Glögg och pepparkaksdeg

Det är så himla kallt i våran lägenhet! Fryser fast jag har på mig två lager kläder på hela kroppen, plus en filt. Tog på mig halsduk nyss. Och åt lite mannagrynsgröt. Och nu dricker jag glögg, så himla gott! Och värmen börjar infinna sig tack och lov! Äter lite pepparkaksdeg också, haha. Gjorde ju bara typ 7 pepparkakor igår, så de åt vi upp. Och jag orkar inte baka just nu och är lite sugen, så då fick det bli en liten klick deg istället. Fast alla vet väl att pepparkaksdeg är gott? ;)


I form med Anna Anka

Idag har jag arrat lite, styrketränat, repat och sjungit i kör, haft arrangeringslektion och övat sång. Började och slutade rätt sent, så jag kom hem ganska nyss. Nu är det I form med Anna Anka som gäller. Brukar ni se det?


Den vidriga bussfärden

Bussfärden hem från shoppingturen i Marieberg började inte särskilt bra. Fick stå ute i kylan och vänta i 15-20 min eftersom bussen var sen. Sådär kul. Men det funkade. Värre var det när jag kom till stan och skulle byta buss. Såg nästa buss åka förbi när vi skulle svänga in till busshållplatsen, de stannar inte på samma ställe, så jag var tvungen att gå en bit mellan, så jag tänkte att jag tar väl nästa buss om 20 min. Gick en liten sväng på stan och när jag kom fram till rätt busshållplats stod det att min buss skulle komma om 1 min, härligt tänkte jag! Men en kvart gick och ingen buss kom. Till slut försvann den helt från listan som visar vilka bussar som ska komma. Så jag gick in och väntade och spanade efter bussen. Efter en halvtimme eller så dök den upp i listan igen, så jag gick ut. Men kom det någon buss? Nej. Inte på ytterligare en kvart eller nåt. Och det var så svinigt kallt, vet inte om jag har varit så stelfrusen förut. Eller jo, när jag har åkt slalom har jag blivit riktigt kall, men då rör man ju på sig i alla fall.

Och eftersom det skulle ha gått 3 bussar under den timmen som jag fick vänta så var det ju folk därefter när bussen väl kom.. Jag lyckades komma in rätt tidigt och få en sittplats, men det var nästan lika kallt i bussen som ute, så när jag kom hem var jag helt iskall. Ställde mig i duschen med kläderna på, haha. Fast jag spolade bara vatten på fötterna för att de skulle tina upp. Sen åt jag middag och drack te till. Det har jag nog aldrig gjort förut. Men det funkade helt okej och framför allt blev jag lite varmare iaf. Sen skyndade jag iväg till vattengympan och tränade bort mina aggressioner ;P En bussfärd som normalt ska ta max 1 timme med båda bussarna tog nu 2,5 timme. Så jag kom hem typ 18.30 istället för 17. Lagom sur och iskall.

Men nu efter träningen och efterföljande glögg och pepparkakor är jag glad pch varm igen, som tur är ;) Nu är det snart läggdags här, imorgon har jag faktiskt lektioner, hör och häpna ;) Fast inte förrän sent, så jag kan få sova längre än till 7 iaf.

Köpte några doftvärmeljus på IKEA också. Fanns med pepparkaksdoft, men de var lite läskiga tyckte jag. Äpple/kanel blev det istället :)



Shopparn part 2

Som jag skrev i inlägget nedan blev det en del julklappar handlade idag, åkte till Marieberg vid 12-tiden och gick runt där i några timmar. Så nu är julklaparna fixade till närmaste familjen. Så gott som iaf. Har en grej som ska beställas bara, men jag har inte gjort det än. Tyckte jag kunde få lite rabatt, men det verkar inte bli så, så jag får väl beställa snart ändå :)

Jag bytte även ett skärp som jag köpte på Lindex förra veckan. Trivdes inte riktigt med det, så det fick bli ett annat istället. Och det känns redan mycket bättre :)

Fint, men för smalt. Det såg bara knäppt ut på mig faktiskt. Det nya breda känns mer användbart! Åh, vad imponerad jag blev av mig själv att jag lyckades fota midjan i samma höjd på båda bilderna, haha :D


Passade även på att ta en sväng på IKEA, låste in allt jag hade shoppat och jackan i ett skåp, skönt att gå omkring där inne utan att svettas och släpa på massa grejer. Det blev lite smått och gott, tråkiga förbrukningsvaror så som lågenergilampor och galgar. Och så en vägglampa som ska upp i min lilla kontorshörna där det är så mörkt. 50 kr kostade den bara, tycker den är riktigt fin! Höll upp den mot väggen i hallen bara för att testa. Tror det blir riktigt bra! Vågar dock inte sätta upp den nu, känns inte riktigt okej att banka i väggen såhär sent :P


Innan jag skulle åka hem med bussen tog jag en snabbis på Willys och köpte saffran, så nu kan jag minsann baka lussekatter när jag vill! Tyckte inte att det var så farligt dyrt i år, har för mig att de tog hutlöst mycket förra året. Men nu köpte jag två paket för 36 kr. Helt okej ändå :) Skriver om den hemska bussfärden i nästa inlägg, annars blir det här så långt :)

Shopparn

Ojoj, jag är ute och shoppar var och varannan dag alltså! Fast idag har jag faktiskt mest köpt julklappar. Och lite presenter till mig och Dennis fast från mamma, fick pengar innan :) Har önskat mig glöggmuggar i julklapp i flera år men inte fått några, så mamma hade kommit på att vi skulle få det i adventpresent, det var ju fint :) Hittade världens sötaste på Indiska. Precis sådana som jag ville ha! Lagom stora och lagom juliga :) Gillar inte riktigt när det ska stå god jul eller vara massa tomtar på. Så de här var perfekta! Har precis invigt en och det var så gott så! Bakade några pepparkakor också. Hade färdig deg, så det blev 7 gummor tror jag, haha. Blir flera en annan gång :)

Jag har sådan julstämning i år! Har inte haft såhär på flera år! Måste vara snön och kylan.. Och att jag nästan är ledig från skolan, har någon sånglektion här och någon ensemblelektion där. Och så arrar jag en låt. That's it. Är van att ha typ tre gånger så mycket att göra.

Kvällsfikat efter vattengympan ;) Plus en skål med kvarg, men det ser inte lika lyxigt ut :P


Fanns tre olika mönster, så det blev två av varje. Och två söta skålar för russin och mandel såklart :)


Införskaffade en tjusig sladd på Lagerhaus också. Så nu får stjärnan i köket också lysa :) Hej 4 olika röda nyanser, haha :P

1:a advent och kalas

Lite adventsmys har jag fått uppleva idag iaf. Har tänt ljus och tittat på mitt fina pynt, haha. Och ikväll ska jag på 25-årskalas för Jenny, kanske blir lite adventsfika där, vem vet? :) Inte så planerat, fick inbjudan idag, men en liten present kunde jag fixa fram här hemma iaf :)


Grr!

Det här är inte min dag alltså! När vi kom tillbaka till tvättstugan efter att ha hängt upp en maskin och slängt in maskin nummer två, ja då är det någon idiot som har stängt av torkskåpet på strömbrytaren bakom, vem gör det? Det har aldrig hänt förut! Så det hade ju förstås inte torkat något alls.. Jag vet att jag vred upp och det brukar ta en liten stund innan den kommer igång, så jag tänkte ju inte på det eftersom vi gick ut direkt efter det.. Hoppas det hinner torka lite på den timme som är kvar.. Usch vad irriterad jag blir!

Sur!

Fy, nu blev jag sur. Vi har tvättid mellan 16 och 19. Normalt sett så hinner man ganska precis tvätta allt och förhoppningsvis torkar det också. Men nu var den ena tvättmaskinen ur funktion. Så vi kommer inte hinna tvätta allt, ännu mindre torka allt. Inte okej!

Till råga på allt skulle jag köpa saffran för att baka lussebullar idag, men så var all saffran slut! Så nu tänker jag minsann sura hela kvällen! Alternativt baka pepparkakor istället ;P

Pizza

Väntar på att pizzorna vi har beställt ska komma. Jag har faktiskt inte ätit restaurang-pizza sen jag började med min kaloribevakning i augusti. Men jag har styrketränat idag. Och städat och pyntat och orkar inte laga mat. Så då får det bli en hawaiipizza för mig. Det lär ju inte vara den värsta sorten direkt :) Ibland måste man ju få unna sig! Jag är så himla hungrig nu, så det ska bli gott!


Bild härifrån.

Adventsköket

Nu är det adventigt även i köket. Däremot har vi inte diskat på ett par dagar, så den delen av köket undvek jag att fota ;)

Före/efter


Snodde lampan från den röda adventssjärnan till den vita som bor i vardagsrummet. Får nog köpa en till sån sladd, det är ju finare när den lyser ;)


Jag måste såklart matcha adventspyntet ;) Idag är mitt hår lockigt, det brukar bli så när det är nyklippt, lockarna orkar väl dra upp sig bättre då kanske :) Känner mig lite mer som mig själv när inte frissan har stylat håret också. Nu är det visserligen så ostylat som det kan bli, har låtit det självtorka och inte ens borstat det.

Adventspynt

Jag är en sån som är emot att pynta före första advent. Nu är det visserligen inte första advent förrän imorgon, men jag tyckte ändå att det var okej. Vill ju att det ska vara fint till imorgon, så man bara kan mysa då. Jag har nyss pyntat lite i vardagsrummet, ska ge mig på köket snart. Under tiden lyssnar jag på Frank Sinatra – The Christmas Album.

Före: Ganska mysigt, ja. Adventigt? Nej.


Efter: Mysigt? Ja. Adventigt? Alldeles lagom.


Okej, jag erkänner. Bilderna är arrangerade. Fixade så det blev mörkt ute under tiden jag bytte gardiner och grejade ;) Ljuslyktorna fyndade jag igår för 20 kr och adventsstjärnan fyndade jag för några veckor sen för 25 kr. Nöjd? Oh ja ;)

Idolrecension 26 nov

Jay: Fy vad dåligt han gjorde Bad Romance. Det blev bara konstigt och pinsamt. Håller med om att han borde ha gjort den rockigare eller nåt. Det blev hemsk karaoke av det. Against all odds var grymt mycket bättre! Kändes verkligen äkta. Sen är ju den låten helt underbar också.

Linnea: Om Don't you forget about me säger jag bara nejnejnej. Också så himla dåligt. Men Crazy in love var en väldigt snygg version! Undrar bara hur mycket hon har hittat på själv av arret. Hon kanske bara har sagt att hon vill ha den lugnare och så har musikerna hittat på resten.. Fast hon verkar ju vara väldigt musikalisk, det uppskattas förstås. Update: Läste hos HanaPee att hon har snott Anthony and the Johnsons version. Jag hade inte hört den innan, men nu när jag lyssnar så är det ju skrämmande likt. Och så himla dåligt av henne att inte säga nåt om det när hon fick så mycket beröm. Helt okej att använda någon annans version tycker jag, men då får man inte ta all cred själv!



Olle:
Helt klart bäst ikväll! Fix you. Åh, så himla bra. Underbar låt, underbar röst, underbar Olle. Och Beautiful day gjorde han minst lika bra. Äntligen har han hittat rätt i sitt scenspråk utan gitarren. Och jag säger det igen, vilken otroligt snygg röst han har!

Minnah: Just the you are sjöng hon ite halvfalskt, men inte så farligt som juryn verkade tycka. Dock lite energilöst. Alone var betydligt bättre tycker jag! Märkte inte så mycket av hennes röstproblem faktiskt. Jag kan ju inte ens ta i sådär snyggt på höjden utan röstproblem :P

Sagan om klänningen

Åh, jag har köpt världens finaste klänning idag! Provade den igår och hängde undan för att fundera lite. Jag kände mig så himla fin i den direkt, anledningen till att jag tvekade var nog bara att jag redan hade handlat massa plus att den är tight. Och det är jag inte riktigt van vid när det gäller klänningar. Kanske inte riktigt har fattat att jag faktiskt har blivit smalare. Även fast jag tyckte att jag såg smal ut i provrummet, hur ofta händer det? Jag försökte som vanligt intala mig själv att jag redan hade massa kläder, men jag lyssnade tydligen inte :P För imorse kl 10 hängde jag nämligen på låset till H&M och gick in och provade den igen. Denna gången tillsammans med ett tjusigt skärp. Och det var nog det som saknades igår. För med skärpet som pricken över i var det ingen tvekan längre. De skulle definitivt få flytta in i min garderob! Det är nämligen inte alla kläder som får mig att känna mig såhär snygg, så jag måste ju passa på när jag väl hittar något ;) Och det bästa: det var inte ens dyrt!


Får ursäkta de dåliga bilderna, lampan i hallen gick sönder precis innan jag skulle modella, haha. Och jag orkade inte leta fram en ny och byta just då. Såhär har jag sett ut annars idag. Nu kanske boleron syns lite bättre än när jag försökte visa den i måndags?

Heldag på stan

Det blev en riktig heldag på stan idag. Började med att klippa mig kl 9. Himla skönt att få håret tvättat och lite huvudmassage på morgonkvisten, det borde man få varje dag :) Är nöjd med håret iaf, känns lite konstigt för att det är plattat bara.. Brukar väldigt sällan platta det själv. Kul att frissan berömde min egenhändigt klippta lugg också ;)


Blev klar hos frissan precis lagom till att de öppnade på stan. Eftersom jag blev rik idag (nåja) så var jag ju tvungen att shoppa lite ;) Det blev en ny bh i rätt storlek, kan ju vara trevligt tycker jag. De jag har är för stora nu när jag har gått ner i vikt. Men det kan jag stå ut med, det är helt klart värt det att få lite mindre bröst för att bli lite mindre i största allmänhet ;)
Ny Clas Ohlson-klocka plus smycken från Lindex. De kanske inte passar alltför bra ihop, men nu vill jag ju bara visa allt ;P


Gick runt på stan till 15-tiden, så det blev några timmar. Handlade faktiskt lite julklappar också, det är så roligt tycker jag :) Och slå in dem fint är nog ännu roligare. Som vanligt vill jag visa bilder och berätta vad jag har köpt och till vem, men det är ju inte så smart att göra det här i bloggen eftersom de kan tjuvkolla ;P

Min fina skola

Har fortfarande inte kunnat somna.. Såg att de har lagt ut den underbara promotionmusikalen om Musikhögskolan i Örebro. Så här är det alltså att gå på min skola ;)


24 timmar

Jag kan inte somna bara för att jag ska upp tidigt imorgon. Inte supertidigt, men 7 ungefär. Så det vore ju trevligt om jag kunde få sova innan.. Försökte sova i över en halvtimme utan resultat, så jag hämtade datorn och nu ser jag på 24 timmar. Har ni sett det? Nog för att det är roligt, men jag hoppas att jag somnar innan programmet är slut :P


Jag ljög

Ingen träning idag, ljög jag imorse. Det blir nämligen vattengympa ikväll med Gabriella, tänker mig att träningsvärken kommer må bättre efteråt. Om det är alltför jobbigt kan jag ju alltid plaska i vattnet ;) Men det brukar gå bra även fast det faktiskt är jobbigare än man kan tro, men jag orkar minsann :) Det blir himla bra att träna ikväll, för då slipper jag göra det imorgon och kan ha frisörfixat hår lite längre, haha :P

Hade ju inte tackat nej till vattengympa i den här miljön!

Bilden har jag lånat härifrån.

Andas

Inte konstigt att det är svårt för mig att sjunga klassiskt, jag har precis kommit fram till att jag inte är så bra på att andas ordentligt. Det känns som jag har någon slags spärr i halsen eller nåt som gör att det är väldigt svårt att andas djupt. Enda gången jag får ordentligt med luft är när jag gäspar. Och det kan jag ju inte göra hela tiden.. Fick lite övningar av sångfröken som jag hoppas kan hjälpa till.

Känner att jag behöver piggas upp, har känt mig nere i säkert en vecka nu. Så jag ringde och bokade klipptid imorgon, tur att det fanns :) Kl 9 visserligen, men det ska väl gå bra. Tänkte gå på stan efteråt, det lär väl inte vara så mycket folk när de öppnar tänker jag. Ska bli skönt att få en lite vettigare frisyr igen. Klippte mig sist i början av september tror jag, så det var väl dags nyss egentligen..

Idag lade sig håret bra för en gångs skull, men så är det ju verkligen inte varje dag.. Och de här bilderna är dessutom tagna efter att jag var ute i snöstormen, med mössa och huva såklart ;)

Fryser!

Igår kväll var jag så trött så jag gick och lade mig kl 22. Hade då seriösa funderingar på att gå och träna på morgonen, men när jag vaknade imorse strök jag de planerna rätt snabbt. Jag har träningsvärk i lite för många kroppsdelar för att det skulle gå bra. Och vila behövs ju också. Kan träna imorgon istället.

Sitter i soffan och fryser trots en tjock filt. Tror jag ska ta mig ett bad faktiskt, har bara sånglektion idag. Och den är kl 14, så jag hinner ju med lite vardagslyx innan ;) Det är så himla kallt här i vardagsrummet på vintern, elementet är på för fullt, så det måste ju vara dåligt isolerat eller nåt. För det här är inte riktigt okej..

Stänger av

När det blir mörkt ute så himla tidigt så stänger min kropp av sig känns det som. När det är mörkt tar min hjärna det som att det är kväll och dags att vila, även om klockan bara är 16 eller så. Tur att jag inte har så himla mycket att göra så jag faktiskt hinner ta det lugnt emellanåt :)

Fick faktiskt rätt mycket gjort på mitt arr idag, kul! Kom på att jag har ju stråkljud på pianot som låter mycket bättre än i notskrivningsprogrammet, så det går nog bättre att komma på stråkstämmor genom att spela på pianot :)

Imorgon är sista fattiga dagen för den här gången. Hatar att ha så lite pengar som jag har nu, haha. Men de lär ju försvinna rätt snabbt, det är dags att handla julklappar snart! Funderar på att börja lite på torsdag, är ledig då nämligen :) Får se hur bra jag lyckas öva imorgon bara :) Det är mest trummor jag ska öva på, så jag kan inte riktigt göra det hemma :P

Pluggeriet

Nu har jag tränat för hela veckan känns det som, haha. Men icke! Någon gång till måste det bli :) Var och gymmade imorse med Jenny igen. Vi är så duktiga så ;) Men nu får jag faktiskt vila. Åt nyss lunch och nu ser jag Biggest loser-reprisen. Fast amerikanska då. Sen ska jag ta tag i pluggeriet en stund.


I paketet

I paketet från H&M som jag hämtade ut idag låg det ett par vanliga svarta tights, men i lite tjockare tyg tror jag bestämt. Mycket sköna hursomhelst. Kommer användas flitigt. Tänker att de kanske inte är så spännande att se? :P

Fick äntligen hem den svarta boleron som de hade kampanjpris på typ i somras. Men den var alltid slut i min storlek när jag skulle beställa.. Och nu har jag väntat på den i någon månad eftersom den inte fanns i lager. Men jag får vara glad för att den kom redan nu, den skulle egentligen komma om en månad stod det. Hade inte på mig något vettigt under och kände inte för att flasha bh:n, så bilden blev inte så bra, men den får duga ;P


Och så det senaste tillskottet! Jag lade till den här myströjan i beställningen i mitten av förra veckan tror jag. Så det gick snabbt! Färgen är nog mest som på första bilden som jag tog med blixt, jag tycker den går lite åt orange. Men den är fin, gillar oversizekabelstickningen i v-ringningen. Haha, oversizekabelstickningen har jag aldrig använt förut, det var ett fint ord :P Bjuder på en trött Malin som borde gå och lägga sig nu.


Biggest loser

Nyss hemkommen från dagens andra träningspass, det händer ju verkligen inte varje dag att jag tränar två gånger på samma dag! Men det funkade bra på vattengympan med :) Och imorgon blir det gymmet igen, himla bra med en träningskompis, då kan man peppa varandra :)

Nu ser jag Biggest loser-finalen lite i efterhand. Så himla kul att se hur mycket de har gått ner. Blir alldeles rörd över hur glada de blir :)

Bajs.

Klart jag skulle envisas med att sjunga igen. Och bli ännu mer irriterad över att det låter skit. Jag är van att vara väldigt tonsäker, det har liksom aldrig varit något problem. Men när jag ska sjunga klassiskt kan jag inte ens pricka tonerna längre. Skittråkigt! Särskilt eftersom jag hör att det låter bajs, men knappt kan göra något åt det.

Nu väntar jag bara på att klockan ska bli fem så jag får hämta ut mitt H&M-paket! Är grymt shoppingsugen men har typ en tjuga på kontot, så det går inte riktigt ihop.. Tur att jag kan betala H&M senare ;)

Inspiration?

Inte konstigt att jag inte gillar att sjunga klassiskt, jag får ju ont i halsen så fort jag ska försöka öva. Och då är det inte särskilt lockande. Blir bara på dåligt humör..

Försöker arra lite också. Men det går inte heller så mycket framåt. Eller det gör det kanske, i huvudet. Men inte så mycket när jag ska försöka skriva ner det. För det låter så fult med de så kallade stråkarna.. Det kan ju vara hur fint som helst när duktiga musiker spelar stråk, men det låter verkligen skit i notskrivningsprogram. Och det irriterar mig. För då låter det ju inte som det gör i mitt huvud. Och så vet jag inte om jag har skrivit rätt eller fel.. Eller ja. Det finns väl inga rätt och fel så, men ändå. Fy vad jag svamlar. Jag behöver inspiration! Och lunch kanske.


Bilden lånad härifrån.

Uppehåll

Har känt mig lite nere i helgen, så jag har inte haft någon lust att skriva något här.. Men nu tar jag nya tag. Började dagen och veckan med att gymma med Jenny. Ikväll ska vi på vattengympa också. Heja oss! Det är alltid så himla svårt att komma igång efter ett träningsuppehåll.. Inte för att jag har suttit helt stilla, men att träna knappt 1 gång i veckan räcker inte riktigt för mig, särskilt inte när jag vill gå ner lite till.. Så nu satsar jag på 3 gånger i veckan framöver. Gärna mer om jag orkar och hinner. Nu blir det dusch och andra halvan av frukosten. Sen ska jag öva sång och arra på min låt. Skönt att bara kunna vara hemma. Men jag är ju inte direkt ledig för det.. Det finns alltid saker att göra. Vad gör ni denna måndag?

Trummis

Idag har jag spelat trummor på låten nedan. Eller ja, det har jag gjort i lite mer än en vecka. Den är väldigt svår för mig som inte är trummis, men övning ger färdighet. Och jag fick massa beröm av trummiskillarna, de var stolta över mig sa de, haha :) Jag är rätt stolt över mig själv också faktiskt, i början gick det inte alls, men nu sitter det riktigt bra. Med fills och allt!

Idolrecension 19 nov

Andreas: Det här kändes ju verkligen som hans tema. Båda låtarna funkade bra, kanske det bästa jag har hört från honom. Med det inte sagt att det var himmelskt ;P Jag stör fortfarande ihjäl mig på hans nonchalanta attityd! Om jag skulle slippa se honom skulle det nog gå bättre.

Jay:
Jag gillade hans lite klarare ton som kom fram i Fly me to the moon, han överraskar! Och Like a Prayer var ju riktigt bra! Fick lite gåshud faktiskt.

Linnea:
Hade ni hört den första låten? Jag kan ha hört den någon gång, men jag skulle inte kalla den en klassiker.. Tyckte att det lät sisådär som vanligt. The winner takes it all skulle Minnah ha gjort mycket bättre. Jag kan gå med på att Linnéa har väldigt fin närvaro på scenen, men jag tycket inte att hon sjunger tillräckligt bra.

Olle:
Let's dance är ju en rätt tråkig låt, så det var kanske inte det bästa låtvalet. Your song var förstås fin som vanligt, kan man göra den låten ofin? :P Hans röst kom fram så bra ikväll, den är otroligt snygg!

Minnah:
Åh, när hon sjöng You were always on my mind fick jag faktiskt lite gåshud för första gången på länge i Idol. Då är det bra! I'm so exited gjorde hon också riktigt bra, tycker att hon blir bättre och bättre den tjejen!

Kompositions-biff

Idag har jag minsann komponerat en hel del! Eller arrangerat kanske. Fast det är ju min egen låt, så jag tycker faktiskt att jag komponerar när jag kommer på hur jag vill ha det. Hursomhelst. Jag hade ingen inspiration alls när jag började. Så jag skrev in all melodi och text för att det skulle vara klart, det är ju det tråkigaste :P Sen tyckte jag att det var dags att diska och medan jag plaskade i vattnet lyssnade jag på Regina Spektor. Och vips hade jag klurat ut ett enkelt men snyggt pianokomp till min egen låt :) Synd bara att det låter skit i notprogrammet, haha. Men det låter ju bra när jag spelar som det står i noterna, så det ska nog bli bra med riktiga musiker sen :)

Tog en paus i komponerandet och stekte massa biffar nyss. Jag åt upp de sista häromdagen, så det var dags för nya. En hel långpanna full med biff (gjord på 800g köttfärs) borde ju räcka ett tag tycker jag. Det är så himla smidigt att bara kunna ta fram ur frysen, då slipper man laga mat varje dag ;) Får ju fixa nåt att ha till sen förstås, men att koka ris eller nåt vet jag inte om det räknas som att laga mat :P

Minusgrader

Ikväll hade jag tänkt ta mig i kragen och gå och träna. Men så blev passet som jag hade bokat in mig på inställt. Det är inte okej! Så det bidde ingen träning ikväll heller.. Imorgon kanske jag inte är så sjukt trött, då kanske det går bättre att ta sig iväg. Minusgrader har det varit idag. Och väldigt fint ute! Men när jag kom hem från skolan var det såklart lite för mörkt för att kunna fånga de frostiga träden och dimman på bild.


Har jag ens visat min nya kappa som jag beställde från Ellos? Eller ja, nu har jag ju haft den i någon månad, så den är inte sprillans ny direkt, haha. Såhär ser den ut iaf, om ni nu ser nåt på de mörja bilderna.


Och såhär drygt är det att ha glasögon på vintern. Man ser ingenting när man kommer in..

Jag sjunger Lady av Regina Spektor

Nuså. Här kommer en inspelning från våran konsert i fredags. Som vanligt med live-inspelningar blir ju inte ljudet perfekt, men det duger absolut, jag är ganska nöjd åtminstone ;) Var sjukt nära att glömma bort texten i slutet. Men jag kom på den i sista sekunden, himla tur! Vad tycker ni?

Sista konserten

Idag har vi haft sista konserten i vårat projekt. Jätteskönt att det är klart! Men det kommer nog bli rätt tomt eftersom vi har jobbat så mycket och intensivt med det.
Sitter i datasalen nu, ska sjunga snart. Men jag är väldigt trött och har världens huvudvärk. Blir ofta så när man slappnar av.. Som vanligt när jag sitter i datasalen är jag ju tvungen att photo bootha lite ;)

Motalaturné

Imorse strax före 9 började vi packa in i minibussen. Det spöregnade såklart, så det var väl lagom mysigt.. Sen bar det iväg mot Motala för två konserter. Vi hade en riktigt rolig dag, men det är ju tröttsamt att rodda fram och tillbaka alltså.. Men vi börjar nog bli rätt bra på att göra det snabbt. På vägen dit blandades regnet med snö, så det var inget mysigt väder direkt.. Och på hemvägen var det mörkt ute.. Var helt slut när jag kom hem, så det blev en kväll i soffan. Såg Ung och bortskämd bland annat. Vilka idiotiska människor det finns alltså!

Busvädret.


Jag och Minda satt och trängdes i framsätet, det var 3 säten fram nämligen.. Men det var mysigt ;)


Passade på att ta några kort på den enda låt som jag inte var med på under konserten. Richard, Emma, Daniel och Minda.


Och jag såg ut såhär idag, åtminstone när vi åkte. Sen var det ju scenkläder som gällde. Och det var samma som i fredags.

Inspelning

Har precis lyssnat på alla låtar från konserten i fredags, det låter riktigt bra om oss tycker jag! Ska fixa till någon slags film så ni får lyssna på den jag sjöng solo på åtminstone :) Nu är det läggdags. Imorgon bär det nämligen iväg till Motala för två konserter!

The helg

Har inte riktigt haft tid att blogga i helgen. Igår var svärmor med sambo här på dagen och sen på kvällen var jag hos Minda, vi lagade mat ihop och hade himla mysigt :) Idag har jag tagit igen missade serier och tv-program och tvättat. Någon mer än jag som ser på Private Practice? De två senaste avsnitten har varit grymt bra!

Såhär såg jag ut igår:


Hann fånga den här krabaten på bild innan han flög iväg :)

Idolrecension 12 nov

Ibland undrar jag om juryn hör något helt annat än vad jag hör. För ikväll tyckte vi väldigt olika!


Olle:
Verkligen inte en bra låt för honom. För hög tonart dessutom. Men jag vill ha kvar honom ändå, han förtjänar inte att åka ut bara för att han gjorde ett dåligt framträdande ikväll.

Elin: Falskt och hemskt som vanligt. Hejdå.

Jay:
Bäst ikväll! Men det var kanske inte så oväntat med tanke på temat ;) Han har verkligen utvecklats scenmässigt!

Linnea:
Men hjälp, vad höll människan på med? Alldeles för mycket flängande hit och dit! Hörde de inte att hon sjöng illa dessutom? Hon var ju alldeles för andfådd av allt fuldansande så hon orkade ju inte sjunga ordentligt..

Minnah:
Hur kan man välja Jump i en sångtävling? Det är ju musiken som är bra, melodin är ju inte så mycket att hurra för.. Så det blev lite karaoke tycker jag..

Andreas:
Haha, höll på att skratta ihjäl mig när han skulle öva på att dansa i inslaget innan. Som vanligt är han bäst i inslaget eller i samtal med Jihde :P Inte hans låt alls.


Jay och Linnea:
Här var jag verkligen inte överens med juryn. Jag tyckte inte att de passade bra ihop. Eller att det lät bra. Dessutom sjöng de ju aldrig den rätta melodin på det ställe som jag tycker är det snyggaste i hela låten! Tummen ner.

Elin och Minnah:
Hur kunde Bagge berömma dem för den unisona sången? Det lät ju verkligen skit där, hur falskt som helst, de passade ju inte ihop alls! Men jag skyller det mesta på Elin, det lät mycket bättre när hon slutade sjunga, haha :P Kul att de var båt för unga också, hon sjöng ju boat to young eftersom th-ljudet var för svårt som vanligt..

Olle och Andreas:
Till skillnad från juryn tycker jag faktiskt att det var kvällens bästa duett, de lät ju riktigt bra ihop! Där kan man prata om bra unison sång! Lite oseriöst ibland kanske, men så himla farligt som de fick det att framstå var det absolut inte!


Uppdatering: ÄNTLIGEN rätt som åker ut!

Lila detalj

Ja, som jag skrev i inlägget nedan hade vi lila detaljer till våra svarta kläder idag på konserten. Vi letade i princip i alla tänkbara tjejaffärer i stan igår, till slut hittade jag dessa örhängen på glitter. Lila ögonskugga blev det också, måste ju passa på ;) Har inte riktigt tyckt att jag passar i lila ögonskugga förut, men det blev faktiskt riktigt fint om jag får säga det själv. Syns som vanligt inte så bra på bild, men det syns ju att jag har lite mer än bara mascara iaf.

Mysa

Vi hade konsert för varandra i klassen på förmiddagen, det tog nästan 4 timmar, med bara några små pauser mellan. Fast det blev inte så mycket till paus för min grupp eftersom vi var tvungna att rodda och fixa ljud och sånt. Men konserten gick riktigt bra för oss i Mysa-gänget (kursen heter Misa för musik i samspel och eftersom vi har mystema så passade ju Mysa bra, lite lagom ordvitsigt sådär). Såhär snygga var vi idag:


Nog för att jag är längre än de andra, men jag hade klackar också ;) Det syns inte så bra på bilden, men svart med någon lila detalj var klädkoden för oss tjejer. Så jag, Rebecka, Adrijana och Minda var på stan igår och letade lila detaljer. Det var verkligen inte det lättaste! Det fanns inte alls mycket så mycket som man skulle kunna tro.. Men det kanske var förra året det skulle vara lila, vi kanske inte riktigt hänger med i svängarna :P Hursomhelst hade vi en väldigt mysig kväll på stan igår, jag och de fina tjejerna :)

Och just det. En knäpp grej idag var att en av lärarna för Misa ropade på mig, jag trodde förstås att hon skulle säga något viktigt om musiken eller lektionen eller så. Men nej, hon skulle säga att jag hade en sån himla snygg top, haha. Och fråga vart jag hade köpt den och om den fanns kvar. Jag kan ju tillägga att hon är 50 plus, så det var lite oväntat att hon skulle vilja ha just en sån, haha :) Men den är från H&M ifall ni också är nyfikna ;)

Grattis till mig

Jag har återigen lyckats vinna en tävling i en blogg, grattis till mig säger vi förstås ;) Bästa vinsten dessutom, en canvastavla! Jag som vill ha många sådana här hemma, men helst inte betala för mycket, haha. Tack Johanna!

Lady sings the blues

Vi har ett konsertprojekt på skolan, imorgon är det genrep, på fredag sjunger vi för klassen och nästa vecka har vi tre konserter på två dagar. Lite mellansnack måste man såklart ha, inget jag gillar direkt, det är mest ett nödvändigt ont. Jag ska sjunga den fantastiska låten Lady av Regina Spektor. Den handlar om Billie Holiday och hennes liv. Och för att få lite mer inblick i det och kanske lite mer djup i sången så kollade jag på filmen om hennes liv ikväll. Lady sings the blues från 1972. Väldigt fin och gripande film. Se den!

Sugen

Jag hade lite varma mackor-cravings förut, så det fick bli sådana till middag idag. Jag åt så sen lunch, så jag kände inte för att ställa mig och laga mat igen när jag kom hem. Det dumma är bara att det är så förbaskat kaloririkt. Lite bröd, smör, ost och kaviar (ja, det är en god kombo!) är ju inte direkt det onyttigaste man kan äta, men det innehåller många kcal. Och jag vill gärna äta nåt litet på kvällen också, kan inte somna om jag är hungrig, så det brukar oftast bli lite kvarg på kvällskvisten. Men nu hade jag ätit min dagsranson så det fick bli en gurkbit istället. Funkade det med! Jag lär ju inte gå upp i vikt av de extra 14 kcal som gurkbiten låg på ;)

Nu är det läggdags, ska till skolan tidigt imorgon. Hoppas det har slutat snöa då, det räcker med de närmare 2 dm som har kommit idag.. Och det snöar fortfarande ute..

Jag har för övrigt rejäl träningsvärk i ryggen och vaderna efter gårdagens boxningspass. Man blir helt slutkörd, men det är så roligt! Det blir fler gånger :)

Godnatt var det ja ;) Sov gott!

Axlar

Jag gillar det här med markerade axlar alltså! Axelvaddar vet jag inte om det är min grej, men lite extra puff eller nåt annat spejsat är ju kul ;) Toppen är ny från H&M. Örhängena från Glitter. Och klockan är från Clas Ohlson, dock inte jätteny.



Snöstorm

Idag har det minsann varit snöstorm i princip hela dagen. Jag åkte till stan vid halv elva för att lämna in allt på Myrorna, himla skönt när det var gjort. Det var tungt! Det blev fem kassar till slut, var tvungen att packa om lite för att kunna bära :P Gubben som var där när jag lämnade in tackade så mycket och sa att det var skojigt av mig. Haha, så kan man väl inte säga? Jag tog en sväng där inne, men hittade inget förutom ett par skitsnygga skor som självklart var för små. Så det bidde inget shoppat där. Lika bra det kanske ;) Hittade lite på H&M däremot, visar i nästa inlägg.

På vägen hem från stan hoppade jag av vid Willys och handlade lite mat. Superbillig paprika där, så jag köpte ett gäng och gjorde ugnsgratinerade paprikor till lunch när jag kom hem. Med vanlig köttfärssås i och lite ost på. Mums! Men först fick jag förstås vänta på en försenad buss i 20 min. I äckligt kall snöstorm. Bussarna blir alltid sena så fort det kommer lite snö.. Vid halv två hade det faktiskt inte hunnit bli så himla mycket.


Som om det inte var nog var jag tvungen att åka till skolan sen, skulle sjunga i provkören som jag sitter med i. Får ju betalt, så det är inget man hoppar över hur som helst ;P Så jag fick bege mig ut i snöstormen igen och vänta på ytterligare två försenade bussar, både på vägen dit och hem. Kul jul. Och såhär ser det ut ute nu. Man får nästan pulsa fram i snön, så jag hoppas de kommer på att man kan skotta snart..



Garderobsrensning

Idag tog jag tag i de överfulla garderoberna plus lite i förrådet. Tre kassar med kläder och en proppfull med skor ska skänkas till Myrorna. Och ytterligare en kasse ska slängas. Bättre att någon som trivs i grejerna har dem än att de ska ta plats här tycker jag! Det tog sin lilla tid vill jag lova, 5 timmar kanske? Men det blev riktigt bra till slut!

Bortskänkes!


Det går att stänga alla lådor utan större kraftansträngning! Det var längesen, haha :P Har organiserat lite efter färg/mönster/tryck och funktion, hoppas jag fattar det sen när jag ska leta fram kläder också ;)


Och ytterligare en kasse innehåller kläder som ska lagas/sys in. Ujuj. Men nu får det vara nog med sånt för idag. Snart ska jag nämligen bege mig till gymmet och träffa Adrijana för att gå på ett boxningspass! Det var inte igår vill jag lova. Har ju knappt tränat på en månad pga brännskada och förkylning och allt vad det har varit, så jag känner mig väldigt otränad för tillfället. Men det ska nog gå bra ändå, hoppas jag inte svimmar bara :P

Lampjakt

Nu var det kanske inte alls en sån här jag hade tänkt mig överhuvudtaget, men hej vilken fin vägglampa jag hittade hos Ellos. 269 kr. Blev lite kär i den faktiskt..


Höstmys

Kände att det behövdes lite ljus i mörkret, så jag tog och letade fram en massa ljus. Och såhär mysigt blev det då i vardagsrummet:




Och det så kallade kontoret som jag nämnde tidigare fick sig en liten ljusglimt också. Hade lampan i fönstret tidigare, har fått den av Dennis jobbarkompis som inte ville ha den längre. Jag är inte heller så förtjust i den, det hade varit så mycket snyggare om det var frostat glas. Men men. Den fick mig att inse att det kanske skulle kunna funka med en bordslampa eller sju där istället, haha :P Tavlan har jag målat själv, några år sen nu dock.

Städsöndag som vanligt

Som vanligt på söndagar har vi städat lägenheten. Jag har till och med plockat undan lite skor som är för kalla för årstiden. Borde faktiskt rensa bort lite skor som jag aldrig använder.. De känns inte riktigt okej att sälja, de flesta är billiga saker från Skopunkten eller liknande. Skänka till Myrorna skulle nog passa bättre. Har en hel del kläder som också skulle kunna rensas bort. Har lite svårt att slita mig från dem bara, haha.

Funderar starkt på att köpa något slags spotlightsystem och sätta upp på ena väggen i vardagsrummet. Det är så himla mörkt där, särskilt nu när det blir mörkt ute så tidigt. Egentligen är de ju till för att sättas i taket, men det måste ju gå bra att sätta upp på väggen också, får fixa en skarvsladd bara :) Mitt lilla kontor i hörnet går knappt att använda för det är så mörkt. Skulle vara så mycket bättre att kunna sitta där och jobba med skolarbeten än att sitta i soffan som jag oftast gör nu :P

The number 23

För något år sen såg jag den här bilden på en kompis facebooksida. Då förstod jag inte alls, men av någon anledning fanns bilden kvar i minnet. Och nu förstår jag lite mer. Har precis sett filmen The number 23 med Jim Carey i huvudrollen. Absolut ingen komedi som man skulle kunna tro när man hör att han är med. Snarare en psykologisk thriller. Jag älskar sådana filmer där man får sig en riktig tankeställare. Se den om du får chansen!




Klicka på bilden för att komma till imdb.

Idolrecension 5 nov

Andreas: Det roligaste med honom är ju skämten kring Jihdes fru. Lite falskt ikväll tycker jag, men skönt att han har tonat ner spexet lite.. Och roligt med Jihdepussen efteråt :D

Geir:
Han börjar hitta tillbaka! Men det är fortfarande något som saknas i ögonen tycker jag.. Eller så är det för att de filmar så skumt. Rösten finns definitivt där iaf!

Minnah: Hon växer hela tiden tycker jag, sen är det ju förstås ett plus i kanten att välja en låt av en av mina Idolfavoriter: Adam Lambert. Han var helt grym i American Idol för nåt år sen. Lite för hög tonart dock, blev nervös att hon inte skulle komma upp till de högsta tonerna. Det gick oftast, men inte riktigt varje gång.

Jay:
Undrar vad han har varit för hemsk person innan..? Håller med jurysarna om att hans scenspråk inte riktigt matchar rösten..

Linnea:
Jag är ganska less på jazz faktiskt, tycker inte det är så imponerande att hon sjunger det. Det kan väl jag också om jag vill :P Det är ju hennes hemmaplan, men så häftigt eller originellt var det faktiskt inte..

Elin:
Åk ut nu! Jag är så less på henne! Kom på mig själv med att sitta och hoppas att hon skulle spela eller sjunga fel, moahaha. Och äntligen klagar de på att hon sjunger falskt och har uruselt uttal! Inte med fullt så argt tonfall som mitt visserligen, men ändå :P

Olle:
Älskar när han spelar gitarr. Det här var riktigt bra! Tror vi har lite samma musiksmak han och jag, han väljer så bra låtar! Men jag tycker faktiskt att han är bäst med bara gitarrkomp, han kan drunkna lite med ett helt band bakom sig.


Välgörenhetslåten: Fin låt! Men det var några som förstörde lite med sin falska sång.. Roligt att Andreas var med och sjöng :)
http://www.inbflat.net/

Fredagslyx

Eftersom det är fredag lyxar jag till det med en cider, lite morötter, gurka och dipp. Och lite chips faktiskt, men 25 g fick räcka, haha. Det är så väldans kaloririkt. Men det blev en liten skål iaf ;P Återkommer nog med Idolrecension lite senare, om ni vill läsa en sån förstås?

Superbilligt!

Nu har jag bokat tågbiljetter hem över jul. Örebro-Östersund ToR för 300 kr. Billigaste någonsin, så jag är sjukt nöjd :D Ibland är det bra att vara student och få fina erbjudanden med Mecenatkortet ;)

Wow!

Fick den här länken skickad till mig av en bekant på facebook, tycker det var riktigt häfigt!

http://www.inbflat.net/

För alla musiclovers

Fick se det här klippet häromdagen. Galet vilken timing han har lillpojken! Visst, han gör inte rätt slagfigur, men visst ser han ser ut som en liten dirigent? Väldigt imponerande faktiskt!


Påskkärring eller filmstjärna?

Idag har jag pluggat hemma eftersom jag inte har haft någon lektion. Eller plugga känns som fel ord, jag har lyssnat på och lärt mig två låtar som jag ska spela imorgon, spelat bas och börjat arra lite på en egenskriven låt. Roligt plugg med andra ord ;) Var ute på en promenad före lunch, det såg så härligt ut med strålande sol. Men blåsten kom som en överraskning, den var betydligt kallare än den såg ut ;P

Hade med mig kameran, så några höstbilder blev det.










Som sagt var det svinigt kallt när det blåste och jag orkade inte leta fram någon mössa som matchade jackan innan jag gick ut. Så efter ett tag blev jag såhär snygg ;) Det ser iaf bättre ut på bild än vad det kändes, haha. Påskkärring eller filmstjärna?

Försovning

Jag försov mig imorse. Inte mycket, men jag hade behövt de där 20 minuterna som jag missade. Tar ju lite tid om man ska duscha och allt..

Har haft rep hela dagen, så nu är jag förbaskat trött. Det blir horisontalläge framför tv:n ikväll tror jag!

Äppelpaj? Ja tack!

Fick nyss sms av Minda som frågade om jag ville komma förbi och äta äppelpaj ikväll. Ja, tack! Då får jag fundera ut nåt hyfsat kalorisnålt att äta till middag så jag "har råd" med det ;)

15-kronorslampa

Just det, jag köpte ju en lampa igår, eller ja, bara själva risbollen. Tänkte ha den i hallen först, men det blev lite för mörkt, så det fick bli i sovrummet istället. 15 kr (halva reapriset) på Indiska, köpte en vit/guld adventssjärna också för en tjuga :)

Hallen, före och efter. Fast jag bytte ju tillbaka sen, haha.


Sovrummet. Skulle så gärna vilja tapetsera om där, men vi ska ju inte bo här så länge till, så det känns inte riktigt lönt att bråka med hyresvärden om det ;P De tapetserar ju om så ofta som vart tolfte år nämligen.. Inte okej.

Solnedgång

Testar mitt första tidsinställda inlägg nu, ska bli spännande eller nåt ;)

När jag kom hem från shoppingturen var det världens finaste himmel, så jag var tvungen att gå in och hämta kameran och skynda mig ut igen för att hinna fånga de fina färgerna, solen försvinner så snabbt när den väl har börjat gå ner! Och tidigt går den minsann ner också! 16.15 ungefär.. Lekte lite med slutartid och andra inställningar, så färgerna kanske är lika olika på bilderna :)





Tänk vilken skillnad det blir med lite olika inställningar på kameran! Har för övrigt en SONY DSC-H1 som jag har köpt av bästa Therese, eftersom hon skulle köpa en värre modell ;) Man kan inte byta objektiv, men det går att ställa in massa grejer ändå, så den är väl nästan som en systemkamera (rätta mig om jag har fel :P). Jag är supernöjd med den, för det blir så himla fina bilder utan att man behöver vara någon superfotograf :) Man kan som sagt byta massa inställningar, men man behöver inte om man inte vill, det tycker jag är himla skönt!

Belöning

Eftersom jag har gått ner 10 kg (haha, nu ska jag sluta tjata ;P) så fick jag belöna mig med att åka till Marieberg och köpa vinterskor idag :) Det blev lite annat smått och gott också, inga problem att göra av med massa pengar, det går fort! Men men. Köpte ju inget onödigt iaf. Eller kanske lite, men den kostade 15 kr, så det var inte så mycket att bråka om tyckte jag.

Började shoppingturen på Skokanonen där jag stiftade bekantskap med två damer som också var på skojakt och verkade känna ett stort behov av att dela med sig av sina skoproblem och övriga erfarenheter till mig, haha. Men de var trevliga att prata med, så det var bara kul :) Det blev faktiskt de skorna som jag har visat här i bloggen tidigare, jag testade många olika, men de satt faktiskt bäst och verkade mest prisvärda. Såhär fina är de, i äkta skinn dessutom! Och det får plats ett par tjocksockar, perfekt till vinterkylan!


Sen var det dags för Marieberg galleria och där finns det diverse affärer. Jag valde ut mina favoriter där jag brukar hitta grejer. Som tur var gick jag in på Vero Moda också, där jag inte har handlat på flera år. Det var min favoritaffär i högstadiet, men nu blir det nog mest H&M. Men idag hittade jag faktiskt en supermysig kofta som fick följa med hem :) Hahaha, vad konstigt jag står på den andra bilden, ser ju sådär skönt ut :P



Hade en 100 kronorscheck på H&M, så jag unnade mig ett läppglans och ny body lotion nästan gratis :)


Och såhär ser jag ut idag. Gillar nya Cubusskjortan som jag fyndade häromsistens ;)

Jarrå!

Siffrorna på vågen såg lika fina ut som igår, 10 kg är borta! Och jag är så himla nöjd med mig själv, särskilt eftersom jag fick på mig ett par byxor igår, ett par favoriter som jag absolut inte har fått på mig de senaste två åren säkert. Men igår kunde jag till och med knäppa dem, det var en lycklig stund :D Så nog märks det att jag har gått ner :)

RSS 2.0