla trött och det är över en timme kvar.. Kanske får spela in det sista med min übermoderna vhs-maskin :P

Rolig blogg? Nja..

Vilken rolig blogg jag har nuförtiden.. Har ju så himla mycket att göra jämt! Idag har jag läst en massa sidor, övat sång och haft sånglektion (så himla roligt att det går så pass fort framåt just nu!) och tränat. Skulle gärna ha legat i soffan och kollat på tv, men istället gick jag och tränade och kollade på tv medan jag cyklade, mycket bättre eller hur? ;) Imorgon ska jag också läsa ungefär en miljon sidor och träffa min studiegrupp inför seminariet. Och öva när jag ändå ska till skolan! Kanske träna igen om jag känner att jag har tid :)

Hem ljuva hem

Fy vilken lång dag! Jag har suttit i datasalen och grejat med SMASK all ledig tid jag har haft idag. Närmare bestämt 7 timmar, helt galet! Men nu är det inskickat och klart och jag tänker åka hem och lägga mig..


Orkar inte ens anstränga mig för att ta en ordentlig bild :P

Snö = inställda tåg?

När snön ställer till med tågförseningar eller rent av inställda tåg, då tycker jag att det har gått för långt. Fast samtidigt snöar det ju så här mycket i Norrland typ varje år, där blir det då inga sådana här problem med tågtrafiken. Och om nu tågen inte kan gå så får de väl sätta in bussar? Vad jag vill säga är alltså att Emma inte kan ta sig till skolan idag pga att tågen inte går. Skitdåligt tycker jag att det är! Särskilt eftersom idag är sista dagen för att lämna in SMASK-arret. Vi har lite kvar att bestämma och nu får jag alltså sitta med det själv. Det kommer ta en evighet.. Ska bege mig till skolan nu iaf. Har seminarium och föreläsning också..


Ja, ja är less..

Söndag

Känns inte som jag har hunnit göra så mycket den här helgen. Har inte haft så mycket ork. Men idag har jag minsann tränat! Och som om det inte räckte så skottade jag bort en massa snö sen när jag kom hem. Blev nog mest svettig av snöskottandet faktiskt, haha.

Har pillat lite med SMASK-arret också, det ska lämnas in imorgon, så håller på och fixar det sista nu, ska fortsätta med Emma imorgon. Hoppas bara att hennes tåg går som det ska i snökaoset!

Nu är det väl läggdags snart. Kanske ska se ett till avsnitt av CSI först, så jag kan somna gott, haha.

Melodifestivalen

Jaha. Det var ju ganska pinsamt startfält ikväll. Ingen riktig höjdarlåt från någon tyckte jag.. Darins låt var nog bäst, men jag är inte så förtjust i honom :P Men låten fastnade!

Alcazars låt var ju en kopia av Coldplays Viva la vida i början, vilket störde mig något fruktansvärt :P Och Elin Lantos Doctor Doctor var precis en sån låt som SMASK gör narr av, haha. Texten var ju skittöntig! Timotejs låt fastnade visserligen, men nja, inte min grej. Och varför ha med ett dragspel som aldrig hörs? Bäst var pausunderhållningen med the Blue man group eller vad de hette, om man hade kunnat rösta på dem hade jag gjort det! Vad tyckte ni?

Mycket snö och fin klänning!


Hade ingen lust att gå ut, men kolla brevlådan! Så mycket snö på kanske 12 timmar..


Mitt fynd från gårdagen som jag hittade på Myrorna, supersnygg klänning tycker jag :) Fast den ska bli en kjol eftersom överdelen var lite för liten och satt konstigt. Tror den blir snygg som kjol också, hög i midjan tänker jag mig :)

Nya hårfärgen


Inte särskilt läcker utväxt.. Och eftersom jag vill slippa färga på ett tag sen så blev det mörkt, som min naturliga..
Under tiden och efter. Det känns väldigt mörkt just nu, men det kanske blir bättre efter några tvättar..

10.15

Alltså, vad är det med mig och kl 10.15? Jag vaknar alltid just 10.15 om jag inte har ställt någon väckarklocka, oavsett när jag gick och lade mig. Jag kan förstås vakna tidigare och somna om, men av någon anledning lyckas jag alltid vakna och kolla på klockan när den är 10.15. Läskigt att kroppen kan ställa in sig på en tid så.

Jag har inte gjort något vettigt alls idag, mest legat i soffan och kollat på Let's dance och lite serier på datorn. Är så himla trött efter den här veckan. Dessutom snöar det hur mycket som helst, det har säkert kommit nästan en halvmeter snö på två dygn! Så det är inte så lockande att gå ut för tillfället. Tog bort snön från blevlådan inatt (locket hade blåst upp eller nåt så jag fick gå ut och stänga det innan jag gick och lade mig) och idag vid två eller nåt så hade det nog snöat 2 dm, vilket jag såg just på brevlådan.

Nu färgar jag mitt hår så jag ska slippa den fula utväxten.. Det blir mörkbrunt denna gång, så kanske jag slipper färga mitt stackars hår sen. Ni får se bilder lite senare.

Jag lever

Jodå, jag lever. Har bara haft så himla fullt upp den här veckan, helt galet. Idag har varit en rolig dag visserligen, jag och Emma har arrat ännu mer SMASK, det ska lämnas in på måndag nämligen, så nu är det slutspurten.. Sen åkte vi till stan och köpte matchande örhängen till vårat framträdande, så mycket vågar jag avslöja iaf, haha :) När Emma skulle gå till tåget så följde jag med nästan hela vägen, men jag smet in på myrorna istället, det ligger precis mitt emot stationen. Väl där inne hittade jag en supersnygg klänning, gissar att den hade blivit haffad ganska snabbt, men jag var först! Den var lite för liten upptill, men jag tänkte göra om den till en kjol istället, tror jag trivs bättre så :) Ni får se den imorgon, orkar inte nu. Fyndade även 3 par örhängen för 20kr/st på ur&penn.

Världens längsta skoldag?

Ujuj, vilken stressig dag. Hade utvärdering för höstterminen imorse, sen har jag läst igenom mitt arbete, sen när det var dags att skriva ut krånglade det förstås jättemycket, så det tog extra tid. Så lunchen blev väldigt kort, kanske 20 min. Sen var det dags för redovisningar. Hela långa eftermiddagen gick åt. Från 13.15-17.30 med 5, FEM minuters rast! Inte mänskligt någonstans.. Usch. Efter det tog jag och Emma en paus och kollade på tv, gjorde ett massageutbyte och åt middag. Sen var det dags för SMASK. Vi fick ganska mycket gjort och det kommer bli så bra så :D Ska fortsätta imorgon, men vi får lite sovmorgon eftersom vi var på skolan till typ 23.20, när det var kolsvart och i princip alla hade gått hem.

Nu ska jag äntligen få sova.. Men jag är fortfarande uppe i varv, så det kanske tar lite tid.. Godnatt! Ni sover säkert redan allihopa iofs :)

Godnatt

Nu tackar jag för mig för den här dagen. Har knappt haft en ledig stund på hela dagen. Men arbetet är så gott som klart. Likaså powerpointpresentationen. Skönt! Imorgon ska skiten bara redovisas också så får jag vara ledig i hela tre dagar sen! Förutom att vi ska arra smask imorgon kväll och på fredag, men det räknas inte, för det är så kul!

Sånglektion

Åh, tänk att man kan bli så lycklig av att ha sånglektion. Jag är nästan kär i min nya sångpedagog, har klassisk sång den här terminen för första gången. Hon lockar fram massa bra saker i mig, superkul. Och jag fick till några riktigt snygga toner idag som både hon och jag blev imponerade av, haha.

Men lyckan varar inte så länge, nu måste jag skriva igen.. SUCK.

Gud i himmelens vilda parader

Haha, citerar hon städtanten i det där städprogrammet som gick på fyran förut.. Minns inte vad det heter, Rent hus kanske? Vad jag ville säga med det är att jag är väääldigt trött. Det blev tv i några timmar ikväll, orkade inte så mycket annat. Men jag har skrivit ganska mycket idag ändå. Och fixat referenslista nu senaste halvtimmen eller nåt, bara det är ju en hel vetenskap i sig! Plus att man tydligen gör olika på olika instutitioner/akademier. Fel att enas om en som funkar överallt?

Nåväl. Godnatt med er. Imorgon ska jag upp tidigt och skriva igen är tanken. Hujedamej. Och sen ha klassisk sånglektion och sjunga högt och dessutom på franska, svårt vill jag lova!

Öva sång

Nu beger jag mig till skolan en sväng för att öva lite sång och sjunga med vox 4. Går ändå förbi biblioteket på vägen så jag ska se om jag hittar två till böcker som inte stod där de skulle igår.. Sen är det väl bara att fortsätta skriva när jag kommer hem, men det ska nog gå bra.. På återseende!

Akut

Jag kunde inte logga in på hela kvällen igår, konstigt.. Men jag gjorde inte så mycket spännande heller. Pluggade mest.. Nu har jag kommit en bit i mitt skrivande. Måste hålla det kortfattat för att det ska få plats på mina 8-10 sidor bara.. Hade tänkt sova lite längre idag, men Dennis väckte mig och skulle åka akut in till tandläkaren för han hade sådan vidrig tandvärk, hade sovit en timme inatt stackarn..

Blädag

Usch, idag är jag bara less på det mesta. Jag måste skriva på mitt himla arbete, men eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska göra så går det ganska dåligt. Plus att jag har huvudvärk från hell. Jag flyttade mig precis till köket, kanske går bättre om jag sitter ordentligt på en riktig stol vid ett riktigt bord istället för i soffan :P Jag ska äta fruktsallad nu, försöka skriva lite mer och sen ska jag bege mig till biblioteket och leta litteratur.


Jag är ingen hårfönsfantast, men håret funkar ändå tycker jag! Det fick självtorka igår kväll, sen sov jag på det innan det hade hunnit torka ordentligt. Lite fix behövdes, men inte särskilt mycket. Det är ett tecken på en bra klippt frisyr tycker jag :) Och det ser inte så kort ut som jag trodde att det skulle göra när frisören visade hur mycket hon tänkte klippa!

Glad alla hjärtans dag!

Idag gör vi något så romantiskt som städar och tvättar, haha. Men det är ju kärleksfullt att vilja att det ska vara fint hemma, eller? :) Firar ni alla hjärtans dag?

Melodifestivalen

Bättre låtar än förra veckan tycker jag. Andreas Johnson var helt klart bäst! Manboy-låten var jag inte så mycket för, den är egentligen helt okej, men just Manboy låter så himla fult, särskilt när han sjunger det så många gånger, haha. Paulines låt var ju verkligen en Amy Winehouse-kopia, lite tråkigt. Tråkigt att det inte gick bättre för Highlights, känner ju pianisten :) Vad tyckte ni? Rätt låtar till Globen eller inte? Lite tråkigt att det bara är killar som har gått till final hittills!

Gillar!

Åh, vad jag gillar mitt nya hår. Eller det är ju samma gamla hår, haha. Men det är så himla skönt att vara nyklippt! Hade nästan glömt bort den känslan! Tänk om håret kunde se så här bra ut varje morgon när man vaknar.. Det vore något! Jag är lite nyfiken på hur det kommer bete sig om jag inte fönar eller plattar det, för det gör jag ju oftast inte. Men det återstår att se..




Nyklippt!

Fy vad skönt det är att vara nyklippt och ha riktigt fräscht hår igen. Det blev lite kortare än jag hade räknat med, men hon tyckte att det var bäst att klippa bort allt det slitna och jag höll med, så nu är det kanske 4-5 cm kortare än tidigare. Och mycket mer uppklippt. Det enda jag är missnöjd med är att hon klippte luggen lite för kort så den inte går att ha bakom örat (trots att jag sa till, men tydligen för sent enligt henne..) men det är väl inte värre än att jag får ha en hårnål där ;P Funderar på att färga det mörkare igen, närmare min naturliga hårfärg, tror inte det mår så bra av att färgas nämligen och utväxten blir ju inte så läcker i nuläget.. Får se hur jag gör.



Ny top från H&M. Färgen kommer dock inte fram på bilderna, den är grönare än på översta blixtbilden.. Jag var egentligen på jakt efter en kavaj. Hittade en skitsnygg också, men den fanns inte i min storlek. Så typiskt!

Hittade en perfekt vardagsögonskugga också! Ganska diskret, men lite glittrig och fin :)

Frisörn

Ringde nyss till en frisör och fick en tid redan idag kl 13, inte alls fel :) Det blir nog ingen superradikal förändring, men de slitna topparna ska bort och så tror jag att jag ska klippa upp mer. Mitt hår brukar funka bättre då.

Årets första semla!

Nu ska årets första semla inmundigas (haha, det ordet har jag nog aldrig använt förut), därav den glada minen ;) Och eftersom jag snart kommer tillbringa en hel del tid i Köping har jag anammat Linda Hammars fantastiska tummen upp. Fast hennes är roligare :)



Annars har jag faktiskt skrivit en del på mitt fältstudiearbete idag. Och letat fram tre böcker på biblioteket bara för att inse att lånekortet låg kvar hemma. Störigt! Men jag skulle ju ändå till skolan och ha kör, så jag åkte inte dit i onödan iaf. På kören sjöng vi fyra nya låtar, alla var ganska svåra tyckte jag, men det brukar kännas så i början. Jag orkade inte riktigt anstränga mig och läsa noter idag heller, då är det ju inte det lättaste att hänga med i det höga tempot!

För nästan en timme sen ringde farmor och talade om att pappa var hos dem och hade fixat något på datorn, sen gav hon luren till pappa, haha. Han vågar nog inte ringa mig själv :P

Pigg?

Nej, det är jag inte idag heller. Men jag har mycket att göra, så det är väl bara att sätta igång.. Har varit uppe sen åtta, men fortfarande inte gjort något vettigt. Kanske är frukost som fattas.

Winnerbäck

Sitter och halvlyssnar på Lars Winnerbäcks album Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar jag mig igen samtidigt som jag pluggar. Helt plötsligt hörde jag textraden "Vi är två hjärtan i samma kropp" (ur Du är min vän i livet) och blev så himla rörd. Den gick rakt in. Jag lyssnade ju inte ens på texten innan eftersom jag läser samtidigt, men den gick igenom allt! Konstigt hur det kan bli :)

Eftersom jag och Emma har arrat SMASK hela dagen så blir det till att plugga lite nu på kvällen. Men jag orkar inte så mycket mer nu.. Ska göra lite till innan So you think you can dance bara.. Sen blir det sängen!

Engagemang

Vi behöver verkligen städa här hemma. Men när ska man ha tid med sånt när man pluggar mer än heltid? Jag tog i alla fall tag i disken förut, nu ser det genast bättre ut i köket. Handlade lite också. Mest massa frukt, har blivit beroende av fruktsallad tror jag. Men det är ju ett bra beroende ;)

Nu halvkollar jag på So you think you can dance. Orkar inte riktigt engagera mig i något känner jag. Men det får det bli ändring på, imorgon ska jag och Emma minsann arra SMASK hela dagen lång, det ska bli så himla roligt! Jag hoppas vi hinner långt, för nu börjar det närma sig sista inlämningsdatum med stormsteg!

Platypus

Så himla konstigt djur! Blandning av fågel, däggdjur och reptil typ. Väldigt fascinerande!


Pluggdag

Jag har övergett den här bloggen för min fälstudieblogg, haha. Nejdå, inte riktigt. Men det blir att jag skriver i den medan jag pluggar eftersom plugget har med fältstudien att göra och bloggen fungerar som min loggbok. Vill ni absolut läsa vad jag har pysslat med idag så föreslår jag att ni kollar in den istället ;) http://tycktillomskolan.blogg.se/

Förutom skolarbete har jag tittat lite på CSI (första säsongen avklarad nu), Blåsningen (haha, Shirley Clamp från i söndags var ju roligast!) och så har jag typ ätit och duschat. Rolig dag? Nja.

Sångläxor

Jag är lite sådär lagom less idag, särskilt på att jag ska behöva punga ut massa pengar för att åka till Köping och ha vfu i 25 dagar, det känns ju verkligen inte lockande. Jag har som sagt inget emot att åka just dit, bara att det kostar multum!

Vet inte om jag har lyckats så bra med mitt pluggande idag. Men jag har övat sång vill jag lova! Har klassisk sång den här terminen, det känns riktigt roligt faktiskt! Den första sången som spelas i videon är en av mina tre läxor (gick inte lägga in i bloggen av någon anledning och dessutom spelar pianisten fel i första takten, himla klant!). De andra två är på franska eftersom jag råkade säga att jag har läst franska och har lätt för språk, jättesmart :P Hittade dem också precis. Här och här med gossopran och allt!

Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen idag.. En timme gick i alla fall till att prata i telefon med min kära bästis Maria ;) Lite tid har förstås gått åt att titta på CSI också. Jag ser just nu första säsongen, vill se allt från början. Och nu är det så förträffligt att jag har lyckats se alla avsnitt fram till det som visas på femman om 20 min, snacka om bra timing! Så jag tänkte kolla på det och sen är det nog läggdags. Inte för att jag har några tider att passa imorgon, men ändå. Jag inbillar mig att det är bra.



Vad bra det går..

Haha, vad bra det gick att leta bloggar.. Jag övade sång istället. Men det är ju roligare ;) Var tvungen att spela in kompet på mitt hightech-piano också. Och det tog ju sin lilla tid. Inte så snäll tonart att spela a vista. Men det blev helt okej till slut.

Usch, jag har ingen lust att plugga idag. Det faktum att jag ska ha vfu i Köping gör ju inte saken bättre. Inte för att det är långt dit (tar typ 35 min med tåg så jag får väl räkna med lite drygt en timmes resa från dörr till dörr eftersom jag åker buss till stationen), men det är ju så förbannat dyrt att åka med SJ! Typ 2000 för ett månadskort är ju helt stört, särskilt när man har en inkomst på 8000.. Inga studentpriser på månadskorten heller, vad är det för skit? Usch, jag kommer ju bli ruinerad! Men vi är flera i klassen som har hamnat på liknande ställen. Så vi får väl åka med samma tåg iaf, alltid något.

Och jag som hade tänkt unna mig att gå till frisören och klippa mig den här månaden.. Får se hur det blir med den saken. Jag är ju inte gjord av pengar direkt..

På bloggjakt

Jaha, det är väl dags att sätta igång att plugga lite nu. Jag fick bara en ledig dag denna helg, plus att både fredag och lördag kväll var upptagna av skolgrejer, så jag tog halva dagen ledigt idag också, med all rätt tycker jag! Men nu är det alltså dags att sätta igång.

Jag har precis startat upp en ny blogg som jag ska använda som loggbok i min lilla fältstudie som vi ska göra i pedagogikkursen nu. Kolla gärna in den och ge mig lite tips på bloggar som jag kan analysera ;) http://tycktillomskolan.blogg.se/

Melodifestivalen

Jag vet att jag är långt efter alla andra, men eftersom jag inte var hemma i lördags så missade jag melodifestivalen. Men nu har jag tittat på halva programmet och hört alla låtar. Tyckte det mesta var ganska dåligt, ungefär som det brukar vara. Rent spontant är Salem min favorit! Men jag gillar ju honom annars också :) Inte hans bästa låt kanske, men bäst av delfinalens låtar iaf..

Universitetets årshögtid och underbart mms!

Igår var jag inne i staden och musicerade hela dagen med skolans kör och senare med en liten del av den. Universitetets årshögtid skulle firas och alla var klädda i långklänning eller finkostym. Riktigt tjusiga! Hade dock ingen kamera med mig, lite synd.. Dagen bestod väldigt mycket av väntan.. Och tysta skulle vi minsann vara också. Men det gick bra att sjunga i alla fall, trots min halvkrassliga röst. På kvällen skulle vi sjunga på banketten (ni hör ju vad fint det låter :P) och fick vänta i en hel evighet.. Vi skulle egentligen ha sjungit halv tio, men det blev en hel timme försenat, drygt! Och inga mackor fick vi, trots att vi hade fått veta innan att vi skulle få det. Äcklig budgetchoklad fick vi dock, det fanns hur mycket som helst!

Under dagen fick jag ett fantastiskt mms från Maria, är det någon som verkligen känner mig och vet vad jag uppskattar så är det hon :D Vi brukar även skicka bilder på lustiga frisyrer och klädval till varandra ;)


För en som kan läsa noter, och särskilt är inbiten musiknörd som jag, är det där väldigt roligt! Jag visade för några körkollegor igår, de tyckte också att det var pinsamt dåligt! Hahaha. Den här gången är det visserligen ingen konstig tonart och noterna ser ju någorlunda okej ut. Men notvärdena går ju inte ihop för fem öre i första och sista takten. Gaah, så himla dåligt. Återigen, kolla med någon som kan innan ni publicerar sådana där grejer tack! Det värsta är att det ser ut som de har använt ett riktigt notprogram, men jag är helt övertygad om att ett sådant skulle protestera mot det där :P

Lyxig fruktsallad

Det känns som jag tjatar lite om min himla fruktsallad, men det är ju så gott! Den här gången lyxade jag till det lite extra. Mango, vindruvor, granatäpple, apelsin, kiwi, äpple och banan. Lovely!

Akademisk festkonsert

Ujuj, så mycket jobb för att sjunga två sånger med kören på konserten ikväll. Massa rep, men så blev det faktiskt bra också! Vi började inte förrän 15.30, så jag tog det bara lugnt innan dess, tog ett bad, fixade håret och sminkade mig i lugn och ro. Inte alls dumt! Helsvart var klädkoden, jag såg ut såhär:




Inte särskilt sköna skor, men de är snygga! Cirkus 7cm klack, så jag kände mig ovanligt jättelång, haha (är 176 i strumplästen). Paljettopen fyndade jag på H&M's hemsida för 39,50! Jag gillart.

Dansanta pojkar

Blogg.se funkar skit som vanligt. Jag har inte kunnat logga in och jag kan knappt kommentera andras bloggar heller.. Vad gör de egentligen? Såhär mycket problem brukar det ju verkligen inte vara!

Som jag skrev förut så har det varit en väldigt lång dag, men mestadels har det varit riktigt roligt! Jag och Emma har arrat SMASK i typ tre timmar och vi kom ändå ganska långt, så det känns superkul. Vi är så himla nöjda med att det svänger så gött! Mer än så kan jag tyvärr inte avslöja eftersom det är lika hysj-hysj (haha, stavar man det så?) som självaste melodifestivalen! En rolig grej var att Magnus också satt i samma datasal så Emma frågade honom om han visste någon som var bra på att dansa (vi vill ju ha dansare till vårat nummer förstås!) och så föreslog han Patrik på skämt. Några sms växlades som lät ungefär såhär:

Emma: Hej Patrik! Magnus säger att du är väldigt bra på att dansa och vi undrar därför om du vill vara med och dansa i vårat SMASK-bidrag?

Patrik: Absolut! Jag är på om Magnus är på.

Emma: Magnus hälsar att ni får överväga det.

Lite senare ringde Patrik upp Magnus och de pratade nästan bara om dansen och Magnus avslöjade att Patrik minsann hade väldigt rörliga höfter eller vad det var, det hade ju faktiskt Berk sagt! Hahaha. Så himla roligt. Det som började med att vi skulle driva lite med Patrik har nu utvecklats till att de nog faktiskt överväger att vara med, det vore hur kul som helst!

Jag idag

Har varit på skolan från 8 och är fortfarande kvar.. Men jag ska alldeles strax åka hem med bussen. Skriver mer senare ikväll. Ville bara utnyttja photobooth lite igen, min webbis är inte lika bra som skolans ;) Det blev kavaj idag, vet inte varför jag kände för det, men det gjorde jag, haha. Värsta fyndet på myrorna i Motala för typ tre år sen. 40-50 kr cirkus.


Godnatt!

Usch, vilken tuff vecka. Alldeles för mycket tråkigt att göra. Plugg hela dagen lång skulle man kunna säga. Imorgon har jag seminarium tidigt på morgonen och resten av dagen ska jag och Emma arra SMASK. Tjoho! Det ska bli riktigt roligt, det är typ det enda jag verkligen vill göra just nu. Det vore ju himla skönt att få vara ledig i helgen, men icke. Då ska vi sjunga med kören på Universitetets årshögtid. Inte jättekul, men men. Nu somnar jag snart, så det är väl bara att masa sig till sängen.. Godnatt!

Tv-kväll!

Nu har jag läst kanske hur många sidor som helst, på engelska.. Jag har suttit hela dagen, har pausat för att äta några gånger typ. Men nu får det vara nog för idag! Tänker tillbringa kvällen framför tv:n, åh, som jag har längtat, haha :)

Inga mer tråkiga böcker tack..

Fy, nu vill jag inte läsa mera.. Det är ju så förbannat tråkigt! Jag ger upp snart! Känns som jag måste äta stup i kvarten bara för att hålla koncentrationen uppe. Men så kan man ju inte hålla på. Jag längtar verkligen tills hela den här terminen är avklarad! Men jag hoppas att den här delkursen är värst så det blir bättre sen..

Det känns som min blogg är tråkigare än vanligt bara för att jag läser den här himla skitkursen! Men jag måste ju läsa den, så jag kan inte göra så mycket åt det.. Hoppa av känns ju inte som ett alternativ direkt :P

Ingefärste

Som vanligt pluggar jag.. Har massor att läsa, men jag har kommit igång iaf. Har precis haft en fikapaus. Jag har för övrigt varit uppe sen 7, repat med några körkamrater på skolan kl 8, kommit hem igen vid 9.30 och då hunnit handla lite ingefära och citron för att göra te. Och så har jag läst en del. Nu är det väl dags att sätta igång igen. Ett kapitel till får det bli (typ 20 sidor på engelska tar sin lilla tid!) sen tar jag lunchpaus.

Pluggeriet, idag med lexikon och allt.


Tur att jag matchar tröjan med filten! Blev less på håret, så nu blev det en riktig backslick! Faktiskt skönt att kunna sätta upp allt i en tofs utan hårnålar och grejer..


Jag vet inte om jag gjorde rätt, men min sångfröken tipsade om ingefärste, gjort på färsk ingefära. Så jag rev en liten bit (det är ju rätt starkt, så det går inte ta så mycket) och tog några skivor citron och hällde på kokande vatten. Sen i med en sked honung. Det blev faktiskt ganska gott! Lite för starkt bara, nästa gång får jag ta ännu mindre ingefära.. Plus att det går brygga te på samma grejer minst en gång till :)

Gaaah!

Jag börjar utveckla ett hat mot att läsa tråkiga akademiska texter, särskilt när de handlar om matematik. Och är skrivna på engelska! Usch och fy och blä, jag vill inte :P Vi har hur mycket som helst att läsa till nästa seminarie.. Och det är ju inte direkt så att man bara har tid att läsa, nej, det ska vara föreläsningar och träff med studiegrupp och formulering av frågor och reflektioner innan också. Vilket innebär att jag har typ imorgon på mig att läsa 230 sidor, varav 215 är på engelska. Tack för det, pedagogikmuppar! Allt känns så fruktansvärt irrelevant för min utbildning, eftersom de dessutom riktar sig mot undervisning för yngre barn och jag ska jobba på gymnasiet.. Och den här korvstoppningsmetoden alltså.. Det är ju inte mycket som fastnar direkt när man måste läsa så himla mycket! Den här gången delade vi upp några av texterna, så vi ska berätta för varandra sen. Hoppas det funkar.

Haha, ursäkta tråkinlägg, men jag är så himla irriterad! Slöseri med tid är vad det är! Punkt.

Den här dagen har, som ni kanske förstår, ägnats åt skola, skola och skola. Kul. Hann med att köpa två knäppa glassorter på vägen hem också. Kaktus/citronsorbet och choklad/chili. Konstiga, men ganska goda på sitt sätt. Dock skulle jag ha haft något neutralt till, typ vanilj. Inga nya favoriter direkt, men kul att prova, man måste ju vara lite wild and crazy ibland ;)

Nu ska jag nässpraya så jag kan andas och så ska jag gå och lägga mig och kolla på något roligt. Ska upp riktigt tidigt imorgon för att repa kl 8, det var den enda tiden som alla kunde.. Men det är väl säkert bra, då har jag mycket tid på mig att läsa under resten av dagen.. Suck.

RSS 2.0