Uppsatsinlämningspanik!

Seriöst, jag blir aldrig kvitt uppsatsstressen! Usch, vilken panik jag har haft på förmiddagen. Uppsatsen skulle skickas in idag kl 12 och gå via någon plagiatkontroll innan den skickades till examinatorn. Jag gjorde precis som det stod att man skulle, men det fungerade såklart inte. Fick tilllbaka mailet på en gång där det stod att mailadressen inte fungerade. Och sen att försöka få tag på någon nu var ju inte det lättaste i dessa semestertider!

Men, det ordnade sig till slut i alla fall. Fick bra hjälp av hon som är kursansvarig och fick skicka till hennes adress istället. Och det fungerade på en gång. Inte okej att skrämma upp mig sådär genom att se till så att det inte fungerar att göra som de säger att vi ska!

Nu tar jag jullov igen och hoppas på att slippa få en hjärtattack!

Julfix

Jag har, som ni kanske har märkt, prioriterat att vara ledig i jul :) Har knappt rört datorn alls. Ganska skönt måste jag säga! Nu är det jättekonstigt väder, snöstorm och äckel, så jag har ingen större lust att gå ut. Har dessutom vrickat foten och blivit dunderförkyld. Men annars så ;)

Bjuder på några bilder från julfixet, men jag tänkte sprida ut dem lite i flera inlägg, så det kommer mera:)

Julklappsinslagning på pingisbordet.


Jag och brorsorna klädde julgrannen kvällen före julafton. De tyckte att det skulle se ut sådär i toppen. Inte jag.


Jag och granen.


Snö

Kanske ska tala om att jag lever och mår bra? Haha, kände att det kanske var dags för ett litet livtecken :) Däremot är jag väldigt trött. Jag känner verkligen av att jag inte har vart ledig på länge. Men jag tar det väldigt lugnt här än så länge. Idag har jag och Cecilia varit ute på promenad, supermysigt med all snö :) Och kul att träffa henne och höra glada nyheter :) Sen så har jag och mamma bakat lite. Och så blev det lite oldschoolwordfeud på kvällen, haha. Alfapet alltså :)

Sa jag att det var mycket snö? ;)




Mitt-i-natten-packning

Gaah! Denna uppsats alltså, vad allt tar tid! Har suttit på skolan i typ tolv timmar idag med.. Men nu är den som gott som klar och alla små delar finns med. Och bra är den. Faktiskt så är den riktigt välskriven. En hel del upprepningar såklart, men det hör ju till genren. Den slutade på 35 sidor, helt galet!
Kom hem vid halv tre inatt och satte igång att packa då. Nu är jag i princip klar, så snabbt har jag nog aldrig packat förut. Tur att jag inte behöver gå upp så jättetidigt imorgon, tåget går kl 13. Nu stupar jag, godnatt! Fy vad skönt det ska bli med jullov alltså :D

Färdig? Nja. Men snart!

Hej hopp. Jag var helt slut igår efter att ha varit på skolan och skrivit på C-uppsatsen mellan 9 och midnatt i onsdags. Hade tänkt ta sovmorgon igår eftersom jag var uppe så länge, men såklart vaknade jag redan vid 8. Och nej, det är INTE sovmorgon för mig :P Särskilt inte om jag somnade vid 1.30... Men det var bara att fortsätta skriva lite mer på uppsatsen som skulle in på eftermiddagen. Tycker faktiskt att jag lyckades få till en hel del smarta grejer i diskussionen när jag hade sovit på saken, haha :P Sen jobbade jag på eftermiddagen också, så det var inte konstigt att jag var så trött.. Blev bjuden på fin mat också :)

Skickade in uppsatsen (på typ 35 sidor) igår till vår handledare vid 15.30 och tre timmar senare kom den tillbaka med kommentarer på typ halva. Han är helt otrolig alltså! Vi hade ju verkligen inte räknat med några kommentarer så tidigt! Han har verkligen hjälpt oss jättemycket med hur vi ska tänka och få det vetenskapligt. Och jag tycker faktiskt att uppsatsen blir riktigt bra! Än är den ju inte helt klar, men snart så! Och jag skulle så väldigt gärna vilja ha VG, det tycker jag att vi kan förtjäna, haha :)

Klappat och klart

Idag har jag faktiskt handlat flera julklappar, bara några kvar, men dem har jag överlåtit till min bror att fixa ;) Skönt att gå på stan på en tisdag, nog för att det var folk överallt, men inga köer att prata om. Imorgon är det den stora uppsatsdagen då jag och Emma planerar att bli klara med hela skiten. Har laddat med mat, frukt och godis och packat väskan full med böcker, så nu kan väl inget gå fel? :P

Godnatt, återkommer förhoppningsvis på andra sidan uppsatsen! ;)

Ooops...

Råkade visst göra lite mer än jag hade tänkt idag. Men jag har faktiskt tagit det ganska lugnt och unnat mig flera timmar i soffan kikandes på The Big Bang Theory, House och Pan Am också :)

Har precis läst igenom hela uppsatsen, det tog seriöst över en och en halv timme :S Men det var väl för att jag läste så noga och fixade till lite formuleringar och skrev kommentarer och så. Visserligen uppsatsen ungefär 45 sidor (med 1,5 radavstånd, vilket vi inte får ha sen, så då blir den väl typ 30), men ändå! Jag har bara en ynka liten text att skriva in, sen är min del av bakgrunden helt klar, halleluja! Sen ska "bara" diskussionen skrivas också, men det hinner vi förhoppningsvis på onsdag, då ska vi sitta hela dagen och kvällen, förhoppningsvis inte natten :P 

Imorgon när jag har skrivit in den lilla texten tänker jag faktiskt unna mig att gå på stan och handla julklappar :) Tips på julklappar till brorsor någon? 17 och 23 år gamla...

Fortfarande lika trött

Även fast jag gick och lade mig vid 23 igår och klev upp ganska nyss så är jag fortfarande så sjukt trött.. Men Emma jobbar idag, så jag kan faktiskt få ta det ganska lugnt idag, eftersom vi inte kan jobba så mycket med uppsatsen ihop. Ska tvätta visserligen. Och skriva klart några grejer på bakgrunden i uppsatsen. Men i övrigt blir det nog en hel del soffliggande för mig känner jag!

Trött tjej

Jag är så trött! Jag känner verkligen av att jag inte har fått vara riktigt ledig på länge! Har skrivit på uppsatsen i rätt många timmar även idag. Hade besök från några ur Dennis familj på dagen och sen spenderades eftermiddagen och kvällen på skolan.. Jag vill vara klar med uppsatsen nu! Men så bra ska vi inte ha det.. Men förhoppningsvis blir den klar snart!

Uppsatslördag

Haha, jag kom hem nyss och det känns nästan som en tidig kväll i jämförelse med den senaste veckan.. Har förstås skrivit på uppsatsen idag med. Och det går framåt och blir ritkigt bra! Vi blir så nöjda ibland över fantastiskt snygga meningar som vi får till och att vi är så himla smarta, haha :)

Vi hade lite högläsning ett tag också, för att upptäcka fel och konstiga meningar och sånt. Dock spårade det ur ganska rejält efter ett tag eftersom vi var tvungna att hitta på gester, miner, konstiga röster och sånt till parenteser, citat och grejer. Sjukt fult, men det piggade upp lite och efter det gick det bättre igen :)

Nu ska jag ha en ledig lördagskväll med godis framför tv:n. Och det ska bli så skönt!

Lååång dag igen

Jag kör på riktigt långa dagar nuförtiden.. Idag har jag varit hemifrån i cirkus 14 timmar. 9-23 ungefär. Satt och skrev på uppsatsen i massa timmar, sen var det soundcheck och rep inför två av tre avslutningskonserter som jag var med och körade på. Riktigt kul :) Blir sugen på att ha egen konsert :) Även om det krånglade extremt mycket med sångljudet först när vi soundcheckade, extremt störigt. Och konstigt fel som var svårt att hitta.. Tog massa tid som jag inte riktigt hade...

Jaja, nu ska jag väl snart sova, imorgon väntar uppsatsen på oss igen. Jippi. Fast nu känns det iaf intressant och går framåt :) Hoppas det går tillräckligt fort framåt bara!

I datasalen

Sitter som vanligt i datasalen och fryser. Men det går rätt bra med uppsatsen iaf. Det är riktigt kul att jobba med Resultatdelen, alltså det vi fått in från våra informanter, är väldigt intressant :)



Flytta in på skolan?

Just nu känns det nästan som att det skulle vara en bra idé att flytta in på skolan en vecka framöver. Så mycket tid som jag spenderar där blir det inte många timmar hemma per dygn. Idag har jag varit där precis hela dagen och kom hem igen för typ en kvart sen (strax efter 22).. Två rep började och avslutade dagen och däremellan har det varit uppsats, uppsats och åter uppsats. 

Igår hade vi opponering, vilket de förstås inte ens hade sagt. De hade utsett kommentatorer, men det är väl ändå inte samma sak som opponenter? Dålig stil! Hursomhelst kändes det väldigt jobbigt eftersom vi har så mycket kvar, jag är liksom van vid att uppsatsen är så gott som färdig vid sådana tillfällen.. Men idag hade vi handledarträff med vår fantastiska handledare, han är riktigt grym och hjälper oss jättemycket! Så nu känns allting mycket lugnare och vi vet hur vi ska hantera det hela. Om han nu tycker att vi är inne på rätt spår efter dagens arbete. Men det tror jag nog, det blev riktigt bra! 

Dagen avslutades i alla fall bra med en belöning i form av ett roligt paket i brevlådan. Vad kan jag inte avslöja eftersom det innehöll några julklappar. Både till mig själv och andra ;)

OCH. Det har snöat :D Äntligen! Dock tycker jag att vädret borde fatta att det inte ska vara plusgrader när det är snö, för då blir det tösnö och så småningom is och väldigt spårigt överallt.

Störd helg

Hahaha, vilken konstig helg jag har haft! Igår var vi tre tjejer från skolan som hoppade in i en kör och hjälpte till med alt- och tenorstämman. Stället vi sjöng på låg jättelångt inne i skogen typ. Dessutom var det knappt några som kom och lyssnade trots inhyrd kör, lite tråkigt. Vi hade såklart snygga kåpor på oss i fel storlekar, men vi hade ju mycket att skratta åt då i alla fall :)

Sanna Maria och Emma. Och mig känner ni nog igen ;) Hahaha, min var så sjukt bredaxlad med feta axelvaddar i :D (Varför fotar så många med så konstiga proportioner? Varför skulle jag vilja ha med taket och inte våra ben liksom? :P)


Efter vi hade sjungit några konstiga arr och dessutom två afrikanska låtar (och dansat, med rörelser som vi förväntades kunna på en gång, haha) så var det ett lotteri. Jag hade inga kontanter alls, så jag kunde inte köpa några lotter. Men då tyckte prästen att jag absolut måste få lotter, så han köpte två åt mig, haha. Det var fem nummer på varje och nummer upp till några hundra åtminstone. Och tror ni inte jag lyckas vinna? Fyra gånger dessutom, hahaha. Jag skämdes! Tur att jag inte var ensam om att vinna många gånger! Det var som tur var inte så dyra vinster (lotterna kostade en femma), men ändå! Jag kom hem med en fin ljuslykta, presentsnöre, lite godis och en väggkalender. Ja, som sagt, jätteknäppt allting, men vi hade väldigt roligt! Och det knäppaste av allt! Han som fick välja vinst först, en gammal gubbe, valde en burk med persikor, haha! :D Det fanns liksom en Paradisask som för mig hade varit ett givet val :P

Idag har jag repat några timmar till en avslutningskonsert som jag ska vara med på, sen blev det lite matshopping på Willys och slutligen uppsatskommenterande med Emma i hennes nya lägenhet :) Jättekul att hon bor nära igen, nu är det bara någon minut på cykel bort, istället för 10 mil! Lyxigt!



Idol 2 december

Meeeen skit! Jag som så gärna ville se Moa i final! Hon är ju så sjukt bra. För bra för Idol. Trodde faktiskt att det skulle bli hon och Amanda F i final. Inte för att jag gillar Amanda, men folk i övrigt verkar ju göra det. Något som är positivt är i alla fall att jag inte behöver vara lika ledsen över att jag missar Idolfinalen nästa vecka eftersom jag ska vara med på en konsert :P

Varma tights

Oh, jag är så nöjd med mina tights som jag köpte för typ en vecka sen på Cubus. Riktigt varma faktiskt, det är ju väldigt trevligt i det här ovädret! Haha, blev något slags tripp-trapp-trull-layout med bilderna här. Men så får det vara, för det orkar jag inte fixa med nu. Har varit så sjukt trött hela dagen trots säkert 9 timmars sömn.. Men jag hade väldigt mycket att ta igen. Till råga på allt har de flesta tekniska prylar som kan krångla gjort det just idag. Jättekul att bråka med (flera!) skitskrivare på skolan som inte funkar när man är trött och stressad och ska iväg till jobbet och precis har fixat fina noter på datorn. Får väl ta med dem nästa gång, men det hade ju varit kul att kunna använda det jag hade förberett!



RSS 2.0