Första skoldagen och True talent

Japp, så var första skoldagen för terminen avklarad. Känns lite läskigt att börja i femman på musikhögskolan måste jag säga! Jag är alltså snart klar! Jättekul att träffa alla fina människor igen, men inte särskilt kul att plugga igen.. Har väldigt svårt att komma igång, vill bara vara ledig :P

Måste bara klaga lite på True talent. Publikjuryn är ju helt sjukt inkompetenta! De röstar vidare folk som sjunger riktigt illa, men de som verkligen är grymma förstår de sig inte på. Blir jätteirriterad! Även om jag inte gillar alla låtar eller typer av röster så hör jag ju om det är en bra röst eller inte, men det gör uppenbarligen inte de som röstar. Idioter :P

Norska? Danska? Swahili?

Tydligen var det inte norska jag har försökt läsa idag, det var danska. Vilket är ännu värre! Jag fattar ingenting. Så jag ger nog upp snart. Det känns ju som ett omöjligt projekt.. Och väldigt onödigt att läsa när jag ändå inte förstår något. Det skulle lika gärna kunna vara swahili, så mycket förstår jag. Så jag kan ju göra något roligare med den tiden. Typ spela tv-spel ;)

Extremt opepp!

Alltså, det var väldigt längesen jag var såhär extremt opepp på att börja skolan igen.. Jag vill verkligen inte! Och det känns ju inte direkt bättre av att det första vi ska läsa är på norska. Och det andra är på engelska, men det får jag inte ens tag på..

Min extrema ovilja kan förstås ha att göra med att jag har väldigt ont i kroppen och har haft i några dagar.. Har haft mycket problem med mitt sneda bäcken som gör att jag får ont i ryggen också. Och just nu är det mycket värre än vanligt. Så jag får typ musarm så fort jag tittar på en dator :P Nästan i alla fall. Det är liksom inte så mycket till blodcirkulation i ryggen för tillfället..

Bilder från Malmö: en helt vanlig shoppingdag

Sorry att jag ligger efter här, men nu kommer en till bildbomb från när vi var på Entré och shoppade i onsdags. Vi hade extremt roligt åt dessa förtjusande onepiece-dräkter, hahaha. Leopard eller gris, vilket är värst? :P Kom faktiskt hem med några normala grejer, dem får ni se när jag har fotat dem :)



Bilder från Malmö: promenad i Pildammsparken

I tisdags (tror jag i alla fall) tog vi en promenad i fina Pildammsparken. Lite lagom fotonördiga båda två gick vi runt med kamera runt halsen och fotade allt möjligt :)













Bilder från Malmö: museum

Nu är jag hemma i Örebro igen. Som vanligt är det skönt att komma hem när man har varit borta, men tråkigt att åka ifrån Maria. Nu kan jag i alla fall visa er några bilder från min resa :)

I söndags var vi kulturella och var på museum :) Här har Maria bloggat om dagen.










20-talsutställning: Mode utan midja.








Söta djur ;P






Gamla fångar.

Gästbloggat

Har precis gäsbloggat i Marias blogg, kika in där vettja ;)

Idag har vi promenerat i fina Pildammsparken (bilder kommer senare när jag har lagt in bilderna på min dator som är kvar hemma) och ikväll blir det festival igen :)

I Malmö

Nu är jag äntligen i Malmö hos Maria, det var på tiden! Två år sen sist nämligen.. Idag har vi varit kulturella och varit på museum och ikväll blir det Veronica Maggio på festivalen, fin semester :)

Malmö

Snart åker jag till Malmö och hälsar på Maria :) Jag har sovit för lite som vanligt när jag ska åka tåg :P Blev lite stressigt att packa igår kände jag.. Men jag lär ju ha med mig grejer så jag klarar mig iaf. Annars får jag väl låna eller köpa ;)

Cecilia-besök

Nu har Cecilia varit här i några dagar och vi har haft så roligt så :) Som vanligt då iofs ;) Synd att vädret inte var det roligaste, hade tänkt strosa runt i Wadköping i torsdags, men det kändes inte så lockande när det regnade. Så det blev en shoppingtur till Marieberg. Fast vi köpte inte så mycket direkt.. Var en sväng på IKEA och köpte ljus och sånt ;)

Hon fick ställa upp och posa lite :)





Snygg! ;)


Snygg-dag

Kände mig faktiskt riktigt snygg idag, kanske Pyttis som har influerat med sitt Projekt Nu ska jag älska MIG - bra initiativ tycker jag! :) Jobbade idag, så jag kände att jag kunde lyxa till det med lite mascara, rouge och läppglans, haha :) 



Ikväll har vi städat klart, äntligen :P Det tar lite tid när man vill göra det ordentligt för en gångs skull. Men nu är det sorterat, rensat, dammsuget och torkat överallt. I alla fall så gott som ;) Det duger definitivt för att ta emot besök i alla fall, imorgon kommer Cecilia hit och det ska bli så roligt :)


Stora sorteringsdagen

Haha, vi blev inte färdiga med städningen igår, inte på långa vägar.. Men det äckligaste är ju borta iaf. Idag har jag ägnat några timmar åt att sortera noter och massa papper från skolan. Svårt att veta hur mycket som kan vara bra att ha.. Men jag tänker att har jag inte använt skolpapprena på några år så kan jag slänga dem. Vill börja jobba först, då kanske jag behöver hämta inspiration därifrån, mest därför jag sparar.. Dock känns det som det aldrig tar slut.. Nu har jag rensat bort papper på pianot från det senaste året typ. Illa! Men nu är de borta och det är bara lite som till som ska sorteras..

Men jag kan inte riktigt koncentrera mig på det eftersom vi har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan några timmar.. Och jag har blivit hungrig. Så nu ska jag tillaga någon kycklingrätt med creme fraiche tomat och basilika, hoppas det blir ätbart ;)

Stora städdagen

Fy vad vidrigt det blir i badrummet alltså.. Särskilt när man har katter. Uäck. Men nu börjar det likna något. Tur att vi ska få besök så vi måste städa ;)

I övrigt rensar jag bort massa dåliga foton från datorn, det kan behövas! Brukar ta bort de som är uppenbart dåliga direkt, men nu hade jag tydligen slarvat med det.. Även fast jag tyckte att jag hade massor med plats på datorn när jag köpte den så börjar det bli fullt nu!

Nu är det klippt!

Kunde inte hålla mig, nu har luggen fått sig en uppfräschning! Nu är det bara resten av håret kvar, men det vågar jag mig inte på själv ;)


Dessutom har vi fått gräsmatta i dagarna, äntligen! Jag försökte sola lite förut, men det blev så sjukt kallt så fort solen gömde sig bakom molnen, så det var inte så mysigt :P

Luggen

Jag blir galen på min lugg, jag tycker aldrig att den lägger sig som jag vill, särskilt inte när jag har på mig glasögon, vilket jag har för det mesta. Inatt var jag nära att klippa den så den skulle bli rak istället för sned. Får se hur jag gör, jag är fortfarande sugen :) Det var längesen jag hade sådan lugg, försökte hitta någon bild, men det var inte det lättaste..



Testar lite

Det här med foundation är ju inte lätt, särskilt inte när man chansar på en färg via nätet. Nu var jag lite för brun för den, men när jag blir blekare igen är den nog lagom :) Dessutom luras blixten, för sådär vit ser jag inte ut i verkligheten tack och lov! Testade lite borstar och primers och rouge och läppstift och sånt också, jag gillart!



Två av de nya nagellacken fick också åka på, gillar färgen (mango madness) och med matte finisher blev det ju riktigt coolt, inte det lättaste att fånga på bild i mörkret dock :)





Yes!

Nu har jag postat brevet med slutuppgiften och det känns så skönt att bli av med den! Dessutom kom paketet från e.l.f. idag som jag och Maria beställde för någon vecka sen. Sjukt mycket grejer till ett otroligt bra pris, särskilt när vi beställde eftersom det var 50% på allt då. Det ska bli så roligt att testa, får fira med det ikväll ;) Jag är mest nyfiken på det matta nagellacket, så det åker nog på efter att jag har diskat :) Dennis diskade ett berg igår men det är fortfarande ett berg kvar, så nu är det väl min tur ;)

Ursäkta den dåliga bilden, men ni får se lite grejer på så småningom istället :) Ville mest bara visa att det var mycket. Och det där är bara mina grejer, Maria hade en hel del grejer också :)


Update: Nu har jag testat läppenna, läppstift och läppglans ;) Brukar väldigt sällan använda det, men det är ju snyggt, så varför inte liksom? Har dock inget annat smink på mig idag, mascara hade ju varit snyggt :P Vad tycks?





Klar?

Det kan vara så att jag är ganska klar med min slutuppgift nu. Den får nog vila en stund nu så får vi hoppas att jag tycker att den är okej imorgon med. Det gick ju faktiskt lite snabbare än jag hade väntat mig att bli någorlunda klar, tack och lov. Det blev verkligen inte det bästa jag någonsin har skrivit, men det struntar jag faktiskt i, lär ju få godkänt i alla fall ;) Och om inte så får jag väl komplettera då. Hursomhelst ska det bli fantastiskt skönt att få vara ledig!

Nästa vecka blir rolig, då kommer Cecilia hit några dagar och sedan åker jag till Malmö och hälsar på Maria äntligen! Andra halvan av min sommar har definitivt varit mycket roligare än den första med flera roliga resor och träffar med fint folk :)

Referenslista

Alla ni som pluggar på Högskola/Universitet måste väl ändå hålla med om att det är sjukt tråkigt att skriva referenslistor? Det är otroligt segt alltså... Men jag börjar nog få in lite flyt i det nu för jag har gjort det så många gånger. Det är bara om det är nåt krångligt, typ kapitel i antologi eller muntliga källor eller så som jag inte har det i huvudet. Men det blev faktiskt mycket roligare när jag kom på att jag skulle lyssna på The Ark samtidigt, då kan jag dansa och sjunga lite här i soffan medan jag skriver ;)

Inte överdrivet mycket kvar att skriva på slutuppgiften nu, så jag hinner nog klart åtminstone. Tur i oturen att familjen jag jobbar hos inte skulle vara hemma på fredag, så då får jag några timmar extra där ifall det skulle krisa :) Men det borde gå. Har ungefär en sida till som jag absolut måste skriva. Sen skiter jag faktiskt i om det inte är det bästa jag någonsin har skrivit. Jag vill mest bli av med skiten ;)

Mellan varven wordfeudar jag, ingen som vågar utmana mig eller? Haha, inte för att jag är så grym, men det är rätt kul :) Lägg till mig, heter som sagt mejline där med :) Vad jag har förstått finns appen både till android och iphone, så vad väntar du på? ;)

Sämst på att plugga

Blä, jag känner mig verkligen sämst på att plugga idag också! Jag har visserligen fått en del gjort, men det känns ändå som att det är alldeles för mycket kvar. Och det blir jag såklart stressad över. Men jag har fixat till några gamla uppgifter och skrivit 1 av 5-6 sidor på slutuppgiften idag, så jag är ju på gång i alla fall. Bara det att det tar emot så sjukt mycket! Det faktum att jag har ont i magen och fortfarande är förkyld underlättar ju inte direkt heller.

Minda ♥ Jonas

Jättefint bröllop i helgen verkligen! Superfint väder hela dagen (men inte för varmt) och allt var jättefint ordnat och passade dem väldigt bra :) De var så himla fina!


De träffades när de gjorde lumpen, så den här bilen var ju väldigt passande!


Festen var på Syllerstorpett i Ödeshög, brukar användas för kick-offgrejer och lite sånt tror jag. Det fanns massa konstiga fordon, jag vågade mig bara på den här knäppa cykeln med klänning och klackar ;)


Våran sång till bruden blev väldigt uppskattad och vi fick jättemycket applåder, hur roligt som helst! Jag och Emma hade skrivit om texten på Frisörens sång av Galenskaparna så den handlade om Minda istället :)


Adrijana, Rebecka, Kajsa, Emma, jag och Jossan. Tycker vi matchade varandra rätt bra!


Fler bilder får ni inte, vill ju ha några för mig själv också ;)

Wordfeud

Jag borde egentligen plugga idag, slutuppgiften ska in på fredag och jag har inte ens börjat, hehe. Eller jag har läst det mesta under sommaren, men jag har inte skrivit en rad. Istället för att plugga ser jag på The Voice (där sångtalang är viktigare än utseende, guld för mig som lyssnar mer än jag tittar!) och spelar wordfeud (typ alfapet på mobilen). Heter mejline där med, lägg till mig så kan vi ta en match :)

Bröllop i helgen

Jag är fortfarande sjuk, men jag känner mig iaf piggare. Köpte echinacea igår och det känns faktiskt som det har hjälpt! Så jag kör på det, plus lite annan medicin, haha :P Mest nässpray iofs.

Imorgon ska jag på bröllop i Östergötland, Minda i min klass ska gifta sig med sin Jonas :) Så snart åker jag och Adrijana till Emma i Motala och fixar lite :) Kommer hem på söndag igen, så jag skriver antagligen då nästa gång!

Vad gör ni i helgen?



Jag vill inte vara sjuk!

Jag vill inte vara sjuk mer. Sov några timmar igår kväll efter att jag hade kommit hem till Örebro för jag var helt slut. Såklart kunde jag knappt somna sen på natten, så nu är dygnet konstigt vänt igen. Och jag kan knappt andas för jag är så täppt. BLÄ!

Måste plugga också, men jag har verkligen ingen lust. Inte det lättaste när huvudet är helt tjockt av snor heller :P

Men det är iaf skönt att vara hemma med Dennis igen, saknade honom mer än vanligt den här gången faktiskt!

På tåget

Jag har sovit 4 timmar inatt och är dessutom äckelförkyld med en riktigt vidrig hals och lite täppt i näsan. Åkte nyss från Stockholm. Men jag satt bredvid en trevlig tjej på tåget mellan Östersund och Stockholm, vi hade aldrig träffats förut, men vi hade massor att prata om ändå, så vi pratade hela resan faktiskt. Och det fick tiden att gå mycket snabbare än om man åker själv! Väldans trevligt med resesällskap :) Nu åker jag själv till Örebro, men det känns okej. Då kan jag dessutom passa på att utnyttja mitt internet som jag fick eftersom jag åker 1 klass, det blev billigast så ;) Det ska bli skönt att komma hem till Dennis igen, har saknat honom! Men samtidigt är det ju alltid tråkigt att åka från vänner och familj.. Både och det där..

Såhär pigg och fräsch är jag idag ;)


Romantisk solnedgång

Igår kväll åkte jag och Cecilia tilll sommarstugan och tittade på den romantiska solnedgången, haha. Hon hade sagt det till sin pappa och han blev helt ställd och fattade inte att hon skämtade, så hon var tvungen att byta samtalsämne sen, haha :)

Vi passade på att prata om livet, fika och paddla kanot. Supermysigt!




Tror faktiskt att myggljuset hjälpte lite!


Vackra färger!


RSS 2.0