Halv dag

Usch, nu är jag trött på att må konstigt. Jag orkar typ en halv dag, sen är jag helt slut.. Sov till 9 imorse och var hemma på förmiddagen. Sen var jag på skolan mellan 13 och 16 typ. Och är jag kom hem efter det stupade jag i soffan. Fattar inte vad det är med mig..

Söndagsshopping

Hade tänkt åka till stan igår, men jag mådde inge vidare och kände inte för att trängas med massa folk. Så jag åkte dit idag istället. Lyckades få tag i mina gamla vanliga p-piller igen, så nu tänker jag byta tillbaka, jag skiter i att jag förlorar pengar eftersom jag har 2 kartor kvar av de nya.. Men hellre det än må dåligt. Hittade en klänning och ett linne på H&M (båda i en storlek mindre än vanligt, jag har nog inte riktigt fattat att jag har krympt) och sen åkte jag till Rusta och shoppade loss. Duschgrejer, tvättmedel, nutrilett bars (jättebilliga!) och hör och häpna, en skjorta!

Skjortan är som sagt från Rusta, precis mina färger och kostade 50 kr, helt okej ;) Klänningen är från H&M, skärpet är gammalr från Lindex.


Linne från H&M, precis som jag vill att ett linne ska vara :) Baksidan är helrandig.



Recension av melodifestivalen 26/2

Såg inte mello igår, så recensionen kommer nu istället. Och då hittade jag inga bilder utan lappar på :P

Melody Club Låter som de brukar tycker jag. Och de fula frisyrerna är kvar också, haha. Ganska catchy refräng, men jag tycker inte att han sjunger så bra, det låter ansträngt..

Julia Alvgard
Det här vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. Varken bra eller dåligt, varken tråkigt eller spännande. Helt okej. Men framför allt blått :P

Lasse Stefanz
Hahaha, jag fixar inte hans sångsätt alltså. Måste han avsluta med dörr? Det heter händer, inte händörr! Komiskt med orkesterpukor och kastanjetter också, jag skrattade lite varje gång :P Men det är ändå coolt att de har funnits sen 1967.

Linda Pritchard
Bästa sångerskan ikväll! Sådär kan jag absolut inte sjunga :P Riktig powerballad, jag tyckte det var bra, lite tjatigt kanske, men det är ju då det fastnar.

Anders Fernette
Nu blir det lite sångnördigt här igen, men han har ju ingen botten? Hans röst låter så liten. Förutom när han skriker i refrängen kanske.. Inte så värst bra. Ett schlagerslut iaf, haha!

Linda Bengtzing
Va? Är det bara hennes fjärde gång i melodifestivalen? Känns som tionde.. Men det är ju en riktig schlagerdänga iaf, texten är lika töntig som vanligt och det är precis sånt här som vi gör narr av i SMASK ;)

Nicke Borg
Förutom att jag tycker att de borde ha lagt sången lite högre (eftersom han låter bättre där) så gillar jag det här! Riktigt snyggt när hela kompet kommer in. Och gitarrsolot, breaken och stråket till höjningen är så snyggt! Ja, sånt lyssnar jag efter ;)

Love generation Nja, tyckte inte att någon av dem sjöng speciellt bra. Men låten är ju rätt catchy, så den kommer säkert spelas..

Bäst The Ark. Synd att inte de tävlade ;)

<3

Jag har ju inte mått så bra i veckan, känner mig fortfarande lite nere. Igår åkte Dennis till Linköping och hälsade på en kompis och jag tyckte att det var extremt jobbigt att vara ensam hemma, mycket värre än vanligt. Ibland kan det ju vara skönt att vara själv ett tag, men inte den här gången. Egentligen skulle han ha stannat till imorgon, men när han hörde i telefonen att jag inte mådde bra, utan att jag egentligen sa så mycket, så bestämde han sig för att överraska mig och åka hem idag istället. Behöver jag säga att jag verkligen älskar honom?

Hemma

Jag mår sådär idag med, hade inget i skolan som inte gick att flytta på, så jag stannade hemma idag. Tror jag behövde det, börjar kännas lite bättre nu. Har besök av Emma som ska sova här inatt. Skönt att inte ha en massa grejer vi måste fixa med för en gångs skull! I helgen blir jag gräsänka, Dennis ska åka hem till Linköping. Kommer bli ensamt i lägenheten, men det ska nog gå bra.. Får vara uppe halva natten så jag blir så trött att jag bara stupar, det brukar funka, haha :P Jag är sämst på att somna när jag är själv nämligen..

Underbara Clara

Vet inte om någon av er läser Underbara Claras blogg. Hon har nyligen fått barn men inte skrivit ut om det är en pojke eller en flicka. Däremot har hon visat bilder på bebisen.. Igår skrev hon det här inlägget om rykten på nätet pga detta. Inte för att det är jätteviktigt att veta könet, men det är ju faktiskt något man frågar, det hör ju till liksom till.. Jag säger varken att det är bra eller dåligt, men jag förstår inte varför det skulle vara så farligt att avslöja det? Och jag förstår verkligen inte hur det kan vara mer privat att säga att det är en pojke än att visa bilder på bebisen? Jag tycker definitivt tvärtom!

Bölfia

Usch, nu har jag varit ledsen för inget speciellt i tre dagar. Jag börjar misstänka att det beror på ny p-pillersort.. Så här konstig och bölig brukar jag verkligen inte vara. Idag när jag kom hem från skolan (via Willys) så bara brast det och jag började storböla, fast inget egentligen hade hänt. Förutom möjligtvis att det gick dåligt att sjunga på ensemblen, men det är väl inte hela världen.. Det släppte väl bara när jag kom hem antar jag.. Tror jag ska lägga mig i badkaret och koppla av en stund, kan ju hoppas att det hjälper iaf.

Sjukling

Jag är hemma och är sjuk idag med. Vaknade kl 6 imorse och kunde typ inte somna om, fast jag var jättetrött. Äckelkatten löper och skriker hela tiden, jag blir galen! När klockan ringde vid 7 kände jag mig helt yr och konstig, så jag bestämde mig för att stanna hemma och sova några timmar till, det var välbehövligt.

Mår lite bättre nu i alla fall, har nyss letat sommarkurser eftersom det alltid är så svårt att få sommarjobb dessa tider. Har hittat en favorit där man får skriva massa eget, jag har inte gjort det på länge, men att skriva noveller och sånt är något jag verkligen gillar att göra! Kreativt skrivande tror jag den hette. Så den tänker jag söka!

Och så har vi hittat klänningar till SMASK som vi har beställt också, hoppas verkligen de passar, de var riktigt snygga! Vi ska förstås ha likadana och som vanligt är det hemligt, så ni får inte se än ;) Det blev en jeanskjol på rea (min gamla är alldeles för stor och ramlar nästan av) och en t-shirt också.



Nu ska jag försöka göra nåt vettigt, får se hur det går.. Annars blir det nog One Tree Hill i soffan idag med!

Kommentarhyfs

Alltså. Det här med kommentarer. Om man kommenterar i någons blogg så tycker jag att man ska kommentera inlägget som personen har skrivit, alternativt bilden till inlägget. Självklart kan man ha en konversation igång och kanske svara på varandras kommentarer. Men att bara svara på kommentarer man själv har fått utan att ens titta vad som står i inlägget man kommenterar, det är inte okej! Jag hade en dålig dag igår, det tyckte jag att man kunde utläsa av mitt förra inlägg. Men vad får jag för kommentar till det? Jo, ett svar på en kommentar som jag har skrivit, utan ens ett "hoppas du mår bättre snart" eller nåt i den stilen. Jag blir så irriterad. I vanliga fall kanske jag inte skulle ta så illa upp, men just igår gjorde jag faktiskt det. Till saken hör att den här människan aldrig kommenterar något jag skriver, bara svar på kommentarer som hon har fått själv.. Egoistiskt ja. Tänker man aldrig kommentera inläget behöver man inte kommentera alls.

Borde..

Känns inte som jag har haft någon helg, jag är helt slut idag.. Känner mig förkyld och har huvudvärk, så för tillfället ligger jag nerbäddad i soffan framför One Tree Hill. Borde öva piano, borde städa. Och så ska vi tvätta om några timmar. Härlig måndag.

Jaaa!

Fy vad skönt, nu har jag äntligen skickat in SMASK-arret. Det är mycket pill på slutet alltså.. Har fixat layout på alla 35 stämmor och sparat dem som pdf. Har nog tagit 4-5 timmar bara det.. Undrar hur många timmar vi har lagt ner på arret? Rätt många. Och fler timmar blir det, nu ska det letas (eventuellt sy) scenkläder, koreografera en dans och lära sig den. Och slutligen uppträda, förhoppningsvis många gånger ;) Även fast det är tidskrävande så är det fantastiskt roligt! Vårens absoluta höjdpunkt, helt klart!

Nu ska jag unna mig lite One Tree Hill innan det är läggdags. Är "ledig" imorgon, så jag tänker att jag kan få lite sovmorgon :)

Recension av melodifestivalen 19/2

Öppningsnumret Eh? Ofta tanter med permobil skuttar upp och springer iväg? Konstigt öppningsnummer, men skönt att slippa höra Rickard sjunga.

Linda Sundbladh
Tråkigt och töntigt. Särskilt när hon öppnade jackan och visade hjärtat på tröjan samtidigt som hon sjöng nåt om det. Såg henne live en gång för längesen. Det var inte bra då heller.. Fattar inte hur hon kunde sjunga i Lambretta? Hon har ju typ ingen röst.. Inget fel med tandställning, men hur många har det när de är 29?

Simon Forsberg
Jag har lite svårt för sådana ballader i melodifestivalsammanhang, tycker det är så förbannat tråkigt. Pluspoäng för ett oväntat stick dock :P Tyckte mest att han lät som han var 17 år.. Alltså inte särskilt manligt.

Sara Lumholt Fruktansvärt dåligt, hon sjunger ju hur kasst som helst! Det låter ju verkligen illa, hon har ingen kontroll på rösten överhuvudtaget och det är mest falskt. Jag skäms. Hur är det möjligt att hon har varit med i en grupp som har sålt massor av skivor och turnerat? Fattar inte hur det gick till! Hennes "comeback" gick ju väldigt bra, haha :P

The Playtones
Inte särskilt spännande, det låter väl som allt annat de spelar.. Eller "spelar" kanske jag ska säga.. Men efter att ha hört resten är det här bland det bättre.. Illa.

Shirleys angels
Alltså, dansen förvirrar bara. Det är alldeles för mycket skaka håret och dansa ryckigt för min smak.. Jag är verkligen ingen dansexpert, men dansen passar ju inte till låten alls? Shirley har visserligen tonat ner fårvibratot lite, alltid nåt. Men nja. Ingen låt i min smak.

Sebastian Karlsson
Min favoritidol säsongen han var med. Men jag tycker han har förlorat lite av det som jag tyckte att han gjorde bäst. Hans härliga spontandans är borta, men i melodifestivalen är ju inget spontant iofs. En av de bästa låtarna ikväll, säger ju en del om startfältet.

Sara Varga Vad konstigt hon sjunger. Flickigt och kort typ. Verkar inte som hon kan hålla ut långa toner alls.. Småmysigt sväng i låten iaf, alltid nåt.

Eric Saade
Känns lite som en sämre version av Dannys låt för två veckor sen.. Både låten och framträdandet. Mest tjatigt. Och vad var grejen med att krossa glasburen? Ännu värre än duschen förra året :S Härligt falsk slutton också. Varför ska de lägga låten så högt att han nästan inte klarar högtsta tonen? Eller just det, det gjorde han ju inte heller ;) Men av pubilkens jubel att döma var han ju bäst ikväll. Jag håller inte med.

En parentes Fy vad sur jag är för att Christian Walz åkte ut förra veckan, hans låt var ju tusen gånger bättre än alla ikväll. Och bättre än alla förra veckan med.. Han kunde ju ha fått vara med ikväll så hade han garanterat gått vidare..

Lena Ph Haha, Idiotlåten var ju verkligen idiotisk. Men rock-dansa i neon var ju ändå rätt kul att höra :)

Resultatet
Va? Eller ja, finalisterna var inte så oväntade, men resten var lite halvskumt..

Utmanad av lifebymary

1. Vad heter du? Malin
2. Ditt ord: Kortock! Inte för att jag är det, men jag har kommit på det, nån gång när jag var liten, haha. Kortock är helt enkelt en förkortning av kort och tjock ;P
3. Flicknamn: Marielle
4. Pojknamn: Har faktiskt inget favoritnamn..
5. Yrke: Blivande musiklärare.
6. Färg: Turkos!
7. Klädesplagg: Stuprörsjeans och kofta.
8. Mat: Lasagne.
9. Sak i badrummet: Tandborste!
10. Plats/stad: Örebro.
11. En orsak att vara sen: Örebros stadsbussar eller såklart SJ...
12. Något du skriker: Yuhu (när jag kommer hem :P) eller MEEEEN! när jag blir arg..
13. Något du gör varje dag? Sjunger.
14. Något du dricker: Litervis med vatten.
15. Bloggtips: Maria, Johanna och Josefine.
16. Bästa inredningssak: Kakeldekor!
17. Gatunamn: Nåt barrigt just nu..
18. Bil: Ja, tack gärna!
19. Sång: A case of you.
20. Känd person: Christian Walz för tillfället.
21. Något jag gillar: Solsken, piano, choklad och kärlek.
22. Något jag ogillar: Folk som är i vägen och inte kan bete sig på bussen!

Nu skickar jag utmaningen vidare till er som också har dålig fantasi och inte heller kommer på nåt vettigt att skriva om för tillfället ;)

Färdigarrat!

Woho! Nu har vi arrat färdigt SMASK! Det enda som är kvar är att kolla igenom alla stämmor och se till att det inte ser helt knäppt ut på deras papper, men eftersom Sibelius är ett smart program så kommer det inte behövas särskilt många ändringar. Sen ska de sparas som pdf och sen kan de skickas in. Men det fixar jag sen, eftersom Emma ville hinna med sista tåget hem ikväll. Nu känns det faktiskt som ett färdigt arr. Och vi är så himla nöjda, särskilt med höjningen! En riktig schlagerhöjning, som sig bör ;) Och hör och häpna, vi är klara flera dagar före deadline (som är på måndag) :P

Nu tar jag helg och firar med att baka hallonpaj!

Slutspurt

Nu är det slutspurten med SMASK-arret som gäller. Det ska vara inne på måndag. Men förhoppningsvis blir vi klara imorgon. Vi ska sitta ikväll och hela dagen imorgon tills vi blir klara är tanken. Men det borde vara rätt lugnt. Vi har inte så jättemycket kvar.

Fy, jag kände mig helt förkyld när jag vaknade imorse.. Hoppas det går över snart! Ska bege mig till skolan  om en timme ungefär.. Får se när jag har tid att skriva nästa gång :P

Piano

Vilken bra dag jag har haft idag! Massa roliga grejer. Trött har jag varit hela dagen, men både arrangeringslektionen och pianolektionen piggade upp! Jag har inte haft pianolektion på typ två år tror jag.. Så jag kände att det var dags nu. Och den senaste tiden har jag faktiskt varit väldigt sugen på att spela piano, det var rätt längesen jag var det innan. Men nu är jag peppad och det var så himla roligt på lektionen! Vi satt och spelade snyggt groove med tre ackord (lite olika tonarter iofs) och så skulle jag våga testa lite mer. Jag fastnar gärna och gör samma sak på samma ställe. Men nu ska jag minsann ut ur min comfort zone. Och det gick ju jättebra! Jag har absolut massa saker jag måste jobba på, men jag har ju trots allt spelat piano i typ 15 år, så mycket sitter ju i händerna. Nu gäller det bara att våga göra massa, skit samma om det inte alltid blir snyggt. Det blir ju bättre ju mer man håller på. Så nu ska jag spela svängigt och lattja runt på pianot, haha.

Like suicide

Något som ändå är positivt med att Christian Walz underbara melodifestivalenlåt åkte ut är att jag kan lyssna på den hur mycket jag vill nu, den finns på Spotify! Tycker han sjunger bättre på studioinspelningen också. Mycket snyggare. Men jag kan faktiskt inte fatta hur den kunde åka ut. För mig är det den bästa låten som har varit med i melodifestivalen på mååånga år. Men den kanske är för bra för att folk ska fatta? Vad snobbigt det låter, haha. Men lite så brukar det faktiskt kunna vara. Plus att man förstås har olika smak.. Men flera av mina musikhögskolevänner gillade den bäst också. Så den kanske tilltalar oss lite mer utbildade musiker mer? Vem vet? Bra är den iaf! Den fastnar även fast den inte är helt förutsägbar som många andra låtar i vår kära musiktävling :P

I övrigt är jag trött och känner mig sjuk idag, men det kanske går över under dagen? Äter frukost nu, sen bär det iväg till skolan. Har arrangering och pianolektion, ska träffa Rebecka och greja lite med vårt projekt. Och sen vfu på det. Lång dag framför mig..

Alla <3 dag

Idag har jag haft min första praktikdag på kulturskola, kom hem halv åtta ungefär.. Och nu är jag trött och har ont i huvudet av alla nya intryck. Men förmiddagen var lugn i alla fall. Jag duschade länge, åt frukost i lugn och ro och tittade på One Tree Hill. Och njöt av solen :)

Har nyss ätit middag och snart blir det lite alla <3 dag-mys framför en film eller nåt med Dennis :) Ska minsann lyxa till det och fixa chokladpudding, det får man inte varje dag :)

Hoppas ni har en fin dag :)

Söndagsmys

Solskenspromenad idag med, inte alls fel. På spåret med Dennis, lite One Tree Hill och Dear John. Helt okej söndag med andra ord ;)

Och faktiskt helt okej bilder med mobilkameran också! Hade Cristian Walz i lurarna under promenaden. Den enda låt jag har i huvudet efter gårdagens melodifestival är faktiskt hans låt. Himla synd att inte Sverige uppskattade den mer, tror han hade kunnat sjunga den bättre än igår.. Vet inte riktigt vad som hände där..

Recension av melodifestivalen 12/2

Öppningsnumret Alltså. Först kvinnoförnedrande och sen bara stört. Skulle det vara roligt? Jag satt bara och rynkade pannan kände jag :P Lite kul att de drev med förra veckans namnfel dock :P

Christer Sjögren Djingis Khan. Hahaha. Älskar hans djupa stämma, synd bara att jag inte kan ta karln seriöst :P

Brolle
Svängig och glad låt, gillar den. Även om jag inte är så förtjust i hans Elvis-imitation så är det bra. Snyggt scenljus! Och woho, en schlagertriol! Det är ju aldrig fel, haha :D

Loreen
Versen, nja. Men refrängen är rätt snygg. Hon låter bäst när hon tar i tycker jag. Minns henne inte särskilt tydligt från när hon var med i Idol. Men jag minns iaf att hon kunde sjunga.

Babsan
Haha, känns väldigt seriöst, eller hur? Babsan är ju rätt charmig, men det låter verkligen inte bra. Halvfalskt rakt igenom. Och läskigt kort klänning :P Men en höjning ger den lite pluspoäng iaf, det är ju ändå schlager-aktigt:P

Elisabeth Andreassen
Av någon anledning tänker jag på Gabriellas sång från Så som i himmelen. Egentligen är den inte alls lik.. Jag hade verkligen väntat mig något helt annat från henne faktiskt, nåt hurtigare. Så det här var mest tråkigt. En typisk sån låt som är med varje år, hade lika gärna kunnat vara typ Sonja Aldén eller Sanna Nielssen eller nån...

Sanna Nielssen
Typisk schlager-G:sonlåt. Inte särskilt spännande, jag kan den typ redan. Var lite nervös att människan skulle snubbla hela tiden! Men sjunga kan hon ju. Och det är schlagertrioler så det står härliga till i låten, så det lär ju gå hem :P

The Moniker
Lite Beatles, lite Dileva. Han har ju verkligen personlighet den mannen. Och låten var faktiskt riktigt bra, blev glad av den :) Trallvänlig och han sjunger riktigt bra! En favorit tror jag bestämt.

Anniela
Kvällens enda riktigt urdåliga bidrag. Skönt att jag fick skämmas lite ikväll också, började nästan bli orolig :P Töntigt på svenska och hon sjunger dessutom riktigt dåligt. Särskilt i versen, det låter ju verkligen illa! Pinsamt dåligt på alla sett och vis.

Christian Walz
Helt klart min favoritlåt ikväll! Tycker däremot inte att han sjöng bra, falsetten var ju inte snygg alls. Hade gjort sig bättre om någon annan hade sjungit. Snygg låt hursomhelst. Och snyggt med stråket. I like.

Pausunderhållningen
Måste Richard sjunga i varje program eller? Han kan ju inte..
Christer Sjögren som angrogyn köper jag inte. Hans stämma är lite väl manlig för det. Däremot var det rätt bra. Kul att han sjunger nästan en oktav under Bowie också. Hahaha, slutet var definitivt bäst! Han måste ju ha med en riktig baston!

Resultatet
Inte alls oväntat. Lite tråkigt just därför.

Solsken!

Tänk vad glad man blir när solen skiner. Idag är det världens finaste vinterdag (nej jag tycker inte att det är vår när det är minusgrader och en massa snö) så jag har varit ute på långpromenad och njutit av det fina vädret.



Sång!

Den här dagen har jag ägnat åt att läsa de här två böckerna. Råkade läsa ut båda idag, den ena hade jag kommit halvvägs i och den andra började jag med efter lunch. Jag gillade båda måste jag säga! Ska ha praktik på kulturskola hos sånglärare och läser dessutom tillhörande sångdidaktik den här terminen, så jag kände att jag behövde fördjupa mig lite mer. Fast egentligen kunde jag det mesta innan, men det är bra att få ord på allt! Övningarna i Stora sångguiden gillar jag bäst, de är inriktade på sånt som jag vill sjunga (pop, rock, soul typ). Och dessutom följer det med en cd, det gillar jag :) Låter som värsta reklamen det här, men jag vet ju att jag har iaf några läsare som gillar att sjunga, så jag kan ju tipsa er lite ;)


Bilderna hittade jag här och här.

Zumba

Mitt huvud tar död på mig snart alltså.. Men jag tvigade mig själv att köra lite Zumba förut, i hopp om att huvudet skulle bli bättre. Vet inte om det hjälpte så mycket, men det var rätt skönt att röra på sig en stund, trots att det dunkade i huvudet för varje steg.

Den här dagen  har varit väldigt lång känns det som.. Började med att åka till kulturskolan för möte med sånglärarna som vi skulle ha som handledare. Alla var där, utom min handledare såklart.. Men jag träffade henne precis när vi skulle gå i alla fall, känns skönt att ha fått ett ansikte på namnet iaf. Och det lät som hon hade mycket kör, det passar mig perfekt! Efteråt promenerade jag och Emilia hem till henne för att hämta hennes bil och sen åka till skolan. Passade på att kolla på bilder från hennes bröllop också, så himla fin klänning! Väl på skolan hann jag läsa lite sångdidaktik, spela piano och sjunga. Och det före lunch!

Lunchen bestod av laxsoppa, riktigt gott! Sen var det dags för lunchkonsert, ettornas afroensemble. Coolt med två trummisar faktiskt :)

Eftermiddagen bestod av tre timmars SMASK-arrande innan jag begav mig hemåt i snön. Det gick rätt mycket framåt med arret, så det känns skönt! Det ska vara inne nästa måndag, så det närmar sig med stormsteg!

Och vad har jag egentligen gjort ikväll? Ingen aning, haha. Eller jo, jag har zumbat och lyssnat på massa musik. Och sett American Idol. Tror jag har en ny favorit där, han var grym! Världens register hade han, orättvist :P

Nu är det snart läggdags. Ska bara äta nåt litet innan, så inte kroppen bryts ner efter 20 minuter Zumba express workout, haha.

@school

Bara för att jag lyckades göra @ på första försöken på skolans mac den här gången var jag tvungen att ha med det i rubriken :P Det brukar bli fel ett par gånger innan jag hittar rätt knapp.. Mac och jag är inte bästa vänner alltså.. Inte mitt huvud och jag heller för den delen. Har svinigt ont idag. Så nu ska jag bege mig hemåt och ladda för tvätt ikväll :P Här är förresten ett till diadem som jag köpte igår, ett av de tre för 25 kr ;)

Produktiv dag!

Idag har jag minsann hunnit med mycket! Jag har vikarierat som musiklärare utan att ha planerat något överhuvudtaget innan och utan att ha fått några instruktioner, eftersom jag fick hoppa in i sista minuten. Det var spännande. Men det gick riktigt bra faktiskt. Kanske börjar få lite koll på vad som funkar och inte..

Gick på stan i typ 10 min på vägen hem, shoppade lite på apoteket, köpte voltaren gel idag efter tips från Maria, hoppas det funkar! Hittade även tre diadem på glitter för 25 kr :) Kom hem vid halv fyra och sen dess har jag bara tagit det lugnt en liten stund. Jag unnade mig ett avsnitt One tree hill innan jag satte igång med arrangeringsläxan. Skulle komponera två låtar utifrån vissa ramar. Jag tyckte att det blev rätt fult, men jag vet inte hur jag skulle lyckas med något annat med de grejer som var tvungna att vara med :P Sen har jag även klippt håret på Dennis. Snart stupar jag nog. Men jag tänkte duscha först, spola hett vatten på mitt onda..

Har sovit med flätor, får så fina lockar då :) Blir nog till att fixa inbakade flätor efter duschen ikväll med :)

Lockarna, ett av de nya diademen och nagellacket som jag målade igår. Och en väldigt trött Malin.



Ooont

Fy vad jag är less på min onda rygg, axel och nacke.. Vet inte om det är någon slags musarm jag har lyckats skaffa mig? Borde med andra ord undvika datorn.. Men det är ju svårt eftersom så mycket i skolan kretsar kring datoranvändning.. Jag kör med tigerbalsam tre gånger om dagen sen i torsdags. Och det känns som det hjälper, det mjukar upp och lindrar, i alla fall för stunden. Det har resulterat i att jag har haft på mig typ samma kläder i jag vet inte hur många dagar, haha. Men det luktar ju massor och jag har ingen lust att få den lukten på alla mina kläder, så det är därför :P

Ontet gör att jag blir väldigt trött, så nu tänker jag måla naglarna i hot coral för att pigga upp tillvaron lite ;)

Vfu-placering

Jag drömde inatt att jag skulle få ha vfu (verksamhetsförlagd utbildning = praktik) i Karlskoga, men idag vid lunch kom beskedet att jag skulle få vara i Örebro, fy vad skönt att slippa åka! Och vad billigt det kommer bli i jämförelse med förra våren när jag åkte till Köping. Nu slipper jag oroa mig för det iaf ;) Nu är det bara resten, haha :P

Recension av melodifestivalen 5/2

Ursäkta min bloggfrånvaro. Känner inte att jag har så mycket vettigt att blogga om för tillfället.. Maria efterlyste en recension av melodifestivalen och jag gillar ju att tycka, så här kommer den ;)

Dilba Det kanske finns en anledning till att man inte har hört nåt om henne sen hon sjöng I'm sorry för 15 år sen eller vad det var. Den var jättefin, men Try again var ju  bara tråkig, hennes röst var kanske hur mesig som helst och det såg ut som hon mimade. Ingen bra kombo :P

Swingfly
Tyckte det var roligt att Christoffer Hiding från Idol för nåt år sen sjöng refrängen, kände igen honom direkt :) Jag och rap går inte riktigt ihop, men låten var svängig och refrängen helt okej, så varför inte?

Jenny Silver
Tyckte det lät som Abba ibland, i en något uppdaterad version. En av låtarna jag minns från gårdagen, så den gjorde ju sitt jobb; dvs fastnade.

Jonas Mattson
Men hjälp. Han sjöng ju jättekasst? Inte alls bra! Kände igen en i bandet som är son till en lärare på skolan och går på en skola där jag har haft praktik :P

Le Kid
Ja, vi snor grejer från tre andra hyfsat nya låtar och sätter ihop det, då kommer ingen märka nåt, eller? Oh my god från Lily Allen, Teenage dream från Katy Perry och oh-oh-grejset var misstänkt likt Tove Styrkes Million pieces. Behöver jag kommentera kläderna och sminket?

Rasmus Viberg
Helt okej om man inte tittade på numret, haha. Fast nu minns jag inte hur låten var, så det var nog ingen hit. Och killen som spelade på gitarrcaset och tamburin spelade ju jättekonstigt? Det såg ut som han markerade helt fel. Kanske nördigt att se det, men det såg verkligen skumt ut!

Pernilla Andersson
Tyckte att det kändes väldigt Winnerbäck-aktigt. Musiken, texten och hur hon fraserade. Men i motsats till honom såg hon väldigt obekväm ut bakom den där gigantiska röda gitarren :P

Danny
Tjatigare låt får man leta länge efter. Men jag förstod att den skulle gå hem. Kanske just för att den var tjatig. Eller catchy för att vara lite snällare. Och det är väl det som gäller i sådana sammanhang; att skriva en låt som folk kommer ihåg. Inte alls otippad att han skulle gå vidare, numret var rätt bra och han sjunger ju bra, men låten var absolut inget för mig.

Pausunderhållningen och artistförhören innan var rätt roliga faktiskt :) Men Nanne Grönwall blir aldrig någon souldiva, det lät verkligen inte bra när hon sjöng I have nothing. Hennes röst är bäst när hon tar i, och det funkar ju inte riktigt i en sån låt. Hennes så kallade wailningar var ju inget att hänga i granen heller. Och hur dåligt var det inte när de sa fel namn när de skulle säga vilka det stod mellan som skulle gå till andra chansen eller åka ut? Ja, jag är kritisk. Men enligt mig består melodifestivalen oftast av en radda dåliga låtar och pinsamma nummer, haha :P

Alla bilder är från svt.se

Let's dance

Ser på let's dance-reprisen nu.. Är det bara jag som stör mig nåt fruktansvärt på hon som dansar med Alexander Rybak? Känns inte som hon har haft på sig vettiga kläder på hela säsongen.. Men de kanske vill att folk ska titta på hennes rumpa istället för hur de dansar?


Den har väl inte anlänt till oss?

Hahaha, har ni sett Mia och Klara eller? Rolle är en fantastisk karaktär de har, han ser ut precis som Christopher Walken och försöker verkligen göra sin tjej glad, men misslyckas hela tiden. Hursomhelst försöker de skaffa barn och så tjatar han om det hela tiden. En morgon säger han: "Den har väl inte anlänt till oss? Ja, mensen." Det är så himla fult! Jag och Emma har skrattat hur mycket som helst åt det där de senaste två veckorna typ. Men nu till saken. Jag fick med de här finingarna hem när jag handlade idag, från Libresse :) 2 av de 7 dödssynderna. Alla askarna var fina, men man kan ju inte köpa 7 paket bindor bara sådär, eller? Haha :)


Dag 31 - 4 kända förebilder

Nummer 1: Joni Mitchell
Kvinnan som fick mig att våga utforska min röst på ett helt nytt sätt. När jag hörde henne första gången i gymnasiet och fick låna en skiva och välja ut en låt som sångläxa var det mycket som föll på plats. När jag sjöng med i hennes låtar kändes det så lätt och det var verkligen en aha-upplevelse. Jag trodde aldrig att det kunde kännas så lätt att kasta sig mellan höga och låga toner bara sådär. Häftigt! Mitt favoritalbum med Joni är utan tvekan Blue. Helt underbart! Fantastiska texter och melodier, ingen skriver låtar som hon! Klicka på bilden för att lyssna på Spotify.


Nummer 2: The Beatles
Jag har haft många Beatlesperioder i mitt liv, från början säkerligen för att pappa lyssnade mycket på dem. Men i gymnasiet någon gång tog jag till mig dem på riktigt eller vad man ska säga. Jag lyssnade mycket själv, utan pappa. Och det tog inte särskilt lång tid innan jag kunde i princip alla låtarna. Bättre än pappa, haha. Utan att direkt ha övat in något har låtarna, med texter och stämmor och gitarrsolon och allt fastnat i både hjärnan och hjärtat. Det jag beundrar mest är nog hur låtarna är skrivna. Ofta enkelt, men så snyggt. För mig är de tidlösa!


Nummer 3: Regina Spektor
Sångerska, pianist och låtskrivare. Vad mer kan man begära? Regina Spektor är en relativt nyfunnen kärlek för mig. Kanske har lyssnat på henne i två år eller något. Men hon fascinerar och inspirerar mig verkligen. Favoritalbumet nedan!


Nummer 4: Dave Grohl
Alltså, det här känns väldigt otippat. Men de senaste dagarna har jag blivit mer och mer fascinerad av Dave Grohl. Nirvana-trummisen som sedan blev frontfigur och låtskrivare i Foo Fighters. Fantastisk musiker (som spelar i stort sett alla instrument på skivorna själv) och låtskrivare. De senaste dagarna har jag i princip bara lyssnat på Foo Fighters greatest hits. Och jag blir så berörd varje gång. Det är musik när den är som bäst för mig!




RSS 2.0