Lediga tisdagar

Inte helt fel att vara ledig på tisdagar alltså! Fast jag har inte gjort så mycket vettigt idag. Men jag har iaf varit uppe sen halv åtta för att få in dygnsrytmen. Och tränat. Och promenerat i det fina vädret med Adrijana. Det blir ju mer att göra när skolan kommer igång med alla uppgifter, men det har den inte gjort än så länge. Men imorgon så sätter den igång med lektioner för min del. Med en riktig långdag också! 8.30-17.10, hej hej på den! Musikens grunder, sånglektion och bruksensemble är det som står på schemat, det blir kul!

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar kliva upp imorgon.

Håret

Tonade ju håret igår. Nu är det nog ganska nära min naturliga hårfärg. Hade inte färgat håret sen februari någon gång, så det var väl dags.

Före. Färga-håret-tröjan åkte förstås på. Den är så ful, haha. Som ni kanske ser var det en himla skillnad på utväxten och färgen i topparna (har lagt upp lite på huvudet på andra bilden :P)


Efter. Mörkt! Men det blir förhoppningsvis lite ljusare, känns lite ovant.. Fast mycket jämnare och finare :)


Alla färger blir så himla mörka på mig.. Sist blev det nästan svart när jag tog mörkbrun. Det här var mörk gyllenbrun, så jag tänkte att den kanske skulle bli lite ljusare. Efter några tvättar kanske :)


Imorgon måste jag välja!

Imorgon måste jag välja vilken bild det blir på canvastavlan, åtminstone om jag ska få min fina rabatt ;) Det står nog mellan de här två. Väldigt lika, men det är lite som skiljer.. Vilken tycker du? Och varför?




Halvsjuk

Jag känner mig lite halvsjuk idag, svettas och fryser om vartannat, lite ont i halsen och så fick jag jätteont i magen helt plötsligt.. Det var några timmar sen nu och det har fortfarande inte gått över. Kanske var för att jag åt för mycket till lunch eller nåt. Försöker ju dra ner på pasta, ris, potatis och sånt. Så istället tog jag en extra quornfilé, brukar oftast bara äta en annars, men det blev kanske för mycket.. De är ju inte så stora direkt, men de mättar ordentligt.

Hursomhelst så är jag faktiskt riktigt nöjd med mitt schema för hösten! Lediga tisdagar hela terminen (så länge de inte ändrar något förstås) och från vecka 42 är jag ledig på måndagar också. Tjoho! Det gör att jag faktiskt kan stå ut med att jag slutar så sent på fredagar :P Eller ledig kommer jag ju förstås inte vara, men självstudier i alla fall. Skönt att inte behöva ta sig till skolan precis varje dag faktiskt. Och eftersom tisdagar är den värsta dagen (eller hur Johanna?) så blir det himla skönt att kunna vara hemma då om jag vill!

Efter skolan idag gick jag till Willys och shoppade loss. Som vanligt när jag är där blev det skittungt. Men jag var då inte värst, jag hade bara 3 kassar, jämfört med en annan tjej som åkte åkte bussen var det rena barnleken. Hon hade nämligen 7! Helt galet! Kom hem med en väldans massa mat och hårfärg, eller toning rättare sagt. Så den åker nog i snart :) Kakao heter färgen, hoppas det blir fint :)

För en gångs skull

När jag för en gångs skull anstränger mig och skriver ett vettigt inlägg är det ingen som kommenterar det.. Folk är väl rädda för mycket text kanske, vem vet.


Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon börjar skolan. Godnatt!

Bloggrens

Jag följer massa bloggar varje dag, vissa av dem stör jag mig mest på för tillfället, så nu ska jag rensa bort lite från min bloglovinlista tänkte jag ;)

Har precis tvättat, nu ska jag mest bara vila och ha ont i halsen, heh..

50-årsfest igår

Hej och hå vilken dag det var igår! Fullt upp hela dagen och kvällen. Jag och Emma hade en spelning på en 50-årsfest på andra sidan stan. Dessutom skulle vi hålla i en musiktävling så vi hade massor att fixa. Vi träffades på stan strax före 12 för att fixa priser och åka till lokalen och soundchecka. Och 1 på natten var vi hemma igen. Vi var hemma några timmar mellan, men då repade vi och fixade massa, så ingen paus här inte, förutom möjligen alla gånger vi åkte buss, blev 9 bussturer totalt igår, heh. Typ 15-20 min på varje, men med byten tog det ungefär en timme att ta sig till lokalen, det skulle ta 10 minuter med bil, GE MIG EN BIL SNÄLLA!

Musiktävlingen gick rätt bra, förutom att några av gästerna var lite sura.. Men resten verkade ha roligt i alla fall. Det var några barn där, men man kan väl inte anpassa allting efter dem? Det var typ 5 barn och 25 vuxna liksom. Och de vuxna surade för att barnen inte klarade alla frågor typ. Så himla töntigt! Sista grenen var som sista minuten på Doobidoo om ni har sett? En ska sjunga låtar av artisten som visas bakom den andres rygg och den ska gissa vilken artist det är. Vi hade 134 artister, men det var tydligen fel på de aristerna som vi hade valt ut. Och det var ändå sådana som är väldigt kända och som folk borde veta vilka det är, absolut inga doldisar! Många har varit kända i decennier liksom. Men de ansträngde sig knappt och sa bara pass hela tiden. Väldigt tråkig stil faktiskt.. Och att anklaga oss för att det var fel när det är de som inte kan tycker jag är riktigt dåligt. De fattar nog inte hur lång tid det har tagit att fixa allting. Fy, jag blir riktigt irriterad på folks klumpighet ibland. Och om de inte ens kunde de där artisterna som verkligen är folkkära och syns på TV stup i kvarten så vet jag inte vilka vi skulle ha valt för att det skulle passa dem.

Men det värsta av allt, vi skulle ju spela sen på kvällen. Och det började med att typ en tredjedel av gästerna åkte hem efter att de hade sagt att vi skulle spela lite senare. Tack för den liksom. Då var klockan kanske 22, det är väl inte sent på en lördagkväll? Men men, vi spelade typ 10 låtar ändå, inte för att det kändes som någon lyssnade direkt, men vi var ju anlitade för att spela. Mot slutet så började födelsedagsbarnet önska låtar typ. Ursäkta min franska, men det är så jävla respektlöst! Det är som att säga att det vi spelar inte duger typ.. Som att säga att maten nån har stått och lagat i flera timmar inte är så god och att man hellre skulle vilja äta på McDonalds eller nåt.. Självklart får man ha önskemål, men då får man ju komma med dem i god tid så kan vi förstås öva in. Men har man inte önskat innan får man faktiskt vara tyst under spelningen. Usch, jag blir irriterad igen nu när jag skriver om det. Mot slutet kändes det rätt meningslöst att spela, för de blev mer och mer högljudda och vi hörde knappt oss själva, trots att vi höjde ljudet.. Så vi hoppade över näst sista låten för att vi skulle bli klara någon gång.. Vi var där från 19.30-23.45 typ. (Plus att det tog över 2 timmar att ta sig dit och hem.) Och blev inte ens erbjudna fika eller nåt när de andra åt. Så sjukt snålt! Vi fick en varsin cider i baren efteråt visserligen, men jag hade hellre velat ha något att äta i så fall. Kanske känns mer negativt just nu än det var, överlag var det ju ganska roligt och trevligt egentligen. Men sådana saker drar verkligen ner betyget..

Men vi fick i alla fall rätt bra betalt, tur det.. Men frågan är om det känns värt det ibland.. Vi har skrivit uttryckligen i vår annons att vi inte är något partyband, utan att vi spelar stämningsfulla visor blandat med småsvängiga poplåtar typ, dvs musik som man lyssnar mer aktivt på. Känns surt att kämpa massor när det känns som de knappt ens bryr sig om att man är där..

Ursäkta den långa texten, men jag kände att jag behövde skriva av mig.. Positivt var i alla fall att en som jobbade där frågade efter våra nummer och skulle tipsa om oss ifall fler frågade efter underhållning, alltid roligt!

Halsont

Varför ska jag alltid få ont i halsen när det nalkas spelning? Otroligt irriterande är det! Men jag struntade lite i det idag och gick och tränade ändå. Fast bara styrka. Och så en promenad på det.. Har sjungit och spelat massa gitarr också, så nu har jag inte bara ont i halsen utan även fingrarna ;P

@school

Haha, vad tuff jag är. Har varit på skolan sen tre ungefär, jag och Emma ska repa och jag har hjälpt henne med en tråkig skrivuppgift som måste in. Som sig bör när man sitter vid en mac har jag photoboothat lite. Här är resultatet, det spårar ur som vanligt ;)

Pumps!

Jag har tänkt på de tjusiga pumpsen sen jag provade dem igår. Så jag kände att jag var tvungen att åka in till stan idag också. Skulle till Willys, så jag skulle ändå åka buss och tog stan först. Och provade skorna igen. Och gick och gick. Och speglade och speglade. Och till slut bestämde jag mig. Så nu bor de här hemma hos oss ;) Försäkrade mig om att det var öppet köp även på rea och fixade mig ett clubkort för att få 10% rabatt på första köpet. Det händer ju att jag köper skor (ganska ofta, men jag har lugnat ner mig) och det var gratis att vara med, så varför inte ;) Har gått omkring med skorna här hemma sen jag kom hem strax före 19. Och de är fortfarande sköna! Såklart blir jag lite trött i fötterna, men jag är ju så ovan att ha klackar. Måste öva på att gå i dem, så jag inte ser ut som en idiot. För är det något jag stör mig på så är det folk som envisas med att ha klackar men absolut inte kan gå i dem :P

Himla svårt att fota skor som man har på sig, så till slut lade jag kameran på golvet och körde med självutlösaren ;)



Pumps?

Gaaah. Jag råkade hitta ett par supersnygga pumps i äkta skinn idag på rea. Men jag köpte dem inte! Nu ångrar jag mig lite, haha. Men jag tvekar eftersom jag tyckte att de var lite dyra (399 kr) plus att jag inte vet när jag skulle använda dem riktigt. Det var lite väl hög klack för min smak, kanske 8 cm eller nåt, så ingen monsterklack direkt, men jag tycker ju att jag är så lång redan :P Men de var riktigt sköna (åtminstone för att vara pumps) och satt så himla snyggt på foten. Hade jag haft massa pengar så skulle jag definitivt köpa dem. Ska rådgöra med mannen när han kommer hem. Han fick ingen vidare lön den här månaden så vi måste ju ha råd med räkningarna och att leva också.. (Leva = köpa snygga skor? :P)

Dåliga mobilbilder, men vad tycks? Borde jag köpa? Får hänga på låset imorgon i så fall ;)


Middag

Ursäkta om jag tjatar om min zucchinilasagne, men det är så gott! Och jag gjorde två formar idag. Blev lagom mycket sås den här gången :) Gjorde på 2 zucchinis (skivade med osthyvel förutom kärnhuset eller vad man ska kalla det), ostsås på 7 dl mjölk (som till en vanlig liten lasagne enligt kokboken) och köttfärssås på 500 g köttfärs eller nåt. Idag får ni till och med en bild!

Gjorde även vanliga biffar fast med tacokrydda i, åt några till lunch och de var också riktigt goda :) Nu har vi minsann en välfylld frys, himla trevligt!


Herravdelningen

Åkte till stan idag också för att eventuellt köpa en tröja som jag hängde undan på H&M igår..  Hittade en till som liknade den, men nja, det kändes inte riktigt rätt, testade båda minst 5 gånger var.. När jag skulle hänga tillbaka dem så råkade jag se en snygg kofta. På herravdelningen! Men det struntade jag i förstås ;) Trevligt att kunna köpa kläder i small för en gångs skull, haha :P Jättemysig kofta verkligen, har på mig den nu och den är mjuk och skön. Och det bästa? Den kostade bara 149 kr och jag hade en check på 50 kr. Perfekt!

Min är mörkgrå, men den finns i beige och militärgrön också om jag inte minns fel. Spana in du med vettja ;)
(Och ursäkta monsterhanden på andra bilden, hahaha :P)



Minus

Jodå, det blev ett fint minus på vågen idag också! Dock börjar jag känna mig lite förkyld, så får se hur mycket träning det blir den här veckan. Klart att jag ska få ont i halsen bara för att jag och Emma ska ha en spelning på lördag..

Nu tänker jag laga massa mat och frysa in. Mest köttfärsrätter med tanke på all köttfärs jag har köpt ;) Tror det blir zucchinilasagne, köttfärssås och biffar.

Kyckling i rödlöksmarinad

Otroligt god kycklingrätt, viktväktarrecept tror jag att det är. Jag hade wokgrönsaker till, men det funkar utmärkt med ris också :)



2 portioner
2 kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk soya
2 msk chilisås
3 msk finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
Svartpeppar

Blanda ihop allt och marinera kycklingfiléerna i minst en halvtimme (mina filéer på bilden var pyttesmå, därför jag har flera). In med allt i ugnen på 225 grader i 20-25 min (eller tills kycklingen är klar) och avnjut med valfritt tillbehör. Marinaden blir en jättegod sås och kycklingen blir hur mör och god som helst!

4,5 kg köttfärs

Haha, så mycket köttfärs har jag köpt den här veckan. Men det har varit sjukt billigt på ICA den här veckan. Och eftersom vi äter mycket köttfärs och dessutom har en stor frys var det bara att passa på :) Var på stan idag en sväng, mest för att köpa köttfärs haha, men jag gick en runda i några klädaffärer också. Jag hittade en riktigt fin korallröd typ farfarströja på H&M. Hängde undan den tills imorgon eftersom jag hade glömt min 50 kronorscheck hemma. Får se om jag åker in imorgon och köper den. Skulle vilja ha den yttepytte större, men det fixar sig när jag har gått ner lite mer tänker jag ;P

Imorgon är det vägning och jag hoppas förstås på ett bra resultat. Har faktiskt inte fuskat och vägt mig något den här veckan, så det blir spännande!

Gillar förresten mina nya nagellack från IsaDora som jag köpte för typ en vecka sen. Nu är naglarna rosa och fina. Himla bra pensel i tycker jag, väldigt lätt att måla med, funkar till och med hyfsat bra att måla med vänster hand! Är lite sugen på att köpa ett mörkrött lack också, får se om de fortfarande kostar runt 50-lappen imorgon.

Fy vad svårt det är att ta kort på nagellack och samtidigt ha händerna i en naturlig pose, haha.

Lunch: taco-omelett

Vi åt tacos igår till middag och det var lite kvar av det mesta, så jag gjorde mig en omelett och lade på tacoresterna. Mycket gott! Tror faktiskt att jag kommer göra så i fortsättningen när jag ska äta tacos, var inte riktigt beredd på att det skulle vara så mycket kcal i tortillabröden! Så det sprang iväg rätt fort.. Men jag klarade mig ändå på 1600 kcal igår, tur att jag blev så mätt på middagen så jag inte behövde äta nåt mer sen. Brukar försöka hålla mig till 1500 kcal per dag för att jag ska gå ner, men när det är fredag och man dessutom har tränat under dagen får man unna sig lite extra utan dåligt samvete ;)


Hej träningsvärk

Body combat hittar verkligen en massa nya muskler när man inte har tränat det på ett tag, nu har jag träningsvärk igen. Så idag får bli en vilodag, det tycker jag faktiskt att jag kan få. Har ju trots allt varit duktig och tränat måndag, tisdag, torsdag och fredag den här veckan.

Stegräknare + mitt bästa träningstips

Jag är med och tävlar om en stegräknare hos Sofia. Jag vill förstås ha tre lotter i tävlingen eftersom jag har haft planer på att köpa en stegräknare ett tag, så därför ger jag er mitt bästa träningstips!

Hitta en träningsform som du tycker är rolig, det kan vara att promenera, cykla, dansa, simma, boxas, you name it. Huvudsaken är att du gillar det, då är det ju mycket större chans att du fortsätter, eller hur?

Min favorit har sedan gymnasietiden varit body combat. Jobbigt och man svettas som en galning, men det är så himla roligt och skönt att få ut lite aggressioner ;) Konditionen förbättras, man får bättre balans och blir starkare. Och dessutom får man bättre hållning eftersom man tränar ryggen mycket! Bara bra grejer alltså ;)



Har du någon favoritträningsform?

Beställa.

Det blev en beställning av kappan som jag visade igår. En svart sådan. Hoppas att den passar, tog en storlek mindre än jag har nu, men det blir nog lagom tills det är kallt nog att använda den tänker jag, måste ju ha något att kämpa för ;) Jag är jättesugen på att beställa lite kläder från H&M också, blir alltid så shoppingsugen när nya årstider nalkas! Men det känns lite onödigt när jag håller på och skulpterar om min kropp, haha :P Så jag hoppar nog över det. Kanske blir något litet bara. Har hittat ett nattlinne som skulle vara perfekt. Jag fryser ofta om armarna men inte om benen när jag sover, så det i mitten skulle nog passa mig bra :) Blev lite förtjust i kattrycket på pyjamasen med, så får se vad det blir :)




En frukost

Jag har alltid haft så svårt för att bli mätt på frukosten. Det spelar liksom ingen större roll vad eller hur mycket jag äter, känner mig alltid hungrig efter 2-3 timmar igen. Men häromdagen testade jag en frukost som funkade hyfsat i alla fall. En halv burk kvarg+jordgubbssylt. Och "tunnbröd", receptet hittade jag här. Smakar inte alls som bröd tycker jag, men med lite bregott på blev det helt okej :) Gjorde en omgång till senare, lite mer utsmetade så de skulle bli lite knaprigare, men jag vet inte om det blev godare :P


Body combat

Jag var så rastlös och uttråkad i förmiddags, så jag bestämde mig för att träna body combat en timme. Med datorn på en pall på soffbordet (haha) var jag redo att svettas. Det är riktigt jobbigt, men så himla roligt och så skönt efteråt! Lite lagom svettig efteråt, heh :)


Beställa?

Jag har varit lite kär i den här kappan från ellos ända sen jag såg den första gången. Och nu har jag fått 50% rabatt på en favoritvara, så jag måste nog beställa den. Fast jag vågar mig nog inte på den röda, en svart känns mer användbart. Men den är ju mycket snyggare på (hoppas jag iaf) så ni måste få se den röda med. Klicka på bilden för att komma till ellos.


Maria♥Kristian

Nu har jag fått tillåtelse av makarna att lägga upp bilder från det fantastiskt fina bröllopet mellan en av mina allra bästa vänner och hennes Kristian. Så här kommer en bildbomb :)

Så himla synd att den här bilden är suddig, de ser så kära och lyckliga ut :)
















Jag och den vackra bruden


Brudens far håller tal


Brudparets föräldrar spexar


Marias fantastiskt söta farmor. Och min plats vid bordet, någon som kan gissa temafärgerna? ;)


Brudparet skulle svara på frågor om dem och hålla upp skon för den det stämde bäst in på. De var oftast överens :) Kristians snygga skor:


Som den trummis han är fick Kristian spela på ett live-trumset. Fantastiskt fint!


Valsen...


... som spårade ur lite :P




Godis- och fruktbuffé, snyggt!




Och Maria. SJÄLVKLART ska ni få bilderna. De här och många till!


Zucchinilasagne

Jag gjorde en supergod lasagne idag. Bytte ut lasagneplattorna mot breda zucchiniskivor (gjorda med osthyvel) och vips så blev det betydligt färre kcal. Annars gjorde jag precis som vanligt. Den blir det definitivt flera gånger. Jag älskar lasagne, så det vill jag då inte vara utan även om jag försöker gå ner i vikt! Ni får tyvärr ingen bild, för den blev så rinnig och såg inte så aptitlig ut, haha. Tar nog mindre sås nästa gång, zucchiniplattorna verkar inte suga upp på samma sätt som pasta.

Canvastavla

Jag har fått 50% rabatt på en canvastavla hos Expert som tack för att jag var med på en undersökning, så jag tänkte passa på och beställa en. Problemet är bara att jag inte riktigt kan välja bild. Det är ju i princip samma motiv, utsikt från sommarstugan,men de är ju ändå olika.

Hjälp mig att välja genom att rösta på din favorit!


1


2


3


4


5


6


7


8

The Joneses

Istället för huvudvärk har jag istället mensvärk idag. Yay. Så det blir nog en dag inne med film och serier tror jag. Det regnar dessutom, så det är ju inte så lockande att gå ut heller. Såg precis The Joneses, jag gillade den. Tipset hittade jag hos Sara!


Huvudvärk

Inatt när vi var uppe och tvättade fick jag världens huvudvärk. Trots sömn, ipren och massa vatten är den fortfarande kvar.. Vad har jag gjort för ont? Orkar nog inte göra så mycket idag med tanke på att jag knappt orkar tänka.. Det är visserligen dags för en vilodag från träningen, men för dens skull har jag ingen lust att ligga i soffan/sängen hela dagen. Hade tänkt ta en promenad till närmaste ICA (drygt en halvtimme) för att köpa deras superbilliga köttfärs. Men det hoppar jag över om det inte blir bättre. Dennis kanske kan svänga förbi där efter jobbet.

Påminner om mina Traderaauktioner också :)

Akut tvättid

Hur har tiden försvunnit idag kan man ju fråga sig? Känns inte som jag har gjort så mycket.. Har planerat lite musiktävling med Emma, övat gitarr och sång. Och tränat styrka och Zumba. Tycker det är så himla tråkigt med konditionsmaskiner. Passen på gymmet har sommaruppehåll, så det fick bli Zumba när jag kom hem istället. Nu tvättar vi, fick boka en akut tvättid eftersom någon av katterna antagligen har kissat på mina gympaskor, de luktade riktigt illa. Och så kan man ju inte ha det :)

Lite matinspiration. Eller åtminstone kom-ihåg för mig :P
Frukost: vindruvor, nektarin och kvarg (kesella, fast annat märke. Köpte 10 paket igår på Willys, haha. Har bara hittat 250-grams och de är mycket billigare där än på coop..)
Och middag: laxfilé med wokgrönsaker och keso plus sallad. Hur gott och enkelt som helst! Ser så trevlig ut med färg också :)



Zumba

Jag testade ju Zumba förut idag. Det var faktiskt riktigt roligt och inte så svårt. Jag är ingen van dansare direkt, men har tränat lite aerobics i mina dar och har ju taktkänsla så det heter duga. Kan inte röra mig i otakt om jag inte antränger mig massa, haha :P Körde Zumba basic och någon slags introduktion med alla steg, det var verkligen bra att se hur stegen är uppbyggda innan man ska studsa omkring i full fart. Efteråt tog jag mig en välbehövlig dusch och åt lunch. Fixade lite så jag såg ut såhär innan jag åkte till stan:



Det kan se lite crazy ut med så mycket färg, fast det syns inte alls lika mycket när jag tar på mig glajorna.

Reseersättning = shopping!

Idag har jag äntligen fått min reseersättning från skolan eftersom jag var tvungen att betala massa för att åka och ha vfu (praktik) i våras. Så jag slog på stort och åkte till stan för att shoppa. Kom hem med det här, nya p-piller och massa mat, haha. Tyckte det var dags för en ny slaskrensare, se bara på den gamla äckliga. Trasig och allt. Bra investering från Clas Ohlson, matchar fejkkaklet också! ;)


Unnade mig faktiskt två nya nagellack också, 49.50 kr/st på H&M för tillfället. Jag fick ett IsaDoralack i lågstadiet någon gång, det höll jättelänge och klibbade inte sönder förrän för några år sen! Så jag hoppas på bra kvalitet här med ;) Och jag gillart än så länge, jättelätt att måla på, särskilt med den extra breda penseln. Och torkar fort, det är bra för mig som gärna vill börja pilla med massa saker så fort som möjligt. Lite svårt att fånga färgen på bild, men det är ljusrosa med pärlemorskimmer som jag har på naglarna, lovely!

Heja mig!

-0,9 kg på en vecka, hoppas det fortsätter i den här takten, då är jag av med mina extra kilon fortare än jag har räknat med :) Träningsvärken har inte riktigt hittat till mig än, så jag funderar på att köra lite Zumba snart. Men först blir det frukost.

Kul att väggen byter färg beroende på hur jag posar, haha. Fick till en lock i luggen igår efter att jag hade duschat, nu funkar det till och med någorlunda utan hårnål som håller luggen på plats. Annars brukar den lägga sig mitt i ansiktet..


Tradera

Fick ett mail om att det skulle vara gratis att sälja tre objekt på Tradera i helgen, så det är bäst för dem att det är gratis! Blir ju lite nervös när det fortfarande står att det ska kosta :P Skulle inte ta några tillval om det kostade..

Här hittar ni mina grejer.




Blädag

Pilates var inget för mig, åtminstone inte idag. Är på skithumör idag och pilates gjorde bara att jag kände mig extremt otränad, svag och dålig. Ingen hit. Får se om jag testar igen när jag har fått lite mer magmuskler.

Efteråt fick jag äta det här goda. Zucchinispagetti och köttfärssås och en god sallad, mums!

Pilates

Blä, vad trött jag är. Idag känner jag mig då inte som en ny människa, snarare som en gammal människa :P Men nu tänkte jag testa pilates på vardagsrumsgolvet. Hittade den här videon hos Viktpressaren.


Freedom writers

Ser på en fin film på fyran, reklam just nu. Se den om ni inte har gjort det!


Ny

Nytränad, nyduschad och har nyss ätit en mycket god sallad! Känner mig som en ny människa :)

Träningsvärk

Igår hade jag en rejäl träningsvärk i ryggen efter combaten i förrgår. Lite träningsvärk i armarna, benen, rumpan och magen också, haha. Känns fortfarande rätt mycket, men inte lika farligt som igår. Så kan det gå när man tränar nåt man inte har gjort på länge. Nu tänkte jag byta om till träningskläder och bege mig till gymmet för en styrketräningsomgång. Sen blir det nog promenad ute i det fina vädret istället för att svettas inne i den dåliga luften.

Matblogg?

Känns som det här har blivit lite av en matblogg för tillfället. Men det är mest för att jag själv ska ha något att titta tillbaka på när jag inte har någon fantasi. Självklart är det bara bra om jag lyckas inspirera någon annan också :)

Gårdagens middag: Stekt kassler, zucchinispagetti, champinjoner och sallad.
Dagens lunch: Rökt kalkon, quinoa, avocado, ägg och sallad.

Body combat

Hoppade omkring och slogs och sparkade här i vardagsrummet tidigare, funkade ju riktigt bra! Behöver lite mer plats bara, men det går nog möblera om lite för ändamålet :) Body combat är verkligen en träningsform för mig! Har allvarliga funderingar på att byta gym just för att det andra har body combat. Men det är både dyrare och ligger mycket längre bort, så jag vet inte om det är värt det riktigt.. Hur skulle du ha gjort?



Har varit på Willys en sväng med Jenny och handlat massa mat. Inte det lättaste att handla både nyttigt och billigt. Försöker ju äta mer protein och mindre kolhydrater. Och kött är ju så mycket dyrare än typ pasta, skit också :P

-0,8 kg

Wohoo! Jag har gått ner 0,8 kg sen i måndags, nu är det bara att hoppas på att vågen visar samma som idag eller ännu bättre på måndag, så jag inte går upp igen, man vet ju aldrig :) Har lite svårt att låta bli att tjuvväga mig mitt i veckan, kanske borde gömma undan vågen annars..

Råkade hitta lite gamla body combatvideor som jag minsann ska testa här hemma, men jag väntar nog tills Dennis har åkt till jobbet innan jag börjar flänga omkring och slåss ;)

Jag idag

Ser på wife swap just nu. Jag blir alldeles mörkrädd av konservativa kristna familjen. Sitter typ och gapar hela tiden, för jag förstår verkligen inte hur de tänker. Kvinnan ska vara mannens betjänt och dessutom tycka att det är roligt enligt den ena familjen. Gaaah! Jag vill typ kräkas på dem. Den andra familjen verkar ju också rätt störd, särskilt mannen som tror att han är bättre än alla andra.. Det är därför jag inte ska titta på sånt här, blir ju bara upprörd :P

I övrigt har jag städat klart i lägenheten (äntligen!) och kikat på The Big Bang Theory idag, nu har jag sett alla tre säsonger. Vad ska jag välja för ny komediserie tycker ni?

Jag idag. Hade glömt de här kläderna lite. Men de är ju hur sköna som helst :) Dock står jag lite konstigt på bilden ser jag nu, men så får det vara, orkar inte ta någon ny.

Kikärtsbiffar igen

Idag när jag hade stekt mina två kikärtsbiffar för att ha till middag vägde jag dem förstås. Och idag vägde två kikärtsbiffar 93 g, igår vägde de 31 g, whats up with that? Så himla stor skillnad i storlek var det ju inte :P Gjorde dem i ugnen igår och stekte bara för att värma idag, men utan smör. Så jag fattar ingenting :S

Dagens middag:


Mina godaste kikärtsbiffar någonsin!

Dagarna går så himla fort när man sover för länge :P Idag har jag vikt ihop ett tvättberg, diskat, slängt sopor, spelat gitarr och sjungit lite, valt låtar till en spelning på ett 50-årskalas, promenerat, handlat lite mat och räknat matte. Och sms:at med Emma i vanlig ordning :P Och kollat på både The Big Bang Theory och Dexter när jag tänker efter, kanske där tiden rann iväg lite.. Det känns inte som man gör något vettigt när man är ledig, men lite har jag ju ändå hunnit med :)

Eftersom jag väger det jag äter för att minska på kalorierna så räknar jag ut näringsinnehållet på maten i mina egna recept, åtminstone mina standardrätter som jag brukar göra. Så kan jag bara väga den färdiga rätten sen, istället för att väga varje ingrediens för sig liksom..

Jag gjorde för övrigt mina godaste kikärtsbiffar någonsin idag, så jag måste förstås dela med mig!

2 dl torkade kikärtor (som jag förstås förvällde, blir då ungefär 5 dl, typ som en burk kan jag tänka mig)
3 ägg
1/2 gul lök
1 msk soya
1 påse tacokrydda
1/2 burk majs

Mixa allt i matberedare och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar göra 12 ganska stora. Inne i ugnen kanske 15-20 min på 225 grader. Med majs blev de riktigt goda och saftiga, så det rekommenderas! Går alldeles utmärkt att frysa in. Smaklig måltid!


Och nu till det nördiga ;) Näringsvärde per 100 g: 140,3 kcal, 7,5 g protein, 18,4 g kolhydrater och 3,4 g fett. Jag blev mätt på två biffar (ca 30 g och alltså inte alls många kcal!) plus sallad och zucchinispagetti (funkar förstås lika bra med ris, bulgur eller vad man nu vill ha).

Vägning idag

Jag påbörjade ju min viktminskning för ungefär en vecka sen. Måndag betyder vägning och jag hade minsann gått ner 0,5 kg sen förra måndagen, trots två långa tågresor med sisådär bra mat och bröllop där jag tyckte att jag kunde få unna mig lite extra gott :) Åt inga mängder av något plus att jag var noga resten av veckan, kanske det som gjorde susen. Såklart vore det roligt att gå ner lite mer, men om det fortsätter såhär med 0,5 kg i veckan är jag nöjd, tror det är ganska sunt.

Har tränat en sväng ikväll. Styrka (höjde vikterna igen!) och lite kondition. Men jag gav upp med cyklandet tidigare än jag brukar, för det var så otroligt dålig luft där inne. Inget syre någonstans typ. Kände inte riktigt för att svimma, så det fick räcka med en kvart.

Eftersom jag visar vem jag är och skriver om typ allt annat också, så har jag ingen lust att tala om vad jag väger eller vad jag har för BMI, det vet bara jag. Det är ju ingen viktblogg alls, men eftersom viktminskning är en stor del av mitt liv för tillfället kommer det förstås stå lite om det framöver :)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan under en filt och titta på Dexter!

Hemma igen

Har varit på vääärldens finaste bröllop i helgen. Maria fick sin Kristian och allt passade dem perfekt. Hur fina som helst, vet inte hur många gånger jag blev rörd till tårar. Jag och Liv satt och snyftade ikapp, haha :) Vill inte lägga ut några bilder på brudparet innan jag vet om det är okej för dem eller inte, det förstår ni säkert! Men en detalj kan jag bjuda på. Brudens urtjusiga sko!

Bröllop!

Snart bär det av mot Hudiksvall för bröllop i helgen! Det är min bästa Maria som ska gifta sig med sin Kristian och det ska bli så himla roligt! Har precis försökt hitta något att ha på mig, inte alls lätt kan jag säga. Men nu tror jag att jag har hittat något som är fint och som jag trivs i och som kan tänkas passa på ett bröllop. Inte för att jag tror att de är jättenoga med att man ska ha korrekt klädsel, men ändå, jag vill ju vara fin ;) Med risk för att bruden skulle läsa detta vill jag inte avslöja något mer, haha. Fast hon har antagligen fullt upp med bröllopsbestyr :)

Nu ska här packas lite och så åker vi om några timmar. Skriver antagligen på söndag igen! Ha en fin helg!

Updatering 10 min senare. Nu kom jag på något helt annat som jag kunde ha på mig, haha. Blir kanske det istället. Ujuj.

I städartagen

Är ganska trött och seg, det har säkert att göra med att jag har börjat äta mindre och röra på mig mer eftersom jag vill gå ner i vikt.. Hoppas att kroppen vänjer sig snart. Men men. Efter min dagliga promenad och en lång dusch bestämde jag mig för att städa i vardagsrummet, tröts tröttheten. Bokhyllan såg ut som hej-kom-och-hjälp mig typ, särskilt efter att jag snodde två korgar till nya hyllan i hallen. Men nu är den dammtorkad och omorganiserad och så mycket trevligare att titta på! Och till min glädje upptäckte jag att man förbränner rätt mycket kalorier av att städa, kanske borde göra det oftare då, haha :)

Miss match

Hej, jag heter Malin och älskar turkost. Igår såg jag ut såhär:

Skogspowerwalk

Ganska nyss hemkommen från en timmes powerwalk i skogen. Jag sprang till och med lite! Hittade en brant backe som jag körde lite intervall i, sprang upp och gick nerför 5 gånger. Jag var hur svettig som helst när jag kom hem, haha. Men nu är jag nyduschad och nylunchad (haha, läste lynchad :P).

IKEA-fynd

Idag har jag, Jenny och Gabriella varit på IKEA och shoppat. Vi var även på Marieberg köpcentrum en sväng, men där köpte inte jag nåt eftersom det råkade bli lite dyrt på IKEA, haha.

Har länge letat efter en hallmöbel och funderat på en sådan här hylla. Och idag stod den där i fyndhörnan i precis rätt färg och bara väntade på att jag skulle ta hem den :) Den har kostat 449 kr förut, men numera kostar den 249 kr. Och jag betalade 149 kr! Ett riktigt kap! Den var bara lite kantstött och någon enstaka repa, men det är ju inget man ser när man har massa grejer där, så jag är så nöjd så!

Före (brunmålade banankartonger och väldigt stökigt)


Efter (mycket snyggare och inte alls lika stökigt). Har halsdukar, mössor, vantar och tjocksockar i lådorna :)


Tvättkorg och toaborste fick också följa med hem, men hur kul är det att se sådana? :P Köpte även en personvåg och en köksvåg (klicka på bilderna för att komma till produkterna på ikea.se). Nu är jag trött på att känna mig för stor, så nu ska jag minsann gå ner i vikt! Haha, snyggt att köksvågen ser mycket större ut på bilden. Den är mycket mindre än sin kompis. Invigde den efter träningen idag och gillar den massor (gillar kompisen med, dock inte det den visar, heh).Om man startar den med något på, typ en tallrik eller nåt, så startar den på noll, himla smidigt. Då slipper man hålla på och dra bort och räkna när man lägger till nya saker, för så länge den har stängt av sig mellan så blir den ju nollställd :) Och det gjorde den rätt fort. Alldeles lagom för att skära lite avocado eller nåt ;) Det blev en skiva surdegsbröd med lite keso, avocado och ägg efter träningen för övrigt. Riktigt gott faktiskt!


Jag har tränat!

Woho, nu har jag tränat för första gången på länge. Blev ju förkyld i våras två gånger på raken med bara några dagars mellanrum, så jag kunde inte träna på typ en månad.. Och sen kom jag av mig lite tyvärr. Har ju hållit igång med promenader och så, men ikväll blev det styrketräning och crosstrainer plus cykel. Himla skönt! Så nu ska jag bannemig komma igång igen!

Jazz-Kent

Jag är ju något av ett Kent-fan. Eller har varit i alla fall, de senaste albumen har inte riktigt fallit mig i smaken tyvärr. Men nu hörde jag precis Carolina Wallin Pérez – Pärlor och Svin på spotify. Lite jazzversioner av Kentlåtar. Och jag måste säga att jag gillar det än så länge i alla fall, har bara lyssnat på några låtar. Gillar du Kent? Och i så fall, gillar du Carolinas verioner av låtarna?

Nu ska jag gå och träna, sen får ni se vad jag har fyndat på IKEA! :)

Nytt nagellack

Hej och hå. Innan den här sommaren hade jag knappt använd nagellack på flera år och nu äger jag flera stycken. Var på stan en snabbis idag för att fixa biobiljetter till ikväll, Inception ska vi se jag och Dennis. Kollade in rean i några affärer också, men utan resultat. Lika bra det kanske, med tanke på att jag inte är så rik. Men ett nagellack fick följa med mig hem i alla fall. Matchar min ring perfekt!

Utan blixt, något skrikigare färg i verkligheten, men blixten förvrängde färgen totalt, så det här var det närmaste jag kunde komma. Färgen heter Bella's Choice, kommer från H&M och kostar 39,50.




RSS 2.0