Upp och ner-dag

Jag vaknade på skithumör och med extra ont i ryggen imorse. Så sånglektion kändes inte särskilt lockande. Men väl där var det hur bra som helst! Vi körde avslappning i typ en kvart och sen fick jag sjunga och det kändes verkligen jättebra! De toner som brukar vara jobbiga var inga problem och jag kände mig helt avslappnad, verkligen skönt! Så nu ska jag försöka göra avslappningsövningar varje dag, känns som det är det som saknas för att jag ska kunna sjunga som jag vill. Och det kan jag ju uppenbarligen när jag är avslappnad! Kan såklart sjunga annars med, men sällan på samma sätt.. Det var häftigt! Och när jag gick därifrån var jag på strålande humör. Började skriva på en låt till och med :)

Sen på eftermiddagen skulle jag åka och jobba. Och då var det en extremt störig unge på bussen som inte kunde bete sig. Fine att man retar sina kompisar lite om de tycker att det är kul, men när en tjej inte hann gå av bussen för att han lade sina ben över mittgången och inte lät henne komma förbi och när en annan tjej blev jättestressad när hon skulle av för att han snodde hennes väska och var allmänt idiotisk så kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att säga ifrån för jag blev så sjukt irriterad! Han såg ut att skämmas lite och sa att han bara skojade, men jag försökte förklara att de han utsatte verkligen inte tyckte att det var kul, man såg på dem hur jobbigt de tyckte att det var. Sånt fixar inte jag alltså, då åkte läraren i mig fram direkt ;P Men väl på jobbet gick det bra och var riktigt roligt som vanligt :) Fina elever :)

Ont igen...

Det verkar vara för mycket begärt att få ha flera bra dagar på raken tydligen.. När jag har en bra dag orkar jag mycket, men det blir gärna bakslag dagen efter.. Så eftersom det var en bra dag igår så har jag jag haft extra ont i ryggen och huvudet idag och har inte fått så mycket gjort alls.. Tråkigt! Har dessutom nyss haft tvättid, alltid lika kul ;P

Nu ser jag på Idol, tycker svenska folket röstar kasst som vanligt :P Igår till exempel, hon som var överlägset bäst gick inte vidare, folk fattar nog inte hur duktig hon är.. Men jag litar på att juryn tar henne vidare på fredag ändå :P Tycker överlag att tjejerna är grymt mycket bättre än killarna i år, så det är lite muppigt att inte alla tävlar mot alla nu i början..

Jag klippte för övrigt luggen imorse, den var nästan i ögonen och det känns ju lite väl långt ;)



Bra pluggdag!

Idag har jag haft en riktigt bra pluggdag! Det händer verkligen inte ofta vill jag lova! Det kanske gjorde susen att kliva upp tidigt imorse och vara på skolan vid halv nio. Hade grupphandledning om C-uppsatsen på förmiddagen och blev faktiskt lite mer klar över vad vi ska skriva om. Och sen efter lunch övade jag en stund och sen läste jag några C-uppsatser. Intressant faktiskt! 

Sen vid fyratiden cyklade jag till Willys för lite veckohandling. Tänkte inte handla så mycket, men det blir ju en del hur man än beter sig. Det fick plats i cykelkorgarna utan problem i alla fall. Sen var det bara att kämpa uppför mördarbacken. Den är lång och jobbig och man är helt slut när man kommer hem sen, särskilt när man har flera kg mat som tynger ner.. Så då var det hur gott som helst att få äta lite kanelknäcke som jag äntligen hittade på Willys, som jag har letat!

Tandis och knäckarn

Japp, nu har jag varit hos både tandläkaren och sjukgymnasten. Jag hade fina tänder och borstade dem så bra så sa tandis. Och knäckarn sa att jag inte alls var lika stel som förra gången, så det var ju bra. Och det var inte alls lika mycket som smattrade heller :) Övade en sväng efteråt, men det gick väl sådär..

Nu ska jag skumläsa några c-uppsatser och sen laga mat innan jag ska iväg på vattenaerobics. Eller aqua eller vad de kallar det nuförtiden :P

True talent och Idol

Alltså, hur röstar folk egentligen? Nu är jag besviken på True talent. Och Idol i fredags kan man ju säga mycket om.. Men jag tycker inte att det är viktigast att vara snygg, man måste faktiskt kunna sjunga också! Blä! :P

Läppstift och ny kofta

Igår var jag riktigt matchig med mina vinröda naglar. Hade till och med läppstift vilket inte händer speciellt ofta. Men det är ju riktigt snyggt, så det får jag nog fortsätta med ;)


På eftermiddagen gick jag och Emma på stan i några timmar. Det blev i alla fall en ny kofta för mig. Också vinröd, fast mörkare. Jättemjuk och skön. Från gina tricot :) Dåliga mobilbilder, men jag har inga batterier i kameran just nu så det får bli såhär :) Kände mig aningens snyggare igår också när jag hade fixat håret och sminkat mig :P



Godmorgon

Eller ja, jag vaknade inte nu. Men såhär såg jag ut när jag var ganska nyvaken också ;) Håret håller sig förvånansvärt bra när man har fixat det dagen innan! Måste bara tvätta luggen, annars bli den striiiiipig. Och nagellacket syns lite bättre i dagsljus. Fast det går ändå inte riktigt få till rätt färg. Såklart. Mer vinrött än blodrött iaf :)



Vinrött

När det är höst och ruggigt ute gillar jag vinrött lite extra mycket, så nu har jag matta vinröda naglar och en vinröd kofta på mig :) Men att måla naglarna tar ju inte hela dagen, har även hunnit ha sånglektion, övat, slappat lite i soffan och jobbat några timmar :)

Vad sägs om att göra ett ansiktslyft så jag alltid kan se ut såhär? ;)


Lite piggare

Förutom att jag somnade på förmiddagen när jag skulle läsa så känner jag mig faktiskt lite piggare i största allmänhet. Fortfarande ganska stel i ryggen, men det kommer nog ta lite tid att fixa till det. Var på skolan och övade en sväng och sen åkte jag och handlade i regnet. Jättekul att cykla hem då ;) Men det gick iaf. Och jag kom hem med massa billiga rotfrukter :)
Längesen ni fick se nån bild, så nu blir det två dåliga webcambilder som tröst ;) Börjar trivas rätt bra med håret nu även om jag skulle vilja att det var lite längre, men det kommer det ju bli. 

Knäckt

Idag har jag äntligen varit hos sjukgymnasten. Han kollade massa grejer och konstaterade att jag var väldigt stel. Sen fick jag elektroder på ryggen i typ 10 min för att sätta igång blodcirkulationen. Sen lite massage och till sist knäckte han till en hel del grejer som satt fel i ryggen. Jag har varit hos naprapat och kiropraktor tidigare men det har aldrig smattrat till sådär mycket! Det lät som det var mycket som behövde få en omgång! Ska dit om en vecka igen, det känns bra!

Han beordrade mig att försöka träna, så nu har jag faktiskt varit på vattengympa. Det gick riktigt bra, bättre än väntat faktiskt! Trodde jag skulle känna mig mer stel än jag gjorde, så det var ju superbt! På hemvägen fick jag inviga cykelns inbygda lyse också, haha. Det har aldrig varit mörkt när jag har cyklat tidigare, så det var ju såklart spännande :P

Nu blir det Idol och sen läggdags tror jag. Om jag inte läser lite. As if :P

Yatzy

Jag utmanade Dennis på Yatzy förut idag, han har påstått länge att han alltid vinner. Men vem vann? Inte var det han iaf :P Eller jo, en gång och med en poäng. Men den första gången vann jag med över hundra poäng. Så jag vann i det stora hela kan man säga ;)

Roligast var när Pantera såg tärningarna när hon satt under glasbordet och försökte leka med dem underifrån. Det gick sådär :P

Vi blev förresten lite osäkra på hur mycket poäng man brukar få för Yatzy, det var så längesen vi spelade. Vad kör ni med? Jag är så himla nöjd att jag fick Yatzy till slut, har nog inte fått det på flera år :P

Pluggsöndag

Det blev lite plugg idag.. Har så himla mycket att läsa, så jag kände att jag lika gärna kunde läsa några sidor idag när jag ändå inte hade nåt roligt att göra :P Är inne i en sån period nu känner jag.. Blir uttråkad väldigt lätt. Har säkert med ontet att göra, känner mig inte riktigt som mig själv. Men imorgon ska jag äntligen få komma till sjukgymnasten som även kan massera och knäcka till sånt som ligger snett. Det behövs!

Inte på topp

Jag orkar ungefär halva dagar nuförtiden, sen är jag helt slut. Har nog mycket med ryggontet att göra, eftersom det sätter sig i huvudet direkt. Hade sånglektion på förmiddagen och körde lite avslappningsövningar, himla bra för mig! Sen dess har jag förberett lite jobb (ska åka snart) och försökt plugga. Men det är ju inte så lätt när det är så tråkigt att jag i princip somnar. Har nickat till flera gånger :P

Ommöblering

Jag är egentligen inte så pigg och kry idag heller, men jag fick nyss ett ryck och möblerade om i hallen. Jag är ju så töntig med min nya cykel och vill inte lämna den ute på natten, så den bor i våran hall då. Och hallen är inte så stor, så det blir ju minst sagt trångt. Förut stod allt under hatthyllan, där cykeln står. Men nu har jag flyttat runt lite grejer och det känns faktiskt rymligare. Vad tycks? 




Ingen träning för mig

Blir ingen träning för mig ikväll, har mått jättekonstigt hela eftermiddagen.. Har huvudvärk och känner mig helt yr.. Trodde att det skulle bli bättre av att äta, men icke. Sov till och med nån timme förut, det händer i princip aldrig. Så himla tråkigt, jag ville verkligen träna! Men det funkar ju inte om det känns som att man ska svimma bara av att gå jättesakta från vardagsrummet till köket.. Svettas och fryser om vartannat, men termometern visar ingen feber, så jag vet inte riktigt vad det är. Nu blir det te och CSI. Och sen Idol. Och kanske Mary's honungsäpplen, låter ju hur gott som helst!

Pigg? Nja.

Jag vaknade av mig själv strax före halv åtta imorse och tyckte att det var en lagom tid att gå upp. Och det var det väl. Men nu är jag jättetrött och har extrem huvudvärk igen.. Jag hatar mitt huvud! Var på skolan i några timmar på förmiddagen och övade och läste lite. Men jag vet inte om jag fattade något. Forskningsmetodik är kanske det tråkigaste man kan läsa om..

Bara för att jag var så pigg och effektiv igår så är jag halvdöd idag.. Men ikväll blir det vattengympa! Det kanske hjälper lite mot huvudvärken.. Nu ska jag lägga mig i soffan och vänta på bättre tider :P

Jag har iaf matchat idag!

Müslibars recept

2 dl müsli (jag använde axas osötade kanel och äpple)

1 dl havregryn+havrekli

1-2 msk torkade tranbär (eller annan torkad frukt)

1 msk honung

2 äggvitor

K-specialsmulor

 

1. Mixa allt utom flingsmulorna och tryck ut med en sked i en avlång brödform. (Det täckte inte hela min form, blev kanske 1/4 kvar.. Men det rinner inte iväg, så det gick bra. Man kan säkert dryga ut receptet lite om man vill också.)

2. Smula på lite flingor och tryck dit med en sked.

3. Grädda i ugnen i 100 grader, kanske 15-20 min.

4. Låt svalna i formen i kylskåpet och skär sedan i bitar, jag fick till 8.


Matlagarn

Åh, vad kul det var att laga mat när man helt plötsligt hade massa olika grejer att laga mat av ;) Just nu håller jag på och gör kalkon/svamp/ostpaj och spenat/fetaost/svamppaj. Ska bli så gott! Och mina improviserade müslibars blev riktigt goda! Ska nog göra någon typ av köttfärsrätt också när jag ändå är i farten! Biffar kanske :)

Müslibars

Jag och Maria ska försöka peppa varandra med vikten nu. Jag har gått upp litegrann av allt jag lyckades gå ner förut, så det skulle jag vilja bli av med igen. Men framför allt vill jag kunna hålla vikten i längden. Så nu testar jag att göra egna müslibars, som mellanmål eller halvnyttig kaka. Återkommer med recept om de blir goda ;)

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!

Ja, så mycket mat har jag handlat nu. Helt sjukt mycket, har aldrig handlat så mycket i hela mitt liv. Förutom när jag har följt med mamma och pappa.. Men det räknas inte. Usch, det blev inte billigt. Men det lär ju räcka ganska länge, så nu behöver vi inte storhandla på hela hösten, haha :P

Med bil

Jag är med bil! Bara några timmar visserligen, men ändå! Skjutsade nyss in Jenny till stan och ska hämta henne sen ikväll. Så nu ska jag minsann passa på att handla. Fatta hur lyxigt det är att handla med bil när man i vanliga fall måste ta allt på cykeln eller åka buss ;)

No shoes

Det blev inga skor för mig den här gången.. Har gått och tänkt på dem i flera dagar och så var jag på stan och provade dem idag igen, men jag fick ont i hålfoten av att gå med dem i några minuter där, bådar inte gott för en hel dag med andra ord. Så det blev inget köp.

Annars har jag faktiskt varit duktig och pluggat idag, har läst allt till på onsdag. Det var inte så många sidor, men eftersom det var på norska tog det mycket längre tid än vanligt! Lånade böcker till veckan därpå också som jag tänkte att jag skulle hinna läsa innan de ska lämnas tillbaka om en vecka, får se hur det går. Men de bor i mitt skåp över helgen. Då får jag vara ledig i helgn plus att jag har en bra anledning att åka till skolan på måndag :P  Så kan jag passa på och öva då också, det gjorde jag faktiskt idag :)

Bokade tid hos sjukgymnasten på campushälsan också, så nu tänker jag att jag ska få en bättre rygg! Han var ganska fullbokad, så jag får vänta till nästa måndag. Men nu vet jag ju iaf när det blir och det känns fint!

Sånglektion

Idag har jag haft sånglektion och det var så bra och roligt! Trots att jag har en riktig pissdag med huvudvärk, mensvärk, början till förkylning och det vanliga ontet i ryggen. Kul ;P Funderar på att ställa in jobbet idag, mår inte alls bra.. Så nu ska jag få äta choklad! Och sen ska jag försöka läsa lite.. Får se hur det går.

Bra föreläsning!

Idag har jag varit på en riktigt bra föreläsning. Den var dessutom på norska, hör och häpna! Handlade om musikfilosofi typ. Och det känns så skönt att lyssna på något man verkligen kan ta till sig och förstå för en gångs skull! I vanliga fall vill jag bara ut ur rummet efter typ tio minuter när jag är på föreläsning, haha :P Men det här var riktigt bra. I tre timmar! Kan nog bli en intressant termin ändå :)
Har inte riktigt bestämt mig om skorna än, men jag är väldigt sugen på dem fortfarande.. Ska jag köpa tycker ni? 349 kr är ju inte direkt jättemycket att bråka om heller..

Nyklippt, wordfeud och Luther

Var hos frisören idag. Först blev jag nöjd men nu känner jag mig lite missnöjd, så jag vet inte riktigt vad jag tycker egentligen :P Det brukar ju alltid kännas bättre när man får styla det själv. Bara det att jag trivdes så bra med längden som var innan, kände mig fin i den. Och nu känns det lite för kort. Och luggen känns lite för kort. Men det växer ju ut ;) Det är betydligt fräschare och ser mycket friskare ut nu iaf. Det var ju det som var tanken med att gå till frisören. Klippte bort rätt mycket för jag vill inte ha det så uppklippt längre (plus att det var slitet), det blir så tunt längst ner då. Så det blir säkert bra det här, när det inte känns äckelblankt och flygigt som nu ;P

Måste bara skryta lite om mitt poängrekord på wordfeud, haha. Stackars Maria efter den starten ;)


Och kolla det andra citatet, det står i en kursbok vi ska läsa. Nog för att jag tycker att musik är väldigt viktigt, men det här känns ju lite överdrivet, haha :P

Skocravings

Var på stan en sväng idag och lyckades såklart hitta ett par skor som jag blev kär i. Frågan är bara om jag har råd.. De är från Deichmann, så de är ju inte superdyra direkt. Vad tycks? Klacken är kanske 4 cm, så de var riktigt sköna! Tror de skulle vara snygga till kjol/klänning också. Och till jeans såklart, men de flesta skor funkar ju bra till jeans :)

Måndag och huvudvärk

Hej och hå. Jag hatar mitt huvud just nu. Vaknar varje morgon med riktigt vidrig huvudvärk. Och idag är det om möjligt ännu värre än vanligt. Tips på bra kudde någon? Har en nackkudde, men jag får ont av den också.. Så jag vet inte riktigt hur jag ska sova för att inte få ont.. 

Helgen har varit sådär, jag har inte mått så bra, har känt mig helt konstig.. Och så har vi städat och tvättat massa. Soffklädseln och några kuddar bland annat. Inte så kul, men nu är det klart och soffan luktar gott igen ;) 

Efter lunch har jag lektion, grupphandledning inför c-uppsatsen. Jag försöker läsa lite innan jag ska dit, men det går trögt. Har iaf bestämt tid för sånglektion med min fina sångfröken nu, det blir kul att sätta igång på torsdag! Ska kontakta en sjukgymnast på skolan också, hoppas han kan fixa till mig! För såhär kan jag inte ha det!

Arrarn

Jag hade tänkt testa lite idéer till en låt jag tänkte köra på avslutningskonserten. Tänkte bara sitta och skriva en stund, men det blev visst över fyra timmar istället :P Och snyggt blev det också. Riktigt snyggt, jag är så nöjd! Har haft en idé i snart fem år tror jag, men det har alltid känts som att den är lite enformig när jag spelar själv iaf. Först var det bara piano och sång, men nu skriver jag för stråkkvartett också. Vilken skillnad det blir! Och vad roligt det är att arra! Det är bland det bästa jag vet :D Känner mig riktigt nördig nu, men det får man vara tycker jag ;)

Det är okej att känna!


RSS 2.0