Nu är jag hemma

Åh, vad skönt det är att vara hemma i Örebro med Dennis igen. Har verkligen saknat honom. Men det kan säkert vara bra att hinna göra det någon gång ibland också :)

Tågresan gick bra alla 7 timmarna förutom när det var typ 10 min kvar till Örebro, då gick tåget sönder och vi blev stående i drygt en halvtimme.. Och väl framme på stationen såg jag bussen åka iväg när jag kom springandes med mina väskor.. Då blev jag riktigt sur, för det är likadant varje gång.. Orkade inte ens gå tillbaka till stationshuset, så jag tjurade ute i kylan istället, haha.

Dragspelarn

Ikväll kom farmor och farfar förbi med tårta. Det blev prat om att vi hade morfars dragspel hemma, men att ingen kunde spela. Stefan gjorde ett försök ändå! Det gick framåt iaf.


Notera de tjusiga bilderna på oss syskon i bakgrunden. I dagisåldern skulle jag tro.

Min flöjt som jag fick i julklapp spelas tydligen bäst liggandes i soffan ;P

Mamma verkar uppskatta Magnus spel iaf.


Jag börjar få in snitsen tror jag! Här spelade jag och Stefan Edelweiss, haha.


Farmor, farfar och pappa njöt förstås av vår fantastiskt välrepeterade konsert!

Längdskidtur i många minusgrader

Imorse var jag och Cecilia ute och åkte längdskidor. Vi trotsade kylan, termometern visade -22, men det kändes faktiskt inte så farligt som det låter. Pappa tog några kort när vi åkte iväg, sen tog jag några med mobilen, men de har jag inte på datorn än, så de får ni se senare :) På dem ser man det fina vädret också, här hade solen knappt hunnit visa sig trots att klockan var halv elva.


Pappa hann inte springa och få med oss båda riktigt för Cecilia åkte så fort tyckte han, haha :P


Påväg mot djupsnön!




Påväg mot nya äventyr!

Nu hörde jag precis av mamma att det har blivit ännu kallare.. -27. Ujuj, hoppas att tågen går som de ska imorgon!

Och förresten

Jag har jätteskitigt hår! Tvättade det kvällen före julafton. Och mitt hår är okej i två dagar, sen blir det oftast helt hemskt och jag kan inte visa mig bland folk. Hann inte tvätta det imorse, men det såg helt okej ut då. Däremot är det inte så fräscht nu. Så imorgon blir det minsann hårtvagning!

Kändes nödvändigt att låta er ta del av det, haha. Sov gott!

De tre senaste dagarna

Hm. Det har hänt så mycket så jag vet liksom inte vart jag ska börja, haha. Vi tar lite snabb sammanfattning dag för dag tror jag. Hoppas du orkar läsa. Har ingen usb-kabel till kameran här tyvärr, så bilder får bli en annan gång..


Julafton. Mysig dag med lagom mycket snö. På vägen till mormor och morfar stannade vi och kikade in hos mamma och pappas kompis som har byggt ett nytt hus. Hur snyggt som helst! Otroligt mysigt. Så skulle jag lätt kunna bo! Sen åkte vi alltså vidare till mormor och morfar för att fira jul. Där var även farmor och farfar plus moster med man. Mycket gott fika och god mat, fast jag åt bara tills jag blev mätt, proppmätt kändes onödigt :P Fick många fina presenter som jag hade önskat mig och de andra var också nöjda med sina julklappar :) På kvällen åkte vi tillbaka till Brunflo för att sjunga i kyrkan på midnattsgudstjänsten som vanligt. Det har blivit lite av en tradition och de senaste åren har jag sjungit solo också. Får alltid så mycket beröm efter det, så det är kul! Har mina fans här, haha :)


Juldagen. Ganska slö dag, spelade spel och myste i soffan framför tv:n typ. Orkade väl inte göra så mycket efter den händelserika julaftonen. Kollade på första delen av Stenhuggaren. Bra, men boken är bättre! Det försvinner så mycket detaljer när det ska filmatiseras..


Annandagen. Vaknade av ett sms från Cecilia där det stod typ: vill du gå på långpromenad nu på en gång? Jag nappade på förslaget, dock hann jag slänga i mig en halv frukost först. Sen gick vi en sväng och bestämde oss för att åka in till staden och kolla in mellandagsrean. Jag körde familjens lilla jeep som låter hur mycket som helst när man kör typ 70, haha. Men den är charmig och det är rätt kul att köra bil, det blir ju inte så ofta eftersom jag inte har någon egen.. Väl framme i stan brottades vi med allt annat folk, sjukt mycket inne på hm, men annars var det bara mycket. Fyndade minsann fyra plagg för drygt 300 kr. Jag får visa bilder senare. Kikade på andra delen av Stenhuggaren förstås, såg ni också?

Sen kollade vi på Michael Jackson 30 år som artist från igår. Konserten började inte så bra, det var massa annat folk som skulle sjunga hans låtar, mer eller mindre bra. Gemensamt för alla var nog de fantastiskt fula kläderna, haha.


Nej, nu är det nog sovdags snart tror jag.. Imorgon ska jag ta och styra upp något, så jag hinner träffa lite fler vänner innan jag åker härifrån på tisdag!

Sista fixet..

Idag har vi fixat det sista inför julafton imorgon. Klätt julgranen, gjort pepparkakshus, köpt och slagit in de sista julklapparna.. Till middag åt vi risgrynsgröt och tunnbröd med julskinka, smaskens! Jag är riktigt trött idag, så jag tänker faktiskt lägga mig snart. Ska bara ringa till Dennis först. Saknar honom, tycker inte om att vara borta från honom.. Men men.. Får se om vi firar jul tillsammans nästa år, det vore något :)

Sitter med inbakade flätor i håret nu, tänkte få fina lockar till imorgon nämligen, det funkar hur bra som helst och de håller sig länge! Tipptopp.

Tror inte att jag har tid att skriva något imorgon, så jag önskar er alla God Jul nu!

Färg i håret igen..

Japp, nu sitter jag med färg i håret igen.. Men det är inte så snyggt med mörk utväxt tycker jag, så jag färgar igen. Och jag vill ju vara fin till jul och nyår förstås ;)



Tror det blir ett avsnitt av julkalendern medan jag väntar, lagom långt.. Jag verkar vara den enda som tycker om julkalendern i år. Jag tycker att superhjältarna är jättetöntiga och att allt är barnsligt. Men alla skurkkaraktärer är ju helt fantastiska! De har roliga namn som verkligen säger nåt om hur de är, särskilt för en vuxen. Riktiga original är de. Och jag gillar sånt som är lite udda :)

Julfix

Igår kväll var jag och mina bröder ute och åkte madrass, skiboard och snowracer i backen ovanför huset. Det var väldigt längesen sist, men kul var det! Särskilt när vi åkte alla tre på madrassen, då gick det undan vill jag lova :D Fick låna ihop kläder, haha. Mammas täckbyxor och handskar och Stefans för stora jacka. Men min dunparkas är så varm, så jag hade nog svettats ihjäl i den.

Efteråt kollade vi på jul med Ernst och drack glögg och åt pepparkakor, mys! Och senare hjälpte jag Stefan med julrim, så sjukt fula! Hahaha. Vi höll på att skratta ihjäl oss ett tag åt pappas rim. Jag vet inte varför, men Stefan började prata om Jan Banan gick till stan, köpte ... till sin far. Men det rimmade ju inte, så det hela slutade med att det blev Jar Banar gick till star, köpte ... till sin far. HAHA. Säkert inte jättekul egentligen, men det var sjukt kul igår när vi var så himla trötta :D

Under gårdagen hann jag även med att koka knäck och göra chokladfudge, mums! Dessutom försökte jag än en gång köpa nya p-piller, de var slut i Örebro innan jag åkte därifrån. Och tro det eller ej, de fanns inte här heller, jag blir galen! Men hon i kassan skulle beställa in, så de kommer imorgon. Jag tänkte liksom att jag kunde få undvika att få mens på nyårsafton, det är verkligen inget bra tillfälle.. Tur att jag var ute i någorlunda god tid med att försöka fixa nya då, annars, annars hade det inte blivit bra.. För att pigga upp mig själv sen så gick jag till ICA och köpte hårfärg, så nu ska jag bli julefin tänkte jag. Har ful utväxt och håret känns jätteplatt och tråkigt. Men jag tänkte göra inbakade flätor imorgon kväll så får jag fina lockar på julafton :)

Superhjältejul

Ligger i sängen och kollar på julkalendern nu, hade missat några avsnitt. Vad tycker ni om årets julkalender?

Hobbyfrisör

Fy vad jag blir trött tidigt, trots att jag är ledig och kan sova länge på morgonen.. Jag ska lägga mig och sova snart tänkte jag, ska bara borsta tänderna.. Sen sist har jag minsann fått leka frisör också, alltid roligt! Brorsans flickvän ville bli klippt så nu har jag klippt ett långt tjejhår också, förut har jag mest klippt killar (brorsorna och pojkvänner) och Emma som har halvlångt hår :P Men det var roligt och blev riktigt bra tycker jag, jag tror hon blev nöjd också :)

Godnatt och sov gott vänner!

Sysupport

Nu ligger jag i sängen i mitt barndomsrum, eller snarare mitt ungdomsrum, hade ett annat större när jag var liten, men var snäll och bytte med brorsan sen när jag inte kände att jag behövde det stora.. Den andra brodern sitter och syr en kudde som han ska ge bort i julklapp, han frågar lite halvt panikartat om allt, så han inte ska göra fel :P Så jag kan inte riktigt lämna rummet, han tvingar mig att vara kvar som support :P

Idag har jag och mamma bakat pepparkakor, fast det slutade med att jag gjorde det mesta.. Det går ju rätt fort. Sen blir det godisfixande minsann!

På tåg nummer två

Nu har jag åkt lite mer än halvvägs hem. Hade sällskap på första tåget, riktigt trevligt! Vi är på samma tåg nu också, men i olika vagnar, det är lite viktigare att man sitter på rätt plats här.. Jag åker första klass för att det var billigare än andra klass när jag skulle boka.. Därför har jag gratis internet på tåget. Inte världens bästa uppkoppling, så jag tror jag ska kolla på OC eller nåt nu. Har ett bra tag kvar.. Skulle ha varit framme vid åtta, men tåget är försenat, så det kommer knappast före halv nio..

Har en sån lyxig plats där man sitter själv på ena sidan om gången, det är bara ett säte.. Har alltid velat ha det när jag har åkt själv, så slipper man flytta på sig ;P

Kallt

Om några timmar åker jag norrut, hem till min familj i Jämtland. Jag misstänker att det är ännu kallare där, det har varit det i veckan åtminstone. Här i Örebro visar termometern på -14°C just nu.. Jag tycker inte att det är superkallt, men alla andra verkar tycka det, haha. När det börjar närma sig -25-30°, då är det kallt på riktigt :)

Jag ägnade kvällen igår åt att halvkolla på tv och packa. Jag har lite kvar att packa ner, men börjar så smått bli klar..

Det känns jobbigt att åka ifrån Dennis idag, jag kommer tillbaka om 10 dagar, så det är ju ingen evighet direkt.. Men det är alltid jobbigt när vi inte ses på ett tag. Bara en sån sak som att sova själv känns jättekonstigt. Nej, nu ska jag inte tänka mer på det för då blir det bara ännu värre. Jag åker första klass från Gävle till Östersund, så då har jag internet. Om det funkar bra i "snökaoset" så skriver jag säkert några rader på tåget..

Besviken..

Jag som var ganska nöjd med min inspelning från i måndags när jag gick därifrån.. Men nu när jag har lyssnat på den är jag verkligen inte lika nöjd. Pianisten spelar fel rytm hela tiden i versen, vilket förstör väldigt mycket eftersom låten typ byggde på det. Skit. Det tar bort massa sväng som borde ha funnits där. Hade jag hört pianot under inspelningen så hade jag förstås sagt till då, men eftersom det stod i ett annat rum så hörde jag det inte.. Blir väldigt irriterad för vi gick igenom rytmen flera gånger. Och den var inte så himla svår. Inte helt självklar kanske, men det var precis samma grej i åtta takter, då borde man väl få till det till slut? Skulle ha spelat själv istället, det hade blivit bättre..

Nu ska jag ta tag i diskberget och äta lite (för mycket) knäck!

Hej mitt vinterland

Gitarren gick bra igår, jag fick spela 5 låtar och han sa att jag absolut inte var underkänd :) I så fall hade jag blivit sur så mycket som jag har kämpat! :P

Idag ska vi spela upp våra ensemblelåtar för läraren och sen på eftermiddagen blir det konsert för universitetets personal. Jag är såklart trött som vanligt.. Men jag gillar verkligen att det äntligen har kommit snö och är kallt! Nu är det vinter på riktigt :D

Imorgon är sista skoldagen, sen är det jullov och jag är faktiskt ledig i nästan en hel månad! Lovely :D

Knäck och gitarr

Idag sov jag länge. Och typ hela natten, vaknade bara någon gång men somnade om på en gång. Det gör jag nästan alltid. Men jag hade inga jobbiga körlåtar snurrandes runt i huvudet åtminstone!

Igår kväll ställde jag mig och kokade knäck vid halv elva eller nåt, den blev mycket god och jag har råkat äta några nu på förmiddagen. Jag har min sista gitarrlektion idag och ska kunna spela alla låtar jag har haft under terminen, så jag kör en snabbgenomgång av dem nu. Det känns som jag kan det mesta faktiskt, skönt! Sen om det går bra på lektionen är en annan sak..

Orolig natt

Fy, inatt har jag inte sovit bra. Jag har vaknat massa gånger. Och varje gång har jag haft min körlåt snurrandes i huvudet, haha. Helt galet. Jag kanske skulle ha klivit upp vid fyra, då var jag piggast av alla gånger nämligen. När jag skulle upp vid sju sen var jag helt slut. Men det var bara att studsa upp ur sängen och ladda inför kördirigeringsexaminationen. Jag fick gå upp som nummer 3, var riktigt skönt att bli av med det tidigt :P Det gick bra tyckte jag. Det är ju en knäpp situation att lära ut en fyrstämmig sång och dirigera och allt på en kvart. Men jag känner mig hyfsat nöjd ändå.

Sen efter lunch spelade jag piano på inspelningen av Adrijanas komposition. Det gick finfint det med, trots att jag satt isolerad i ett annat rum, haha. Skönt att ha två saker till att pricka av från listan!

Jag är skittrött, men jag tror faktiskt att jag ska gå och träna ändå, så kan jag öva gitarr hela förmiddagen imorgon om det behövs. Ska kunna spela alla låtar som jag har spelat under terminen imorgon nämligen..

Kom precis på att det var längsesen jag lyssnade på min amerikanska favoritidol Adam Lambert. Så nu lyssnar jag för första gången på hans album For your entertainment på Spotify. Låter bra tycker jag. Grym sångare, helt galen!

Jag lever

Min stackars blogg blir lite lidande nu för jag har så mycket att göra.. Så jag slänger in en liten uppdatering så ni vet att jag lever. Har varit igång sen åtta imorse, kom hem för 40 min sen ungefär.. Lagom arbetsdag igen, heh. Dagen har ägnats åt inspelning av min egen låt och två andra som jag var med och körade på. Har dessutom repat en låt som ska spelas in imorgon, pratat allvar med en lärare och repat kör samt haft julkonsert. När jag kom hem ställde jag mig i princip på en gång och började vifta eftersom jag har examination i kördirigering imorgon. Ingen vila här inte! Det har liksom inte funnits tid till att öva på det under dagen, så det fick bli nu. Tar en kort clementinpaus nu bara, sen ska jag vifta lite till. Och bestämma en ordning hur jag ska lära ut hela alltihopet. Sen sova!

Soool!

Idag är det äntligen sol, för första gången på flera veckor känns det som! Jag hade tänkt åka till Marieberg och köpa lite julklappar idag, jag gjorde mig i ordning och allt, men när det började bli dags att åka så ändrade jag mig. Jag kände verkligen inte för att sitta på en buss så länge. Eller två bussar snarare, det tar typ 1 timme att ta sig dit med de sega stadsbussarna (kanske tar en kvart med bil). Så jag är hemma och lär mig Staffanscollage som jag ska lära ut på tisdag när vi har examination i kördirigering. Har några idéer om hur jag ska gå tillväga i alla fall.

Men lite shopping har jag faktiskt hunnit med ändå. Superbilliga clementiner på coop för 6,90 kr/kg. Jag köpte nästan 3 kg för 20 kr, helt okej ;) Sen fanns det pepparkaksdeg för en femma också. Så det blev en sån pepparkaksdegskorv och en flaska glögg. Så ikväll tänkte jag baka pepparkakor och dricka glögg, mys! Clementinerna slinker ner lite då och då när jag behöver en energikick, det brukar bli några om dagen såhär runt jul, hehe.

Åter till solen. Den är ju förstås inte framme så länge den här årstiden, men jag hann med en liten promenad i alla fall. Kände att jag var tvungen att lapa i mig sol nu eftersom det inte har varit någon sol på flera veckor känns det som. Bara grått och regnigt och äckligt.

Tänkte nästan avsluta inlägget så, men det går ju inte. Det här var ju ett positivt inlägg om solen! Så jag hoppas på mer sol imorgon. Och snö :D

Wohooo!

Som vanligt hade jag rätt om Idolvinnaren :D Helt rätt vinnare. Det bestämde jag ju redan under hans första audition ;)

Choklad

Nu är jag precis hemkommen från veckans tredje styrketräningspass. Så nu kan jag minsann med gott samvete (nåja) äta hemmagjord pizza till middag och sen choklad till Idolfinalen. Haha, jag är så bra på att övertala mig själv ;) Men jag tror såhär. Om man bara strävar efter att äta massa nyttigt (och tråkigt) kommer man förr eller senare falla tillbaka och bara äta onyttigt till slut. Jag funkar nog bäst om jag får blanda lite. Och om jag nu är sugen på choklad måste jag ju få unna mig det ibland! Den senaste tiden har det kanske blivit lite väl mycket, den har blivit min följeslagare under den här jobbiga tiden :P Men jag tränar ju faktiskt ungefär fyra gånger i veckan, så det borde ju förbrännas en hel del av den iaf.

Koncentrationssvårigheter

Jag kan inte koncentrera mig ordentligt.. Jag har kördirigering imorgon. Det blir en lektion där vi gör allt möjligt som vi inte har hunnit med under terminen. Och jag vet inte vilka grejer jag kommer få göra, har tre smågrejer kvar. Det känns ju lite segt att öva in allt jättebra och sen bara få göra en av dem. Så jag gör allt lite halvdant istället. Och hoppas på att jag får välja vilket jag vill göra. Men jag gissar på att jag kanske slipper vifta kanon, för det har hon sett förut att jag kan.

Det börjar väl bli läggdags också. Jag vill verkligen ha jullov nu! På en gång. Orkar inte anstränga mig något mer den här terminen :P

Tröttast..

Men hjälp vad trött man kan vara.. Jag tog mig upp nyss. Men pigg är jag då inte. Känner mig helt slutkörd och vill bara sova.. Men det hinner jag ju inte. Får sova på jullovet! Nu är det åtminstone inte så långt kvar..

Har planer på att gå och träna, men måste ju förstås äta frukost först.. Skönt att jag bara har kör idag och börjar 15.30. Lagom sovmorgon ;)


Kaffe

Dennis tyckte att jag skulle lära mig att dricka kaffe. Jag sitter just nu med en kopp. Testade svart först, men det är ju så himla äckligt! Beskt och vidrigt. Tog socker och mjölk i, men det hjälpte inte särskilt mycket heller.. Hur kan man tycka att det är gott?

Jag har varit hur trött som helst idag. Somnade faktiskt på soffan vid halv sex eller nåt, vaknade upp nästan två timmar senare.. Jättebra, eller inte. Det hade varit skönt att fortsätta sova då, men det hade varit ännu mer osmart, då hade jag nog vaknat vid tre eller nåt och inte kunnat sova mer.

Nu blir det So you think you can dance. Och kaffet häller jag nog ut. Tar dagens femte clementin istället, mycket godare!

Sista vfu-dagen!

Sista vfu-dagen är avklarad, väldigt skönt! Även fast det har varit roligt att vara där så är det så skönt att jag har gjort alla mina 40 timmar nu. Har även haft gitarrlektion idag, det gick riktigt bra faktiskt! Hann öva en stund innan lektionen, det känns alltid lugnare då..

Nu är jag fruktansvärt trött och tänker lägga mig i soffan med choklad och bara vila en stund. Känner mig lite folksskygg för tillfället också, tycker det är jätteskönt att bara vara själv och ha det tyst runt omkring ett tag. Men så måste man ju få vara ibland..

Desperate housewives

Gaah, så spännande! Jag vill inte vänta i flera månader innan jag får se nästa avsnitt!

Imorse ville jag bara sova, helst hela dagen. Men det gick ju förstås inte. Hade saker att göra som vanligt, men det är lite lugnare nu än förra veckan iaf, tur det! På eftermiddagen hade jag grejer från 13.30 till 17.15, med ynka 10 min paus och då var jag ändå tvungen att fixa med grejer.. Jullov nu tack!

Orkesterjacka

Jag var inne på H&M en sväng idag eftersom jag ändå skulle byta buss i stan. Väl där hittade jag denna tjusiga skapelse. Den råkade följa med hem. 199 kr är inte så farligt alls! Tänkte ha den till min volangklänning, därför jag tog på mig den till min lilla photosession, har inte haft den hela dagen i regnet direkt ;P





Tror jag gillar den bäst öppen.. Vad tycks?

Fler saker att pricka av från listan

Gehöret är inlämnat och klart. Jag har precis skrivit en utvärdering till VFU:n och ska snart lämna in kompositionen. Den är ju utskriven och klar sen igår, men det känns lite läskigt att lämna in, det blir ju slutgiltigt då, haha. Jag ska snart åka iväg och ha VFU, har mina tre pianoelever för sista gången idag. Ska bli kul att se hur det har gått för dem!

Haha, jag kom på att jag skulle kolla lite på mina bilder på datorn på skolan, ni måste få se några smakprov :D De är gamla, men ack så roliga. Älska photoboth!











Och några bilder från idag, jag kunde inte hålla mig :P







Det känns så himla skönt att kunna pricka av saker från listan! Nu ska jag nog faktiskt gå och öva lite gitarr innan jag åker iväg. På återseende!


Jaaaa!

Nu har jag precis skrivit ut både kompositionen och gehöret efter massa bråk med det fruktansvärda notksrivningsprogrammet finale. Jag HATAR finale. Det är sjukt störande när det envisas med att lägga allt (typ noter, förtecken, ackord och text) på varandra så man inte ska kunna läsa.. Varför skulle man vilja att det ska se ut så? Men nu är jag alltså klar, så nu tänker jag inte använda skiten mer! Ska lämna in det imorgon. Sen vill jag helst ha jullov! Men det är inte riktigt dags än tyvärr..

Jag tänker i alla fall vara ledig resten av kvällen. Alltid något.

Ledig helg?

Kul att man får vara ledig på helgerna.. Det går liksom inte just nu, i så fall skulle jag få vara uppe nästan dygnet runt i veckorna.. Tycker liksom att 8-23 varje dag kan räcka.. Nu ska jag öva lite gitarr, sen ska jag försöka göra klart kompositionen. Men det ska väl gå bra, har faktiskt inte så mycket kvar nu.

Undrar när jag hade en helt ledig helg utan att behöva göra något skolarbete senast? Typ i somras antagligen..

Med en glittrande ring på fingret..

..ligger jag i soffan och komponerar med datorn i knät. Det börjar ta sig nu, har inte så mycket kvar alls, skönt! Nu är det mest att skriva in ackord och fixa layout som är kvar.

Den glittrande ringen är alltså förlovningsringen som vi äntligen har fått :) Vi firade igår med god mat, efterrätt och myspys. Precis som jag vill ha det :)


Givetvis är den mycket finare och glittrigare i verkligheten ;)

Woho!

Var faktiskt lite nervös där ett tag, men precis som jag har sagt hela Idolhösten så är Erik i final! :D

Intelligensbefriat tack!

Idag är jag fruktansvärt trött! Imorse ville jag bara sova, men jag tog mig upp vid nio, hade ju lektion så jag var tvungen. Annars hade jag nog sovit hela dagen. Kollade på julkalendern igår innan jag somnade och imorse till frukosten, jag tycker att den verkar riktigt bra faktiskt. Lite sådär udda och söt med knäppa karaktärer :)

När jag kom hem så lade jag mig i soffan och kollade på Design: Simon och Thomas. Och vad hände? Jo, jag somnade.. Är helt slut efter den här veckan! Men nu är det äntligen helg och jag ska minsann vila upp mig så gott det går. Ska mest vara hemma har jag tänkt. Så skönt att bara kolla på tv eller nåt annat härligt intelligensbefriat för en gångs skull.

Idol som vanligt ikväll. Och som alltid var Erik bäst, jag tror att det blir han och Tove i final, men man vet ju aldrig..

Den milslånga att-göra-listan

Nu kan jag bocka av ännu fler saker från den milslånga att-göra-listan som verkligen har varit överfull den här veckan. Det har verkligen varit helt sjukt mycket att göra. Men nu börjar det snart lugna ner sig. Jag blev precis klar med gehörsplankningen. Satte mig direkt när jag kom hem vid halv nio. Nu har jag skrivit ner melodi, ackord och kompskiss till Life is a highway med Rascal Flatts. Riktigt bra låt! Den tänker jag minsann tvinga mina framtida elever att spela många gånger nu när jag har gjort ett sånt fint arbete ;D Jag tycker visserligen att det är roligt, men samtidigt väldigt tidskrävande!

Jag vill väldigt gärna få vara lite (eller mycket) ledig snart. Nu är det bara kompositionen som ska göras klart innan måndag, får se om jag jobbar med den imorgon eller om jag tar helg istället och gör klart senare.. Idag har jag varit igång från 8 till 23 ungefär.. Jag har ägnat mig åt skolarbete större delen av tiden. Gick och tränade en timme imorse och har pausat för att äta några gånger, men inte mer. Är det en rimlig arbetsdag tycker ni? Det tycker verkligen inte jag. Men just nu måste jag göra så, annars hinner jag inte. Som sagt, det är helt sjukt att det får vara såhär. Vi ska minsann klaga sen!

Nu ska jag gå och lägga mig. Funderar på att ta med datorn och kolla på julkalendern faktiskt, har inte sett den ännu. Måste ju undersöka om den är något att ha! Och jag är så uppe i varv, så jag måste ha något för att varva ner, annars kan jag inte somna, även fast jag är såhär hemskt trött:


Godmorgon

Nu sitter jag och äter frukost. Ska göra lite på gehörsuppgiften och sen gå och träna tänkte jag. Vid 12 ska jag träffa Emma och Karin och äta myslunch på skolan. Vi brukar sitta i ett rum med fåtöljer och tv/stereoanläggning i biblioteket och äta lunch och lyssna på musik och prata av oss. Mycket trevligt. Behöver sådana luncher just nu för att orka med. Orkar inte ha massa stojigt folk runtomkring!

Mitt hår ser ovanligt bra ut för att vara så skitigt! Tvättade det i måndags efter träningen, sen tränade jag i tisdags också, men tvättade aldrig håret då. Och det ser fortfarande ganska okej ut, det händer typ aldrig, haha. Nåja. Hoppas ni får en bra dag!

Dagen blev riktigt bra till slut

Igår hade jag verkligen panik för den här dagen. Eller snarare för gitarrlektionen. Jag klev upp halv sju och åkte en timme senare mot vfu:n trots att jag hade velat stanna hemma och sova. Jag slängde iväg ett sms till gitarrläraren om att det hade kört ihop sig idag och frågade om jag kunde få ha lektionen nästa vecka istället. Och det gick bra sa han. Fantastiskt skönt. Det gjorde min dag!

Sen blev den mycket bättre. Och jag hann nästan klart med min komposition innan jag skulle till läraren och få handledning. Väl där fick jag höra en massa fina ord om att han tyckte att jag verkligen hade potential för att fördjupa mig mer i musikteori/arrangering/komposition. Det var riktigt roligt att höra! Han sa till och med att han tyckte att det var synd att jag hade sång istället för musikteori som huvudämne, haha. Det vet jag kanske inte om jag håller med om..

Valde dessutom ut en ny sångläxa innan jag åkte hemåt igen. Och så har jag lyckats skriva klart en reflektion om min roll som musiklärare som ska vara färdig på fredag. Tror den är klar iaf, skrev den på 45 min kanske, men det blev bra tyckte jag. Har övat gitarr ikväll också. Tänk vad mycket man kan hinna med på en dag.

Jag bestämde att jag skulle få vara ledig från kl 21, så nu har jag kollat på världens bästa Grey's Anatomy och nu blir det So you think you can dance innan jag går och lägger mig. Imorgon är också en fullspäckad dag med konsert på kvällen. Jag längtar tills den här veckan är slut kan jag säga..

300%

Snart avlider jag, det är så sjukt mycket att göra. Har knappt ens hunnit ha någon rast idag.. Har dessutom lyckats vricka foten och har ont. Och jag har gråtit två gånger för jag orkar inte med allt.. Och jag är inte den enda kan jag avslöja. Det är sjukt att det får vara såhär mycket när man läser 100%. Det känns snarare som typ 300% för tillfället.. Nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka med morgondagen. Hoppas att eran dag har varit bättre..

RSS 2.0