Pilotbikini

Min enda bikiniöverdel som håller sig uppe utan axelband gick sönder igår, så jag cyklade till stan imorse för att se om det fanns spännen att köpa så jag kan laga den. Det fanns det. Och jag råkade kika lite på nya bikinis också, så den här färgglada randiga saken från Stadium fick följa med hem :) Köpte mitt livs första pilotbrillor också, har velat ha det ett tag men inte lyckats hitta några som jag tycker att jag passar i. Men de här från H&M tyckte jag var helt okej :)


När jag skulle cykla hem upptäckte jag att cykeln lät väldigt konstigt, som att något tog emot när man trampade.. Så jag begav mig till cykelhandlaren som fick fixa till den. Det var kedjeskyddet som hade hamnat för nära kedjan, antagligen någon som har gått in i det eller nåt. Det skulle ta lite tid att fixa, så jag fick låna en cykel av honom och cykla hem. Handlade på willys som vanligt när jag har vägarna förbi och cyklade hem för att fixa lunch. Sen cyklade jag tillbaka till cykelhandlaren och slutligen tillbaka uppför den jobbiga backen för andra gången idag, den här gången med min egen cykel :) Det är kanske 5 km till stan och cykelhandlaren ligger betydligt närmare stan en hemma, så det var definitivt dagens motion! Skönt att det gick bra att fixa iaf, gratis dessutom, bara att det tog lite onödigt mycket tid från min pluggdag :P

Min pluggdag har för övrigt gått ganska trögt. Har försökt läsa lite i min engelska bok, men jag orkar inte riktigt koncentrera mig. Har kommenterat kurskamraters texter och plågat mig igenom en nätföreläsning. Föreläsaren hade spelat in på en kass mikrofon så det var dåligt ljud. Plus att jag störde mig lite (okej, mycket) på hennes överdrivet långa skorrande rrrr, så jag kunde tyvärr inte riktigt koncentrera mig på att lyssna på det hon berättade om :P

Överhettad

Jag tar tillbaka det där med att slippa gå in för att man blir överhettad bara för att det blåser idag. Det hjälpte inte så mycket. Det är hur varmt som helst ute på våran "balkong", svårt att förklara, men det är som en balkong fast den är på markplan med en halv vägg liksom :P Skönt visserligen, men mitt huvud börjar koka ganska snabbt... Så nu ska jag ta ut en blöt handduk som jag kan svalka mig med lite då och då :)

Är lite sur, för spännet på min bikiniöverdel gick precis sönder. Som tur är var det ingen ny bikini, men tråkigt ändå! Jag har ingen annan som funkar utan axelband, så jag får väl bränna mig då :P Har förstås smort in mig, men man vet ju aldrig när det slår till och man bränner sig.

Jarrå!

Nu känns det som jag har kommit igång med träningen igen! Nyss hemkommen från gymmet och efterföljande mil på cykeln. Utomhus såklart. Vägrar sitta inne och cykla när man kan göra det ute ;) Men alla maskiner jag kör styrka på är lite svåra att få med sig ut, så styrketräning får jag köra inomhus :) Man kan ju såklart hitta grejer i skogen att lyfta och hålla på med, men det känns lite överdrivet faktiskt :P

Nu blir det dusch och sen ut i solen och läsa. Skönt att det blåser lite idag tycker jag, så man slipper gå in stup i kvarten för att man är överhettad :)

Timing

Snacka om att jag cyklade precis lagom långt, det blev nog en dryg mil fram och tillbaka. Och precis ett sommarprogram med Morgan Alling på nästan 50 min. Jag satte igång det när jag cyklade iväg och det var färdigt precis när jag parkerade cykeln hemma igen ;) Det var riktigt varmt ute fortfarande, shorts funkade alldeles utmärkt. Men nästa gång tar jag på mig träningskläder, blev så svettig för jag cyklade så fort, haha :)

Cyklade på en ny väg den här gången och hittade lite fint vatten. Inget att bada i, men vatten är ju alltid fint!

Tyckte det var så charmigt med den lilla stöveln ;) Och såhär har jag legat idag, med huvudet under brassestolens ryggstöd för att få skugga. Funkar skitbra när man läser, även om det säkerligen inte ser så normalt ut ;)

Morden i Midsomer

Idag har jag faktiskt varit ganska flitig ute i solen. Läst en del kurslitteratur (på engelska, tar alltid mycket längre tid än att läsa på svenska) och skrivit en uppgift med dialogfokus som ska lämnas in imorgon. Det går betydligt bättre att skriva när jag får skriva som jag brukar kan jag avslöja. Inget provocerande här inte! :P

Den här veckans uppgift skulle handla om den första personen man skrev om plus en som är raka motsatsen till den. De ska mötas på den plats man skrev om i dikten. Så jag skriver om en mobbad kille och en fisförnäm tant som träffas på ett bibliotek och pratar med varandra :P Hon har bacillskräck och tycker att han stirrar på henne och är allmänt otrevlig. Ganska roligt ändå :)

Hade tänkt se Morden i Midsomer ikväll, men jag är sugen på att bege mig ut på cykeln en sväng nu när det har svalnat lite ute. Blir nog nån sommarpratare i öronen :) Och Midsomer på svtplay lite senare. Det är verkligen sommar för mig, brukade alltid titta på det med pappa när jag bodde hemma :)

Förut idag hittade jag den här damen i cykelkorgen. Hon brukar gilla att krypa in i väskor och påsar och sånt, men cykelkorgen var ny. Ser ut som hon sitter i bur :P


Sommar och sol

Idag är det varmt! Jag har suttit ute och skrivit och nu försöker jag läsa en engelsk bok som är veckans kurslitteratur. Och det går så extremt trögt. Var tvungen att gå in och svalka mig en stund. Ska nog ta med mig en filt och lägga mig på någon gräsmatta istället, känns som jag behöver lite svalkande vindar om jag ska klara av att vara ute :)

Såhär snygg är jag idag, var tvungen att göra en fin grimas när jag hade datorn i knät och webkameran hade sånt härligt grodperspektiv, haha. Koftan behövdes bara imorse när jag satt i skuggan ;)

Hur blir man trött på kvällen?

Är det fysisk ansträngning som krävs för att jag ska bli riktigt trött på kvällarna alltså? Var och tränade för några timmar sen, jag och spännisarna. Med Foo Fighters i lurarna, himla fint! Och nu är jag faktiskt trött och överväger att gå och lägga mig ganska snart. Oftast är jag trött typ hela dagen och piggnar till sen på kvällen.. Är en riktig kvällsmänniska. Men nu är jag faktiskt trött på riktigt. Den där cykelturen fram och tillbaka till stan, med stopp på Willys för att handla mat, och sen styrketräning på gymmet gjorde nog susen. Blev definitivt svettigast av att handla mat kan jag avslöja, haha.

Får försöka fortsätta såhär, cykla och träna. Synd bara att jag är sämst på att hålla igång min träning, kan träna jättebra i några månader och sen tränar jag typ ingenting de nästkommande månaderna. Hur gör man egentligen för att få träningen till en rolig rutin så man fortsätter?
Favoritklänningen i sommar :) Och en fin nässelfjäril som hade tagit sig in i badrummet. Den levde dock inte så länge eftersom en viss katt älskar att jaga allt som flyger.

Gymmet!

Hade tänkt träna tidigare idag, men så upptäckte jag att de öppnade kl 16. Dåliga öppettider nu på sommaren! 8-12 vissa dagar, 16-21 andra.. Inte för att jag har massa tider att passa, men jag gillar bättre att träna på morgonen/förmiddagen så jag slipper tänka på det resten av dagen :P Men nu är jag ombytt och klar, så nu tar jag cykeln och beger mig till gymmet. Har precis lagt kyckling i marinad, så det ska jag äta när jag kommer hem :)

Fantastisk midsommar? Nja.

Känner att jag kanske borde skriva några rader här, det var ett tag sen senast. Dock har jag ingen helt perfekt och alldeles fantastisk midsommar att berätta om som de flesta andra i bloggvärlden verkar ha haft, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Antagligen ljuger de flesta, för så fantastiskt kan väl inte alla ha haft det? :P Min var absolut inte hemsk, den var helt okej. Grillade och åt jordgubbar med svärmor+familj, det var ganska kallt, blåste mycket och regnade en del. Som vanligt midsommarväder ungefär ;) 

Kom hem igen igår kväll och sen dess har jag inte gjort så mycket vettigt eftersom jag sov så himla dåligt när vi var borta. Vilket jag alltid gör när jag sover på ställen jag inte brukar sova på. Eller ja, jag sover ju inte ens bra hemma, men det är ännu värre när jag sover borta :P Läst lite och sett på criminal minds mest. Är inte så sugen på att gå ut när det regnar. Fast nu verkar solen ha kikat fram igen, så jag kanske ska ge mig ut på en liten cykeltur.

Började lyssna lite på Sommar i P1 igår när jag inte kunde somna, Mia och Klaras program var så himla bra. Mia Skäringer alltså, vilken kvinna. Så skönt att hon vågar prata om sånt man inte "får" prata om egentligen. Så jag hakar på henne här och vågar säga att min midsommarafton inte var fantastisk, haha ;) Någon som har några speciella sommarpratare att rekommendera förresten?

Panik

Herreminje. Det här är ju helt stört. Jag får typ panik när det är dags att skicka in det jag har skrivit till sommarkurserna. Och nu är det bara till kurskamraterna för att få respons. Men det är nog ändå värre än att få respons av lärare.. De vet ju ändå vad de pratar om, haha. Känner mig helt sjukt nervös och blir aldrig nöjd med det jag har skrivit.

Men efter att idag har läst Nya författarskolan av Göran Hägg har jag förstått att det är helt normalt. Det ska tydligen vara så. Och om man blir nöjd på en gång så är det något allvarligt fel på en, haha :P Då verkar jag vara i gott sällskap i alla fall ;) Det är en annan sak på bloggen, där känns det inte lika noga. Även om jag läser det jag har skrivit flera gånger och ändrar lite här och där innan jag publicerar. Hur gör ni?

Lön!

Woho, imorgon får jag lön för vårens alla provkörtimmar som jag har suttit med på. Himla trevligt att få lön för att sjunga i kör tycker jag. Dessutom var det mer än jag trodde, ännu bättre :)

Synd bara att det inte hjälper mot min kära huvudvärk. Den blir ju inte direkt bättre av att jag måste sitta vid datorn och skriva och läsa massa heller. Alternativt läsa böcker. Plus att det som vanligt låter jättemycket utanför eftersom de håller på och fixar vid uteplatsen. Och uppenbarligen måste kapa massa stenplattor. Varenda dag! Kan de inte göra det någon annanstans? Oftast börjar de med skiten strax före 7 på morgnarna också.. Inte konstigt att jag sover dåligt!

Klänning och kavaj

Nu är jag sådär snygg med nytvättat hår som ser helt stripigt ut igen ;) Här är iaf kläderna jag köpte idag. Slappklänning i min nya favoritfärg tror jag. Eller en av dem :)
Och den svarta korta kavajen som jag har väntat så länge på att hitta :P Verkligen inte den snyggaste kombon, ni får en bättre bild någon annan dag när jag matchar med något annat ;) Båda från H&M.


Dennis brukar inte alltid vara så uppmärksam när jag har köpt nya kläder. Men nu såg han det och frågade om jag hade ny uniform, haha :P Men han sa att den var fin också, så då känns det genast bättre ;)

Min dikt

Var på stan för att leta inspiration till min dikt, men det blev så jag shoppade lite istället, oops! Har äntligen hittat en svart kort kavaj! Visar senare, blev så svettig när jag cyklade hem så jag vill inte ta på den innan jag har duschat :P

Hursomhelst skulle jag till biblioteket och låna en bok. Hittade några diktböcker som fick följa med hem också. Och när jag var på biblioteket satte jag mig ner för att spionera lite på folk och omgivningen. Och då kom det äntligen lite inspiration. Jag behöver nog ha det ganska lugnt och tyst omkring mig om jag ska lyckas formulera något vettigt. Skrev inte så jättemycket på biblioteket, men tankarna startade och nu är jag igång iaf. Har skrivit fyra halvfärdiga verser hittills. Har fått en maxgräns hur mycket det får vara. Men vet inte hur lite det får vara, så jag frågade nyss. Hoppas på ett vettigt svar, typ att fyra verser räcker skulle vara ett väldigt vettigt svar ;)

Förvandla miljön till poesi

Stort tack till er som kommenterade min lilla novell (eller vad man ska kalla den) igår, det betyder mycket! Nu är självförtroendet lite bättre och det blir version 3 som skickas in :) Kommer säkert läsa igenom den hundra gånger till innan jag vågar göra det. Eller i alla fall tio gånger till. Svårt att bli nöjd med något när man kör fast hela tiden och inte ens tycker om att skriva på det sättet.. (Update: Trodde jag ja! Jag läste en gång och tyckte att det såg ut som jag ville. Så nu är den insickad!)

Hursomhaver. (Haha, det har jag nog aldrig använt förut, någon gång ska vara den första!) Idag ska jag ta tag i nästa uppgift. Nämligen bege mig till en offentlig plats och "förvandla miljön till poesi". Haha, ja, det känns ju lite lagom flummigt kan jag ju säga. Men jag får väl ta och göra det då. Jag brukar må bättre om jag strosar en stund på stan, så jag slår två flugor i en smäll. Får väl sätta mig på ett café eller nåt och spionera och tjuvlyssna på folk.

Målade över nagellacket häromdagen. Gillar den här nya färgen bättre, väldigt svår att fånga på bild dock! Matchar H&M-rea-linnet perfekt iaf! Fast jag tycker att färgen går aningens mer åt orange än vad min skärm visar åtminstone.. Mer korall än rosa. Idag är jag inte lika matchig. Men det är ju fint att piffa upp blå/svart/vit med en liten färgklick tycker jag :) Och ja, jag har cykeln i hallen! Är rädd att någon ska ta den eller sparka på den eller nåt :P

Downdag

Idag känner jag mig ganska nere, säkert för att jag inte har varit riktigt ledig på så länge. Det är alltid något som ska fixas och även om man kankse inte gör allt man borde så ligger det ju där i bakhuvudet och gnager.

Hade tänkt plugga idag. Men istället ligger jag i soffan och ser på Criminal minds. Halvsover ibland. Vet att jag borde plugga, men det kommer ändå inte funka idag, så jag kan lika gärna göra nåt annat, satt ju trots allt hela helgen med uppgifter ...

Borde skicka in den första uppgiften till lärarna, den om nåt provocerande. Jag skrev om en som tänker hämnas på sin mobbare. Men jag är inte nöjd med texten, känns inte som jag kommer bli det heller. Det känns inte som jag liksom, kanske därför jag inte har skickat in än. För jag har knappt ändrat något sen i fredags. Om någon av er vill läsa så finns det tre versioner här, haha. Jag är mest nöjd med version 3. Kommentera gärna, så kanske jag orkar skicka in den snart ...


The story

Det här är nog min favoritlåt just nu. Varför har ingen sagt åt mig att lyssna på Brandi Carlile? Började för bara några dagar sen, så jag har inte hunnit lyssna på allt än, men de två första albumen gillar jag verkligen! Och den här låten ska jag lära mig sjunga ;)

Jag har nog inte gråtit så mycket till en serie som jag har gjort till Grey's anatomy. Och hela det avsnittet som den här låten är med i tar nog priset! Dock är inte den här låten mest gråtframkallande, den är mest snygg ;)



Nej, ska vi snacka gråtfest är det den här som gäller!

Skrivarkurser

Det känns som det är väldigt stor skillnad på de två skrivarkurserna jag läser i sommar. Nu har den ena visserligen bara hållit på i några dagar för min del och den andra i snart två veckor. Men barnlitteraturkursen känns otroligt mycket mer lättsam än kreativt skrivande.

För det första, i barnlitteraturkursen (som går på halvfart i 10 veckor) är det väldigt självständigt och man får lägga upp det lite som man vill, vilket passar mig perfekt. Deadline varannan vecka ungefär och hittills jätteroliga och kreativt utformade uppgifter! Jag är i princip klar med tre av dem redan och vi har inte haft en enda deadline än!

I kreativt skrivande (som går på helfart i 5 veckor) är det däremot deadline flera gånger i veckan! Utkast klart på onsdag, respons på 5 av de andras texter på torsdag, skickas in till lärare på fredag och skriva inlägg i litteraturdiskussionsforum på söndag. Så eftersom jag fick tillgång till allt i torsdags har jag haft ganska fullt upp sen dess. Och uppgifterna hittills känns jättesvåra och vissa av de andra som går kursen skriver högtravande och komplicerat så det känns som jag är halvt dum i huvudet för att jag inte fattar vad de menar. Alla har ju såklart olika erfarenheter av skrivande, vissa kanske gör det dagligen, jag har inte skrivit sånt på flera år.. Men ändå. Det är svårt att ge respons på en text man inte ens fattar. För man kan ju inte skriva att man inte fattar.. eller? Känns ju inte så konstruktivt..

Får se om någon orkar läsa det här, jag ville mest skriva av mig. Vad jag vill komma fram till är nog att det passar mig bättre att skriva för barn. Då känns det som att man tillåts vara knäpp och hitta på konstiga grejer och det är det som gör att det blir bra. Att skriva provocerande är inte alls min grej, tycker mest att det är obekvämt! I nästa uppgift får vi i alla fall rimma om vi vill, det blir nog så för mig, det är ju så kul att rimma ;)

Cykeläventyr

Idag har jag varit ute på cykeläventyr igen. Inte lika långt denna gång. Men till stan och det är väl sisådär 5 km dit. Hade gröna gatan hela vägen, det händer inte ofta kan jag säga. Måste bero på att cykeln är så bra ;) Blev ingen lång stund på stan, men jag hittade det jag skulle. Nagellack och tuschpennor, så nu ska här målas! Letade efter en till långklänning, så jag skulle ha något att byta med ibland, haha. Men jag hittade ingen. På hemvägen handlade jag massa mat på Willys. Tur att jag hade två cykelkorgar, haha. Fast jag hade behövt en till, då hade jag sluppit ha en kasse på styret :P Men jag tog mig hem och jag orkade cykla hela vägen. Det är typ en enda stor uppförsbacke typ 2/3 av vägen hem därifrån, så jag är ganska impad av mig själv. Och cykeln ;)

Ni som känner mig har nog förstått att jag gillar att matcha. Och så mycket som jag använder min nya långklänning så måste jag ju ha ett nagellack som matchar ;) Kom hem med två :) Får testa det mörkare nästa gång.

Upprörd uppgift

Nu, äntligen, kommer jag in på Kreativt skrivande-sidan. Kom ju in som reserv på kursen i tisdags, fick inloggningsuppgifter som inte funkade igår, men idag funkar allt. Första deadline var igår kväll, haha. Men det är ju rätt omöjligt. Får göra det så fort jag kan helt enkelt. Är inte direkt ensam om att ha kommit in på reservplats heller. Hursomhelst så har jag fått se första uppgiften nu. Och den är skitsvår! Jag vet inte hur jag ska börja riktigt! Man ska kolla runt lite på forum på internet och välja ett ämne som upprör en. Sen välja ut något som en person skriver (något man alltså inte håller med om) och sen skriva en text som att man är den personen. Jag kan bli upprörd av ganska mycket, haha. Men jag vill ju inte direkt ta något som upprör mig alldeles för mycket. Kan liksom inte leva mig in i att vara en våldtäktsman eller nåt sånt vidrigt. Får leta lite till så kanske jag kommer igång snart..

Skulle förresten ha tränat med Jenny imorse, men när vi kom till gymmet så var det stängt, just idag. Så jag tog en liten cykeltur på sisådär 1,5-2 mil istället, haha. Måste ju utforska lite i trakterna här. Tog massa vägar som jag aldrig har varit på, det var rätt fint ute på landet. Kollade vägbeskrivning på internet sen när jag kom hem, men den visade kortaste vägen och eftersom jag cyklade in på småvägar här och där måste det ju ha blivit lite längre. Räknar med träningsvärk imorgon iaf!

Nej, nu måste jag skärpa mig så jag kommer igång! Jag bor för övrigt i min nya långklänning, måste nog köpa flera ;)

Barnböcker och rim

Jag gillar att läsa barnböcker alltså! De är ju så roliga. Och lättlästa, så det går jättefort att bli klar. Bra för mig som har dåligt tålamod ;) Kan inte komma åt nånting för den nya kursen än, himla irriterande! Hoppas att det fixar sig snart, jag vill ju börja! Men jag har ju en del att göra ändå så att säga.

Idag har jag läst lite kurslitteratur om barn- och ungdomsböcker, delar upp det lite och varvar med att läsa barnböcker, för det är mycket roligare. Två barnböcker har jag hunnit med idag. Och jag hinner nog med två till, bilderböckerna är ju inte särskilt långa ;) Läste nyss Lennart Hellsings ABC. Snacka om nostalgi, jag älskade den boken när jag var liten! Så himla knäppa rim, det är ju underbart :D


Har dessutom skrivit en hel del idag. Fortsatte lite på min åskberättelse, inte så jättemycket kvar nu. Och så skrev jag en lång dikt på rim, tänkt till en bilderbok för barn. Med massa knäppa grejer som händer. Måste nog rita lite bilder, så den kommer till sin rätt. Åh, vad det här är roligt, jag älskar att rimma, haha. Är man knäpp då?

Paket :D

Yes, idag fick jag hämta H&M-paketet. Sandalerna för 49 kr/st satt riktigt bra. Gillar båda färgerna och de är sköna. Riktigt nöjd! Rosa naglar kanske inte var helt optimalt till båda dock :)
Var inte alls beredd på de ljusblå prickarna, trodde att det var bara vita. Men jag gillade den ändå :)
Hemma och solar/slappar-linne för 39 kr ;) Och en t-shirt för 49. Har jag sagt att jag gillar rea?
Kanske det bästa köpet. Långklänningen. Den korta i samma mönster och samma storlek åker tillbaka, den är ju gigantisk och får mig att se ut som jag väger mycket mer än jag gör.. Haha, snygg frisyr på den andra bilden också, håret var blött :P

En lyckans dag

Haha, trots att det regnar ute är jag väldigt glad idag! Jag kom nämligen in på den sommarkurs jag helst ville läsa, woho! Kreativt skrivande heter den. Jag älskar att låta fantasin flöda och skriva egna berättelser, men jag har inte gjort det på flera år, tiden räcker ju sällan till allt man vill göra.. Att läsa och skriva skönlitteratur är ju något helt annat än kurslitteratur och tentor alltså. Otroligt stor skillnad!

Så nu blir det mycket att göra i 5 veckor framöver eftersom jag redan läser en annan kurs (att skriva barnlitteratur) på halvfart. Så det blir 150% i 5 veckor. Men jag kan nog ta det ganska lugnt med läsandet i barnlitteraturkursen som tur är, har redan kommit igång bra där. Plus att jag har 4 veckor att ta igen det på efteråt. Så det går nog bra. Plus att jag kommer få vara ledig i slutet av sommaren, bara det är ju värt att ha mycket att göra ett tag ;)

Dessutom får jag hämta mitt H&M-paket idag. Plus att jag har en ny fin cykel som har stått i vardagsrummet inatt eftersom jag inte vågar lämna den ute när den är alldeles ny, haha :) En bra dag helt enkelt!

Ny cykel

Som sagt gick det ju inte så bra att plugga idag. Så jag köpte mig en cykel istället, haha :) Fick pengar i födelsedagspresent för att köpa en ny cykel, har behövt det i flera år. Kändes jätteläskigt och jag har lite halvt panik nu efteråt som vanligt när jag har köpt något dyrt :P Men den är riktigt skön och lätt att cykla på, till och med i uppförsbacke och motvind med en matkasse i cykelkorgen ;) Så jag är nöjd :D Den ser lite störd ut på bilden, men det är för att den står på våran "balkong" eller vad man ska kalla det, som en balkong fast på markplan, haha. Det är alltså en halv vägg ivägen, så jag kunde inte fota den rakt från sidan :)

Studieteknik?

Jag försöker plugga idag, känns inte som jag är så bra på det dock. Jag har nog klarat mig bra i skolan tack vare att jag har lätt för att lära mig, inte är det för att jag har någon vidare bra studieteknik i alla fall :P Anteckna, vad är det? Men nu måste jag anteckna lite, får bara låna den här boken i två veckor nämligen.. Vet inte riktigt vad jag ska välja ut dock, så nu har det bara blivit några bra citat som jag har fastnat för. Läser en bok om barn- och ungdomsböcker genom tiderna, allt presenteras bara jättekort, så hur vet man vad som är viktigast? Har du någon bra studieteknik?

Idag är jag jätteseg, huvudet vill inte riktigt vakna. Ska snart till barnmorskan och fixa nya p-piller. Solen skiner emellanåt, men det är så himla kallt ute, så det känns inte som någon bra idé att sitta ute och läsa. Väntar på mitt H&M-paket också. Det borde komma snart! Längtar mest efter långklänningen och flipflopsen, haha. Svammel svammel.. Jag har i alla fall sommarfina rosa naglar :P

Fynden

Här är några av fynden från marknadsafton igår. Två fina ringar, inte superbilliga, men ganska jag, eller hur? :)
Skärp och armband, 5 kr/st!
Jenny ville så gärna kasta pil, så jag hängde på. Och vann det här vackra pärlhalsbandet. Det var äkta pärlor sa gubben som skötte det hela, haha.
Kjol för en tjuga. Lite för stor, men det går säkert fixa till ;) Den behöver strykas också stackarn.. Och idag på vägen hem från jobbet gick jag in på Clas Ohlson och köpte två brassestolar för 150 kr. Nu ska här solas!

Marknadsafton

Jag kom ganska nyss hem från stan, det var marknadsafton ikväll och sen satt vi på en uteservering nån timme. Och sen försökte jag och Jenny åka buss, men det gick inte så bra eftersom de absolut inte gick som de skulle. Så vi kom hem en timme senare än planerat.. Segt, särskilt när man är jättekissnödig :P Nu är det läggdags här, visar mina fynd imorgon :)

Gym

Jag skäms nästan för att erkänna det, men jag har inte tränat ordentligt (bara gått promenader då och då) på flera månader. Inte riktigt okej alltså. Så imorse när Jenny sms:ade och frågade om jag skulle följa med och träna var jag inte sen att haka på. Vi ska dit imorgon också, så nu ska vi minsann komma igång igen! I höstas var jag jätteduktig och tränade 3-5 gånger i veckan, då hade jag massa tid över eftersom det var lugnt i skolan också.. Men i vår har jag förfallit, haha. Fast jag har lyckats behålla vikten någorlunda i alla fall, så maten är jag fortfarande ganska duktig med. Nu är målet med träningen mest att må bra och få en lite snyggare kropp ;)

Åh!

Undrar om jag kommer bli såhär frälst av alla barn- och ungdomsböcker jag läser? Började läsa kanske vid 17-tiden idag, nu har jag slukat hela. Den var ju inte superlång, typ 220 sidor, men så snabbt brukar jag inte läsa ut en bok! Den var ju helt underbar, jag känner mig alldeles lycklig, haha :) Får se till att läsa mer av henne sen. Beskriver hur bra som helst hur det känns att vara osäker tonåring, på ett roligt sätt dessutom. 5 av 5 toasters ;) Läs den!

Blixtar och dunder

Igår hängde ovädret i luften hela dagen.. Vid 16-tiden började det åska och regna lite smått.. Sen på kvällen, kanske vid 20-tiden, brakade det loss rejält. Jag pratade i telefon med mamma och helt plötsligt hörde jag hur himlen öppnade sig och regnet öste ner. Sen måste åskan ha varit precis utanför, det dånade hur högt som helst och blixtrade hela tiden. Så då vågade vi inte prata mer, haha. Försökte fånga på bild, tog säkert hundra bilder och på en enda fastnade det en blixt :P Lite ljusskillnad eller vad säger ni? Samma inställning på kameran på båda bilderna.
Men det förde faktiskt något gott med sig. Jag fick inspiration till en skrivuppgift i en av sommarkurserna; att skriva barnlitteratur. Det blir kul det här! Man skulle skriva en presentation om sig själv och det läskiga är att det känns som att typ alla andra i kursen är sjukt ambitiösa och har fått massa texter publicerade och grejer. Men jag har ju faktiskt gjort massa annat än att skriva de senaste åren.. Dessutom är det inte alla som har skrivit och arrangerat flera låtar för orkester ;)

Bibliotek

Jag hade nästan glömt bort känslan att gå omkring och leta böcker på ett vanligt bibliotek. Det var längesen jag letade efter något annat än kurslitteratur. Nu ska jag visserligen ha böckerna till mina sommarkurser, men det är ju skönlitteratur! Och det är verkligen en enorm skillnad. Jag läser mer än gärna, bara det att jag aldrig har tid och ork till det under läsåret när det ska läsas massa tråkig kurslitteratur med onödigt svåra ord och begrepp, jag somnar nästan så fort jag sätter mig med skiten :P

Idag har jag lånat 8 barn- och ungdomsböcker på det lilla biblioteket här i närheten. Ser fram emot att läsa dem faktiskt! Sådana brukar vara spännande och lättlästa, så det ska nog gå bra :) Sen har jag än så länge hittat 4 kurslitteraturböcker, behöver några fler.. Och så har jag lånat inte mindre än 25 notböcker under våren, de är omlånade och ligger nu på mitt piano och skräpar, hahaha. Typ Hälften av dem var till praktiken och andra hälften är till mitt jobb nu. Kommer absolut inte använda alla såklart, vill bara kolla igenom lite och se vilka som kan vara lagom nivå för mina elever, så får de köpa böcker sen.

Mina högar med böcker som jag har lånat. Den vänstra högen ska läsas i sommar. Läste typ halva boken som ligger överst i högen igår, jättebra inspirationsbok om man vill skriva eget! Så himla skönt med bra kurslitteratur för en gångs skull ;) Inget högtravande dravel, bara bra och roligt :D


SMASK 2011 :D

Jag har haft det här klippet ett tag, men det är filmat med pappas vanliga kamera och inte i världens bästa ljudkvalitet (särskilt inte när han råkade hålla för mikrofonen, haha). Så jag har velat vänta tills årets SMASK-film var klar, vilket den brukar vara innan vi slutar skolan. Men inte i år, så jag känner att jag måste dela med mig av den här nu. Jag vet ju att ni har väntat ;) Så här kommer min och Emmas SMASK-låt för det här året: Som klippt och skuren med Salong Saxofön!
Hahaha, när jag skulle ladda upp den på youtube fanns det förslag på taggar. Religious music, gospel och worship tyckte de skulle passa. Inte riktigt tanken, men visst, haha :P

Kjol

Jag känner mig ganska kjollös här hemma. Eller jag har kjolar, men de allra flesta är för stora.. Mest sur är jag över att min absoluta favoritkjol (lagom lång, svart med hög midja) är för stor och antagligen för avancerad att sy om på ett snyggt sätt.. Så idag när jag var på stan, mest för att låna böcker på biblioteket, letade jag efter en ny kjol. Testade många som satt riktigt gräsligt på mig, haha. Sådana med mycket tyg och resår gör att jag ser minst 2 storlekar större ut. De kan se jättefina ut på tjejer med rak figur, utan höfter, men på mig ser det verkligen hemskt ut. Tur att det finns andra kjolar som passar oss med lite former också ;) Hittade till slut den här, den går nog att matcha med mycket. Och faktiskt roligt med en marinblå istället för svart :) Från gina tricot.

Grillat

Alltså, jag har verkligen längtat efter att kunna grilla, det är verkligen sommar för mig. Och för att få sommarkänslan lite extra så blir det grillat för tredje gången den här veckan ikväll, haha :)
Mysig uteplats? Nja. Gårdagens middag. Det blir nåt liknande ikväll gissar jag ;)

Sommarplaner

Försöker planera sommaren lite här.. Inte det lättaste eftersom jag ska läsa sommarkurser på heltid och jobba varje fredag som det ser ut just nu. Tänker att jag ska hinna med en Malmö-tripp till Maria och typ 10 dagar hemma i Jämtland (kanske någon dag på Yran, det var några år sen sist) i juli och sen bröllop i början av augusti. Och antagligen Tallin i slutet av augusti/början av september (min 25-årspresent från Dennis) :) Sen vill jag gärna hälsa på någon dag hos Emma i Motala och någon dag hos Wiilow i Mariestad, men det är ju inte så långt till någon av dem, så det behöver inte planeras lika noga ;) Blir mycket åkande under en månad ungefär.. Får se när det blir, ska kolla när familjen jobbar/har semester också, så jag hinner träffa dem :) Vill såklart tajma så Cecilia är hemma samtidigt, vi har ju alltid så roligt :) Annars får det nog bli en liten Göteborgstripp också ;)

Vad har ni för sommarplaner?

Cecilia och jag vid sommarstugan.

Maria och jag på Cypern, dit ska vi ju inte i sommar, men sola och bada ska vi, eller hur Maria? Magnus, mamma och jag på sjön vid sommarstugan.

Glass med Maria i Köpenhamn.

Reatönten strikes again

Japp, nu har jag handlat på rea igen. H&Ms nätrea den här gången. Hittade det här. Allt utom två av klänningarna var på rea :) Även den här gången var jag lite töntig och köpte samma modell fast i olika färger. Flipflops är ju alltid bra att ha och kostar de 30 kr så kan man köpa två. Sandalerna kostade 50 kr, så jag slog till på två där med, man kan ju skicka tillbaka :P Det dyraste var långklänningen som kostade hela 149 kr ;) Somrigt blev det i alla fall!

Klassfest

Många inlägg på rad här, haha. Men jag har inte hunnit skriva på några dagar, så jag har lite roligt att berätta och visa :) Igår var det klassfest, hur roligt som helst! Måste göras om fler gånger! Vi grillade och sjöng och lekte roliga lekar hela kvällen och halva natten :) Invigde nya sommarklänningen också, jag gillart!
Adrijana och jag.
Tim sov och Emma skulle väcka honom med citron, haha :) Helena och jag.
Kristian, Jenny och Emma.
Siri, David, Andreas, Gabriella, Adrijana och Jon. Sanna-Maria, Richard och Helena.
Som sagt, roliga lekar! En av lekarna körde vi i lag. Man tar en kortlek och bestämmer vilka kroppsdelar som ska röra varandra (med kortet mellan) på varje siffra, typ mage mot mage, mun mot knä osv, när man börjar komma upp i sisådär 10 kort börjar det bli riktigt svårt. Det gäller att inte tappa korten nämligen! Och vissa kombinationer är ju ganska omöjliga till slut. Hysteriskt roligt i alla fall!
Av respekt för de inblandade får ni inte se så många bilder, det blev betydligt knäppare poser än såhär, haha :P

Reatönten

Japp, jag är en riktig reatönt :P Efter skolavslutningen i onsdags åkte jag en sväng till stan. Och hittade såklart lite grejer på rea. På Åhléns faktiskt, jag handlar typ aldrig där.. Men reaskyltarna lockade förstås! En klänning och 4 likadana linnen blev det, hahaha. Det kändes väldigt töntigt, men jag tyckte att de satt så bra och när de kostade 70 kr för 2 så var det inte så mycket att bråka om tyckte jag! Och ni ser ju hur nöjd jag är ;)

Skolavslutning

I onsdags hade vi skolavslutning och sjöng 4-stämmig En vänlig grönskas rika dräkt och Den blomstertid nu kommer. Sommarlov så det skriker om det :) Det kommer bli tomt på skolan utan alla 5:or som slutade nu.. Jag har ju gått med dem i 4 år, så jag känner ju de flesta ganska väl..
Emma och jag :)
Gillar verkligen min klänning, den känns så sommarfräsch :)

Balen

Snabba ryck! Fixade balklänning i förrgår och igår var det bal, mycket trevligt med god mat och sen massa dans till bra band, kul!
Mina fina tjejor :) Minda, Adrijana, Rebecka och jag.
Gissa tjejgruppen ;)
Haha, så rolig bildserie :P Sara, Karin, jag... och Josefin :)

RSS 2.0