Flängarn

Nu är jag helt slut. Igen. Men idag har jag haft fullt upp sen 8 typ. Och flängt fram och tillbaka. Men det gick bra imorse, kul att spela Måndagsbarn med kidsen ;P Det funkade riktigt bra och jag blir så himla glad när det funkar över förväntan :) Sen hade jag massa grejer att fixa på stan, hoppas jag inte glömde nåt, men jag tror inte det. Present till mamma och pappa är fixad. Efter stan var jag hemma och vände i 20 min eller nåt, skulle lämna lite grejer och hämta lite annat. Så skyndade jag mig iväg till skolan för SMASK-rep och klänningsprovning. Har precis sytt fast axelband på min och jag blir galen på att det alltid är nåt som ska krångla! Emmas axelband får vänta tills imorgon, nu är jag alldeles för trött. Och då kommer ju något gå fel, ingen tvekan :P

Så nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig. Är så grymt trött!

Hemma efter lunch

Vad mycket man hinner göra när man är hemma efter lunch! Jag har knappt hunnit vara hemma senaste veckan förutom någon timme på kvällen innan jag ska lägga mig, men då är jag oftast helt slut.. Så det var väldigt skönt att komma hem vid tolv. Har sytt massa, övat dans, sett två avsnitt av Sofias änglar, diskat ett berg och nu lagar jag lasagne. Men jag kom på att jag inte har några lasagneplattor kvar, så det ska jag gå och införskaffa nu! Och diskmedel. Det finns inte en droppe kvar i flaskan.. Kan ju vara trevligt att ha hemma ;)

Fanns massa sådana här långa baslinnen på H&M för 49 kr i fina vårfärger förra veckan, säkert nu med. Jag tyckte det kunde vara kul att variera med nåt annat än svart eller vitt ;) Svårt att fånga färgen på bild, men det är mer grönt än turkos.

Hata paljettyg!

Fy vad jag är less på paljettyg nu! Har i princip sytt klart båda SMASK-klänningarna nu.. Har totalt klippt och sytt grejer av 5 meter paljettyg.. Och det mesta i rätt små bitar, så jag är extremt trött på det! Särskilt eftersom det inte går att sy i ordentligt, symaskinen börjar protestera ordentligt nu! Var tvungen att göra om lite också och det var nästintill omöjligt att få till det snyggt längst upp på klänningen.. Men nu får det duga, jag orkar fasen inte mer :P Ni som någonsin har försökt sy i paljettyg vet nog vad jag pratar om..

Var på skolan i typ två timmar imorse, skulle träffa Rebecka. Vi skrev och pratade lite, sen försökte jag öva piano, det gick sådär. Jag är så himla trött hela tiden, så jag orkar liksom inte koncentrera mig ordentligt.. Dessutom är det sökningar idag, så det var massa folk överallt. Så jag bestämde mig för att åka hem och sy istället.

Nu tänkte jag kolla på One Tree Hill, men till min fasa hade de tagit bort nästan alla avsnitt på den sidan där jag brukar titta.. Inte okej! Hade verkligen sett fram emot det.. Har ju några säsonger kvar att se också..

Är det möjligt?

Alltså.. Är det möjligt att vara såhär trött? Jag slocknar snart.. Idag har vi repat SMASK-numret massa gånger, så nu sitter det nästan helt. Himla kul! Men vad andfådd man blir av att dansa och sjunga samtidigt, inget jag är van vid direkt!

På eftermiddagen hade jag praktik och höll i tre lektioner helt själv. Det är kul när det man säger och gör funkar och ger stora resultat hos eleverna :) Hade inte hunnit förbereda så mycket alls, men jag har ju ändå rätt mycket att ta av (även om jag inte har haft just sångelever tidigare), så det är bara att improvisera ;) Hursomhelst så kan jag ju rätt mycket mer om sång och musik än högstadieelever :)

Ikväll har jag mest legat i soffan och ätit lite godis.. Så nu har jag ont i magen istället, haha. Får äta lite yoghurt eller nåt så mår den nog bättre. Var tvungen att fräscha upp en låt som jag ska sjunga på torsdag i en provkör, sjöng den litegrann för typ ett år sen och som tur var satt faktiskt det mesta kvar! Skönt, då behöver jag inte ägna massa mer tid åt att lära mig den.. Som om jag skulle ha tid med det den här hektiska veckan :P

Invigde mina nya skor idag med. Ovant att ha så pass höga klackar, okej typ 7-8 cm, men det är högt för mig, jag har det ju så sällan! Men de var rätt sköna att gå i ändå faktiskt, klarade nästan hela dagen ;)



LÄS!

Läs det här. Riktigt bra och viktigt inlägg av HanaPee om att vara ihop med "en jävla idiot".

Intensiv helg

Hej och hå! Har haft fullt upp med SMASK-rep och allt som hör det till hela helgen. Men det har gått bra och varit väldigt roligt! Nu börjar dansen sitta någorlunda och snart har jag sytt klart allting också. Hade varit skönt att bli klar ikväll, men våra klänningar är ganska avancerade att sy, så jag vågar mig inte riktigt på det nu, kommer bara bli arg, haha :P Bättre att jag fixar det när jag är pigg.. Och det är jag verkligen inte nu. Det märks att det fattas en timme alltså! Hade behövt den..

Emma skulle åka hem med tåget igår eftermiddag, det sista skulle gå vid 16 (skitdåligt att det inte går nåt senare på lördagar!) men så ringde hon lite senare och frågade ynkligt om hon kunde få sova här, för tåget hade gått tidigare bara sådär, de var flera som hade missat det.. Och såklart fick hon sova här, det går ju alltid att fixa :) Dennis skulle ut med några kompisar, så jag och Emma hade en riktig myskväll med tacos, Körslaget och Så ska det låta. Och så hann vi fixa massa SMASK-grejer. Så det var ändå tur i oturen att inte tåget gick som det skulle :)

Efter SMASK-repet idag så spelade jag in en låt med en kille i klassen. Han var inte nöjd med sin egen sång så då frågade han mig, det var ju kul :) Ingen avancerad inspelning, vi blev klara på mindre än en timme och då hann jag spela in sång i hela låten + stämma på mig själv i refrängen. Riktigt kul faktiskt och han blev så nöjd så :) Och imponerad över att jag kunde komma på en stämma bara sådär. Men det är ju så jag jobbar ;) Är det nåt jag är bra på så är det minsann att hitta på stämmor, det hör liksom till när man är sångerska :) Fast jag har gjort så väldigt länge, sen jag var ganska liten faktiskt.. Brukar hitta på egna stämmor till låtar som går på radion som jag inte kan. Måste ju sjunga med i allt och kan man inte melodin får man väl hitta på en egen ;)

Nu är det läggdags snart. Ska nog ta en svängom först och se om jag kommer ihåg dansen ;) Godnatt!

Morgonpigg?

Jag vaknade av mig själv klockan 8 imorse, det brukar nog aldrig hända på helgen.. Men det var bra, har massor att göra. Det är SMASK-rephelg, så jag ska snart till skolan och repa med orkstern och så ska vi förstås repa numret också. Dessutom håller jag på och syr kläder till alla. En klänning är så gott som klar och en är påbörjad. Sen ska de tre dansarna ha lite grejer också, fast de kommer gå mycket fortare, för det är inte så avancerat :) Mest klänningarna som är krångliga. Men det blir snyggt! Kan ju inte avslöja så mycket, men att det blir paljetter i år med kan ni få veta, det hör ju till ;) Men fy vad jag inte gillar att klippa och sy i paljettyg! Det blir alltid snett hur man än bär sig åt! På normala tyger är det ju alltid vävt trådrakt (förhoppningsvis) och man kan förhålla sig till det, men inte när det gäller paljetter.. Och paljettraderna är liksom inte heller riktigt raka, så det är inte det lättaste! Ni får se om en vecka :)

Kofta+linne+stövletter

Jag är ofta shoppingsugen, särskilt när det är dags för en ny årstid och särskilt efter löning. Senaste shoppingen ser ut såhär:


Älskar färgen på koftan, typ korall.. Trivs väldigt bra i den :) Linnet syns inte så mycket, men det är rätt långt och med ganska stor vidd, superskönt! (Kan säkert bli en klänning på någon annan :P) Båda från H&M.

Stövletterna köpte jag igår på Din sko, har spanat på liknande i över ett år, så det kanske är dags nu ;) Riktigt sköna trots klacken! Tänker att jag ska gå i dem hemma innan jag bestämmer mig. Jag tycker att de är skitsnygga och sköna, men det är ju det här med klack och att jag är så lång redan :P Men visst är det snyggt att vara lång? ;) Och så himla hög klack är det faktiskt inte. Kanske 7 cm :) Jag blir typ 183 i dem i så fall..

Sol i sinne, vår inne

Idag har jag hunnit med massor! Kanske inte så mycket skolrelaterat dock, men ändå :) Kanske blir så när man går upp 6.20? Imorse testade jag och Rebecka en låt med två grupper gymnasieelever som inte var särskilt vana vid att spela. Men det funkade och vi fick några smarta svar på enkäten som de fick fylla i ;) Massa krångel med salar och läraren vars lektion vi skulle gästa var hemma med sjukt barn :P Men vi har varit där tidigare, så vi känner några andra i personalen som kunde hjälpa till som tur var :) Ska dit nästa onsdag också. Måste nog tänka om lite med nästa låtval, den är nog för svår för dem.. Men det är ju omöjligt att veta innan man har träffat dem :)

Efter det så gick jag på stan en sväng, var ändå tvungen att vänta på bussen. Lyckades hitta en kofta och två linnen på H&M, ni får se senare.

När jag kom hem lagade jag mat för första gången på flera dagar, haha. Har mest blivit färdiglagat under min sjukdomsperiod. Fast jag hade lagat det mesta tidigare, ibland är jag nämligen smart och lagar massa mat och fryser in ;)

Sen tog jag tag i disken och den vidrigt stökiga lägenheten. Bytte till och med gardiner, så nu är det vårfint här inne. Det ser ut att vara vår ute med, men det blåser hur mycket som helst, blåste nästan bort när jag skulle gå och slänga sopor förut! Så jag håller mig inne nu. Ska torka golvet snart, sen får det duga. Fortfarande massa saker framme, men det ligger inte massa dammråttor överallt iaf :P

Med tanke på att jag fortfarande är sjuk så lär jag ju kollapsa om jag vilar för länge, så det är bäst jag sätter igång igen!

Hes

Jag är ännu mer hes idag, dock lite mindre ont i halsen.. Men hostattacker får jag lite titt som tätt. Värst var det när jag pratade i telefon med mamma, fick världens hostattack så jag tappade rösten till och med. Obehagligt. Den kom tillbaka rätt snabbt som tur var, men hostan höll i sig. Så jag fick gå och köpa en Piggelin i cafét. 7 kr skulle de ha! 4 kr som när jag var liten tyckte jag var mer lagom :)

Dagen har varit alldeles för lång med massor att göra. Orkar inte riktigt just nu känner jag. Men jag har verkligen inte tid att vara sjuk, så jag får väl kämpa på så gott det går..

Försökte sy lite förut, kom en liten bit visserligen, men när symaskinsnålen behagade att gå av så gav jag upp och tog en långdusch istället. Nu funderar jag seriöst på att gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon. Jag och Rebecka ska till en gymnasieskola och testa vårt ensembleprojekt som vi måste göra den här terminen :P Men det blir säkert kul, hade varit trevligare att ha en röst dock..

Ni får en random gammal bild bara för att mina inlägg har varit så tråkiga de senaste dagarna :P

Sjukling

Nu tycker jag faktiskt synd om mig själv.. Halsen gör fortfarande skitont, så jag hade med mig en termos honungsvatten till skolan idag, den får nog följa med imorgon också! Förkylningen har slagit till på riktigt nu, är täppt i näsan och hostar också.. Men om jag ska se något positivt i det hela så är det att hostan kom ganska snabbt, brukar kunna vara ett tecken på att förkylningen inte blir så hemskt långvarig för min del.. Jag vet precis i vilken ordning allt brukar komma :P

Var på affären när jag kom hem från skolan, såklart glömde jag köpa halstabletter, så jag fick gå dit en gång till. Det blev strepsils jordgubb, rätt goda faktiskt, hade inte smakat innan, och Fis-Hermans friend :P Så med dem, glass och te med honung borde jag överleva.

Nu ska jag försöka göra en kraftansträngning och göra nåt vettigt. Somnade när jag kom hem, så det försvann några timmar där.

För övrigt började jag sy på en SMASK-klänning igår, halva är kvar, sen ska jag sy Emmas också. Men det blir riktigt snyggt! Visar bilder sen, än så länge är det ju lite hemligt..

Halsen

Fy, min hals är helt vidrig idag, kan knappt svälja. Sov typ 10 timmar inatt och sen 2 timmar på eftermiddagen också, det om något är ett tydligt tecken på at jag är sjuk, somnar nästan aldrig på dagen annars. Har nyss varit på affärn och köpt glass. Det är det och te med honung som gäller! Hade en tanke om att börja sy smask-kläderna idag, men det orkar jag inte.. Kanske imorgon.. Måste börja snart, det är bara 2 veckor kvar nu!

Så ska det låta

Jag har alltid gillat Så ska det låta, har sett på det sen jag var liten. Det var massa show ikväll, men seriöst, jag tycker det är tråkigt när det är så himla repat! Inte en chans att Alcazar bara sjunger allt trestämmigt alternativt vet precis vem som ska sjunga när utan att ens titta på varandra.... Kul med två unga tjejer som pianister dock!

No more kavaj

Nu sitter jag på ett fik med en kopp te. Tycker egentligen att det är på tok för dyrt att köpa te så här, men har man en hals som mördas så är der okej. Lämnade nyss tillbaka den snygga kavajen, den satt perfekt fram, men inte bak när den var öppen. Nu var den dessutom på rea, så da känns det bättre att slippa betala fullt pris för den :P Ska ta mig en titt på Rut m fl som öppnar idag och erbjuder 30% på en vara. Hittar jag inget där så åker jag hem och dricker mer te. Och ja, jag har knåpat ihop det här på mobilen :P

Premiär

Idag har jag haft premiär som sånglärare! Det var riktigt roligt! Skulle ha haft praktik, men min handledare var sjuk, så jag fick vikariera istället. Men det var rätt skönt att få vara själv med eleverna faktiskt. Tycker att det är mycket lättare att jobba då än om någon sitter och tittar på vad man gör..

Som vanligt blev det en alldeles för lång dag.. Så jag är äckligt trött nu, ögonen faller ihop och jag gäspar hela tiden.. Så godnatt!

Trött!

Åh, vad trött jag är. Fullt upp hela dagen. Var på skolan mellan 9 och 17 ungefär, hade en halvtimmes lunchrast typ. När jag kom hem fick jag unna mig ett avsnitt One tree hill och mat innan det var dags att sätta igång igen. Och än är jag inte klar.. Massor att göra nu alltså! Men jag kom precis på en låt som jag kan arra för blås! En egen låt som jag skrev för nån månad sen typ, en sån som tog en halvtimme att göra. Har bara gitarrkompet klart för mig, men när jag spelade den så hörde jag när det skulle komma in trummor och så kom på en liten slinga som skulle vara snygg med trumpet. Så nu är det problemet löst iaf! Om jag inte ändrar mig igen.. (Ni får säga åt mig igen Maria och Tess :P) Men det känns som ett hopplöst projekt att hitta någon hyfsat svängig låt som inte redan är arrad. Lika bra att göra allt själv från grunden, haha :P

Pratade nyss med pappa, de ska komma hit och heja på oss på SMASK, ska bli jättekul :)

Nu ska jag spela lite gitarr, sen är det dags för lite piano inför sångelevernas lektioner imorgon. Och så ska jag skriva lite tills imorgon. När ska jag hinna sova?

Men gaah!

Jag blir galen! Jag har massor att göra, men får inget gjort! Eller jo, egentligen funderar jag ju precis hela tiden.. Men eftersom man inte kan se nåt resultat av funderandet så är det svårt att se att det går framåt. Måste leta massa låtar som vanligt. Och det är så drygt. Jag gör ju typ inget annat. Och alltid är det nåt fel på låtarna, haha. För högt, för lågt, för lätt, för svårt, för tråkigt, för mycket text, för svängigt, för dåligt, you name it.. Men nu när jag skriver det här kom jag på en låt som skulle kunna funka till en sångelev. Suds in the bucket, en lagom svängig countrylåt. Lika bra att återanvända låtar, ska ha den till mitt och Rebeckas ensembleprojekt också. Den får det bli! Spela roll egentligen :P Men kruxet är ju att jag måste kunna sjunga och spela låtarna hyfsat själv om jag ska kunna lära ut dem.. Och jag har mörkare röst än de flesta, alltså kan jag inte sjunga i för höga tonarter. Och då är risken att det blir för lågt för eleverna eftersom många går i högstadiet eller gymnasiet och ofta har ljusare röster.. Blä :P

Men nu har jag bestämt den, säg åt mig ifall jag försöker ändra mig, okej?

Grattis Maria!

Idag fyller finaste Maria 25 år! Eftersom vi inte kan träffas hursomhelst så får jag försöka gratta på lite olika sätt på internet istället, så hon ska känna sig uppvaktad av mig ändå, haha :) Kika in på hennes blogg och säg grattis vettja!

Här är ett av mina favoritkort på oss när vi var på Cypern för snart 4 år sen.

Nivea Expert Eyeliner

Fick tips av Maria om den här eyelinern från Nivea. Hittade den till slut på Åhléns efter att ha letat både på Kicks och H&M. Och om jag gillar den! Så mycket lättare att få det snyggt med en pensel tycker jag. Fast jag måste öva lite mer innan jag kan anse mig behärska eyelinandet, haha. De där nedrans kråksparkarna blir aldrig likadana på båda ögonen. Särskilt inte eftersom mitt ena ögonlock har lite mer hud än det andra!? Inget jag har tänkt på tidigare, men så är det tydligen, det märktes tydligt när jag försökta kråksparka. Får försöka komma på nåt smart trick för att få till det ändå.. ;)



Såhär blev mitt ytterst avancerade smink idag. Har ju faktiskt plussat på med både ögonskugga och eyeliner, annars blir det mest bara mascara och lite rouge för min del. Idag blev det förresten den gröna varianten av 6-packsörhängena från H&M ;)


Saades fel

När jag kom till busshållplatsen för att åka till kulturskolan såg det ut så här. Kände att jag var tvungen att skicka ett mms till Emma PQ.



Jag:
Kolla vad Saade har ställt till med! Så mycket påverkas kidsen i Örebro av hans glassplittertrams :P Det fula var att det faktiskt var det första jag tänkte när jag såg det. Det andra var att du säkert skullle uppskatta det, haha :)

Emma: Hahahaha! Klockrent! Mycket kul! Allt går att skylla på Saade.

Kavaj

I lördags var jag på jakt efter en svart kavaj. Jag köpte en på rea för ett år sen typ, men eftersom jag har gått ner i vikt så tycker jag att den är för stor. Ville ha en tightare med bra passform. Letade typ överallt och hittade till slut den här underbaringen på Vero Moda. Fanns bara två kvar, båda i storlek 36, det kan jag inte ens ha egentligen, haha. Men tydligen så gick det ändå! Enda kruxet är att jag inte kan knäppa den, eller det går, men det ser väldigt trångt ut och jag kan typ inte andas :P Men i övrigt känns den lagom och den sitter precis så som jag vill att en öppen kavaj ska sitta (och jag tvivlar på att jag skulle vilja knäppa den). Och jag tycker att den är riktigt snygg! Lite längre bak och rundad kant nertill. Vad tycks? Såg helt störd ut på alla bilder där jag försökte hålla undan kameraremmen, så den får vara med och störa..



Ja, sånt här viktigt pysslar jag med idag istället för att plugga, haha. Men jag ska snart äta lunch och sen iväg på vfu. Får ändå inget vettigt gjort just nu, så jag kan lika gärna blogga ;)

Recension av melodifestivalfinalen 2011

Sorry att jag är lite seg med den här. Jag var hos Adrijana och kollade på mello igår, sen har jag inte orkat ta tag i det riktigt :P

Låtarna
Mina första intryck av låtarna har hållit i sig, läs mer under fliken recensioner om du har missat mina tidigare dissningar ;) Jag hoppades verkligen på The Moniker, hade varit grymt om han hade vunnit! Men att ta sig från andra chansen till att bli trea i finalen är ju inte fy skam!

Resultatet
De andra herrarna i topp var ju inte så oväntade heller. Nåt annat hade jag faktiskt inte trott, men hoppas kan man ju! Däremot tycker jag att Danny är så mycket bättre än Saade, på alla sätt och vis. Han sjunger bättre, han dansar bättre, han hade en bättre låt. Men tydligen är det Saade som går hem hos folk. Vad har han? Förutom glassplitter och dusch på scenen? Läs hela Emmas PQs recension här, hon beskrev det så bra! Här är mitt favoritavsnitt:

"Sen stör det mig att Saade liksom har sina fulknep för att
få starta sist. Jag tänkte inte på det först men givetvis är
det så att han måste vara sist i startordningen för att inte
de andra ska riskera att kliva på glassplitter. Som förra
året då de andra artisterna kunde halka i hans vatten.
Därför var han tvungen att vara sist. Det sitter antagligen
nån snubbe och tänker ut olika fulknep/töntiga effekter
som gör att Saade ska få gå ut sist. Inte okej eftersom
alla vet att det är bäst att få köra sist..."

Mest nöjd är jag nog över att det gick rätt dåligt för Sara Varga, hade blivit så himla sur om hon hade vunnit! Vi var tre sångerskor som tittade igår och dissade henne totalt allihopa. Hon kommer ju inte ner i kroppen överhuvudtaget när hon sjunger, hon låter som en liten högstadietjej typ. Oacceptabelt.

Pausunderhållningen
Sista Hurricane-pausunderhållningen var rolig! Särskilt Christer Sjögren, jag kan fortfarande inte hålla mig för skratt när han tar sina låga toner. Han får till det så osvängigt och ocoolt också, hahaha. De andra sjunger snygga stämmor och så gör han bara det där fula. Sjukt kul! Kolla här, kan tydligen inte bädda in videos på bloggen nu..

Medelsvensken Rätt kul var att när jag skulle gå till Adrijana igår så stannade jag och pratade med en granne en snabbis. En tant som nästan alltid står ute och röker när jag går förbi, så vi brukar växla några ord. Jag frågade om hon skulle se melodifestivalen och om hon hade några favoriter. Hon svarade Saade, Danny och The Moniker. I den ordningen. Hon är nog ganska representativ för svenska folket med andra ord, haha :)

Nu räcker det va?

Har haft en lång skoldag idag med.. Hade lektion 8.30-14.15 ungefär, sen stannade jag kvar och övade piano, sång och låtar till sångeleverna till 17 typ.. Fattar inte hur man ska hinna med allt, det är så himla mycket nu :S Jag har sovit alldeles för lite inatt, så jag är väldigt trött. Funderar seriöst på att lägga mig snart.

Sen till nåt helt annat. Minda var så söt idag, hon kom fram och frågade hur många kilon jag hade tappat nu egentligen.. När jag svarade 15 sa hon typ "jag tycker att du är jättefin, men nu räcker det va?", tyckte det var omtänksamt och fint :) Och ja, nu räcker det faktiskt, jag vill inte vara pinnsmal, bara sund och känna mig som mig själv :) Skulle gärna gå ner 1 kg till bara för att få se målsiffran på vågen, men 1 kg upp eller ner gör inte direkt någon större skillnad på mig faktiskt :)

Lååång skoldag

Imorse gick jag hemifrån vid 8.30, 19.45 var jag hemma igen. Och allt jag har gjort däremellan har varit skolrelaterat sånär som på den sista halvtimmen då jag var på H&M och sen handlade mat.. Och åkte buss iofs, men det var ju för att ta mig dit och hem. Dagen har varit rolig, men sista timmen kände jag mig väldigt okoncentrerad.. Fattar inte riktigt hur man tänker när man lägger kulturskolescheman dock, när ska man hinna äta? Har man tur är det 20 min rast på en hel eftermiddag/kväll.. Galet! När klockan börjar bli 17-18 vill jag liksom äta middag.. Det är väldigt mycket att göra nu, ganska jobbigt.. När ska jag hinna träna tex? Det börjar bli dags att komma igång igen!

Låtar

Idag är jag hemma och pluggar. Har plankat en låt, gjort kompskiss till en annan, hittat en tredje låt och övningar till en sångelev och övat piano bland annat. Haha, 6 låtar hittills idag som jag har övat på på ett eller annat sätt. Och fler blir det, välkommen till en musiklärares vardag ;) Ikväll är det SMASK-rep, med hela orkestern denna gång, det blir spännande att höra!

Nya örhängen

Köpte nya örhängen igår på H&M, 6 par i olika färger för 30 kr :) Gick dock inte så bra att ta kort på dem :P



Har invigt den här klänningen också, jag gillar den!


I övrigt har jag faktiskt varit rätt effektiv idag också, har övat massor för en gångs skull! Piano 4 gånger tror jag :P Typ en halvtimme varje gång, är dessutom sugen på att spela nu igen, haha. Och sång övade jag en halvtimme kanske, skulle sjunga i kör 1,5 timme sen så jag ville inte slita ut rösten.. Har även hunnit med arrangeringslektion och träff med Rebecka om fördjupningsarbetet. Kom hem strax före 19, så nu är jag trött och har tv-kväll i soffan tills det är läggdags ;)

Effektiv

Jag måste faktiskt berömma mig själv för att jag har varit så effektiv nu på förmiddagen! Jag struntade helt enkelt i att jag var trött och satte igång med pluggeriet ändå. Och när jag pluggar är det oftast inte så mycket läsa-skriva.. Idag har jag läst lite om arrangering och ackordstaplingar och sen gjort en övning på det där man skulle klämma in 4 olika sätt att harmonisera på (ja, det är krångligt). Sen sjöng jag upp lite samtidigt som jag förberedde uppvärmning för mina vfu-elever i eftermiddag. Och så har jag minsann hunnit öva både sång och piano! Sången övade jag riktigt ordentligt, pianot spelade jag mest på, haha. Men det är ju också övning, att spela och testa lite olika grejer.

Så effektiv är jag sällan tyvärr.. Men det är ju bra när det händer! Nu ska jag nog göra Marias goda morotsbiffar igen :)

Som klippt och skuren

Nu finns alla bidrag presenterade på SMASK-sidan och jag kan alltså avslöja att mitt och Emmas bidrag är nummer 8, framförs av Salong Saxofön och heter Som klippt och skuren. Såhär snygga blev vi, haha. Saxen syns ju knappt på mig, men jag har också en :P

Recension av melodifestivalen 5/3

Jag gillar inte duellsystemet alls. Särskilt eftersom mina två favoriter The Moniker och Linda Pritchard duellerar mot varandra från början. Jag hade velat ha båda i finalen. Varför inte ha alla mot alla som i resten av tävlingen?

Men om jag nu måste rätta mig efter duellsystemet skulle jag välja såhär:

KVARTSFINAL

Jenny Silver
vs Love Generation
Gillar egentligen ingen särskilt mycket, men jag tycker att Love Generation sjöng ännu sämre den här gången, därför förlorar de i min värld. Men inte i Sverige tydligen.

Loreen vs Sara Varga
Alltså. Sara Varga sjunger ju så sjukt dåligt! Det är falskt och mjäkigt och hemskt. Usch. Loreen och även hennes låt är mycket bättre! Men vad fan? Ursäkta, men Sverige verkar ju ha sämst musiksmak ikväll!

The Moniker vs Linda Pritchard
Ja, som sagt vill jag ju ha dessa två i final. Vill inte riktigt välja! Men jag gillar nog The Moniker snäppet bättre, tycker låten är så härligt glad! Och Linda Pritchard sjunger grymt bra, så hon borde också få gå vidare! Det blir ju fel hursomhelst. Någon av dem ska definitivt till finalen, annars blir jag seriöst sur!

Shirleys angels vs Pernilla Andersson
Ingen favorit här heller, men det vore ju kul med nåt lite annorlunda, så jag väljer nog Pernilla, fast jag trodde egentligen att Shirleys angels skulle vinna den här, trots den fula dansen. Jag tycker verkligen att det ser skitknäppt ut när de åmar sig sådär ryckigt :P


SEMIFINAL

Love Generation
vs Sara Varga
De borde inte ens ha kommit hit, men eftersom Sara Varga sjunger så himla kasst, så får jag väl hoppas på Love Generation då. Låten är bättre än sången dock.

The Moniker vs Pernilla Andersson
Ett lätt val för mig, hoppas Sverige håller med mig här. Annars har allt gått fel den här kvällen :P


Resultatet Sara Varga? Seriöst? Usch. Men The Moniker fick jag iaf, tur det! Allt hopp är inte ute iaf!

Uppmuntringskort

Jag är så himla glad att jag träffade världens finaste Maria för 4,5 år sen. Hon vet verkligen vad jag behöver och förstår mig bättre än någon annan (kanske för att vi är väldigt lika) och idag fick jag ett superfint uppmuntringskort av henne bara för att, jag blev jätteglad och väldigt rörd för hon hade skrivit så fint :) Kika in i hennes blogg, hon är en otroligt fin vän! <3


Ny sånglärare

Igår hade jag min första lektion med en ny sånglärare som jag har velat ha i flera år, men inte fått förrän nu. Hon verkar förstå mitt problem och tar sig an det på ett helt annat sätt än någon annan har gjort tidigare, så nu kanske det går att lösa också? ;) Fick massa fina komplimanger om min röst på lektionen, så jag gick därifrån som en gladare människa. Särskilt eftersom hon verkligen är en sån som säger vad hon verkligen tycker, då betyder det extra mycket!

Första SMASK-repet

Nu är årets första SMASK-rep avklarat! Det var uppdelat i mindre grupper, så jag var bara med när kompet körde.. Och det var ju bara 6 av typ 35 stämmor, så det kommer bli maffigare sen ;) Nu är jag trött igen, det har varit en lång dag.. Ska se på American Idol nu och sen lägga mig. Imorgon ska vi spela in filmen som kommer visas före bidraget. Det kommer bli grymt ;)

Och för er som är nya i min blogg så är SMASK musikhögskolans version av melodifestivalen. Fast bättre och roligare ;) Här kan ni se mina och Emmas låtar från de tre föregående åren :)

Mycket igen

Nu börjar det bli mycket att göra i skolan igen.. Himla tur att förra veckan var lugn så jag kunde ta igen mig lite.. Nu blir det bara mer och mer framöver känns det som. Och jag tycker att det räcker som det är nu!

Borde tänka ut nåt smart att göra imorgon på sångdidaktiklektionen.. Har valt ut en låt och en övning, men vi ska väl göra nåt med dem också antar jag.. :P

Läggdags nu i alla fall. Sov alldeles för lite natten till idag, så jag är trött som en kruka!

Har nyss plattat håret. Och inser att jag borde klippa luggen snart igen. Men inte ikväll. Och hahaha, måste uppdatera med bilden till höger också, tog den nyss och blev så rackarns snygg ;) Läggdags var det ja!


Pianolektion

Imorse ville jag knappt till skolan, mest för att jag var trött och halvsur, så inte bara för att jag skulle ha pianolektion, men faktiskt delvis.. Jag och pianolektioner har en komplicerad relation, vi kommer inte riktigt överens. Det känns aldrig som att jag har övat tillräckligt och därför blir det lite jobbigt att gå dit och spela upp det man har övat på när det känns halvfärdigt.. Men när har man någonsin övat tillräckligt? Det går ju faktiskt framåt och man får vara glad för det lilla, särskilt när man är på en hög nivå som jag ju faktiskt är. Då blir det inga jättekliv uppåt direkt. Som lärare blir man ju jätteglad när man märker att eleverna gör framsteg.. Varför kan man inte vara lika snäll mot sig själv?

Hursomhelst så gick det riktigt bra på lektionen och det var jätteroligt idag igen. Vi spelade massa och sjöng stämmor och grejer. Så efter lektionen var jag på toppenhumör och satt och spelade typ en timme till, haha. Så jag har nog spelat piano i åtminstone 2 timmar idag, det händer inte varje dag! Men jag ska försöka öva lite varje dag, eller varje vardag i alla fall, då borde jag bli grym till slut ;)

Och nästa gång jag ska ha pianolektion ska jag försöka tänka annorlunda innan, jag tycker ju att det är jättekul när jag väl är där! Och jag blir absolut inte halshuggen om jag spelar fel :P

RSS 2.0