Tävla om en canvastavla!


Jag tävlar hos Lifeofjohanna om en canvastavla från önskefoto.

Tävla du med! Det gör du här!

Jag älskar ju canvastavlor, så självklart vill jag vara med och tävla hos Johanna! Skulle gärna pryda fler väggar här hemma med fina tavlor, perfekt julklapp till mig och Dennis ;)

Jippi!

Tjuvvägde mig nyss, kunde inte riktigt låta bli även fast min riktiga invägning är imorgon.. Och nu visade vågen exakt 10 kg mindre än när jag påbörjade min viktminskning 2 augusti. Jippi! :D Så hoppas att det ser lika bra ut eller ännu bättre imorgon!

Dennis kommer hem i eftermiddag också, saknar honom.. Bra dag, trots att jag är förkyld!

Sjukling

Den här dagen har spenderats i soffan tittandes på serier och lite tv. Och en stund i badkaret mitt på dagen också. Horisontalläge är det som gäller för mig idag:P Men jag mår lite bättre såhär på kvällskvisten, eller ja, nu är det ju mitt i natten. Strepsils mint mot halsontet, Bisolvon mot slemhostan och Otrivin Comp mot nästäppan gör att jag mår lite bättre än om jag skulle vara utan dem iaf.. Fick nyss ett ryck och spelade piano och sjöng. Jättesmart att sjunga när man är sjuk.. Men vad gör man när man får feeling? ;P Är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag har blivit så sjukt mycket bättre på att spela på gehör de senaste åren! Förut var jag väldigt notbunden, men nu har jag inga större problem att höra vad jag ska spela istället, himla skönt!

Den här finfina låten blev det mest. Ska lära mig att spela sådär snyggt tänkte jag :)

Idolrecension 29 okt

Fredag betyder som ni vet Idolrecension. Gillar 90-talstema, det är ju nostalgi om något för mig som är född -86! Håller ni inte med?

Daniel: Svängig låt, men det blev lite platt. Han är bäst i falsett helt enkelt, men jag tror inte det håller så länge till.

Olle: JAAA! Han är tillbaka! Supersnygg version av Wonderwall i början, han skulle ha fortsatt så hela låten! Tycker precis som juryn att han är bäst när han gör sin egen version av låtarna, dock tycker jag att han kan få behålla sin gitarr. Det finns väl hur många artister som helst som spelar gitarr jämt?

Elin: Snälla, åk hem nu. Vi har hört henne sjunga falskt och dåligt alldeles för många gånger nu och det här tog priset av dålighet. Hejdå tack.

Geir: Nja, han är inte riktigt med den här gången heller. Innan har det verkligen varit klockrent, men inte de senaste två veckorna.. Hans ögon känns lite döda, det var de aldrig förut. Synd!

Linnea: Jag kan ju inte annat än älska den låten. Däremot är jag ju inte hennes största fan direkt, men det var bättre än de senaste gångerna iaf.

Andreas: Helt okej tycker jag. Men han är ju inte heller nån favorit.. Och whats up med tungan? :O

Jay: Haha! Sjukt otippat låtval! Modigt! Men det var alldeles för svajigt och falskt när han inte tog i..

Minnah: Varför var hon aldrig såhär bra innan hon åkte ut? Berörande och det kändes liksom äkta, i alla fall nästan hela tiden ;)


Och inte för att de tävlar, men ändå:

Jihde: Haha, klockrena danser till mellanstadiediscohitsen i början!

Bagge: Charmig som vanligt :) Och älska hans nostalgibild, den frisyren var inte att leka med, haha!

Laila: Himla snygg outfit, iaf den delen som man ser ovanför bordet, resten vet jag inget om ;P

Andreas:
Haha, så himla smörig i nostalgivideon i början, slingor och lockar och allt :D

EMD: En snygg version av What is love, gillade pianokompet och stämmorna faktiskt! Eller faktiskt. Det är väl inte direkt någon hemlighet att jag är en sucker för piano och stämsång? :P Lite väl smörigt bara, men det kan jag väl stå ut med ;)

Vidrig natt!

Det känns knappt som jag har sovit något alls inatt, jag har legat vaken och snörvlat och haft skitont i halsen och knappt kunnat svälja. Gick och lade mig halv elva och var skittrött, en timme senare hade jag inte sovit en blund, så jag gick upp och värmde mjölk och då lyckades jag somna till slut. Men jag vaknade minst två gånger i timmen hela natten. Och vid fem så bestämde min kropp sig för att vara klarvaken. Som om det räckte med de få timmarnas sömn? Inte på långa vägar.. Då fick det bli varm mjölk en gång till och dessutom nässpray så jag skulle kunna andas. Fick sova en liten stund till, kanske en kvart eller nåt.

Och snart ska jag åka och jobba (sista dagen, tack och lov!). Ska ta med mig en termos med honungsvatten, nässpray och halstabletter och hoppas på att jag överlever dagen. Känns ju sådär lockande att sjunga med ettorna och tvåorna idag, hoppas de fixar att sjunga utan att jag sjunger med så mycket.. Annars får jag ta till youtube kanske.. Vad man nu kan visa för små barn där vet jag inte, men nåt finns det säkert.. :P

Till råga på allt så löper Zässi som vanligt. Jag blir tokig på den katten alltså, hon skriker typ jämt. Eller iaf varannan vecka. Vi försökte få i henne p-piller, men det gick inte, hon vägrade. Synd att sterilisering är så dyrt, vi har liksom inte de pengarna över någon gång..

Trött och sjuk.. Vet inte om ni ser, men jag pekar på ett enormt diskberg som jag tog tag i igår. Skönt att ha det gjort iaf.

Nattlig gäst

Dennis har åkt hem till Linköping över helgen, men som tur är slipper jag sova ensam den här natten iaf. Emma är påväg hit nu, hennes elever hade en liten musikal ikväll som de ville att hon skulle se, så då missade hon sista tåget hem. Trevligt med lite sällskap en stund, men jag är nog inget vidare sällskap för jag är så trött. Så det är snart läggdags. Jag hinkar i mig massa te för att halsen inte ska göra så förbaskat ont. Vet inte om det hjälper så mycket, men det är ju gott iaf..

Ser på Rosa bandet-galan nu. Så tragiskt att det är så många som drabbas, så alla pengar till mer forskning behövs. Jag har skänkt en slant idag, har du?

Underbara elever!

Åh, äntligen! Idag har jag fått träffa en helt underbar klass. Femmorna var hur bra som helst idag, särskilt den ena klassen. På 45 min hann vi sjunga fyra låtar, de fick härma rytmer som jag spelade på en trumma och så tittade vi på den här underbara videon och sen fick de gå loss och hitta på egna rytmer som de spelade på kroppen eller stolar eller så, inga vanliga instrument alltså! Verkligen häftigt och jag märkte att de tyckte att det var riktigt kul :) Nu är jag glad och nöjd, haha :) Så vill jag att alla klasser ska vara! Åtminstone några i veckan ;) Nu ska jag försöka hitta på någon lämplig musiklek eller liknande till ettorna och tvåorna imorgon, sen åker jag hemåt.


Cubusshopping

Stannade i stan på vägen hem från jobbet idag. Och vad såg jag direkt när jag klev av bussen? Jo, 30% rabatt på alla kläder på Cubus. Bara idag. Jag måste ha känt på mig det, för jag kände ett väldigt sug att gå på stan en sväng just idag, haha. Jag hittade ett par jeans (i en mindre storlek än sist!), ett långt svart baslinne (sådana får man aldrig för många av) och en finfin rutig skjorta. Allt för under 400 kr :)



Nu ska jag spela lite ukulele inför morgondagen. Sen är det godnatt!

Musiken räddade mig från idrotten

Det är väl ett känt uttryck bland musikfolk. Och idag fick jag verkligen bekräftat att jag har valt den bättre av de två. Eller åtminstone den tystare. Var med på två idrottslektioner med ettorna idag. Den ljudvolymen var inte att leka med, jag fick äckligt ont i huvudet efter två timmar i ett rum med skrikande barn. Nog för att det kan låta mycket på musiken, men inte alls på samma sätt. Jag tyckte verkligen att det var jobbigt att vara där inne, men hon som höll i det tyckte att det var lugna(!) lektioner, hur är det då när det är stökigt? Fy..

Nu är det bara två dagar till att genomlida. För så känns det faktiskt. Visst är det roligt emellanåt, men jag blir så himla trött och får så ont i huvudet av allt skrikande! Mest från barnen, men ibland från mig också. De lyssnar inte om man inte höjer rösten. Stört.

Lång dag...

Jag är trött idag också. Har även idag skrikit på bråkiga ungar. Jag fattar verkligen inte att det kan vara så förbannat svårt att vara tyst en liten stund. Som idag när jag skulle avsluta med 6:orna. Jag bad dem vara tysta i 5 sekunder så skulle de få gå sen. Kunde de det? Nope.. Alltid någon som pratar eller skrattar eller nåt. Och de verkar liksom inte ens förstå att de stör. Dagens ungdom :P

Hursomhelst. Jag känner mig lite töntig, men jag tänker faktiskt gå och lägga mig nu, 21.30. Det har nog inte hänt sen jag var liten (möjligtvis om jag har varit riktigt sjuk). Godnatt!

Jobbiga ungar

Idag har jag haft 4 musiklektioner med sammanlagt nästan 100 jobbiga ungar.. Eller ja, alla var inte jobbiga, men typ hälften. Så himla tråkigt när man måste skrika på dem för att de ska bli tysta i några sekunder. Det går ju knappt göra något när de pratar och bråkar hela tiden.. Svårt att förklara vad som ska göras då. Hoppas morgondagen blir bättre. Om inte så är jag iaf glad att jag inte jobbar där jämt. Tacka vet jag äldre barn!

Snart tänker jag gå och lägga mig, är så himla trött..

Uhh..

Jag är så trött. Men jag ska ju iväg och jobba idag så jag fick inte sova längre än till 6.. Kan ju låtsas att jag sympati-kliver upp samtidigt som Dennis för att han fyller år idag ;) Funkar inte riktigt resten av veckan dock. Men då hoppas jag att jag har lyckats somna tidigare på kvällen så jag är pigg och alert när klockan ringer. As if.


Så mycket bättre

Sitter och tittar på reprisen av Så mycket bättre på 4:an. Vilket himla fint program, jag gillar det jättemycket! Lite som Stjärnorna på slottet fast bättre eftersom artisterna tolkar varandras låtar. Tror man kan lyssna på tolkningarna på tv4.se.

Paketinslagarn

That's me! Jag älskar att slå in paket, det är så roligt att göra fint :) Dennis fyller år på måndag, men eftersom vi jobbar båda två så tänkte vi ha lite kalas imorgon istället. Så jag har nyss slagit in hans paket i några av de fina papper och snören som jag köpte på Lagerhaus för några veckor sen. Lite drygt att tejpen tog slut bara, det turkosa paketet har jag gjort helt utan tejp.. Men det går om man vill ;P

De här hade jag att välja på:


Och såhär blev det till slut:



Planering

Jag ska ju vikariera hela nästa vecka och ha hand om massa barn i årskurs 1-6. Skulle ta en avslappnande lång dusch nyss, men det gick ju sådär. Nu har jag planerat flera lektioner i huvudet, haha :) Skrev nyss ner lite grejer jag kan göra med dem, lite riskabelt att ha allt i huvudet nuförtiden har jag märkt. Förut funkade det alldeles utmärkt, men nu finns det liksom inte plats för allt längre :P Svårt att veta hur lång tid saker kan ta, men jag får prova mig fram. Jag är ju inte riktigt van vid att jobba med så små barn.. Men det är bättre att ha för mycket än för lite planerat tycker jag! Alltid bra att ha nån 5-minuters grej att ta till ifall det behövs :)

NEJ!

Men hallå! Det här är ju inte okej. Hur kan Linda och Geir hänga löst? De var ju absolut inte sämst.. Finns många som borde åka ut före dem. Men jag hoppas verkligen att Geir får stanna, annars är det nåt som är fel!

Idolrecension 22 okt

Nu är det dags igen. Beatlestema gillar jag förstås, de är mina favoriter :) Men det var inte alla som lyckades direkt..

Geir: Jag brukar ju gilla allt han gör, men ikväll var det faktiskt sådär tyckte jag. Han kunde ha valt en annan låt, han fixade liksom inte att sjunga det där enkla popiga. Det var för mycket vibrato helt enkelt.

Jay: Bra version faktiskt. Han gjorde sin grej och det funkade. Om jag fick önska något skulle jag vilja höra lite längre toner ibland ;P Inte paus mellan typ alla ord som han gjorde ikväll. Hard. Days. Night blir lite konstigt.

Elin: Kasst. Jag stör mig nåt fruktansvärt på hennes uttal, det blir bara värre och värre (inte uttalet, men vad jag tycker om det :P). Det heter THings, inte Tings! Om man nu inte kan säga th är det väl bättre att fejka med ett f än ett t, haha :P Skum kroppsstrumpa också, hon såg bara läskig ut.

Olle: Fin röst och bra låt för honom, men jag saknar lite artikulation, hör inte riktigt vad han sjunger. Saknar gitarren, det är ju då han är som bäst :)

Minnah:
Vilken revanch! Jag tyckte att hon var bäst ikväll, jättestarkt att komma tillbaka sådär! Och det är en jäkla skillnad på att hinna öva en dag eller en vecka! Helt klart det bästa hon har gjort i Idol.

Linda:
Håller med juryn att det kändes lite oengagerat, men hon låter ju bra. Tror det finns risk för att hon åker ut snart faktiskt.. Även om det finns flera jag hellre blir av med.

Andreas:
Hans bästa hittills faktiskt. Dock tycker jag alltid att han ändrar för mycket i melodin! När det är en snygg melodi från början blir det ju bara sämre av att ändra. Okej att göra det någon gång, men första gången tycker jag att man ska sjunga som melodin är skriven, presentera den liksom.

Daniel:
Lite halvsurt ikväll igen. Vill också höra lite mer power från honom faktiskt, om han får vara kvar..

Linnea:
Nej tack. Det låter ju illa, hör inte folk det? Och kycklingdräkten? Nog för att jag gillar second hand, men den var ju inte snygg. Hon såg ju ut att vara flera storlekar större än vad hon egentligen är. Och gult är inte min färg :)

Pdf creator

Vad bra det gick att ta det lugnt, jag hinner inte med nåt Top model nu, haha. Blir kanske ikväll. Men nu har jag gjort klart inte bara en utan två uppgifter och mailat dem till respektive lärare. Skönt att det är ur världen!

Men det var ju inte ens det jag skulle skriva om. Utan mitt nya favoritprogram! Pdf creator. Så himla smidigt, särskilt när man jobbar i notprogram och vill kunna maila noter till vem som helst. Ladda hem gratis här :)

Morgontrött!

Imorse var jag minsann inte morgonpigg som igår.. Vaknade kl 6 när Dennis klev upp iofs, men det var inte direkt så jag kände att jag ville joina honom. 6.40 ringde väckarklockan, men jag snoozade till 7.15. Det blev himla stressigt eftersom jag var tvungen att duscha och skulle vara på skolan 8.30 och det tar sin lilla tid att ta sig dit, men jag hann!

Nu är jag hemma några timmar, men ikväll ska jag tillbaka till skolan för att repa. Tyckte inte det kändes så kul att vänta där i 6 timmar, då är jag hellre hemma och tar det lugnt en stund. Fast det har jag egentligen inte gjort. Har diskat och fixat lite allt möjligt. Ska ta och skicka in en uppgift till en lärare också. Den är typ klar, så jag fattar inte varför jag skjuter upp det hela tiden. Så himla knäppt :P Bäst jag gör det nu så är det klart!

Sen ska jag fixa middag och se på Top model innan jag går tänkte jag. Det får bli min lugna stund. Så himla skönt att se på något intelligensbefriat ibland ;)

Orange

Det andra nagellacket jag köpte i måndags är en orange härlig färg. Lite somrigt kanske, men det är ju bara trevligt att piggas upp med lite färg ;)


Morgonpigg?

Hm. Vad händer med mig? Jag vaknar nästan aldrig tidigt, är verkligen inte en morgonpigg människa. Men imorse vaknade jag 6.25. Fast klockan stod på 7.00. Men äh, lika bra att gå upp tyckte jag eftersom jag var kissnödig och Dennis snarkade, så nu strax efter 7 är jag färdigsminkad och har snart ätit upp min frukost. Måste vara på skolan 9, men jag tänkte åka tidigare och öva en sväng innan vi börjar. Det har nog aldrig hänt förut! Möjligtvis om jag har börjat sent :P

Matcharn har varit framme också! Inte lätt att se, men jag har alltså röda naglar och röda örhängen ;P Gillar svart, vitt och rött tillsammans, alltid fint!

Kanske..



Kikar vidare på Skokanonens hemsida, kanske blir en tripp dit snart. 400 resp 650 kr. Hoppas någon av dem finns här i Örebro. Och passar bra förstås!

Arrangeringslektionen gick bra, hade mest genomgång av blåsinstrument och blockharmonisering. Fick spela lite jobbiga ackord på piano, blev helt förvirrad av att titta på de slarviga noterna på tavlan och sen översätta dem till pianotangenterna :P Normalt sett är jag en bra notläsare, men 5 toner samtidigt och nära varandra är inte jättelätt att spela bara sådär. Efteråt tog jag bussen till Willys, blev snabbshopping, in och ut på en kvart typ. Och sen första bästa buss hem igen. Det bästa med Örebros stadsbussar är att man får åka 3 timmar på samma bussbiljett, jag hann faktiskt med tre bussturer, några små promenader till och från bussarna, 1,5 timmes lektion och matshopping på den tiden. Himla bra :)

Nu är det läggdags. Imorgon väntar stämrep, sånglektion och träff med musikläraren som jag ska vikariera för nästa vecka. Godnatt!

Öva sång?

Jag tänkte passa på att öva sång medan Dennis var hos läkaren.. Men han kom hem mycket tidigare än väntat, så jag hann bara sjunga upp. Just nu är jag inne i en ordentlig svacka när det gäller min sång (i alla fall den klassiska som jag har lektioner i nu) så jag vill inte att någon ska höra när jag övar.. Därför blev det inget mer när han kom hem. Det har inte med honom att göra, jag vill aldrig öva när någon hör, kan inte koncentrera mig då.. Spelar ingen roll vem det är egentligen.. Just nu tycker jag att det låter skit och blir bara hes så fort jag försöker sjunga. Inte alls roligt. Och jag har sånglektion imorgon, men det känns inte som jag har gjort några framsteg alls. Och när jag känner såhär; att jag verkligen inte vill öva, då är det ingen mening. Självförtroendet blir bara ännu sämre om jag försöker och misslyckas, då känns det på något sätt bättre att inte öva alls. Ond cirkel eftersom övning ger färdighet.. Men den är himla svår att ta sig ur..

Har ingen lust att göra något överhuvudtaget nu, men jag tror jag ska köra lite Zumba, det borde väl pigga upp.. Har arrangeringslektion ikväll, så kanske åker till skolan lite tidigare och övar innan den..

Nu börjar det likna något..

Nåt sånt här vill jag ha! Från Skokanonen. Får åka dit nån helg kanske.


Den långa jakten på vinterskor

Var ju på stan idag. Tror jag var inne i nästan alla stans skobutiker, men hittade jag några vinterskor som ens var okej? Nope. Osköna, fula och dyra känns inte som någon bra kombo. Får ge mig ut om några veckor igen kanske, då borde det väl ha kommit in något nytt. Skulle vilja ha ett par typ kängor/boots som når en bit upp på benet (men inte som stövlar) med låg klack och gärna snörning till ett bra pris. Finns det?

Tävling!


Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Sumopix
via LifeofJohanna. Delta HÄR du med!

Verkligen min typ av tävling, jag vill ha fler canvastavlor här hemma, det är så snyggt!

Billigt nagellack

Vill tipsa er om att H&M har ett himla bra pris på IsaDoras nagellack den här veckan, åtminstone här i Örebro. 39,90 istället för 69 kr per flaska. Så jag kom hem med två nya idag, har blivit lite beroende tror jag, haha ;P Köpte lite allt möjligt på apoteket och presenter till Dennis också, men det får ni inte se. Inte för att jag tror att han läser min blogg, men man vet ju aldrig :P

Perfekt röd färg. Inte riktigt så ljus i verkligheten. Och den extra breda penseln är ju hur bra som helst, den gör det hundra gånger lättare att måla :) Har kommit fram till att det ser bäst ut med rödaktiga färger på mina naglar, har ett grön/turkost lack, men mina händer ser så himla vita och dessutom rödflammiga ut i det. Den andra färgen jag köpte får ni se när den sitter på naglarna!

Ledig måndag

Jag gillar det här med att vara ledig på måndagar alltså! Fast just nu sitter jag med arrangeringsläxan till imorgon, så helt ledig är jag ju inte. Men jag har tid att ta det lugnt och sminka mig. Och efter lunch tänker jag faktiskt bege mig till stan. Dennis fyller år om en vecka, så det är väl dags att leta födelsedagspresent :)



Som vanligt syns inte sminket på kort bakom glasögonen.. Men det blev lite bronsaktigt idag, det är så roligt med min 88-palett, man kan variera sig massor :)

Städsöndag

Idag har vi minsann städat hela lägenheten och dessutom tvättat. Eller ja, jag har storstädat i köket och Dennis har städat i de andra rummen, haha. Men det är ju inte mitt fel att köket tar hundra år.. Försöker rengöra fläktfiltret eller vad man ska kalla det, det var så sjukt ofräscht. Känns inte så vidare trevligt att laga mat under det.. Vet inte riktigt hur jag ska få bort allt intorkat fett dock.. Blä!

Var i Marieberg igår med Jenny och Gabriella. Letade vinterskor på Skopunkten, men jag hittade inga som kändes hundra, så det blev inget köp. Bättre att köpa ett par som är lite dyrare som håller lite längre känns det som. Jag köpte ingenting alls igår, eller ja, lite keso och tuggummi typ, men det räknas inte :P

Letade fram en gammal favorittröja som jag köpte när jag skulle hämta min nyckel för att flytta in i Örebro :)


Igår gjorde jag massa portioner köttfärssås (typ 800 g köttfärs och 2 burkar krossade tomater) i nya traktörpannan från IKEA, får plats massor, himla bra investering tycker jag :)

Idolrecension

Jag kan nog inte riktigt hålla mig från att recensera kvällens Idol, haha. Gillar Jihde mer och mer faktiskt! Han gör massa knäppa grejer hela tiden. Blev jätteförvånad när han helt plötsligt stod och körade på en låt, haha :P Juryn är också rolig, särskilt Bagge, han är så söt ;)

Men nu till Idolerna!


Minnah: Får inget riktigt grepp om den damen.. Hon är väl duktig, men hon gör aldrig något jag minns efteråt.

Daniel:
Brukar vara snäll och söt och har en riktigt fin falsett. Men ikväll var det alldeles för falskt. Inte okej!

Alice:
Lite skrikigt ikväll. Tycker hon ser lite läskigt ut också, vet inte riktigt vad det är, men hon gör mig obekväm typ :P

Andreas:
Äntligen en hel låt utan spex, halleluja! Men jag har aldrig riktigt gillat honom, han är för mycket bara. Men han var lite rolig innan han skulle in och sjunga iaf, alltid nåt ;)

Linnea:
Jättefalskt! Varför sa inte juryn något om det? Visst, hon kanske är lite annorlunda (men inte så mycket som de får det att låta) och har ett bra scenspråk. Men det är väl trevligt om det låter bra också? Eller?

Linda:
Ikväll hittade hon hem igen! Det är precis sådär hon ska vara. I like!

Olle: Tyckte juryn var lite väl hårda, hans röst kom ju fram jättebra i den låten, särskilt på höjden! Han är en av mina favoriter, men det är svårt att slå hans perfekta audition..

Elin:
Nej tack. Hon kan få åka ut nu. Sämsta engelska uttalet någonsin. Och sjunger inte särskilt bra heller. Hon har karisma och ser väl ut som en stjärna. MEN, man måste väl sjunga bra också?

Jay:
Verkligen i sitt esse ikväll. Han lät riktigt bra! Men så himla fult med den trasiga tröjan, det var lite väl överdrivet grungeigt :P

Geir: Så himla grym! Fatta vad svårt det är att sjunga den låten! Han levererar (för att använda ett ord som juryn älskar) alltid. Grym kontroll. Han vet verkligen vad han håller på med och det är så otroligt bra! Min favorit!

Pizza och Idol

Idag har varit en rolig dag, det är så himla roligt med bruksensemble, dvs spela i band typ. Men vi byter ju instrument hela tiden, så man får spela sånt man inte är så bra på också. Och det är nog roligast av allt ;) Det gick bra idag, det lät riktigt bra om oss tycker jag!

Har nyss avnjutit en hemmagjord pizza, mycket gott. Gjorde en enkel pizzasallad också, men eftersom jag inte gillar vinäger så körde jag bara på vitkål och paprika, haha. Mycket godare så ;) Nu är det äntligen fredag! Och fredag betyder Idol! Får se om jag återkommer med en liten recension :P

Körde med rosa ögonskugga idag när jag hade tid att sminka mig för en gångs skull :)

Trötta veckan?

Känns som jag är trött hela tiden den här veckan.. Men nu är det kanske inte så konstigt med tanke på att jag har varit igång hela dagen. Ikväll har jag faktiskt gjort klart min läxa till på onsdag, vilket i princip innebär att jag kan vara ledig fram till tisdag efter imorgon. Jag är en sån som hellre gör mycket när jag väl är igång så jag kan vara ledig sen än sprider ut det.. Beror förstås på hur mycket man har att göra, men hellre göra det mesta nu så jag kan vara ledig i helgen. Eller i långhelgen kanske jag ska säga, känns himla lyxigt med lediga måndagar från och med nästa vecka, I like!

Samma rubrik som igår..

Skulle kunna ha samma rubrik som igår; Trötta Malin. Sov dåligt inatt, så jag har varit rätt trött hela dagen.. Somnade i soffan strax före åtta, känner mig som en pensionär :P Men nu är jag vaken, har nyss spelat lite bas och halvkollar på Greys (har ju redan sett det på internet eftersom jag inte orkar vänta mer än jag måste :P).. Har nyss kokat ris till matlådor, gjorde kalkongryta förut, men riset tog slut. Det måste ju gå jämnt upp ;) Ska bara lägga det i lådor, så jag slipper det imorgon. Sen är det läggdags!

Fy vilket tråkigt inlägg, känns som jag bara svamlar :P Godnatt!

Trötta Malin

Blev bara ett avsnitt av himym förut, sen gick vi och lade oss mitt på dagen, både jag och Dennis. Han har varit hemma med migrän idag, så det är ju förståeligt att han behöver sova.. Men jag? Jag hade ju redan sovit minst 8 timmar inatt. Men det räckte tydligen inte.

Föreläsningen var helt okej, men jag vet fortfarande inte om jag tycker att det är värt att starta företag.. Får fundera lite till. Kan ju vara bra att passa på medan jag fortfarande pluggar och kan få massa bra hjälp av Drivhuset :)

Var så himla sugen på varma mackor, så det fick bli min middag idag.. Synd bara att det är så kaloririkt.. Men jag håller mig inom min gräns iaf, har till och med lite kvar ifall jag vill äta lite ikväll. Brukar alltid bli sugen på nåt vid nio-tiden, så jag brukar spara på mina kalorier så jag kan äta lite då ;) Kanske får bli lite kvarg, det är seriöst det bästa jag vet! Det är mättande på få kalorier, perfekt när man vill gå ner i vikt! Jenny tipsade om att blanda i lite kakao också (kör med saft annars), det ska jag testa sen :)

Himym

Uh.. Jag är så seg idag. Vill helst bara sova.. Ska på en föreläsning om eget företagande i eftermiddag, känns inte särskilt lockande, men det kanske är bra att se vad de har att säga om det.. Annars har jag inga lektioner idag. Har precis fixat klart läxan till imorgon, ska bara öva på att spela den lite mer. Pratade med min snälla sångfröken nyss och frågade om det gick bra att skjuta upp veckans sånglektion till nästa. Och det gick så bra så. Jag har inte varit så övningssugen med min energislukande brännskadade handled. Är fortfarande inte, men om jag har en vecka till på mig borde det väl kunna gå.

Handleden mår visserligen bättre, men det gör fortfarande ont och tar mycket energi. Kanske ska unna mig att se nån film eller nåt. Eller åtminstone nya avsnittet av How I met your mother ;)

Tävling

"Jag är med och tävlar om ett valfritt smycke hos LifeofJohanna

i samarbete med VictorianDreams.se. Tävla HÄR du med!"

 

Jag vill vinna det här fina armbandet, jag dras ju till allt som är turkost ;)


Sloganizer

Idag fick vi kolla på en rolig sida på skolan, sloganizer.net. Man skriver in sitt namn eller vad man nu vill och så hittar den på slogans åt en, haha.

Vad sägs om dessa? Finns många fler också. Haha, känns lite väl egocentriskt om man skulle säga så om sig själv kanske :P

«I want more, I want Malin.»

«Keep going well, keep going Malin.»

«No need to worry with Malin.»

«Malin empowers you.»

«Inspired by Malin.»

«Life's beautiful with Malin.»

«Malin is what the world was waiting for.»

Fint sagt

Pratade med mamma förut, hon hade träffat en gammal lärare som jag hade i lågstadiet i elevens val eller nåt, alltså bara några gånger. Men hon mindes mig ändå och hade frågat vad jag gjorde nu och lite annat som mammor pratar om ;P Och så hade de tydligen pratat om att jag var en person som var bra på att se till så alla kände sig sedda typ, så hade jag varit sen jag var liten sa mamma. Det var väldigt fint sagt tyckte jag. Och jag hoppas att det stämmer, för en sån person vill jag vara :)

Woho!

Jag fick precis erbjudande om att vikariera en hel vecka på en skola där jag hade praktik för 2 år sen. Vore ju himla fint om det gick att lösa! Men måndag-onsdag funkar faktiskt utan problem, eftersom några lektioner börjar bli avklarade nu. Har den sista föreläsningen i eftermiddag, sen försvinner onsdagslektionen efter nästa vecka. Och tisdagar har jag bara lektion på eftermiddag/kväll och inte varje vecka. Skulle ju verkligen sitta fint med extra pengar!

Och woho igen, idag kom viktnedgången som jag hade väntat mig förra veckan när jag hade tränat så mycket. -1,1 kg sen förra måndagen. Och 7,5 kg totalt sen 1 augusti. Heja mig!

Gårdagens shopping

Igår var jag och Jenny ute på en lång shoppingtur. Bra och begagnat var första stoppet, sen hämtade jag ut bilder jag hade framkallat på Elgiganten och så blev det Marieberg galleria, IKEA, Willys och slutligen Rusta. En riktig heldag! Kom hem med lite smått och gott, bland annat en fin tavla som påminner mig om Jämtlandsfjällen (25 kr på Bra och begagnat) och en färgglad klocka från Clas Ohlson för 99 kr :) Känns jätteknäppt att ha klockan på höger hand, men bandaget är ivägen på vänstern fortfarande.. Köpte massa fina presentpapper och snören på Lagerhaus också, visar bild en annan gång, för nu har jag redan stoppat undan dem. Matlådor och stekpanna kanske inte är så spännande att se? ;)


Tävling


" Jag tävlar om valfritt plagg till ett värde av max 300:-
hos LifeofJohanna i samarbete med Evasunderkläder.se. Tävla HÄR du också !"


Fredagsfin

Skola hela dagen lång, men det har gått rätt bra iaf. Och jag är piggare än tidigare i veckan.. Fast jag har fortfarande ont i handledsäcklet, så det är skönt med helg nu!

Idag känner jag mig fin i min nya blommiga top och knytskärpet :) Alltid roligt när man får lite komplimanger också :)



Redan paket!

Jag beställde ju från H&M i måndags kväll. Och idag före lunch fick jag ett sms om att jag kunde hämta paketet efter kl 17, så hela eftermiddagen har jag väntat på att få hämta ut det ;) Trodde inte att det skulle komma redan idag, men när jag visste om det blev det helt plötsligt väldigt jobbigt att vänta, haha :)

Jag är faktiskt nöjd med allt för en gångs skull! Eller ja, jag har ju inte fått hem allt än, men de grejer jag fick hem nu gillar jag redan :)

Var lite osäker på om jag skulle passa i den här blommiga kreationen, men det tycker jag minsann att jag gör :)


Lite puffiga axlar på den här med. Hade en prickig top som jag älskade när jag gick i gymnasiet, undrar vart den har tagit vägen.. Tror den blev för liten så jag har säkert inte kvar den. Men nu har jag en ny iaf ;) Och ett knytskärp, trodde den breda delen skulle vara lite längre runtom, men men. Får väl ha en kofta över, det blir liksom en glipa bak med bara snöre.. Men det blir det nog på alla som är större än XS. Gillar ni den vita handledsaccessoaren (aka bandaget) förresten? :P


Och ett mysigt nattlinne bidde det också. Perfekt med långa ärmar för mig som fryser om armarna men inte benen :P Lite bättre bild på knytskärpet. Alltid trevligt att framhäva midjan lite ;)


Varning för äcklig bild

Varning för äcklig bild lite längre ner! Har väldigt ont i brännskadan idag, eller egentligen gör det ont i hela underarmen.. Bultar och svider och kliar och har sig. Har varit hur trött som helst hela dagen, hade en lektion imorse, men slutade kl 10, så jag kunde åka hem tidigt iaf. Var på Willys och handlade lite. Men självklart fanns det inget kvarg kvar! Det enda som jag inte kan köpa någon annanstans (inte till ett humant pris iaf).. Så det blev lite Kesella, den dyrare varianten istället, får väl åka dit snart igen.. Har inte orkat göra så mycket idag, har mest legat i soffan. Somnade till och med på eftermiddagen och sov i 2 timmar eller nåt. Känns som all kroppens engergi går åt för att ta hand om den stackars handleden.. Bytte bandage förut och det hade minskat lite i jämförelse med i måndags, men det är ju fortfarande massor kvar. Men jelonet (salvkompress) hjälpte faktiskt för att lindra lite.

Varnar igen för äcklig bild :P Eller ja, det är ju mest bara rött och två blåsor, men ont gör det.



Höst

Fotade lite häromdagen påväg till gymmet. Höstfärger är så himla fina!




Inplastad

Eftersom jag helst inte skulle blöta ner brännskadan nu i början så fick Dennis hjälpa mig och plasta in bandaget nyss när jag skulle duscha. Men det gick bra, lite ovant att tvätta håret med en hand bara :)

Brännskadan är ungefär så stor som tejpbitarna på andra bilden, som en handflata ungefär. Inte skönt! Fatta hur ont det måste göra att bränna större yta än såhär.. Det är ganska okej idag, knarkar Alvedon så det är inte så hemskt farligt iaf.. Men det är ju inte särskilt behagligt när det svider och bultar emellanåt..


Självklart fick jag 10% rabatt på H&M idag, haha. Men men, några av grejerna som jag beställde hade tagit slut nu, så jag är ändå glad att jag beställde igår. En del saker var på rea, så jag hade ändå inte fått särskilt mycket rabatt.

Ajaj..

Jag tycker lite synd om mig själv och min bultande och svidande handled.. Jag ska aldrig mer bränna mig, nu vet jag att det inte är någon bra grej ;P

Funderar på att pigga upp mig själv med lite shopping från h&m, har spanat på lite grejer hur länge som helst.. Kanske dags nu. Tror ni det hjälper mot smärtan? Har mest bara lagt en massa svart och vitt i shoppingbagen, som vanligt. Men det är ett säkert kort, särskilt när man ska beställa. 7 grejer för 600 kr, det kan väl vara ganska okej?


Farlig rotfruktssoppa

Skulle göra en rotfruktssoppa efter det här receptet, men aldrig i mitt liv att jag mixar soppa igen, för jag lyckades bränna mig rejält på handleden när jag skulle hålla ner locket och det flög av och ut sprutade kokhet soppa på min handled och lite på handflatan.. Vänster handled som tur är, annars skulle jag nog vara ännu mer handikappad.. Jag svär väldigt sällan, men då kom diverse svordomsramsor.. Och jag grät och skrek om vartannat för det gjorde så förbannat ont. Ont gör det fortfarande och kommer göra i typ två veckor till, men jag ringde till vårdcentralen och fick komma dit på en akuttid, sköterskan sa att det inte var någon fara och antagligen inte blir några ärr, men det svider som bara den.. Hon lade nåt specialförband och det känns faktiskt bättre nu.. Verkligen inte bra, men inte outhärdligt längre. Skulle äta alvedon sa hon, men de hade förstås tagit slut. Tur att den snälla granntanten var hemma och kunde ge några till en stackars brännskadad Malin..

Så det blev ingen skola för mig idag, orkar knappt tänka.. Jag som började dagen så bra med att hämta ut nya nycklar eftersom de ska byta lås och var på gymmet 8.30.. Men man kan ju inte ha det bra för länge.. Tur att soppan blev god iaf ;P

Trasig rygg

Usch, nu har jag fått ont i ryggen.. Har varit ute och fixat ute idag igen.. Grävt upp hela rabatten och försökt få bort alla äckliga ogräsrötter (som är hur långa och stora som helst) och rensat mellan alla plattor.. Hur ska man bära sig åt för att inte få ont i ryggen när man utför trädgårdsarbete? Vi kom i alla fall fram till att vi ville ha balkong istället för uteplats nästa gång vi flyttar, haha :)

Tidig söndagmorgon

Inte varje söndag jag vaknar kl 8. Men jag var så himla trött igår, somnade i soffan vid 22-tiden.. Så nu ska jag äta frukost och se på Grey's Anatomy innan jag beger mig till gymmet :)

Trädgårdsmästare

Idag har vi varit ute och fixat med uteplatsen. Fick låna en grästrimmer av en granne (som hade lånat den av en annan granne, haha) så det gick ganska smidigt att klippa gräset iaf. Men det blir verkligen inte vackert. Det växer liksom fläckvis. Ser helt stört ut. En gräsmatta som är halvflintis typ. Men men. Vi kan inte göra så mycket mer.. Så får vi böter nu vet jag inte vad.

Skönt att bara vara hemma ikväll, har inte varit det på hela veckan typ. Bara i torsdags, annars har jag kommit hem strax före läggdags. Likaså igår, då kom jag hem kvart i ett kanske.. Men det var en fin konsert och en helt okej jubileumsfest. Hade nog varit roligare om det var fler jag kände som var där.. Men det var mest massa gamlingar kändes det som, vet inte ens vilka hälften var..

Nu ska vi laga god mat här, fläskfilé och rotfrukter i ugn blir det. Mums!

Försovning!

Imorse försov jag mig rätt rejält. Skulle börja 8.30 och tänkte gå upp vid 6.45 eller så. 7.55 vaknade jag eftersom mobilväckarklockskiten inte ringde! Så jag skyndade mig att klä på mig och packa ner lite mat och grejer, tur att jag hade bestämt igår vad jag skulle ha på mig! Och så gick jag till bussen typ en kvart senare, haha. Men jag blev bara 10 min sen, så det var inte så himla farligt. Och jag var faktiskt inte sist heller ;P
Idag blir verkligen en heldag på skolan, det är jubileumsfest för att fira att skolan fyller 50 år. Och jag hinner inte hem mellan, så jag får snygga till mig lite här helt enkelt ;) Måste ha svart och vitt på konserten, så jag kör med det hela dagen, har min kostymkjol med hög midja till, men det gick inte så bra att få med på bilden. Så ni inte tror att jag har en randig kroppsstrumpa på mig, haha ;) Tänkte byta om till klänning lite senare :)

RSS 2.0