Inte igen!

Säg inte att jag ska bli förkyld en gång till när jag precis hade blivit frisk! Har jätteont i halsen igen, hoppas det försvinner snabbt! Snart kommer Emma hit och vi ska skriva sista examinationsuppgiften i pedagogiken. Hoppas det går fort! Det är fint väder iaf, så vi tänkte sitta ute :)

Uppochner

Ujuj. Nu har vi vänt upp och ner på rabatten på framsidan. Det såg för täskigt ut innan, men det är inte så lätt att hinna med när man aldrig är hemma :P Vi sådde gräs där förra våren och det såg jättebra ut då.. Men nu hade det vuxit upp massa konstigt ogräs med monsterrötter och tagit över halva rabatten. Inget gräs växte emellan heller. Men nu är det borta och vi ska så nya gräsfrön så fort vi har köpt några. Det var riktigt tungt att fixa till.. Måste klippa gräset på baksidan också, de ska besikta i veckan och man får böter(!) om man inte håller det snyggt. Jobbigt att ha tidspress med sånt, ifall vädret inte samarbetar när man väl har tid så är det ju inte så lätt..

Min hals börjar göra jätteont igen, himla olägligt eftersom jag ska sjunga massa i veckan. Och jag och Emma har fått våran första spelning på lördag, hoppas vi får många fler i sommar!

Ancient Aliens

Hej svejs. Jag har knappt varit hemma de senaste dagarna, men ni har nog klarat er bra utan mina inlägg ändå kan jag tänka ;P Igår jobbade jag hela dagen i Köping, var riktigt kul som vanligt :) Vilket bra yrke jag har valt ;D Jag hann vara hemma i max en timme innan jag begav mig till skolan för kulturfestival och där var jag hela gårdagskvällen. Finfina framträdanden! Idag har jag varit i stan och kollat på när en kompis band spelade på Yeah-festivalen, massa lokala band som spelar.. Men min huvudvärk sa åt mig att åka hem efter någon timme, det var nog bra gjort av den.

Väl hemma har jag kollat på Ancient Aliens 2012 från Historychannel, men på youtube i 9 st 10-minutersdelar. Finns i jättebra kvalitet. De tar upp massa teorier om att aliens kan ha hjälpt till att bygga typ pyramiderna och alla såna grejer som man verkligen inte förstår hur de har lyckats bygga. Riktigt spännande var det! Jag älskar sånt där!




Ikväll blir det Eurovision med Adrijana, har inte sett kvalen, men jag kan inte påstå att jag är förvånad att inte Anna tog sig vidare. Jag trodde verkligen inte ens att hon hade en chans att vinna i Sverige, ännu mindre i Europa.. Tror helt klart att Salem hade gått hem bättre.. Men det är ju för sent nu :P

Conversetävling

Hej vad trött jag är! Jag gick ju och lade mig vid tiotiden igår, somnade dock inte förrän typ två, helt galet vad lång tid det tog innan jag kunde slappna av.. Efter en fullspäckad dag är det nu läggdags för mig. Imorgon ska jag upp tidigt och åka till Köping för att jobba. Men det blir nog kul, musikklasserna ska spela på stan och jag ska vara stolt lärare ;)

Hittade en rolig tävling förresten, jag är ju lite av en conversetjej, så den passar mig utmärkt. Har ju "bara" gröna och svarta än så länge. Och jag skulle inte tacka nej till ett par röda eller så :) Tävlar gör du här!


Slut som artist

Ja, så känns det. Jag känner mig helt slutkörd den här terminen. Jag misstänker att jag har haft alldeles för mycket att göra under alldeles för lång tid. Jag märker mer och mer att jag drar mig undan, orkar knappt umgås med folk.. Vill helst bara vara hemma och sova typ.. Känns inte alls bra. Det är nog tur att det är sommar snart så jag får vila.

Till råga på allt har jag fått i uppgift att vara ordförande på körens årsmöte imorgon, jag har inget minne av att jag har sagt ja till något sånt, men nu måste jag tydligen. Känns också bajs, jag har ingen koll på hur sånt går till. Men vi får väl hjälpas åt så går det säkert genomföra..

Nu går jag och lägger mig, mitt huvud vill döda mig.

Trendsättaren

Den här "hippa" texten finns i en musikhistoriabok som vi hade i ettan. Kollade igenom lite bilder nu såhär på morgonkvisten och då kom den fram. Fantastiskt rolig text :D



Jag är förstås trött idag också, helt sjukt att det går att vara såhär tröt jämt.. Ska snart till skolan och ha sånglektion, sen blir det väl läsa hela dagen.. Och baka kladdkaka tror jag, tänkte göra det i helgen, men då var minsann affären stängd pga strömavbrott. Så varför inte lyxa till det mitt i veckan? :P

Pappabesök

Ikväll har min pappa varit och hälsat på. Han jobbar i "närheten" (dvs typ 10 mil härifrån och inte typ 55-60 som annars) i veckan, så han tog sig en tripp hit. På vägen hälsade han på farbror polisen som tyckte att han körde 11 km för fort.. Men men, han tog sig ju hit till slut iaf. Vi åt middag på grekisk restaurang. Mycket gott och mycket mat :P Jag orkade verkligen inte äta upp allt, det var hur mycket kött som helst. Väl hemma igen passade jag på att leka med hans iPhone en sväng, det är nog tur att jag inte har någon sådan, jag skulle inte få något gjort då! Massa roliga spel :D

Innan han kom hit passade jag på att panikstäda eftersom det såg ut som skit här :P Jag hann med att plocka undan lite, dammsuga hela lägenheten, slänga diverse sopor och diska en hel del på en timme, inte illa pinkat! Så nu är det rent och fint här, inte skinande rent direkt, men tillräckligt iaf :)

Nu är det nog läggdags för mig, har varit så himla trött hela dagen!

Godmorgon

Fy vad trött jag är. Nu vill jag seriöst inte ha någon mer skola.. Jag orkar inte anstränga mig och tänka.. Eller se normal ut för den delen :P Ska snart till skolan.. Det är fint väder, solen skiner för fullt, men jag tror inte att det är så varmt som förra veckan.


Några presenter

När jag fyllde år fick jag några fina kort i färgglada kuvert på posten, sånt uppskattar jag verkligen!



Eftersom all släkt bor långt bort så fick jag mest pengar av dem, men det är ju en av de bästa presenterna att få, så kan man välja ut något roligt själv :) Eftersom jag var ledig åkte jag till stan och shoppade för lite av pengarna som jag fick. En randig stor t-shirt från H&M och mönstrat linne från gina tricot blev det. Shortsen är ungefär hundra år gamla, eller åtminstone fem, men de är mina favoriter, så jag kommer använda dem så länge de håller :)




Grey's Anatomy

Ni som har läst min blogg ett tag vet nog att jag älskar Grey's Anatomy. Har precis sett två avsnitt här, antar att det var säsongsavslutningen. Sjukt spännande avsnitt och väldigt jobbigt att sitta med gråten i halsen i nästan en och en halv timme. Jag är helt tagen. Måste nog se dem igen när de visas på tv om några veckor.

Grattis

Idag fyller jag år, 24 sådana. Och jag har speedat på med läsningen så jag skulle få vara hyfsat ledig idag, himla skönt att slippa läsa tråkig kurslitteratur på min födelsedag! Jag måste öva lite till körkonserten imorgon, men det är ju inte så betungande :)

Kalkongryta

Idag freestylade jag ihop en jättegod gryta till middag. Jag måste förstås dela med mig av receptet :) Skulle tro att det blev ungefär 4-5 portioner.

Skär i små bitar och stek i smör. Krydda med salt, peppar och vitlök.
Morötter
Zuccini
Aubergine
Champinjoner
Rökta kalkonstrimlor

När allt har fått fin färg, häll över en burk krossade tomater och röda linser, låt puttra i 10-15 min. Jag serverade med ris, det blev faktiskt jättegott! Inte alltid det blir så häftigt när man bara blandar ihop något, men det här blev finfint :)

Facebookgrupper

Säga vad man vill om facebookgrupper, men i min kurlitteraturläsningspaus fick jag mig verkligen ett gott skratt av den här gruppen, hahaha. Kolla in loggen, jag skrattar så jag gråter. Kanske inte skulle vara lika roligt under andra omständigheter. Men har man läst typ 100 seriösa sidor piggar det där upp lite :P

Slö

Idag har jag varit riktigt slö. Har bosatt mig i soffan och kollat på film och lite serier. Bra söndag tycker jag :) Förutom min förbannade hosta förstås.. Vad har du gjort idag?

Rensa ogräs

Nu är jag tillbaka från min lilla semester i Motala, det var himla trevligt att umgås med Emma ett helt dygn :) Vi hann med lite allt möjligt, lite fönstershopping (bra tips när man är fattig :P), filmtittande och massa sjungande och spelande. När jag kom hem idag vid halv fem satte vi igång med att rensa ogräs och klippa gräset på uteplatsen. Och till slut bar vi dit utemöblerna. De måste tvättas av lite och kanske målas eller oljas. Men nu är det åtminstone hyfsat fint där. Och buskarna ser fina ut, så i år blir det nog lite bär :)

Nu är det verkligen middagsdags, är hungrig efter ogräsrensworkouten :P

Mot Motala

Några av er läsare vet nog inte att jag har bott i Motala ett år, innan jag började på Musikhögkolan i Örebro så gick jag folkhögskola där. Och idag ska jag faktiskt åka dit, ska hälsa på Emma. Har inte ens sett hennes lägenhet som hon och Teddy har bott i i snart två år. Galet! Men det är ju inte så ofta jag har vägarna förbi dit direkt.. Men idag ska jag alltså dit. Kommer hem imorgon, hörs då! Haha, villken knäpp gammal bild jag hittade. Från utgång för cirkus tre år sen.


Målning

Det här har jag pysslat med hela dagen. Varvat med tv förstås :P

Började i somras men tröttnade efter ett tag. Idag målade jag klart, eller färglade kanske man ska säga, det är var ett svart tryck på ett vitt tyg från IKEA från början. Nu är det lite mer färglatt :) Ska sättas upp på väggen i sovrummet så småningom.

Och som vanligt när jag målar var jag såhär snygg idag ;)

Slow motion

Igår kväll var jag ju ganska pigg. Det är jag inte idag. Jag sov till elva, men hade gärna sovit hela dagen.. Allt går i slow motion känns det som. Skönt att vara långledig nu iaf, typiskt att jag ska lyckas bli sjuk då bara..

Oväntat produktiv dag

Jag tycker faktiskt att jag har varit ganska produktiv idag med tanke på att jag är hemma och är sjuk. Jag har förstås ägnat mig åt typiska jag-är-sjuk-och-tycker-synd-om-mig-själv-aktiviteter såsom att ligga nerbäddad under en filt i soffan och titta på serier och äta glass varvat med halstabletter. Men jag har även skrivit min lilla komplettering eftersom jag missade seminariet idag. Och den är inskickad och klar, så det är nästan som att jag var där idag, haha. Dessutom har jag såhär på kvällskvisten både diskat och läst kurslitteratur (och antecknat flitigt!) som jag inte hann läsa till första seminariet eftersom jag inte fick tag i boken då. Och ett litet kapitel till senare ur samma bok eftersom den ska lämnas tillbaka imorgon. Skönt som bara den att ha det ur världen. Synd bara att jag måste ge mig på litteraturen till nästa gång på en gång. Eller ja, imorgon. Nu tänker jag inte göra nåt mer vettigt, möjligen äta lite mer glass ;)

Jag tror för övrigt helt klart att det är min nya färgglada bh som gör susen ;)




Glass x 4

Japp, fyra gånger har jag ätit glass idag. Jag skulle kunna äta en femte gång för min hals äter upp mig inifrån, men jag tar nog en kopp te istället, nu när det är läggdags. Jag har bestämt mig för att stanna hemma och ta det lite lugnt imorgon. Kroppen säger ifrån och nu ska jag för en gångs skull lyssna på den! Jag dör nog inte av att missa en liten föreläsning och ett litet seminarium..

Bild från igår. Himlen var så fin, så jag kunde bara inte låt bli att fota lite till, även fast batterierna i kameran tog slut, så jag fick gå hem och byta. Den här bilden är visserligen tagen max 100 meter hemifrån, så det var ju inte särskilt jobbigt att gå hem en sväng emellan :P

Skitbussar!

Det blev verkligen ännu sämre sen de bytte busslinjer i den här staden. Jag blir galen! Vid tre gick jag och Dennis hemifrån, han skulle till jobbet och jag skulle till apoteket och fylla på halstablettsförrådet. Först skulle han köpa snus och så skulle vi åka med bussen kvart över.. Men den kom inte. Någonsin. Det åkte förbi två bussar ej i trafik och en buss som tar en annan väg och skulle bli helt fel. Och när nästa buss äntligen kom (vid tio i fyra) var den också sen, så himla dåligt! Usch. Men nu har jag shoppat loss på apoteket. Plus att jag köpte ännu mera glass så jag ska ha lite att välja på. Har precis ätit glass för tredje gången idag, men det är ju typ det enda som lindrar halsen för en stund..

Ajajaj!

Fy, jag har så sjukt ont i halsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det gör ont hela tiden, särskilt när jag sväljer. Ingen sånglektion för mig den här veckan skulle jag gissa. Nu ska jag dricka te med honung och hoppas på att det lindrar lite.. Det blir väl det varvat med glass för att överleva..

Bilder från min fotopromenad igår kväll:





Söndag

Igår var jag ledig. Det behövs verkligen i dessa stressade tider. Jag gjorde inte mycket alls, kollade på mina serier och nån film typ. Himla skönt. Idag måste jag plugga lite. Eller kanske mycket. Usch, har ingen lust, trots att boken jag läser nu faktiskt är riktigt bra.

I fredags åkte jag till stan på eftermiddagen för att klippa mig, toppade mest, så det blev ingen större skillnad mot förut. Bara mycket fräschare och lite kortare. Passade även på att shoppa lite, det är ju alltid roligt. Det blev lite nya underkläder från Lindex och en klänning från H&M.

Lindex Shop Online - Balconette BHLindex Shop Online - Hipstertrosa
Bilder från Lindex Shop Online. Köpte ett par likadana trosor fast svarta också. 248 kr för rubbet! Och det bästa, jag såg nästan brun ut i den rosa färgen trots att jag är jättevinterblek!


Klänningen från H&M för 99 kr. Bland det första Dennis sa när han såg den var att jag ju "redan har en likadan" och syftade på skjortan på bilden bredvid (som för övrigt är från när vi bodde i den förra minilägenheten hösten 2008). Visst, båda är rutiga, men annars vet jag inte om jag ser så många likheter.. :P

Drömmar

Jag drömmer så himla mycket konstigt nuförtiden.. Igår kom det in en gigantisk farlig björn i mitt sovrum hos mamma och pappa och skrämde livet ur mig och inatt skulle jag vara med i en musikal tror jag.. Kanske är för att jag har så himla mycket att tänka på jämt.. Musikal, visst, men björnar brukar inte riktigt finnas med i mitt dagliga liv :P

Ringde precis och bokade klipptid, fy vad skönt det ska bli att klippa bort allt! Haha, nejdå, det ska jag verkligen inte göra. Allt som är slitet vore ju skönt att få bort, hoppas hon inte behöver klippa allt för mycket bara, för jag vill ju få ännu längre hår!

Nej, nu måste jag sätta igång med pluggeriet här. Tänkte försöka läsa på förmiddagen så kan jag öva i eftermiddag. Det känns som jag måste lära mig tusen körlåtar ungefär.. Så många är det förstås inte, men kanske 15 i alla fall..

En sån dag

Det blev ju en riktigt fin dag till slut. Och jag har hunnit med mycket! Kanske för att jag var på skolan till 21.30 ungefär :P Fin och bra sånglektion som vanligt, det är så roligt! Sen har jag läst nästan allt tills på fredag, har två korta texter kvar bara. Och så har vi repat lite minikör plus att jag har varit på två jättebra avslutningskonserter.

Det var sjukt mycket folk på skolan idag, massa utbölingar, haha. Det var upptaget vid alla bord överallt, det händer liksom inte. Övningsrummen brukar vara belamrade, men inte alla ställen där man kan sitta och plugga! Hamnade i biblioteket till slut, det gick ju bra det med.

Nu ska jag läsa lite bloggar och borsta tänderna, sen stupar jag!

Speciallösning

Eftersom det är så fint väder så vägrar jag sitta inne och läsa kurslitteratur. Problemet är dock att jag har nästan allt på datorn, men den kan man ju ta ut. Dock är det så sjukt ljust, så jag ser nästan ingenting på datorn. Men det finns alltid lösningar om man tänker lite outside the box :P Så nu har jag satt fast ett paraply på grillen för att få lite skugga, haha. Funkar jättebra förutom när det blåser, då vill inte paraplyet sitta still. Nej, om jag skulle ta och fortsätta läsa kanske, har några hundra sidor kvar..


Sammanfattning

Fullt upp precis som jag brukar ha.. Emma kom hit igår eftermiddag och sov här, därför jag inte uppdaterade igår, vi hade för mycket att prata om och fixa som vanligt :P

Idag har den sista delkursen i Pedagogiken startat, den verkar bäst hittills. Mobbning och trakasserier ska vi lära oss mer om. Kurlitteraturen jag har kikat på hittills verkar faktiskt bra (nästan som skönlitteratur) och läraren har jobbat som musiklärare tidigare och verkar väldigt vettig. Yay!

Efter lunch träffade vi ett par gemensamma vänner som har fått barn, hur söt som helst var hon. Och jag fick det största leendet :D Ikväll har jag spelat gitarr och sjungit lite mellan laga-mat-varven. Och till och med övat på min sångläxa såhär på kvällskvisten. Snart kan jag den. Italienska är inte jättelätt om man säger så.

Nu ska jag se ett avsnitt av Glee och sen är det läggdags. Imorgon har jag sånglektion och måste läsa massa kurslitteratur. Skulle vilja gå på konsert på kvällen också, får se om det hinns med.


Och. Jag får massa komplimanger för mina blommiga skor och min nya älsklingskjol (i inlägget under) som jag har på mig idag igen, aldrig fel :)

Nya älsklingskjolen + randigt




Jag är så himla nöjd med mina Traderafynd, Conversen visste jag ju att jag skulle gilla, men kjolen var verkligen en positiv överraskning att den var så himla fin :) Och skön. Och bra på alla sätt och vis ;) Har nästintill bott i den sen i fredags, förutom idag, eftersom vi storstädar. Det är den för fin för. Nu är sista tvättmaskinerna i. Och som vanligt kommer de inte hinna torka. Varför inte ha 4 timmars tvättid? 3 är alltid för lite!


Ledig

Fy vad skönt det är att vara ledig, det behöver jag just nu. Det känns lite som att det är massa skolarbete jag måste göra, men jag struntar faktiskt i det just nu. Den nya delkursen börjar på tisdag, så lite till tänker jag allt vara ledig. Däremot ska denna dag ägnas åt att städa och tvätta. Det behövs verkligen! Har ju knappt hunnit leva de senaste veckorna, usch.

RSS 2.0