Duktig idag

Idag har jag faktiskt pluggat på riktigt! Känner mig riktigt duktig som har läst närmare 200 sidor och dessutom antecknat massa bra citat som jag kan ha användning för till en inlämningsuppgift och till och med till uppsatsen. Dessutom har jag plaskat omkring på vattenaerobics, ryggen gör ont igen, så jag tyckte att det var dags att röra på fläsket lite! 

Har varit och letat lite efter Zässi, men det är ju inte det lättaste att gissa vart hon har tagit vägen.. Hon kan ju vara vartsomhelst liksom. Hoppas hon hittar tillbaka snart.. Nej, nu måste jag nog gå och lägga mig, imorgon väntar föreläsning om musik och genus!

Helgen

I helgen har Dennis kompis Kristian varit här och hälsat på och igår kväll kom Adrijana hit och sen gick vi ut och lyssnade på ett band som spelade i stan. Rolig kväll! Men någon gång under kvällen lyckades Zässi (en av våra katter) smita ut och vi har inte sett henne sen dess. Vet inte alls vart hon har tagit vägen.. Får se om hon kommer tillbaka med kattbebisar i magen om några dagar nu då..

Bild från igår på Virus :) Vi kände oss lite malplacerade för att vi såg så vanliga ut, till skillnad från alla andra, haha :)


Idol 28 oktober 2011

Molly Åh, vad den tjejen kan sjunga alltså! Det är ju sådana låtar hon ska sjunga så man verkligen hör hennes härliga röst. Hon borde vinna! Får gåshud varenda gång!

Linni Jag kräks på henne som vanligt. Det låter ju så illa! Falskt och konstlat och hemskt. Åk ut nu snälla!

Robin Fint! Gillar att han sjöng mer dynamiskt än tidigare, inte bara krämar på utan har softa partier också. Gåshud här med.

André Får se om jag får en anonym kommentar även denna vecka eftersom jag brukar dissa André :P Men jag tycker inte att han är så bra alltså, fast mest stör jag mig på hans dryga framtoning, tycker det är så fult!

Moa Så söt! Jag gillar verkligen hennes röst, den är så otroligt fin! Och lite självsäkrare verkar hon faktiskt ha blivit. Med all rätt! Och jag tycker om att hon får ha sitt lilla uttryck! Alla måste inte flaxa omkring liksom :)

Olle Bland det bästa han har gjort tycker jag faktiskt. Lite tråkigt i början, men i slutet när han gjorde om melodin lite till sin egen var det riktigt snyggt! Soul är hans grej, definitivt!

Amanda F Börjar bli lite trött på hennes konstiga manér.. Känns som hon har lagt till sig med massa konstiga grejer.. Hon har jättekonstigt engelskt uttal, det låter ju knappt som riktiga ord..

Amanda P Inte lika bra som hon brukar, men hon är riktigt duktig för sin unga ålder! Hon känns väldigt mogen i sitt uttryck och det är häftigt att se tycker jag!

Peter Jöback
Tycker att han hade en hel del bra saker att säga och fick många av idolerna att inse vikten av dynamik! Hur snyggt det än må vara så är det ju tråkigt i längden att sjunga likadant hela tiden! Hans låt vet jag dock inte om den var så värst. Väldigt dramatiskt med lite franska viskningar på konstiga ställen om inte annat :P 

Programledar-Pär
What's up med mustaschen? Minns inte ens hur han brukar se ut, men inte sådär väl? Inte så vackert! 

Resultatet JAAAAAAAAAAAAAA! Jag jublar! Haha, förlåt, men det var verkligen på tiden! Definitivt rätt bottenpar den här gången tycker jag!

Lägenhetsvisningar

Idag har jag varit på två visningar med Emma, hon hade världens flyt! Ringde till ett företag igår och de lyckades ha två lägenheter som hon hade första tjing på. Båda var fina, men särskilt den andra vi var och tittade på. Den var riktigt fin och passade henne perfekt, jättekul! Och inflyttning 1 dec, så snart är hon Örebroare igen :)

Halv hyra

Tydligen behövde vi bara betala typ halva hyran den här månaden, tror att det är för att vi har bott här i 3 år, har hört andra som har fått rabatt på hyran en månad av den anledningen, så nåt annat kan jag inte komma på att det skulle kunna bero på. Hursomhelst otroligt välkommet, vi är lite extra fattiga just nu så det kunde inte ha kommit mer lägligt :)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon och lära mig min nya låt innan sånglektionen ;) För man måste ju faktiskt lära sig sina egna låtar också, även om man har skrivit dem själv så sitter ju inte allt direkt :)

Förvirrad

Idag har vi haft grupphandledning för C-uppsatsen. Fast tydligen heter det inte C-uppsats längre, utan Uppsats på avancerad nivå i Musikpedagogik. Eller nåt sånt :P Hursomhelst så känner jag mig ännu mer förvirrad nu.. Man måste ju smalna av och välja metod och perspektiv och informanter och allt vad det heter. Men vi har i alla fall bestämt oss för att det ska handla om killar och sång. Och nu är vi ju på jakt efter folk att intervjua och jag tror att det kanske blir så att de får skriva om sina tankar utifrån teman som vi ger dem.

Någon som känner någon kille som är van att stå på scen och ser sig själv som sångare, kanske 25-35 år. Och gillar att skriva och berätta om sig själv. Haha, det låter lite som en kontaktannons :) Men det är ju bra om det inte är någon som vi känner direkt. Det är lätt att ha förutfattade meningar då och det ska man ju helst undvika.

Ja, som ni märker är det en hel del att tänka på!

27

Idag fyller Dennis 27 år, hade tänkt göra tårta, men han lyckades såklart få världens äckelmigrän på sin födelsedag, stackarn. Så det får bli tårta en annan dag, kanske i helgen när vi får besök av hans kompis :) Men en ny frisyr fick han i alla fall när jag fick leka frisör igen :)

Idag har jag haft skola hela långa dagen, musik och mångkultur har det handlat om och jag har lärt mig en indisk låt, en nigeriansk och en balkanlåt. Konstiga ord, rytmer och taktarter och halvkonstiga melodier. Men det gick rätt bra till slut och det var roligt :) Just nu snurrar de i huvudet allihopa, låter sådär bra eftersom de inte direkt passar ihop :P

Ägg

Jag var hos tandläkaren imorse och lagade en tand som jag hade lyckats bita sönder på nåt vänster. Det var en gammal lagning som hade lossnat tror jag, men nu har jag en hel tand igen. Eftersom de borrade först fick jag bedövning så det kändes som jag hade fläskläpp i typ 5-6 timmar eller nåt. Brukar bedövningen sitta i så länge? Hann bli väldigt hungrig i alla fall och att försöka äta var ju verkligen inte det lättaste! Det var typ omöjligt att sluta tätt med läpparna, så det tog jättelång tid att äta två mackor och dricka ett glas proviva, haha :P

I övrigt har jag mest läst idag, en bok om Mångkulturalismens utmaningar. Sådär kul, men som tur är så är det ganska intressant emellanåt. Helt plötsligt hörde jag en duns från köket, jag trodde att det var någon av katterna som antingen hade puttat ner något eller ramlat ner själva. Men när jag gick dit så var det någon idiot som hade kastat ett ägg och någon jordklump på fönstret. Jäkla idiot! Beklagade mig lite på facebook och då visade det sig att det var flera som hade blivit utsatta under helgen och att det var tre ungdomar som låg bakom. Hos Minda hade de kastat en sten och krossat en ruta, inte okej någonstans! Jag blir så förbannad på sånt där! Hoppas de åker fast snart!

Skohimlen

Jag har varit så sjukt sugen på att åka till Skopunkten i flera veckor nu och imorse kunde jag inte hålla mig längre. Finkammade hela affären och provade allt, haha. Inte riktigt, men jag provade en hel del skor. Och jag gick därifrån med två par nya vinterskor för 525 kr, inte helt fel :)





Avslutningskonserten

Nu har vi bestämt oss för att skjuta upp avslutningskonserten till i vår istället. Det känns såklart lite tråkigt, men det blir för svårt och stressigt att få ihop det nu när det har gått så mycket tid till att försöka lösa stråkproblemet... Plus att det blir mycket svårare för våra familjer att komma och titta om det är på en torsdag istället för fredag. Så det blir nog bra det här, ganska skönt att inte behöva fokusera på det nu mitt i C-uppsatsandet också, känns som det kommer ta tillräckligt mycket tid...

Idol 21 oktober 2011

Amanda F Fy vad vidrigt dåligt hon textar! Om låten heter Jolene bör man väl höra att det är det hon sjunger? Hon sjöng ju typ oh-li eller oh-lä :S Skönt att någon kritiserar det iaf! Inte alls bra ikväll, det blir för mycket med hennes konstiga grejer som hon har för sig.

Emil Lite orättvis kritik tycker jag faktiskt, jag tycker att han gjorde bättre ifrån sig än vanligt. 

Linni Jag undrar verkligen hur hon skulle låta om hon tog bort det där konstiga sångsättet som hon har och som jag tycker är så himla fult.. Förstår inte vad folk ser i henne? Åk ut nu snälla!

Molly Lite halvsurt tyvärr. Hon brukar vara så mycket bättre! Men nu sjöng hon lite för högt hela tiden.. Fortfarande mycket bättre än många andra, men ändå. 

André Men hallå! Man kan ju inte ta bort det snyggaste i hela melodin! Man måste ju gå upp i falsett på Hold me closer! Men sjukt bra jobbat för att vara så sjuk! Det märktes ju inte under själva framträdandet.

Amanda P Kanske den tråkigaste Bowie-låten någonsin, men hon lyckades göra den ganska intressant ändå. Hon är en riktig naturbegåvning alltså, vilket uttryck!

Robin Åh, det var fint. Det kändes att det där var på riktigt alltså! Och vad fint det var när han bara sjöng utan en massa krusiduller, min favvokille i tävlingen, helt klart!

Olle Vad synd det är att han inte sjunger lika svängigt som han ser ut, haha. Konstig grej att säga kanske, men hela han ser liksom svängig ut, men det saknas timing när han sjunger tycker jag. Inte bra.

Moa Kanske inte hennes allra bästa, men jag gillar verkligen henne och hennes wailningar, de är hennes egna och snygga! Det funkade betydligt bättre än jag trodde att det skulle, kul!

Resultatet Blev lite nervös där på slutet, men det blev ändå rätt som åkte hem. Men jag hade ju hoppats på Linni som vanligt :P

Nytt smink

Jag och Emma beställde lite smink från e.l.f. förra veckan. Och igår plingade det på dörren med en leverans. Det blev lite smått och gott för min del, har bilder i mobilen som jag inte har orkat överföra till datorn än ;) Men nu är jag på skolan och utnyttjar såklart photo booth ;) Har testat min nya mineralfoundation+concealer och rouge och de grejerna är jag jättenöjd med! Alldeles lagom täckande tycker jag, annars känns det som jag har massa klet i ansiktet, men det gör det inte nu :) Kanske inte syns så mycket? Men jag gillart iaf! Det bidde även en mascara som var väldigt trevlig, haha. Och en eyeliner som tyvärr inte blir någon superfavorit eftersom det var filtspets och det är så sjukt svårt att måla med tycker jag! Nagellacket är också därifrån ja, dark navy, nästan svart :)
Hahaha, lika fult med effekterna varje gång!

Hiphopföreläsning

Ja, tro det eller ej, men det har jag haft idag. En klasskompis ritade av han som höll i föreläsningen, såhär ser han ut, haha :) http://in-a-frame.blogspot.com/2011/10/2011-10-19.html?spref=fb Jag fick inte högerklicka och spara bilden, så ni får klicka på länken om ni är intresserade av att se hur en hiphopforskare kan se ut ;) Hursomhelst var det riktigt bra och givande. Och roligt, vi fick rappa, haha :)


Såklart

Ja, såklart så gick det inte flytta våran konsert till det datum vi i så fall hade önskat, så nu vet jag inte hur det blir med nånting.. Får väl leta stråkmusiker på andra ställen då.. Inte det lättaste.. Och nu har jag ännu mer ont i magen. Var på coop nyss och köpte proviva, yoghurt och riskakor. Får ta mig till apoteket imorgon kanske och köpa omeprazol eller nåt.

Irriterad

Idag är en sådan dag då jag är irriterad på en hel del saker, med all rätt kan tilläggas! Men jag är åtminstone klar med inlämningsuppgiften, skickade precis in den, 1,5 timme före deadline ;) Internet lägger dessutom ner stup i kvarten utan anledning, ganska irriterande överlag, men särskilt när man måste använda det för att skicka in viktiga grejer!

Dessutom har jag förutom ont i ryggen nu även fått ont i magen, funderar på om det kanske är magkatarr igen. Hoppas inte, för det vill jag ju inte ha! Men det skulle inte förvåna mig, så stressad som jag känner mig..

Och som om det inte vore nog så krånglar det med datumet för våran avslutningskonsert! Eller det krånglar med att hitta musiker som kan spela det datumet, då främst stråkmusiker. Och de låtarna som är viktigast för mig är just med stråk, så jag vill ju inte vara utan, då kan jag nästan lika gärna strunta i att ha konsert.. Kanske inte, men lite så känns det faktiskt. Så nu håller jag på och kollar upp ifall vi kan få byta datum. Men jag får ju aldrig något svar, har väntat hela dagen lång!

Vetenskapsteori och tråkigheter

Nu måste jag få ge mig själv lite beröm! Jag är faktiskt rätt bra på det här med att skriva trots allt. Jag har suttit rätt mycket med inlämningsuppgiften idag, det tog sin lilla tid att komma igång bara, men efter lunch har jag varit duktig. Var på biblioteket och hos sjukgymnasten imorse och han tyckte inte att jag behövde komma dit igen, om det inte blev värre i ryggen förstås. Men nu ska jag mest träna och hoppas på att förbättrad styrka resulterar i en gladare rygg.

Hursomhelst. Inlämningsuppgiften om vetenskapsteori och tråkigheter är inte riktigt klar, men jag har morgondagen på mig också, så det ska nog gå bra. Jag förvånade mig själv nyss faktiskt, jag tyckte att jag mest hade kladdat lite halvt ostrukturerat, men när jag läste igenom det så var det faktiskt riktigt bra, haha. En röd tråd till och med, åtminstone när jag klippte och klistrade och flyttade om lite, men det är ju så man ska göra har jag hört :)

Så nu känns det inte lika hopplöst längre, tack och lov! Nu ska jag lägga mig på golvet och köra lite ryggövningar, sen blir det CSI och sängen. Godnatt!

Egobilder

Eftersom det är fredag kände jag för lite extra piff imorse, så det fick bli en matchning mellan ögonskuggan och tröjan helt enkelt :) Och därför bjuder jag på några mobil-egobilder ;) Sen åkte som vanligt glasisarna på, annars får jag så ont i huvudet.





Idol 14 oktober 2011

Moa Håller med om att hon kanske måste ta för sig lite mer i sitt scenspråk. Jag tycker däremot inte att alla måste dansa, man kan gärna få stå stilla också, bara man menar något med det och gör det ordentligt. Bra sång i alla fall! Gillar verkligen hennes röst, hon berör mig varje gång.

Denise Lika tråkig som vanligt, men faktiskt något bättre på svenska än engelska måste jag säga. Men fortfarande ganska intetsägande röst tycker jag.

Olle Bästa han har gjort hittills enligt mig, därmed inte sagt att det var fantastiskt bra, för det var det inte. Lite övertydlig textning håller jag med om, men den typen av låtar passar honom jättebra. Snyggt med långa byxor istället för shorts också, haha :P

Linni Kässt! Så pinsamt att tappa texten och visa det så himla tydligt flera gånger. Tycker synd om henne, men det var faktiskt riktigt dåligt och nu är det dags för henne att åka hem! Det har jag tyckte hela tiden, men nu blev det extra tydligt!

Amanda P
En av mina absoluta favoritlåtar, hur vacker som helst! Och shit vad den tjejen berör mig, hon är grym! Hade önskat att hon går rakt på tonerna ibland bara, men annars var det riktigt bra! Aningens överteatraliskt som juryn säger, hon brukar sköta det snyggare och mer naturligt. Saknar att få höra hela texten dock, men det är ju formatets fel :)

Robin Kul att se en annan sida av honom! Grym låt! Lite för svår med all den texten dock, men kul att höra honom sjunga på skånska. Och slutet där han gick ifrån melodin var grymt! Fast nästa gång vill jag höra honom sjunga ordentligt, i en låt där man hör hans röst blomma ut för där är han som bäst!

Molly
Jurysarna hade ganska rätt som vanligt. Tycker inte heller att hennes röst kom fram så bra i den här låten, hon har en för stor röst för den, särskilt i jämförelse med Veronica Maggios tunna röst. Början var sådär, men på höjden kom hon fram bättre. Det var absolut inte dåligt, men inte hennes bästa heller. Tycker nog att hon ska hålla sig till att sjunga på engelska :)

André
Det bästa i låten är ju definitivt stråket! Ännu en som missar text ikväll, vad har hänt? Och whats up med hållningen? Han såg ju ut typ som en anka när han putade med rumpan sådär, haha :) 

Amanda F Känns lite forcerat när hon typ trycker fram orden och stannar mitt i, låter skumt. Och jag hör inte texten alls. Cool tolkning av låten i alla fall. Och en artist är hon absolut, ingen tvekan!

Emil Okej, jag kan inte hjälpa det, men nu åker sångpedagogen i mig fram, han spänner ju käken massor på höjden, det låter sjukt pressat och jobbigt! Men helt okej ikväll faktiskt, första gången jag inte tycker att han sjunger jättesurt hela låten, nu var det bara i refrängen :P

Jurysarna Har faktiskt oftast rätt, men Bard är lite väl hård ibland. Gillar att Laila dissar honom stup i kvarten, det är väldigt mitt i prick, haha :)

Uggla Kul med en artist som coachar lite, brukar vara så i American Idol också och det gillar jag :) Sen är han ju absolut ingen favoritartist, men han är ju rätt rolig :P Men hans "nya" låt låter ju precis som Kung i baren i introt!?

Resultatet Det gör mig absolut ingenting att bli av med henne, men det var ju flera som var sämre ikväll, så det var faktiskt lite orättvist resultat tycker jag. Jag hade jublat om Linni hade åkt, haha. Sorry, men det är sant :P

Bra torsdag

Torsdagar är bra dagar! Sånglektion och sedan jobb med mina fina elever som är så duktiga :) Vaknade på dåligt humör imorse med, kände mig bara sjuk och bläig, men efter sånglektionen kändes allt bättre ;) Bra att prata, slappna av och sjunga lite :)

Har till och med pluggat idag, halleluja! Det var verkligen på tiden att jag kom igång med den där skiten.. Nu vill jag bara bli klar med skolan alltså.

Istället för att plugga...

Ja, sånt här gör vi i min klass istället för att plugga, hahaha :)



Skoltrött

Fy vad skoltrött jag är nu alltså! 17 års pluggande kanske gör det med en, vad vet jag? :P Men det är väl bara att kämpa på! Förhoppningsvis sista terminen nu! Om jag inte får något jobb i vår får jag väl plugga en termin till.

Hej förkylning

Jag har känt mig hängig i typ en vecka, men det verkar ju inte vilja bryta ut någon förkylning. Inte förrän nu.. Ont i halsen och lite snuvig.. Fast lördagen var nog värst, var helt matt i kroppen och allt gick i slow motion. När vi hade handlat lite (tar max 5 min dit) kändes det nästan som att jag skulle svimma, skitläskigt! Igår var jag lite piggare ett tag, men idag är det lite värre igen. Måste försöka ta tag i pluggandet snart, men jag orkar inte riktigt..

Lite uppiggande att titta på mina orangemålade naglar åtminstone ;)


Idol 7 oktober 2011

Ni som har följt min blogg ett tag vet ju kanske att jag gillar att recensera diverse musiktävlingar ;P Och ikväll var ju första fredagsfinalen i Idol, så jag måste nog tycka lite :)

André Flickfavoriten tydligen.. Men ingen favorit för mig alls, tycker han beter sig skumt, onödigt kaxigt och drygt. Sången är väl okej, varken mer eller mindre.

Roshana För liten röst för allt hon vill. Det blir lätt skrikigt och för mycket vibrato.. Falskt ikväll.

Linni Jag har väntat massa gånger på att de ska säga att hon sjunger dåligt, men det händer ju aldrig!? Jag måste ju lyssna med helt andra öron än juryn, för jag tycker att hennes tjockt-i-halsen-sång är riktigt gräslig! 

Emil Han är ju typ i målbrottet stackarn. Fattar inte riktigt varför han blev wildcard, han är väl rätt charmig, men sjunger bra gör han ju inte direkt.

Amanda F Cool tjej! Fast jag gillade inte riktigt den tjatiga låten, även om hon gjorde den mer intressant än originalet.

Denise Septemberkopian, fast mycket sämre. Väldigt tråkig tycker jag. Och rösten borde ju vara viktigare än att man är snygg.. Eller?

Olle Nja. Alltså, inte så värst bra. Halvfalskt och konstigt låtval som han inte behärskar.

Moa Åh, vad jag gillar den här tjejen, så sjukt snygg röst och jag blir berörd varje gång! Det här var inte hennes bästa, men jag vet ju vad hon kan, så hon har mitt stöd ;)

Robin Definitivt bästa killen i tävlingen i år! Kan hålla med lite om att han borde tuffa till sig lite och bli aningens mindre klämkäck dock ;) Men rösten är ju guld!

Molly Vilken pipa! Sjuk kontroll på sin 16-åriga röst, det är egentligen fysiskt omöjligt.. Typ hur bra som helst!

Amanda P Brukar vara riktigt bra, men sådär ikväll tyckte jag. Fast det var nog mest låtens fel :P


Juryn
Baggarna är roliga och har oftast bra åsikter som vanligt, Bard är vidrig och Pelle eller vad han heter är lika töntig som alltid ;)

Resultatet Fine by me, men det fanns ju flera som var sämre.. Men det är ju flera som ska åka ut så att säga ;)

Hängig

Blä, jag känner mig så hängig hela tiden och vill typ inte göra nånting.. Känns som jag skulle kunna sova hela dagarna om jag hade tid med det.. Har varit på skolan en sväng och haft sånglektion och sen sjungit och spelat lite piano. Ska åka och jobba om en timme, men jag är inte så sugen.. Fast det går säkert bra, det brukar vara kul när jag väl är där.

Träningsprogram

Nu har jag fått ett litet träningsprogram för att stärka ryggen och bålen, kan verkligen behövas! Vet inte om jag någonsin har känt mig såhär svag förut! Körde det igår kväll (efter vattenaerobicsen) och sen imorse. Följt av en promenix i blåsten. Övningarna är riktigt jobbiga, de flesta går ut på att man ska stå på ett sätt så det blir lite instabilt, så man får jobba lite extra för att stärka musklerna. Nu får jag vara envis och köra dem varje dag så borde jag må bättre snart!
Ibland, när jag har extra dåliga dagar, är det lockande att bara ge upp, men det tänker jag minsann inte göra! Det vore bara dumt!

Rolig helg!

Har haft en riktigt bra helg! Emma har varit här sen i fredags, så jag har inte riktigt haft tid att sitta så mycket vid datorn och blogga. I lördags var vi på stan för att köpa present till Adrijana som hade sin 25-årsfest på kvällen. Jättekul :) Men tyvärr blev det inga bilder.. Ska se om jag kan sno av någon så småningom ;)

Måste det alltid bli måndag så snabbt? Jag är visserligen ledig. Eller ja, jag har självstudier. Och så ska jag till sjukgymnasten halv fem. Så jag kan nog ta det ganska lugnt på förmiddagen i alla fall.

RSS 2.0