Datorrensning

Det här har jag pysslat med på förmiddagen. Fläkten tjöt något fruktansvärt så nu öppnade jag den och drog ut massa damm med en pincett. Hur det kunde få plats sådär mycket damm och hårstrån i det lilla utrymmet förstår jag inte, men nu är det borta och fläkten hörs knappt! Passade på att rengöra skärmen och tangentbordet också, så nu är min dator nästan som ny igen ;) Så i framtiden ska jag nog rengöra oftare än varannat/var tredje år, haha :P




The Ark

Igår var det dags för Yran! Jag och Cecilia åkte till stan ganska tidigt och satt sen på Eriks balkong och åt god mat och drack vin, vi hade jättekul som vanligt ;) Sen på kvällen gick vi över gångbron och in på festivalområdet. Det var inte alls mycket som jag ville se i år, men The Ark var viktigast och definitivt bäst igår, så himla kul att dansa och hoppa och sjunga med i låtarna :) Vi kände oss lite gamla bara, det kändes som alla andra där var typ 14 år.. 

Rätt dåliga mobilbilder, men de får duga :)




Solnedgång

Det var så himla fin solnedgång vid sommarstugan igår! Snygga färger tycker jag!


Jag och Magnus kanotar.






Sommarstugan

Igår eftermiddag åkte vi till sommarstugan, igår var nämligen den första fina dagen sen jag kom hit för en vecka sen! Idag är det ännu somrigare :)

Läste på bryggan i mammas solhatt, kanske inte den snyggaste, men faktiskt väldigt skönt att slippa bli överhettad på huvudet! Mitt hår blir ju stekhett eftersom det är så mörkt och dessutom tjockt... Någon som har gjort stora hål i trädet!


Roliga bubblor :)


Korordslösande mamma.


Mamma och pappa kanotar.


Jag och Magnus badade, snygg handduk va? Jag blev frusen. Jag har en hals, den är bara gömd i en tröja ;)


Jag har massa fina solnedgångsbilder också, ni kan få se fler senare, nu måste jag fixa mig innan jag ska iväg på spamanikyr för en hundring, lyxigt va? Sen blir det lunch på stan med päronen, sen shopping med Cecilia och ikväll bakning med Therese. Fullt upp idag!

Reafynd

Här är mitt reafynd från Lindex i XS. Snyggare med skärp i midjan eller hur? ;)


Igår

Igår var jag och mamma ute på shoppingtur, jag köpte en klänning på Lindex rea i XS, haha. Det är ju verkligen inte min storlek, men det var en sån stor modell, så det funkade bra ändå :) Visar bild när jag har på mig den någon annan gång. Sen på kvällen var jag, mamma och pappa på lokalrevy. Verkligen inget höjdarväder för en utomhusscen, det regnade och åskade ibland. Men det funkade bra med regnkläder och poncho :P Värre för skådisarna som inte kunde ta på sig regnkläder. Blev lite nervös eftersom de hade mikrofoner ute i regnet och åskan, men det gick bra som tur var... Några av snyggingarna som var med.

Sen när vi kom hem spelade vi spel på altanen och åt jordgubbar med kladdkakemuffins och kesella vanilj. Och lite mousserande vin till det :)
Magnus förstörde när jag skulle fota "maten" och sen passade han på att skaffa 90-talsfrisyr också ;)

Norge

Hur bloggar man efter det vidriga som har hänt i Norge? Det känns liksom lite meningslöst och konstigt att skriva om vardagliga saker efter det. Men man måste ju gå vidare, det känns som det är någon försvarsmekanism att fortsätta livet som vanligt. Det går liksom inte riktigt att greppa, det är helt sjukt. Men samtidigt känner jag att jag är lite avtrubbad för det händer så mycket hemskt runtom i världen och skulle jag bli jätteupprörd varenda gång skulle jag gå under av ångest. Så jag håller det på avstånd. När man ser på nyheterna när vittnen berättar blir jag väldigt berörd, men sen när man går ifrån tv:n måste ju livet fortsätta som vanligt... Tyckte Garderobsgrubbel&Byråbekymmer uttryckte sig bra om det här faktiskt! Många som sätter en Norgeflagga på sin profilbild på facebook, men vad hjälper det liksom? Självklart bryr jag mig, men jag har ingen lust att sätta dit en Norgeflagga, det känns fel för mig av någon anledning...

Engelskt godis

Woho, det blev ett VG i Kreativt skrivande för mig fick jag nyss reda på, känns himla fint måste jag säga! Det borde ju få mig på plugghumör för barnlitteraturkursen kan man tycka, borde verkligen läsa lite idag eller sätta igång och skriva på uppgiften som ska in om en vecka, har knappt gjort nåt plugg på en vecka nu.. Men jag känner inte riktigt fört. Borde dessutom passa på när jag är ensam hemma här, de andra jobbar nämligen idag. Kanske snart ;)

Sov ganska länge inatt, så nu känner jag mig ganska utvilad i alla fall. Började dagen med en långpromenad med Cecilia, verkligen inte fel :) Sen dess vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Segat med frukost, tagit en lång dusch och spelat piano och sjungit typ. Borde väl äta nåt igen också. Sen kanske jag lyckas plugga ;)

Eller så virkar jag lite mer, mamma hade börjat på sådana här fina engelska godisar, vad de nu heter. Bilden är lånad, här är det bara tre färdiga än så länge och jag håller på med en gul rund med svart prick i mitten. Ganska pilligt!




Äntligen hemma

Det var en jobbig resa idag. Klev upp 5.30 och när jag kom till södra stationen strax före 7 möttes jag av beskedet att tåget var inställt. Inte okej någonstans! Så jag ringde till SJ och de fixade ny biljett till mig med ett tåg som gick två timmar senare, så det ordnade sig ju bra iaf. Men tåget som var inställt var inte ens SJ, utan Tåg i Bergslagen, så allt som går fel i tågtrafiken är faktiskt inte SJ:s fel ;) Kunde knappt hålla tillbaka tårarna för jag var så sjukt trött och arg. Gick till centralstationen sen med all min packning, känns som man kan ha lite mer koll där. Rätt fint längs vattnet på morgonen iaf.

En trött och sur Malin.


Men men. Jag tog mig hem iaf, kom fram två timmar senare än vad som var meningen egentligen, närmare bestämt 16.30, så jag var ganska less på att åka eftersom jag åkte hemifrån 6.15 imorse. Hade planerat lite plugg på tåget, men det orkade jag inte eftersom jag har sovit alldeles för lite nu igen... Det blev mest sommarpratare och Criminal minds. Och lite sömn på det första tåget, en halvtimme eller så.

Blev hämtad av farmor, farfar och Magnus på stationen och så åkte vi hem till farmor och farfar och blev bjudna på middag och jordgubbar :) Och så blev det ett premiärdopp i Storsjön för i år! Kallt som vanligt, men det funkade iaf.

Farmor och farfars "snygga" brevlåda som jag har målat en gång i tiden. Och Magnus vid Storsjön.


Och så jag vid Storsjön. Farmor och farfar bor väldigt nära sjön, det skulle jag också vilja göra!


Morgontåg

Tidigt imorgon åker jag hem till Jämtland. Åker härifrån med buss till stationen 6.15, så det börjar väl bli läggdags. Men känner jag mig själv rätt lär jag inte kunna somna, så jag kan lika gärna vara uppe lite till :P Har så gott som packat klart nu i alla fall. Har säkert med mig för mycket som vanligt. Men jag ska ändå vara borta i nästan två veckor :)

Sova

Jag är så sjukt dålig på att sova just nu! Sover alltid jättedåligt när jag är borta, så natten hos Emma fick jag verkligen inte tillräckligt med sömn, vaknade en gång i halvtimmen typ. Sen vid halv fem eller nåt somnade jag ordentligt och fick sova i några timmar iaf, tills de började klippa gräset och häcken utanför vid åttatiden. Så jag hade grymt ont i huvudet hela dagen igår och somnade ganska tidigt för att vara jag, faktiskt före tolv!

Hade tänkt gå upp vid åtta idag eftersom jag ska upp snortidigt imorgon, men jag var så himla trött, så jag sov till nio. Och är fortfarande sjukt trött och har ännu vidrigare huvudvärk än igår, hur nu det är möjligt... Lyckades först hitta för gammal bamyl koffein (brustabletter) som smakade skitäckligt, så det slängde jag. Tur att vi hade flera, så snart är jag nog människa igen.

Skulle ha jobbat idag, men det blev inte så. Skönt faktiskt. Skulle ha tränat också, men det funkar inte med mitt huvud. Plus att jag har jätteont i sätesmuskeln av någon konstig anledning. Så idag blir det mest ligga i soffan tror jag. Och packa såklart, åker ju hem imorgon! 

Ursäkta klagandet, men nu är jag trött på att inte få sova ordentligt, i dubbel bemärkelse!



Rolig post!

Kom hem från Emma i Motala för typ en timme sen. Och i brevlådan låg det här roliga :D



Motala

Nu åker jag till Motala och hälsar på hos Emma. Vädret ser grått och trist ut, men det skulle spricka upp ikväll, så jag hoppas på att få bada i Vättern ;) Stannar tills imorgon, ciao!

Sammanfattning

När jag kommer av mig och inte bloggar nån dag så är det alltid så svårt att komma igång! Vet liksom aldrig vart jag ska börja :P Så här kommer en liten sammanfattning helt enkelt!

Fredag: träning, jobb, stan, spontanfest hos Dennis jobbarkompis med flickvän. Hade aldrig träffat dem tidigare, men de var jättetrevliga så det var kul att komma ut lite :)

Lördag: Film, serier och pizza, haha :P

Idag: Tvätt, plugg, disk, packa till Motalaresa imorgon, ska hälsa på Emma :)

Japp, det var min helg i stora drag :) Bjuder på en bild från där jag brukar cykla, tyckte det såg lite roligt ut att alla kor låg ner förutom en :)


Uteplatsen

Just nu ser uteplatsen ut såhär. Hoppas på att de kommer rulla ut nån typ av gräsmatta snart, det är så himla grått och trist där nu, det ser iofs trevligare ut när himlen inte är grå :P Bordet är inte ens vårat, men det är ingen som har kommit och hämtat det och jag vet inte vems det är, så det får väl stå där tills vidare. Staketet och planket är inte trä som man kan tro, snarare något plastliknande. Positivt är i alla fall att de har planat ut så uteplatsen känns väldigt mycket större, förut kunde man bara använda halva. Nu också visserligen, men planen är nog inte att det ska vara jord på halva :P



En liten trapp ner och en mur som grannarna mittemot får titta på ;)


Nygammal klänning

Nu har jag äntligen fixat till klänningen som jag köpte i våras, men tyckte var lite för kort. Nu känns den nästan som ny :) Jag började med att sprätta upp fållen och lyckades få till några extra centimeter där. Plus att jag sydde på spets som jag lindade två varv runt, i olika höjder. Det blev riktigt bra! Passade på att fixa till några linnen med för låna axelband när jag ändå var igång med symaskinen :)

Såhär blev klänningen iaf. Före och efter. Tyvärr är det svårt att fota i en vinkel så man ser hur kort den verkligen är, kan väl säga att den inte skulle täcka rumpan särskilt bra om jag böjde mig framåt. Eftersom den är så vid kändes den för kort, iaf på mig som är så lång. Den blev nog ungefär 5 cm längre, men det gjorde stor skillnad, så nu kommer jag kunna använda den utan att känna mig obekväm ;)



Koncentration

Jag måste ju vara helt sämst på att koncentrera mig när jag måste göra något tråkigt :P Skulle ju plugga massa idag, men det har väl gått sådär. Jag har iofs skickat in det jag ska och skrivit lite mer om min skrivprocess. Men nu har jag såklart lyckats skriva för mycket, så jag har lite att ta bort. Och istället för att göra det funderar jag på hur jag ska göra med en klänning som jag tycker är lite för kort. Har köpt spets som jag tänkte sy dit längst ner, kanske borde göra det innan köksbordet blir belamrat med massa annat som vanligt ;) 

Det blir ju inte direkt lättare att koncentrera sig när grannarna skrattar högt och gällt jätteofta, ett sånt där riktigt tantigt skratt. Nyss var det massa ungar här utanför som sprang omkring och skrek också.

Färdig

Nu är Bläckis-dikten färdig med bilder och allt, kolla på min textsida om ni vill läsa :) Tycker verkligen om att rimma, då får man vara knäpp :)

Bläckis

Fy vad jobbigt det var att träna idag! Eftersom jag vaknade för tidigt igår och var väldigt trött hela dagen så hoppades jag på att kuna få somna någorlunda tidigt också. Men så blev det såklart inte, jag fattar inte varför jag alltid ska ha så himla svårt att somna, det tog flera timmar.. Därför var jag inte särskilt pigg imorse heller, men jag hade bestämt mig för att träna, så det var bara att masa mig upp och iväg. Styrkan gick väl helt okej, sen cyklade jag ute och det var sådan motvind på tillbakavägen så det kändes inte som jag tog mig någonstans. Men nu är jag färdigtränad för idag iaf. 

Resten av dagen ska jag nog mest plugga och göra klart illustrationen av min havsdikt till barnlitteraturkursen :) Började igår och tänkte att det skulle räcka med en bild. Men jag tyckte att det var så himla roligt, så jag gjorde två till. Och nu fattas det bara en på slutet :) Här är första bilden iaf, dikten handlar om bläckfisken Bläckis som tycker om att spela på konstiga saker och göra annat knäppt, fiskarna sjunger i hennes kör ;) Kan lägga upp allt på min textsida sen när det är klart :)



Beställt!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och beställt ett Dreamcatcherlinne från AvAnna :) Det är veckans fyndvara nu så då tyckte jag att det var dags att sluta vela ;) Hon har även en tävling i bloggen nu där man kan vinna presentkort i shoppen :)

Tidig morgon

Var jag tvungen att vakna så tidigt imorse? Nu kommer jag vara trött hela dagen.. Men det kanske är bra att jag vänder tillbaka dygnet lite. Synd bara att jag alltid får sån jobbig huvudvärk när jag har sovit för lite. Idag ska jag försöka plugga, vore skönt att göra klart den sista uppgiften i kreativt skrivande så fort som möjligt. Ska skriva om min egen skrivprocess typ. Inte det lättaste! Måste dessutom ha citat från kurslitteraturen, så jag måste väl leta reda på nåt bra. Eller så kör jag det gamla beprövade tricket bläddra snabbt i boken utan att titta, peka och ta första bästa. Då kan man hitta mycket bra grejer ;)

Haha, jag ser ju till och med trött ut. Ville mest visa min luggsnurrgrej som jag gjorde igår, den har hållit sig nästan likadan hela natten utan hårspänne och allt :) Nagellacket har jag visat förut tror jag, det som matchar blommorna på min långklänning. Försöker visa att det är lite pärlemorskimrande, vet inte om det syns så mycket. Tyckte mest att det var tråkigt utan bilder, så då fick det bli två tröttisbilder ;)

Bra måndag

Den här måndagen har varit ovanligt bra, trots att jag vaknade av att de höll på med någon extremt högljudd maskin precis utanför oss. Som varje vardagsmorgon med andra ord. Men nu har vi i alla fall fått ett staket och uteplatsen börjar bli klar :) Har pluggat lite, tränat, ätit middag på uteservering i solen med Adrijana och bokat resa till Malmö för att hälsa på min fina Maria i augusti, det ska bli så kul :)

Köksrengöring

Någon städning av hela lägenheten blev det då inte idag, jag har hållit på i köket i princip hela dagen.. Diskat, rengjort spisen och den vidriga köksfläkten, rensat och torkat ur kylskåpet och diskat alla hyllor. Till och med kaffebryggaren fick sig en rengöring. Och såklart var det en del som skulle slängas, fattar inte hur det kan bli så mycket skräp! Har lyssnat på sommarpratare i princip hela tiden, trevligt med sällskap i form av livshistorier ;) Nu är jag egentligen helt slut, men jag tänkte vika ihop lite tvätt samtidigt som jag ser på Criminal Minds. Sen väntar sängen på mig tror jag ;)

Städdag

Idag är det dags att städa.. Får se om jag får någon hjälp av Dennis, han hade feber igår kväll och inatt stackarn. Börjar nog med disken, skönt att få bort den. Men jag har faktiskt varit ganska duktig i veckan och diskat varje/varannan dag. Så det är inget superberg iaf även om det snabbt blir ganska mycket när man är två som äter alla dagens måltider hemma :P

Fläkt!

Vi hade en liten fjuttig bordsfläkt förut men den säckade ihop totalt häromdagen, så det har varit sjukt varmt här inne. Så idag, på vägen hem ifrån jobbet, gick jag in på Clas Ohlson och slog på stort med en golvfläkt. Hur skönt som helst! Råkade såklart hitta en ring också, på accent av alla ställen :) Träffade för övrigt mamman till barnen som jag undervisar för första gången idag. Hon var söt och bjöd på frukt och ville prata om en massa saker, särskilt om vilka vattenmeloner som var bäst. Det var tydligen grekiska gigantiska vattenmeloner man skulle hålla utkik efter, sådana som man inte får med sig hem ;) Hon berättade att dottern tyckte om att sjunga också, så nästa gång tänkte jag att vi både kunde sjunga och spela gitarr, det är ju det roligaste!

Och som utlovat. En bild på linnet på mig ;) Jag gillar för övrigt min hudfärg bäst på den första bilden. Lite brun har jag ju faktiskt blivit!

Vignette

Idag har jag läst ut en bok ute i solen, läst fem kurskamraters noveller och skrivit kommentarer till dem plus att jag har skrivit om veckans två kurslitteraturböcker. Detta trots en riktigt vidrig mensvärk. Så nu förtjänar jag verkligen en ledig helg! Imorgon ska jag bara skicka in min novell till lärarna, men jag tror inte jag behöver ändra något. Och så är det jobbdags. Men sen tänker jag minsann vara ledig!

Jag gillar för övrigt Vignette-appen till androidmobiler, det blir så fina retrobilder där :)

Novell

Min Hide and seek-novell är nog ganska klar nu. Om du vill läsa så finns den på min textsida.

Idag har jag varit seg. Känt mig halvt febrig, men efter att ha tittat på lite nonsens-tv så lyckades jag ta tag i mig själv och skriva klart. Till och med läsa en halv bok. Det har varit väldigt varmt idag, så jag höll mig mest i skuggan, där var det lagom temperatur :) Är alla ute i sommarvärmen eller? Har nog aldrig fått så få kommentarer tror jag :P

Linne

Var tvungen att åka till stan för att lämna tillbaka en bok, det är säkert inte så mycket böter, men det skulle ändå vara drygt. Så jag cyklade dit även fast jag inte hade någon lust. Såklart lyckades jag hitta ett linne när jag skulle kolla lite rea. Men det var förstås inte på rea :P Blev jordgubbar och massa willysshopping på hemvägen också. Och jag blev jättesvettig som vanligt. Den där 2 kilometers uppförsbacken är inte att leka med, särskilt inte när man har två korgar fulla med mat på cykeln. Och alla ni som någon gång har handlat mat vet hur tungt det blir snabbt!

Såhär ser linnet ut iaf, från gina tricot. Bild på mig kommer när jag inte är så svettig ;)


Skrivkramp

Den här veckan ska jag skriva en novell. Och jag blir så himla stressad över att jag har så kort tid på mig så jag får nästan ingenting gjort.. Snacka om att tidspressen framkallar skrivkramp hos mig. Inte roligt. Jag har en idé och jag har börjat, men jag kommer liksom ingen vart. Vi får veckans uppgift på fredag eftermiddag och den ska vara klar på onsdagen därpå. Och eftersom jag tycker att man ska få vara lite ledig på helgerna (plus att jag inte kom på vad jag skulle skriva om) så började jag igår. Ett alternativ var att utgå från en låt man tycker om och jag valde den här. 


Marinad

När jag kom hem från träningen hade Dennis börjat koka potatis och dessutom lagt köttet i marinad. Utan att jag hade bett honom. Då blev jag glad :)
Nu ska jag försöka skriva en novell.

Motvind

Har inte varit på topp alls i helgen, känns som jag har något skit i kroppen för jag är så himla trött hela tiden. Försökte bota det nyss med en cykeltur, vet inte om det hjälpte direkt. Det gick jättelätt åt ena hållet, men på tillbakavägen var det sån sjuk motvind så det kändes inte som jag tog mig någonstans. Men det gjorde jag ju uppenbarligen eftersom jag är hemma igen.

Idag väntar något så roligt som att tvätta. Borde verkligen städa också. Och läsa ut den jobbiga engelska boken så jag kan skriva lite om den.

Hahaha, var tvungen att göra en ny version av den vänstra vackra bilden :P Den högra är alltså den nya, ser ut som jag har mer muskler än jag egentligen har även den här gången, haha :P


Egentligen skulle jag visa mitt nagellack, men det kom ju inte med på bilden ovanför :P 713 South beach från IsaDora. Aningens mer orange än på bilden. Somrigt iaf :)



Inte riktigt min dag

Idag är det inte riktigt min dag känner jag.. Det var jobbigare än vanligt att träna, men jag tvingade mig själv att gymma och sen cykla den "vanliga" vägen ute. Allt var jobbigt och det var motvind, men jag tog mig igenom det iaf. Mest benen som sa ifrån och de är ju rätt bra att ha när man cyklar ;)

Resten av dagen har jag försökt läsa i den engelska boken. Snart ger jag upp, fattar ju ändå ingenting. Och då är jag liksom bra på engelska!? Måste vara koncentrationen det är fel på :P Fick lite sol på mig iaf, men den var mest bakom molnen. Ganska skönt visserligen. Idag ska en skrivuppgift skickas in till lärarna. Jag är nog ganska klar med den, skulle säkert kunna ändra lite mer grejer som jag fick respons på, men det är ju ändå jag som bestämmer hur jag vill ha det. Även om några kurskamrater (två av fem) föreslog att jag skulle stryka sista meningen vet jag inte om jag är beredd att göra det, jag gillar den ju ;)

Dessutom är jag så sjukt sugen på ostkrokar. Jag är det jämt nuförtiden. Så har det aldrig varit förut.. Emma är likadan, så det kanske har med åldern att göra? Skumt iaf!

Morgontrötthet

Alltså, det här med morgontrötthet. Jag förstår inte hur det kan vara möjligt att vara så extremt trött varenda morgon när man vaknar. Eller morgon och morgon, snarare förmiddag. Jag försöker ta mig upp vid 9, men det blir oftast en timme till för jag vaknar liksom inte. Jag skulle gärna vara en sån där människa som får massa saker gjorda på morgonen, men det är nog bara att lägga ner det. Det är ju en fördel om man kan vakna först ;)

Nu äter jag frukost och sen ska jag iväg och träna. Sen blir det plugg för hela slanten.

RSS 2.0