Here we are now, entertain us

Ikväll har jag medverkat i en sångkonsert med massa sångerskor (och en sångare) på skolan. Jag bestämde mig ju till slut för Smells like teen spirit men i helt egen version. Och jag fick massor av beröm efteråt, så det var jättekul! Trots att jag var nervös innan spelade jag den bättre vanligt, konstigt nog. Skönt att ha det avklarat! Nu ska jag bara kompa på två låtar på torsdag också. Men det är inte lika farligt när man bara har en sak att koncentrera sig på!

Idag har jag även hunnit med att träna en snabbis på morgonen innan det var dags att åka till vfu. Och förstås springa till bussen eftersom den åkte för tidigt igen, inte okej! Sen mötte jag upp Dennis på stan efteråt och så gick vi och beställde våra ringar, äntligen! Så snart får vi dem :D

Snart färdigstädat

Jag har förstås inte varit lika fixad idag när jag har städat och pyntat. Jag har inte ens varit utanför dörren idag. Men jag kom på nu att det blev massa sopor som ska slängas.. Lika bra att ta det nu så är det färdigstädat sen.


Adventspynt

Idag har vi städat hela lägenheten. Och jag har pyntat och bytt till julgardiner. Dennis är inte lika intresserad av sånt som jag är, haha. Och om jag ska vara ärlig blir det nog ändå bättre om jag får pynta som jag vill ;P


Vardagsrummet med nya gardiner. Egentligen passar det inte alls med rött i vardagsrummet, men till jul kan man ju göra ett undantag och ha lite pynt i fönstret. Men inga röda gardiner, det skulle vara gräsligt mot den vinröda tapeten!


Änglakör och luciatåg utan Lucia. Tärnan har dessutom vänt ryggen mot mig ser jag nu, haha.


Världens bästa julkort från Cecilia :D Gammalt, men ändå bäst.


Det bästa julpyntet är alla mysiga ljuskällor!


I köksfönstret.


När första ljuset brinner firar vi advent..

Kalas och smink

Igår fyllde Jenny år och det var en riktigt trevlig födelsedagsfest hos henne på kvällen (och natten). Jag var på stan tidigare på dagen och köpte en ny ögonskugga. Dock är den inte riktigt lika crazy i normalt ljus som i blixtljus. Såhär såg jag ut:




Försökte mig på en liten kråkspark i ögonvrån. Fick till den bra på första försöket på ena ögat, men det andra var katastrof :P Hur kan det vara så stor skillnad?


Suddig bild, men jag ville visa halsbandet :) Jag plattade håret, men eftersom det var fuktigt ute så lockade det sig lite efter ett tag.. Det hade till och med börjat redan innan jag gick ut ser jag, men bara på ena sidan..


En jobbig fredag

Precis som jag trodde så blev kördirigeringen riktigt jobbig idag, har haft panik inför det i flera dagar.. Jag tyckte att min låt som jag skulle lära ut var väldigt svår, jag visste liksom inte hur jag skulle göra. Så jag tyckte inte att det gick bra alls. Det är så jobbigt när man sitter där vid pianot för allt som man egentligen kan bara försvinner! Efteråt får vi alltid kritik och det kom väl lite väl mycket negativt samtidigt, så jag började till och med gråta. Men jag är verkligen inte den första (eller den sista) som har börjat gråta på den där lektionen. Det är så himla personligt och man måste ge så mycket av sig själv, det är nog därför det är så känsligt. Tydligen hade jag fått den låten för att läraren tyckte att jag var så duktig och behövde en utmaning, men utmaningen blev kanske lite för stor. Fick höra sen att det var mycket som var bra också, men just då kändes det inte så. Och eftersom lektionen fortsatte efter min lilla grej där så hann jag liksom aldrig gråta ut. Så känslan hängde kvar hela dagen och jag började gråta igen direkt när jag kom hem. Men efter det kändes det bättre, det behövde liksom få komma ut. Sen somnade jag till och med, var helt slut.

Verkligen inte världens bästa fredag. Nu är det skönt att bara vara hemma och kolla på Idol och äta god choklad. Har precis upptäckt Marabou sensation youghurt raspberry. Och den är så himla god och känns lyxig. Testa den du också!

Bra läsare!

Jag har inte särskilt många läsare, men de jag har är riktigt bra på att kommentera, det gillas :D

Vaknade halv åtta imorse även fast jag inte var tvungen.. Så jag tänkte åka till skolan lite tidigare och öva lite mer kördirigering innan lektionen halv elva. Det känns fortfarande nervöst, men inte lika panikartat som igår i alla fall.


Den totala tröttheten

Jag hade kunnat sova hur länge som helst idag kändes det som.. Hela kroppen protesterade, men halv tio tvingade jag mig upp. Tur att jag inte börjar förrän 15.30 idag. Däremot har jag ju massor att göra som vanligt, men eftersom jag satt till typ tolv inatt och grejade, så tyckte jag att jag kunde få lite sovmorgon. Och nu har jag börjat igen. Fast jag tänkte gå och träna nu, då kanske jag blir lite piggare..

Sen måste jag verkligen titta mer på alla kördirigeringsgrejer tills imorgon. Usch, jag känner inte alls för att göra det där imorgon. Helst av allt skulle jag bara vilja vara hemma och vila just nu. Det är alldeles för mycket att göra nu. Och såhär kommer det se ut två veckor framåt. Men jag har ju kommit igång med det mesta i alla fall. Alltid något.

Äntligen pengar!

Fy, nu är det mycket att göra. Det är därför jag inte är så aktiv på bloggen förstår ni.. Idag har jag haft vfu och gitarrlektion. Och så har jag handlat lite mat, studiemedlet har äntligen kommit! Men nu väntar massa räkningar och julklappar, så det lär ju inte bli några mängder över direkt..

Ska snart äta middag, sen blir det till att sätta igång med någon av alla de uppgifter som måste göras.. Vad skönt det vore om alla dessa stora uppgifter kunde spridas ut över terminen istället.. Men det verkar vara omöjligt..

Till råga på allt så fixar inte sångläraren komp till konserten på måndag, vilket hon hela tiden har sagt att de skulle göra. Och det kom hon på idag att det inte blir så. Hade jag haft längre tid på mig att fixa komp hade det varit betydligt lättare! Men nu kompar jag mig själv istället, det är ju tur att jag kan spela piano.. Det blir för övrigt Smells like teen spirit men i en helt annan tappning än Nirvanas. Spännande va? ;P

Världens tråkigaste inlägg kände jag, så jag slänger in en rolig bild bara för att.

Kattungar som Zässi fick för snart två år sen. Noppe längst fram och en av tvillingarna som såg exakt likadana ut bakom. Haha, det ser så komiskt ut.

Radiohead

Fortfarande på jakt efter låt till konserten. Men så kom jag på att Radiohead är skitbra. Kanske blir någon låt med dem :) Kruxet är lite att jag hittar massa bra låtar med utmärkande gitarr. Inget vanligt komp direkt. Och jag tror inte det blir någon längre reptid med bandet direkt. Så därför bör det vara relativt lättspelat..

Ont i ryggen!

Jag vaknade imorse med jätteont i ryggen. Det måste ha kommit inatt, fattar inte vad jag har gjort. Men ont som bara den gör det! Trots det har jag knatat på ungefär som vanligt idag. Har till och med hunnit med att klippa Emmas hår, det blev riktigt bra faktiskt, så det var kul :)

Jag är nyss hemkommen från vattenaerobics. Det gick sådär, jag tog det lugnt eftersom vissa grejer gjorde ont. Och om det var någon övning som gjorde extra ont så bytte jag ut den mot någon annan, smurtig som jag är..

Imorgon väntar en lång dag, så jag hoppas ryggontet skärper sig.

Och jag har fortfarande inte valt låt till konserten.. Det börjar bli dags.. Himla skit.

Fria händer

När man får fria händer att välja en låt så blir det helt plötsligt jättesvårt. Det finns ju så ofantligt mycket musik! Just nu grubblar jag på vilken låt jag ska välja att planka till gehöret (men jag tror faktiskt att det blir Life is a highway med Rascal Flatts, lyssna här, den är bra!) och en låt som jag ska sjunga på sångkonserten nästa måndag. Det börjar alltså bli lite panik med den sistnämnda.. Att det ska vara så himla svårt!

Min lördag

Idag har jag träffat Liv, en kompis som jag gick folkhögskola tillsammans med. Vi hade inte setts på typ två år, men det var då inget som märktes. Vi pratade på som vanligt och hade jättetrevligt på vårat fika :)

Efteråt gick jag en sväng på stan och suktade efter en massa saker som jag skulle vilja köpa, en hel del i sminkväg faktiskt. Men eftersom jag har typ 77 kronor kvar på kontot kändes det inte så aktuellt att köpa något just idag, haha. Tror jag har blivit lite mer intresserad av smink nu när jag läser några sminkbloggar och lär mig saker. Jag var så dålig innan, så det var inte lika kul då :P

Väl hemma har jag mest tagit det lugnt. Kollat på några avsnitt av Project Runway, snart har jag sett alla som finns att hitta på internet. Jag lyckades även somna vid femsnåret, hur nu det gick till och varför jag var så trött förstår jag inte. Jag har ju inte direkt gjort något ansträngande idag.

Vad gör man när man är ensam hemma en fredagkväll?

Jo, man sminkar sig och lyssnar på bra musik och sjunger och spelar. Det gjorde åtminstone jag igår. Och tittade på Idol förstås. Blev faktiskt lite chockad att Erik hängde löst! Men han var ju inte så superbra som han brukar igår.. Always var klockren och passade honom perfekt, men inte den andra låten..

Hursomhelst. Här får ni se lite resultat av min sminkning igår. Använde förstås min nya primer och penslarna, de gör underverk! Någon gång när jag är rik ska jag köpa mig nya ögonskuggor och ett transparent puder också. Och ny mascara. Måste allt ta slut samtidigt?


Jag sminkar mig inte särskilt mycket till vardags, så man skulle ju kunna tro att jag väljer något diskret när jag väl sminkar mig ordentligt. Men icke! Jag väljer faktiskt helst turkos ögonmakeup. Men jag trivs bäst i det, plus att det framhäver mina bruna ögon fint :)


Nya örhängen från Ur&Penn. 29 riksdaler.



Jag försökte verkligen få en bra bild på mina ögon, men det såg ju helt stört ut hela tiden. Här är väl den bästa. Var ju tvungen att använda blixt eftersom det var mörkt ute. Och det tyckte inte mina ögon om. Men ni förstår nog grejen iaf! Det läskiga är att glasögonen gör att sminket inte alls ser ut att vara så mycket som det ser ut utan..

SkRiKa

Idag har jag varit på en jättebra konsert där några av "mina" gymnasieelever medverkade. SkRiKa kallas projektet och det är ett sammarbete mellan de två gymnasieskolorna här som har estetprogram och Svenska kammarorkestern. Idag hade de högstadiepublik, vilket kanske inte är min favoritpublik, haha. Men men. Det var gratis, så då kan jag ta lite sånt. Störigast var dock en kille som var typ i 20-årsåldern som satt bredvid mig. Han verkade tro att han kunde allt och klagade på att det var dåliga låtar och grejer. Jag tyckte att det var riktigt grymt! Om han inte uppskattar sånt behöver han ju inte gå dit. Efteråt sa han att han hade betalat precis så mycket som det var värt (det var ju som sagt gratis), fruktansvärt töntigt sagt. Idiot!

Efteråt gick jag en snabbis på stan och köpte ett par nya jeans på Cubus, min favoritmodell kostar bara 199 kr, så det tyckte jag att jag var värd. Sen råkade jag hitta ett par örhängen på Ur&Penn för 29 kr, visar bild senare.

Eftersom jag har varit "ledig" idag så har jag tagit det ganska lugnt. Mitt PM är snart klart, har bara några meningar kvar att skriva om problemområdet.. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska skriva där, så det är väl därför jag skjuter upp det. Men jag har faktiskt tränat idag också, känner mig riktigt duktig! Det var fjärde gången den här veckan, woho!

Nu har jag precis ätit god lax- och spenatpaj och ska nog ta tag i diskberget innan Idol börjar. Karln ska ut ikväll, så jag blir ensam hemma med catsen. Men det ska jag nog överleva :) Vad gör ni ikväll?

PM

För det första tycker jag att det är lite töntigt med alla dessa olika benämningar på skrivuppgifter man får på högskola/universitet. Just nu skriver jag alltså ett PM, jag tror att det är den kortaste varianten. Förra året hette det nämligen paper och var lite längre. Uppsats verkar vara den längsta formen. Det här är alltså min analys av det hela, inget som jag kan styrka på något sätt.

Hahaha, det märks att jag håller på och skriver på mitt PM nu, särskilt på formuleringarna och ordvalen i den förra meningen. Jag skriver just nu om litteratur som kanske skulle kunna vara lämplig att använda i skrivandet av C-uppsats. Jag skriver alltså inte direkt om själva ämnet (musiklyssnande och identitet) utan om litteraturen och varför den kan vara relevant. Det har jag aldrig behövt göra förut, så det känns väldigt konstigt. Men nu har jag faktiskt kommit en bra bit på vägen. Jag har skrivit om 7 av 8 litteraturer, en liten sammanfattning och motivering av valet. Jag började skriva igår kväll, hade letat litteratur och läst lite innan. Så det tar nog inte så himla lång tid ändå tror jag.

Nu tänker jag minsann gå och träna igen och få det här ur tankarna en stund. På återseende!

Krångel som vanligt..

Som vanligt så blev det lite krångel idag.. Jag skulle ju vikariera idag och ha en pianoelev som skulle höra av sig. Vilket hon inte gjorde. Så jag fick skaffa fram hennes nummer och ringa. Och då var det försent för att hitta någon gemensam tid som funkade. Typiskt. Men men. Spelade Hold the line med mina ettor imorse i alla fall. Den är ganska klurig, men de gjorde det bra tycker jag! Det tar ju lite tid att få till det bra. Men det funkade riktigt bra trots allt, får fortsätta och göra det ännu bättre nästa gång :)

Eftersom jag kunde åka ifrån vfu:n lite tidigare idag så är jag hemma igen. Jag ska ta tag i kompositionsläxan nu tror jag. Egentligen borde jag börja skriva PM, men jag har verkligen ingen lust. Så jag tar något annat istället, har ju trots allt fler järn i elden, haha. Jag har gitarrlektion vid två och efter det tänkte jag träna. Heja mig!


OC

Jag var väldigt trött när jag kom hem idag, så jag lade mig i soffan och kollade på tre avsnitt av OC. Jag såg bara enstaka avsnitt när serien gick på tv eftersom vi inte hade trean eller femman eller vilken kanal det nu gick på, men nu är jag fast! Det var extra spännande nu dessutom! Men jag tog mig samman vid halv nio och övade lite gitarr och kollade på noterna till Hold the line som mina elever ska få spela imorgon. Sen fastnade jag förstås framför tv:n och Desperate Housewives. Och sen ringde en lärare och frågade om jag kunde vikariera för honom imorgon igen och ha två pianoelever. Det säger jag inte nej till :) Lite extra pengar är ju aldrig fel, nog för att det handlar om väldigt lite, haha. Men erfarenhet är ju också bra ;) Nu blir det sängen och ett till avsnitt av OC. Jag ska upp tidigt imorgon och vara inspirerande, hehe.
Bjuder på en gammal trött-bild från 2004(!) och säger godnatt!

Det smakade nyttigt..

Nu har jag tränat för tredje dagen i rad, så imorgon blir det minsann vila. Ikväll blev det vattenaerobics, kom hem vid nio och lagade en väldigt sen middag. Dennis sa att den smakade nyttigt, haha. Det var den nog också. Quorn, wokgrönsaker, champinjoner och krossade tomater i någon slags gryta. Kryddat med diverse. Och matvete till. Är inte det nyttigt så vet jag inte vad!

Hursomhelst. Jag är sjukt trött och tänker gå och lägga mig nu. Godnatt!

Och just det..

Glömde visa hur jag ser ut idag när jag inte har på mig den nya snygga klänningen (i inlägget under). Svarta jeans från cubus och en tunika från ellos. Jag kollade efter nya jeans idag, älskar den här modellen som dessutom bara kostar 199 kr! Men som vanligt fanns de inte i min storlek. Eller jo, men inte med långa ben. Och när det faktiskt finns två längder att välja mellan kan jag ju inte köpa de kortare med mina långa ben..

Jag har gjort det igen..

Ja, jag har råkat shoppa alltså. Fast det var ändå lite medvetet, haha. Jag var på stan för att köpa en julklapp och leta efter en klänning att ha på julafton/nyår/konserter och dylikt.. Inte mitt fel att jag hittade en, haha. En riktigt söt klänning (som säkert många andra också kommer ha, men det skiter jag i för jag känner mig fin i den!) från H&M för 299 kr. Tada! (Varning för egobilder)




Jag införskaffade även två sminkpenslar från Lindex, efter ett tips från Maria. De kostade 25 och 30 kr/st om jag inte minns fel. Och så köpte jag en primer, för jag tycker att alla ögonskugga sitter så dåligt. Och hos micromiss har jag minsann lärt mig att primer är bra för att motverka att ögonskuggan hamnar i vecket efter ett tag ;) Och därför var jag förstås tvungen att sminka mig för att testa när jag kom hem. Och nu sitter det minsann bra, trots att ögonskuggan är en gammal och billig sak från H&M. Så jag är nöjd! Dock måste jag öva mer på att sminka mig för att få till det ordentligt, använder sällan annat än mascara och rouge till vardags.

Syns inte jättemycket bakom glasögonen, men lite mer än bara mascara iaf.


Här syns lite av resultatet från gårdagens inbakade flätor. Fast lockarna blev bättre förra gången. Kanske tog ur flätorna för tidigt igår kväll, otålig som jag är..

Vatten

Jag har börjat fundera på hur mycket vatten jag egentligen dricker på en dag.. Jag har nästan alltid med mig en vattenflaska, sångerska som jag är. Nu i helgen har jag haft en enliterstillbringare med vatten som jag har fått fylla på flera gånger om dagen.. Så det blir nog några liter, haha. Men det är säkert bra. Kom på att jag hade köpt lime, så nu lyxar jag till det lite såhär på söndagskvällen med limeskivor i vattnet. Kollar på Project Runway Australien, första säsongens final, spännande!

Lockar

Jag har ju glömt att visa bilder som jag tog i veckan!


I onsdags gjorde jag två inbakade flätor efter att jag hade tvättat håret på eftermiddagen. De fick sitta i hela kvällen tills håret hade torkat. Man kan förstås sova med dem, men jag tycker att det är lite obekvämt..


Såhär tjusigt blev det när jag tog ur flätorna. Och lockarna höll sig i två dagar. Funkar som både före- och efterfrisyr tycker jag :)

Och varför ändra ett vinnande koncept? Nu sitter jag med flätor i håret igen!

Dagens fråga

Varför går man inte och tränar oftare? Det är ju så himla skönt när det är klart och man känner sig så nöjd! Hur motiverar du dig själv till att träna?

Dålig uppdatering

Jag har blivit lite dålig på att skriva i bloggen.. Men det är väl mest för att det inte har hänt så mycket spännande. Igår hade jag tänkt gå på Kulturnatten, men jag hade inte mått bra på hela dagen, så jag bestämde mig för att stanna hemma istället. Kikade på Idol förstås. Bäst var duetten mellan Mariette och Calle tyckte jag! Someone new är en riktigt bra låt och den passade dem väldigt bra! Helt rätt att Eddie äntligen åkte ut och att de klagade på Rezas uttal, det är ju verkligen uselt!

Nu tänker jag ta mig i kragen och gå och träna. Det har inte vart så lockande att träna eftersom jag har mått illa typ hela veckan..

Äntligen färdig med dagens bestyr

Nu, äntligen, har jag tid att skriva några rader. Jag har haft fullt upp hela dagen. Varit på skolan mellan 8.30 och 17.30 typ, lite väl länge för min smak, men men. Imorse skulle vi ha seminarium och prata om vårat konstiga PM där vi ska skriva om litteraturen som vi kanske skulle kunna använda i ett ämne som vi inte ska skriva om. Typ? Doktoranderna som håller i det hela skulle komma dit i slutet och kolla läget, men ingen dök upp. Så vi satt hela klassen och väntade på dem. SJUKT dåligt! Jag är så sur, så gör man bara inte! Hursomhelst ägnade jag förmiddagen åt att bestämma mitt låtsasämne (det blev musiklyssnande och identitet så småningom) och leta litteratur. Nu har jag hittat en del vettigt, så det är väl bara att börja skriva snart, heh. När jag nu ska lyckas med det vet jag inte..

Efter lunch tog jag en promenad för jag kände att jag behövde få lite luft. Sen övade jag sång och gitarr och till slut hade vi kammarkör, vi har börjat med jullåtar och det är så roligt :)

När jag kom hem tog jag tag i disken eftersom jag skulle få besök av en kompis och hennes mamma (eller egentligen mammas kompis och hennes dotter från början) som skulle låna min symaskin. När de hade åkt blev det en konstig middag bestående av pastafjärilar, bacon, ägg och wokgrönsaker. Men det var helt okej faktiskt, inte så udda smakkombo som det låter. Det berodde mest på att vi inte hade något köttliknande i kylskåpet och bacon var det som gick fortast att tina.

De senaste typ två timmarna har jag ägnat åt att göra en uppsjungning till morgondagens kördirigering. Jag skulle kunna göra det snabbare, men jag kände att jag inte kunde göra samma övningar som förra gången, det är ju pinsamt :P Plus att det ska göras snyggt på dator, det tar ju lite mer tid än att bara tänka ut något.. Så jag letade lite nya övningar och hittade på en själv. Eller ja, jag snodde en liten del ur en bra låt som får fungera som neråtövning.

Jag skulle skriva några rader, det blev många rader istället, haha. Nu stupar jag snart. Får se om jag orkar läsa igenom alla dagens blogginlägg, har inte hunnit med det alls. Godnatt! Snart är det helg, woho!

Proviva

Nu har jag precis tränat och varit och handlat lite. Köpte Proviva svartvinbär, så nu tycker jag att min mage kan bli normal igen. Dags att hoppa in i duschen och fixa något att äta. Det finns visserligen piroger kvar, men det åt jag ju både till middag igår och lunch idag, så det får bli något annat..

Sen blir det konsert med mina klasskompisar. Jag ska bara lyssna denna gång, men det är ju kul det med :)

Krångeldag

Usch, vilket krångel det har varit idag.. Fick hoppa in och vikariera imorse, men skulle egentligen ha haft praktik.. Så jag vet inte riktigt hur jag ska räkna det där.. Dessutom skulle jag ha haft gitarrlektion, men när jag kom till skolan fick jag veta att det var ett möte för alla lärare, så det blev ingen sådan heller. Jag kunde alltså ha åkt direkt hem istället, det hade varit skönare. Men nu är jag hemma i alla fall. Tänkte gå och träna. Jag struntar i att jag mår lite illa, det verkar ju inte bli varken bättre eller sämre beroende på vad jag gör, så..

Sen ikväll ska jag på konsert som några av mina klasskompisar har. Så det är väl bäst jag sätter fart om jag ska hinna träna, duscha, laga mat, äta mat och ta mig till skolan innan kl 19. Tjoho.

Öppet hus

Det har varit öppet hus på skolan idag, men väldigt få besökare, det brukar vara många fler! Hade en minikonsert med kören, de som lyssnade tyckte att det lät bra. Jag tyckte att det lät lite surt här och där.. Men men. Sen hade vi bruksensemble och jag spelade massa tamburin och koklocka. Blev alldeles röd i handen av tamburinspelandet, haha. Jag är inte så van att spela det direkt. Nästa gång får jag sjunga, det är roligare :)

Jag har faktiskt varit riktigt huslig idag, bakade grahamslimpor imorse och så gjorde jag piroger till middag, mycket gott. Dock har jag mått lite illa i flera dagar, hoppas det går över snart..

Enligt facebook..

Enligt facebook (husguden, haha :P) är jag 9% lucky today. Riktigt så illa är det faktiskt inte, haha. Dock mår jag lite illa och känner mig allmänt konstig. Så jag hoppar över vattenaerobics ikväll. Jag tränade ju trots allt igår och i lördags. Just nu väntar jag på att maten ska bli klar. Kycklingbitar i Uncle Ben's Chinese sweet and sour och fullkornsris. Kanske inte så fantasifullt, men gott.

Spelade trummor idag när vi repade med bruksensemblen, det är så roligt :D Egentligen ska jag spela perrcussion på de låtarna, men dessa låtars trummis kunde inte vara med idag. Vi byter nämligen instrument hela tiden, så vi ska lära oss lite av varje. Riktigt kul! Imorgon är det öppet hus på skolan och risk för att det kommer in folk när vi har lektion, läskigt! Vi spelar ju inte särskilt ofta på våra huvudinstrument, hehe. För mig blir det nog mest tamburin och koklocka imorgon, spännande ;P

Mitt nya sundare liv

Eftersom jag har börjat mitt nya sundare liv så går jag och tränar idag också. Körde ben, bröst och triceps igår, så idag blir det rygg, mage, axlar och biceps istället. Jag borde sätta igång med lite läxor, men jag har ingen lust. Sen ska vi tvätta också, skönt att vi städade igår i alla fall! Det gick riktigt fort faktiskt, så det var nog inte så stökigt som det kändes. Mest dammigt och katthårigt egentligen.

Mardröm

Fy vad jag hatar mardrömmar! Drömde att jag och Dennis hade gjort slut och vaknade upp gråtandes.. Men som tur var så låg han där bredvid mig och kunde hålla om mig. Men den jobbiga känslan sitter i lite fortfarande, usch..

...

Konstigt nog vaknade jag typ halv tio fast jag somnade vid tre igår. Jag försökte faktiskt somna om, men det gick inte. Så det var väl meningen att jag skulle gå upp då. Har nyss ätit frukost och kollat på Top model på ch131.com. Nu ska jag byta om till träningskläder och ta mig en styrkerunda. Hoppas träningsvärken ger med sig lite efter det.

Igår kväll

Igår kväll var jag hos Adrijana och kollade på Idol. Erik var som vanligt bäst, han är ju helt otrolig! Vi var, precis som juryn, helt säkra på att Eddie och Rabih skulle hänga löst, så det blev lite av en chock när Mariette hamnade där istället för Eddie. Tidigare har jag inte brytt mig lika mycket vem som har åkt ut, men den här gången så var det faktiskt riktigt spännande. Och vilken lättnad, helt rätt att Rabih åkte ut tyckte jag, det borde han ha gjort redan förra veckan. Eller egentligen tyckte jag inte att han skulle få en guldbiljett från första början, haha. Sen kollade vi på Flashforward, riktigt bra serie! Men mestadels pratade vi faktiskt, om allt möjligt. En riktigt mysig kväll!

Godmorgon träningsvärk..

Japp, idag har jag minsann träningsvärk.. Men faktiskt ganska skönt att det känns att jag har gjort något för en gångs skull! Armarna är värst, de hade jag inte tränat så mycket innan.. Har dessutom mensvärk, tur att jag slutar kl 10 idag, haha. Men å andra sidan hade jag faktiskt tänkt vara kvar ett tag och leta lite litteratur till ett pm som vi ska skriva.. Fast vi ska inte skriva om ett ämne utan om litteratur som skulle kunna vara användbar när man skriver om ett visst ämne. Så ämnet måste jag förstås välja ändå. Jätteflummigt. Övning inför C-uppsats tydligen. Och den är det ju inte dags för än på två år typ. Men men, det måste väl göras..

Nöjd!

Nu kan jag verkligen känna mig nöjd! Jag har nämligen varit på gymmet i nästan två timmar idag. Har fixat nytt styrketräningsprogram, eller faktiskt två stycken, så jag fokuserar på olika muskelgrupper olika dagar och på så sätt kan träna oftare, vilket jag planerar att göra. Han som hjälpte mig var supertrevlig och lätt att prata med, så vi babblade på om allt möjligt.. Vi bor nästan grannar visade det sig också. Efteråt körde jag kondition i en halvtimme. Det dumma är att mina skor inte är bra, de är väl gamla och utslitna.. Så jag måste alltid sluta för att jag får ont i fötterna, det börjar nästan bränna i dem eller hur man ska säga. Jag skulle egentligen orka mer, men skorna förstör för mig! Dags för nya, det får bli en julklapp från någon vänlig själ hoppas jag på ;)

Och eftersom jag oftast inte har något i skolan på torsdag förmiddagar, åtminstone inte den här terminen, ska jag försöka komma iväg och träna då. Eller nej, jag ska inte bara försöka, jag ska! Får planera in det helt enkelt!

Nu ska jag öva lite gitarr, göra lite gehörsläxa och sen bege mig till skolan för att börja sjunga julsånger i kören. Bra torsdag! :)

Mysmorgon

Idag börjar jag inte förrän 15.30, haha. Men jag har ju som vanligt saker att göra. Har varit upp sen åtta, tyckte att jag kunde få lite sovmorgon i alla fall. Det snöar ute nu med, I like it! Det är så många här som hatar snö, jag kan inte riktigt förstå det. Jag är ju uppvuxen med riktig vinter och massa snö. Och inte regn- och slaskvinter.

Hursomhelst. Jag ska gå och träna och träffa en instruktör vid tio, ska göra nytt styrketräningsprogram för jag har haft mitt gamla så himla länge. Men jag tänkte ha en mysmorgon nu faktiskt, hinner aldrig ha det när jag ska till skolan. Så jag ska äta en god frukost och titta på OC och mysa under en filt i soffan innan jag beger mig tänkte jag.

Därför blir man arg när det är för stökigt hemma!

Igår hade jag, Emma och Adrijana en smart diskussion om varför man kan stå ut länge med att det är stökigt hemma, men till slut blir helt galen för att det är så himla stökigt helt plötsligt. Det är helt enkelt så att man vill ha någonstans att lägga saker! Så länge det finns en liten tom yta så är det lugnt, då får det ju plats att lägga dit vad man nu känner för att lägga ifrån sig. Men så fort det är fullt överallt, alltså att man inte längre kan lägga ifrån sig saker på nya ytor, så blir man helt galen! Visst stämmer det ganska bra? :D

Jag i tre versioner

I måndags såg jag ut såhär:



Igår var jag såhär trött:


Och idag blev det såhär:

Det snöar!

Det är så mysigt med snö :) Dock är det plusgrader, så den lär ju inte få ligga kvar så länge.. Jag kom på att jag faktiskt har fotat mig själv både igår och i måndags för att visa här, men det har jag ju inte gjort än. Det blir i nästa inlägg, nu ska vi äta middag bestående av spagetti och köttfärssås, standardrätten som alltid funkar ;)

Träning

Trött är jag fortfarande. Kom hem för snart en timme sen och har läst mina bloggar och fikat lite. Tänkte gå och träna nämligen. Så äter jag middag när jag kommer hem istället.

Tisdagstrött

Hur kan jag vara så förbannat trött när jag har fått sova mer än åtta timmar inatt? Var mindre trött igår och då hade jag sovit betydligt färre timmar. Så det kanske funkar bättre för mig? Konstigt..

Tur att jag fixade håret igår så jag kan ta mig iväg snabbt. Och verkligen tur att jag börjar 10.30 idag, det hade känts omöjligt att ta sig upp idag om jag började tidigare än så..

Spenat- och laxpaj

Jag har precis gjort en halvt egenkomponerad spenat- och laxpaj som blev hur god som helst. Det godaste jag har ätit på länge faktiskt, jag lyckades riktigt bra denna gång :) Orkar inte hämta receptet just nu. Men om ni är intresserade av det så jag kan lägga upp det senare!?

Inget lov..

Nu är jag igång och bakar igen. Fast grahamsbröd denna gång, det står i ugnen just nu. Måste ta en smakbit sen när det är klart. Sen är det sovdags. Usch, jag vill inte ha skola imorgon, jag vill bara vara ledig. Det skulle verkligen vara skönt med lov, jag har ju inte haft något lov den här veckan.. Fattar inte grejen med att man inte ska få ha lov när man går på högskola/universitet.. Vi behöver väl vila lika mycket som alla andra som går i skolan?

Replokal?

Jag börjar allvarligt fundera om grannen ovanför har någon slags replokal i sin lägenhet. Just nu spelar de summer of 69, nyss var det Under the bridge och tribute. Och falskt sjunger de som bara den. Jag försöker faktiskt göra läxor (för tillfället gehörsläxa) och koncentrera mig här, men det är ju inte särskilt lätt när man hör den där skiten hela tiden!

Ska snart gå och träna tänkte jag.

Take me home countryroads blev det nu.. Jag tycker att grannarna gärna kan skaffa sig ett annat hem :P

RSS 2.0