Trött powerwalk

Fy vad trött jag är idag.. Skulle helst vilja gå hem nu, men jag måste vara med på ett rep om en kvart först.. Ska vara med på en konsert imorgon för att fira att skolan fyller 50 år, så det kan ju vara bra om det sitter någorlunda ;) Sen tänker jag bege mig hemåt. Kanske dags för en vilodag, har ju tränat tre dagar i rad nu.. Och powerwalkat till och från skolan. Haha, det låter så fult med powerwalk tycker jag, men det är väl kanske det jag gör, ingen lugn promenad här inte (inte bara för att jag alltid har bråttom på morgonen)!
Vilken version av mig är snyggast? :P

Låååång dag

Gick hemifrån 7.45 och kom hem igen 21.15. Lite väl lång dag. Men jag har fått en hel del gjort faktiskt :) Och jag har gått både till och från skolan (ungefär en timmes promenad totalt) och dessutom tränat vattengympa. Går jag inte ner nåt den här veckan så vet jag inte vad :P

Nu ska jag titta på kvällens Idol, missade det eftersom jag plaskade i bassängen då. Tar nog med mig datorn till sängen, misstänker att jag kommer somna snart.

Lärarkonsert

Lärarnas konsert ikväll var riktigt bra, blev väldigt impad av flera av dem. Man förväntar sig ju liksom att de ska vara grymma eftersom de undervisar på en musikhögskola ;) Men det var faktiskt några som var överraskande bra :) Dock höll det på lite väl länge, kom hem kvart över tio eller nåt. Så jag fick ta en snabbis med Idol och bara lyssna när de sjöng. Men det var ingen av mina superfavoriter ikväll, så jag är inte jätteledsen att jag missade det ;P Brukar ju inte vara så svårt att se på internet om man så önskar :) Är glad att Alice gick vidare iaf, hon var bäst ikväll!

Nu är det läggdags, börjar tidigt imorgon. Hoppas min mun mår bättre då, det känns fortfarande lite i kinden att den har varit bedövad. Och käkarna är alldeles ömma efter att ha gapat onaturligt stort i 45 min (med några få små pauser förstås).. 

Tänkte göra en fuling imorgon och gå förbi gymmet påväg till skolan och låsa in mina badkläder, ska nämligen på vattengympa imorgon kväll 19.45 och jag hinner inte hem mellan eftersom jag slutar kl 19, får gå direkt dit efter skolan. Så då är det ju onödigt att släpa runt på dem hela dagen :)

Dentisten

Imorse kl 9 hade jag tandläkartid för att laga ett hål. 45 min tog det ungefär.. Fy, inte särskilt trevligt. Det gick bra först, kändes typ inget, men efter ett tag började det göra riktigt ont, men det ska väl kännas så när man borrar.. Så kul att de alltid säger att man ska säga till om det gör ont eller så, hur lätt är det med massa grejer i munnen? Käken känns helt knäpp efter att ha gapat stort så länge.. Tränade efteråt, det gick väl sådär.. Nytt program som jag inte har kört på ett halvår eller nåt, så det var flera maskiner jag inte har använt på länge, så det var rätt tungt. Men jag kämpade på!

Jag är ganska ledig idag, inga lektioner.. Ska snart till skolan och försöka öva lite, sen har ska jag "jobba". Sitter ju med i en kör för de som läser körpedagog, de behöver ju instrument att öva på ;P Men det är inte så betungande, mest roligt :) Sen har lärarna en konsert ikväll, det ska bli riktigt kul!

Ibland lägger sig luggen jättekonstigt, eller den står rakt ut snarare, så jag måste platta tilll den lite. Därav mössan ;)

Chokladmousse

Nu har jag invigt mina EasyTones! Och fort gick det! Kändes som jag bara svischade fram :) Känns faktiskt lite extra i benen och rumpan när man går. Och under fötterna, haha. Känns helt knäppt om man har haft på dem ett tag, men man vänjer sig nog :)

Eftersom jag har både tränat och promenerat en hel del idag så fick jag unna mig lite hemmagjord chokladmousse hos Adrijana. Mycket gott! Idolnördar som vi är kollade vi förstås på kvalet ikväll. Jag tyckte att alla utom Linda var ganska dåliga ikväll, sjöng surt gjorde de minsann. Linda är en av mina favorittjejer, så för mig var det rätt självklart att hon skulle gå vidare faktiskt. Hon känns trygg på scenen och hon vet vad hon håller på med.

Kom precis hem och nu måste jag lägga mig. Har tandläkartid imorgon bitti. Och efteråt tänkte jag träna, hoppas att jag inte känner mig alltför mörbultad efter tandläkaren :P

Höstmyströja

Bästa höstmyströjan är på (för tredje dagen i rad, haha)! Köpt på H&M för sisådär 3 år sen, jag älskar den!


Ska jag våga?

Funderar starkt på att inviga mina nya coola EasyTones snart ;P Det är alltid lite läskigt att gå ute med ett par sprillans nya dyra skor tycker jag.. Men jag tvekar ju egentligen inte om de ska behållas eller inte, så vad är jag rädd för? Lite för att de är nya och vita och fina, men mest för att de är dyra.. Mina gamla gympaskor är på bristningsgränsen, så det var ju inget onödigt köp direkt.. Får se om jag vågar ta dem till Adrijanas Idolmys sen :) Går liksom inte testa att gå ordentligt inne, då kommer man ju fram till en vägg på en gång :P

Här är de! Tycker faktiskt att de blir snyggare för varje gång jag ser dem :) Och turkost är ju aldrig fel! (Ganska imponerad över att jag lyckades ha på mig skon när jag tog det sista kortet, haha.)

Delmål ett: check!

Sidsådär ja! Nu har jag minsann nått mitt första delmål med viktnedgången, en hel månad tidigare än jag hade räknat med faktiskt! -6,1 kg sen 2 aug, så jag är absolut nöjd. Men jag fortsätter, 10 kg till vill jag få bort. Eller åtminstone 5 och byta ut fettet mot muskler istället ;) Dumt att stirra sig blind på siffror.

Har precis varit och tränat med Jenny, himla skönt att gå dit på morgonen när det knappt är några där. Massa barn i omklädningsrummet visserligen, men de var ju inte på gymmet :) Bytte till mitt andra träningsprogram nu, där jag har två olika styrketräningsprogram, så nu kan jag träna på gymmet oftare eftersom det inte blir samma muskler som jobbar varje gång. Idag blev det ben, bröst och triceps. Nästa gång (imorgon) blir det rygg, mage, biceps och axlar.

Nu blir det dusch, tidig lunch och sen beger jag mig till skolan för lunchkonsert, träffa fina Matilda som jag inte har sett på 1,5 år (vi gick i samma klass första året på musikhögskolan) och sen lektion.

Effektiv söndag

Jag är faktiskt lika effektiv idag som igår. Har storhandlat (får passa på när man åker bil) och precis lagat köttfärssås, kikärtsbiffar och spenat- och fetaostpaj. Sen blir det fläskifilé också. Inget som passar ihop direkt, haha. Men jag fyller frysen, det är så himla skönt att kunna ta fram lagad mat ur frysen när man är superhungrig efter skolan och inte har någon lust att laga mat. Plus att jag alltid har med mig matlåda till skolan, så det är alltid bra när det finns lite att ta av. Mitt enda problem just nu är att jag har för få burkar, så det blir nog plastpåsar som maten får bo i. Har diskat och har tvättid också, men det var bara lite som skulle tvättas, så det känns inte så betungande.

Köpte ju tranbär igår, men de var väldigt sura (har bara ätit torkade innan och de är lite sötare) så jag tänkte göra sylt också när jag ändå bor i köket idag ;P Borde städa också, får se om det blir av när jag ändå är igång.. Risken finns ju att jag bara stupar helt plötsligt, haha :)

Effektiv lördag

Det var längesen jag gjorde så mycket vettigt på en lördag som jag gjorde igår. Först var jag ju och tränade, var på gymmet i 1,5 timme minst! Sen ringde Adrijana och frågade om jag ville hänga med på bondmarknad i stan och det ville jag förstås. Vädret var verkligen inget att hurra för, blåsigt och kallt och lite regnigt och grått.. Men det var rätt mysigt ändå. Köpte fina grönsaker, frukt, svamp och tranbär direkt från bönderna. Billigt, bra och så himla gott!

Sen kunde vi inte låta bli att slinka in på Stadium när vi ändå var i närheten. Och jag kom minsann hem med ett par Reebok EasyTone efter att ha provat några olika modeller och gått runt i typ en halvtimme. Dock blev det inte den modellen som jag hade tittat mest på, för den satt inte alls lika bra på foten som den jag köpte. Och när det gäller gympaskor så går faktiskt passformen före utseendet :P De är min belöning för att jag har nått mitt första delmål, eller ja, väldigt snart iaf, har 1 hg kvar ;) Så i skrivande stund har jag gått ner 6 kg sen jag började 2 aug :) Heja mig! Hur jag gör? Jag väger allt jag äter och räknar kalorier och får äta max 1500 per dag. Men med mer grönsaker och mindre pasta, ris, bröd och sånt så är det inga problem att hamna på under 1500 kcal tycker jag, jag går inte runt och är hungrig direkt. Skriver in allt på viktpejl.se, en gratissida. Det hjälper mig massor att se hur mycket jag har ätit! Sen tränar jag förstås också :)

Här är de jag köpte, fast de är vita där de är som ljusast, fattar inte varför de ser ljusblå ut här. Kostade 1199, så de borde ju vara snäppet bättre än de svarta som kostar 999. Men med Stadiumkort fick jag 200 kr rabatt (gällde bara just den här modellen), så det blev ju samma pris :) Känns ännu bättre när man får lite rabatt tycker jag ;D Ska gå med dem inne ett tag först, det brukar kännas säkrast så.

(Klicka på bilden för att komma till skorna på stadium.se)

Som om det inte var nog så ställde jag mig och gjorde massa köttfärsbiffar igår. Gjorde efter ett vanligt grundrecept, men hade lite morötter och oregano i också. Så himla gott! Särskilt med rotfrukter i ugn och smörstekta trattkantareller till. Älskar god mat!

Men sen fick jag ge mig ;P Vi tittade på film sen på kvällen. Robin Hood blev det, tyckte att den var helt okej, men inte mer än så.

Morgongym

Inte varje lördag jag går upp kl 8 för att kunna vara på gymmet när de öppnar kl 9, men Jenny drog med mig idag :) Gick och lade mig vid tolv igår, så jag har ju ändå fått sova.

Hahaha, vilken bild det blev, ser ut som värsta bodybuildern :D Tror faktiskt inte att mina muskler är såhär synliga, det är skuggorna som luras lite.

Grey's Anatomy säsong 7

Åh, jag är så glad att Grey's Anatomy har börjat igen! Det är min absoluta favoritserie. Finns ingen annan serie som griper tag i mig på sama sätt. Har nyss gråtit till första avsnittet av sägong 7. Så bra!

Jag kollar på mina serier här, bra kvalitet och allt!

Tacopaj med mango

Jag gjorde världens godaste tacopaj till middag, receptet har jag fått av mamma. Det handskrivna (dinkel och kvarg) är bara för att jag vill ha ett lite nyttigare och fettsnålare alternativ eftersom jag går ner i vikt. Och det funkade alldeles utmärkt med min deg också :) Testa du också! Det godaste jag har ätit på länge faktiskt!


Påfågel

Idag har jag min fina påfågelklänning på mig, måste ju vara lite extra fin bara för att det är fredag :)
Idag repade vi "bara" 2 timmar istället för de schemalagda 3,5. Och vi hann med mer än normalt, konstigt egentligen.. Men det kanske är lättare att vara effektiv när man har mindre tid på sig.

Bra hårdag

Ibland lyckas håret lägga sig sådär perfekt som man vill ha det utan att man egentligen har gjort något med det. Och så är det idag. Jag duschade efter träningen igår och sen lät jag det bara självtorka. Och när jag hade sovit på det så blev det såhär fint ;) Verkligen inte alla gånger man lyckas med det.. Gillar verkligen att ha lugg igen för övrigt :)

Tandis

Nu är jag precis hemkommen från tandläkaren, hade inte varit där på typ fyra år. Men det har ju inte lockat så mycket när man måste betala.. Ett hål hade jag som ska lagas om en vecka. Men jag tecknade frisktandvård eller vad det hette, så det blev inte så dyrt. Särskilt inte eftersom jag har tandvårdsbidraget från två år kvar :) Så typ 750 kr utslaget på ett år känns ganska överkomligt :) Bara undersökningen och lagning hade kostat 1400 kr tror jag hon sa.

Gammal bild, från när jag var 18 tror jag, men den visar ju mina tänder så fint, haha :P

Arrrrg

Usch, jag känner mig arg idag. Det blev ju inte direkt bättre av att jag var tvungen att prata med en jobbig person och sitta vid en sjukt seg dator, så fort man tryckte på en knapp skulle den ladda i en minut typ. Grymt störande.
Men arrangeringen gick riktigt bra imorse iaf, jag fick många fina komplimanger av läraren för min lilla komposition, så det var jättekul! Han tyckte att jag hade skrivit en jättesnygg låt och att jag hade bra koll typ :) Jag går inte alltid efter en massa regler när jag skriver låtar, jag lyssnar mycket. Och om det låter snyggt så lär det ju inte vara helt fel ute liksom ;) Nu ska jag bara komma på någon bra låt med lite fart i som jag kan arrangera för blås och kompgrupp. Ingen av er som råkar ha nåt tips? :P
Arga Malin i datasalen.

Hur trött kan man vara?

Jag somnade nog strax efter elva igår, var så himla trött efter vattenplaskandet ;P Sen vaknade jag kl 6 imorse och var ganska pigg, kanske skulle ha gått upp då istället, för nu är jag sjukt trött. Tänkte gå upp 7, men snoozade till 8, helt galet. Ska snart till skolan och ha individuell arrangeringslektion, läskigt!

Bra mat efter träning?

Jag har alltid så svårt att komma på något vettigt att äta efter jag har tränat på kvällen, då vill man ju inte slänga i sig värsta köttbiten direkt.. Men proteinrikt ska det ju vara. Så ikväll efter vattenaerobicsen blev det rökt kalkon, avocado och keso, det måste väl ändå vara bra? :)



Jag gissar på träningsvärk i benen imorgon, han körde riktigt hårt med oss, men det var kul! Och nu är jag trött som bara den.. Ska bara se klart Biggest Loser Sverige på nätet, sen lägger jag mig.

Måndag

Imorse tänkte jag gå och träna med Jenny, men så kom jag på att jag hade bokat in sånglektion kl 11, så då blev det lite ont om tid. Men nu har jag precis bokat in vattenaerobics ikväll, det blir kul! Synd bara att jag måste förstöra frisyren och sminket som jag för en gångs skull lade lite extra tid på imorse, haha :P



Sånglektionen gick oväntat bra måste jag säga, särskilt med tanke på att jag knappt har kunnat sjunga de senaste två veckorna. Efter lunch hade vi monsterföreläsning om skatter och avgifter och det bara snurrade i huvudet. Knappt någon som fattade något alls :P Alla verkade helt förstörda efteråt.

Nu ska jag äntligen få äta middag, är så himla hungrig! Zucchinispagetti och köttfärssås blir det. Det går neråt på vågen fortfarande, så snart har jag nått mitt första delmål och får belöna mig med ett par Reebok easytones ;)

Valresultatet

Fy vad vidrigt. Sverigedemokraterna i riksdagen och Alliansen i 4 år till. Var tog medmänskligheten vägen? Jag skäms över svenskarna ikväll.

Rösta!

Ni röstar väl idag? Jag och Dennis har precis varit och röstat. Nu får vi hoppas på ett bra resultat också!

Luggen

Som väntat betedde sig luggen inte likadant när jag hade tvättat håret, så jag fick kapa lite till nu på morgonen. Märkte igår att den lade sig konstigt, så nu har jag fixat till den lite igen :) Funkar mycket bättre med glasögonen nu när den är lite kortare. Och det är ju en fördel om den ligger hyfsat bra redan från början, så man slipper gå och dra undan den hela tiden, blir så himla fett då.. Har inte fixat håret något i övrigt, det är bara tvättat och har självtorkat. Så det behöver lite dust it och saltvattenspray tror jag ;) Fast jag ska nog ingenstans idag, förutom till tvättstugan och möjligen affären, så det kanske får se ut såhär idag :)


Passgång

Fy vad trött jag är! Var på skolan 8-15.30 ungefär, sen var jag och Emma på stan och testade Reebok easytones. Har ju inte råd än (plus att det inte är dags för belöning riktigt än) men det blir nog ett köp snart, de verkar riktigt bra, det kändes lite extra i benen och rumpan när man gick med dem! Sköna var de också :) Vi var helt fascinerade båda två, haha. Blir nog den här snyggingen när det är dags :)



Hela förmiddagen repade vi lite låtar till ett konsertprojekt som vi har. Vi var trötta och på knäppt humör allihopa, så vi gjorde fula danser och gick passgång på rad, hahaha. Har skrattat hur mycket som helst idag, härligt!

Mindre härligt var det när jag var tvungen att hämta cykeln på skolan efter stan och fick cykla hem i spöregn. Och dessutom var jag sjukt hungrig. Så det var himla skönt att komma hem och in. Har nyss tittat på Idol och nu ska jag äta lite egengjord mangoglass, mixade mango, kvarg och mjölk, hällde i små glas och lade in i frysen bara :)

Nu är det klippt!

Jag bestämde mig. Ställde mig framför badrumsspegeln med saxen och nu några minuter senare har jag lugg igen! Och jag känner mig faktiskt lite mer som mig själv i lugg :) Får säkert fixa till den lite sen, den lär ju lägga sig annorlunda när jag tvättar håret och inte har haft luggen dragen åt sidan fastsatt med hårnålar. Vad tycks? (Försök strunta i att jag ser så trött ut, är nog ännu tröttare än jag ser ut till och med.)


Serietidning

Jag är trött idag. Och det spöregnar ute. Sitter i datasalen just nu, då är ju photo booth obligatoriskt som ni vet ;)

Hej

Inte för att man absolut måste blogga varje dag, men jag vill ändå titta in och säga hej. Idag har varit en lång men rolig dag. Jag har bland annat hållit i en liten teorilektion för klasskompisar (oförberett eftersom läraren varit otydlig med att det var det vi skulle göra), spelat massa trummor och fått beröm för att det svängde (av trummisar dessutom, extra kul!), komponerat en låt med text och allt på typ två timmar, kollat på massa gamla kort och umgåtts med Emma. Och sett på Idol och Utfrågningen. Och tvättat. Hej och hå. Snart stupar jag.

Och angående lugg. Snart klipper jag mig nog en snedlugg, har inte haft lugg på snart två år och jag saknar det!

Godnatt!

Äntligen hemma

Blev en sen dag idag, kom till skolan vid ett och gjorde två gruppuppgifter och övade trummor innan arrangeringen. Och den slutade vid sju, så det var ju ingen tidig lektion direkt.. Och efteråt cyklade jag och Rebecka till Minda för lite Idolmys, himla trevligt var det :) Kom nyss hem och ska upp tidigt imorgon, så det är väl läggdags snart.

Jag är så himla sugen på att klippa lugg. Och blev det ännu mer nu när Maria blev så fin i håret :) Bara för det hittar jag inga särskilt normala bilder på mig i lugg, orkar inte riktigt leta igenom alla tusentals heller ;P Men men.. Här är två gamlingar iaf, tagna för typ 3 år sen..


Reebok easytone

Ser reklam för dessa skor överallt. Och jag är himla sugen! Snyggare ben och rumpa vill väl alla ha? Frågan är ju om de funkar.. Har inte testat än, så det kanske inte ens är sköna. Men jag skulle behöva ett par nya utegympaskor (främst att gå i) så jag måste nog testa snart. Såg en tjej som hade sådana idag, det såg ut som i reklamen, haha :) Någon mer som är sugen på ett par Reebok easytone? Gillar de här, dels för att de "bara" kostar 999 :P


Bilder från stadium.se

Jag idag



Haha, det ser ut som en monsterkatt i bakgrunden, men det är två ;P De fick nyss mat ;)

Dålig vecka?

Jag som tyckte att jag hade en ganska dålig vecka, har ju inte tränat något eftersom jag har varit sjuk hela veckan. Jag har visserligen promenerat eller cyklat till skolan nästan varje dag och ätit bra mat (förutom lite kladdkaka och hemmagjord pizza i helgen, men bara i små mängder) och idag har jag fått mitt bästa resultat hittills! -1,3 kg sen förra måndagen! Förstår inte riktigt hur det har gått till, men det är väl bara att tacka och ta emot :P Kanske har hostat ut massa skit?

Testade faktiskt en klänning igår som jag inte har kommit i på ett tag. Och igår kunde jag stänga den, så jag märker lite skillnad iaf, roligt!

TV-söndag

Känns inte som jag har gjort något vettigt alls idag. Mest tittat på tv. Och städat i badrummet iofs, det behövdes. Himla katter som äcklar ner :P Men är man ledig så är man, då får man vara slö. Och jag tänker verkligen försöka undvika att plugga på helgerna nu, det som ska göras får jag se till att hinna med under veckorna. De känns viktigt med ledig tid för att orka med hela alltihopet.

Gick nyss och satte på mig snyggpumpsen, bara för att de är så fina, så nu ligger jag i soffan med dem på, haha :) När Mamma Mia slutar är det läggdags. Nya tavlan ovanför pianot måste ni ju få se (dock är det i princip aldrig så ljust här inne, men nu blev det ett snabbt foto med blixt). Och den lilla bredvid gjorde jag i sommar nån kväll när jag hade tråkigt ;P


Tävling



"Jag är med och tävlar om smink från ELF Cosmetics Sweden. Var med och tävla hos Adara du också!"

Pizza

Jag fortsätter vara onyttig i helgen, haha. Men jag håller mig inom mina tillåtna kalorier iaf ;) Snart blir det pizza, jag experimenterade fram en deg med kvarg istället för margarin, hoppas det funkar. Men det är mjölet som ställer till det alltså, hur löser man det? Någon som har tips på nyttig pizzadeg?

Min pizza är den lilla :P

Kladdkaka

Eftersom jag har varit duktig och ätit nyttigt hela veckan (i flera veckor egentligen) tyckte jag att jag kunde få unna mig en liten bit kladdkaka. Med betoning på liten, för hjälp vad mycket kalorier det är i det! Cirkus 500 kcal/100g är det i den jag gjorde. Men jag får bara äta sånt om jag "har råd" med de kalorierna eller hur man ska säga ;P Och det hade jag idag.

Idol ikväll var inget jättespeciellt tyckte jag. Ingen som stack ut direkt.. Efteråt gick jag till Adrijana och snodde hennes cykel eftersom hon ska till Grekland en vecka. Jag vill också åka dit!

Killar med gitarr

Det är något speciellt med killar med gitarr som dessutom kan sjunga bra alltså, det har ju visats bra många i Idol redan. Jag vill också kunna spela gitarr äckligt snyggt, skulle ha börjat när jag var liten istället, skit också :P

Hittade den här listan på facebook, tyckte det var ganska underhållande. Behöver jag säga att jag inte tänker rösta på Moderaterna? :P



Moderadernas ställningstaganden genom åren

1904–1918: Nej till allmän rösträtt.

1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.

1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

1919: Nej till kvinnlig rösträtt.

1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.

1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

1927: Nej till folkskolereform.

1931: Nej til sjukkassan.

1933: Nej till beredskapsarbete.

1934: Nej till a–kassa.

1935: Nej till höjda folkpensioner.

1938: Nej till två veckors semester.

1941: Nej till sänkt rösträttsålder.

1946: Nej till fria skolmåltider.

1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

1947: Nej till allmänna barnbidrag.

1951: Nej till tre veckors semester.

1953: Nej till fri sjukvård.

1959: Nej till ATP.

1960–talet: Ja till apartheid.

Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

1963: Nej till fyra veckors semester.

1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.

1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.

1974: Nej till fri abort.

Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18:e graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.

1976: Nej till femte semesterveckan.

1983: Nej till löntagarfonderna.

1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.

EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.

2006: Nej till gröna jobb.

2006: Nej till sex timmars arbetsdag.

2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.

2006: Nej till höjd a- kassa.

2006: Ja till sänkt a-kassa.

2006: Nej till höjd sjukersättning.

2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Moderaternas ställningstagande genom åren som gått.


Hemsk natt

Ingen höjdarnatt direkt när man hostar och snörvlar och helt plötsligt får jätteont i halsen igen. Och sendrag! Det var jättelängesen jag fick sendrag, men inatt vaknade jag av det två gånger, what's up with that?

Kunde sova ända till 7 eftersom jag har lånat Adrijanas cykel. Då tar det cirkus 10 minuter att ta sig till skolan istället för 30 ;) Borde väl ta och fixa min cykel snart, har varit punka på den bra länge. Men det är på bakjhulet, så det känns inte särskilt lockande att börja pilla där bland växlar och allt. Och lämnar jag in den kommer han bara säga att jag ska köpa en ny istället, för det är så många fel på den :P


Diskberg

Vi som var så duktiga och diskade undan i princip direkt. Men nu när jag blev sjuk och skolan är igång och Dennis jobbar hela dagarna är det ingen här hemma som tar tag i disken. Till slut struntade jag i att jag inte riktigt orkade och diskade ändå. Så nu går det använda köket igen, himla trevligt ;)

Gillade Idol ikväll med, särskilt gotlänningen som var sjukt bra på gitarr och dessutom sjöng snyggt - samtidigt! Det är då verkligen inte det lättaste. Annars vet jag inte om det var så många speciella med ikväll..

Tidig morgon imorgon också, så det är väl bara att styra mot sängen. Ikväll blir det CSI tills jag somnar.

Hemma

Idag har jag världens längsta håltimme (5 timmar), så jag fick låna Adrijanas cykel och trampa uppför backen efter att jag hade slutat kl 10. Snart ska jag till skolan igen och ha bruksensemble. Kul att jag ska sjunga idag med min knappt existerande röst ;)

Har precis sett klart A walk to remember. Fin film. Jag orkar liksom inte plugga så mycket när jag bara hostar och snörvlar hela tiden.. Så jag kurerar mig med piggelin och film i soffan nerbäddad under en filt istället. Men nu är det väl dags för kraftansträngning igen.

Canvastavlan är hämtad

Idag har jag minsann hämtat canvastavlan som jag beställde för en vecka sen. Och den är så fin! Den gjorde sig ännu bättre på så stor bild. 50x70 cm är den, så den var lite lagom besvärlig att ta med hem på bussen, särskilt med en massa skitungar runtomkring som inte kan bete sig som folk! Hursomhelst får ni se den senare när den sitter uppe på väggen. Det här motivet blev det i alla fall och jag tyckte faktiskt att färgerna blev ännu finare på tavlan, kanske påverkas av tapetfärgen förstås :)



Jazz och poparrangeringen som jag hade ikväll verkar riktigt bra, det ska bli roligt att sätta igång och arrangera något igen!

Och Idol måste jag förstås nämna. Jag gillart! Så skönt att de inte visar massa töntar, utan att de som faktiskt är bra får sin välförtjänta tid i rutan.

Nu blir det That 70's show i sängen, får se hur snabbt jag somnar ikväll.

Värre

Idag är en ännu sämre förkylningsdag än igår. Somnade kanske halv elva och sov till åtta.. Men inte är jag pigg för det. Hela huvudet känns tjockt och svullet och det kliar överallt. Hatar verkligen det här.. Tur att jag i princip är ledig idag! Fast jag har lektion ikväll.. Eller snarare någon slags genomgång tror jag. Jazz- och poparrangering. Men det blir nog kul!

Tidig kväll

Fy, jag blir alldeles slut i kroppen av att vara förkyld. Inte så konstigt kanske, det är ju skitjobbigt att inte kunna andas normalt! Men jag har i alla fall promenixat till och från skolan, så en timmes promenad har det blivit idag åtminstone. Men nu är det alltså läggdags för min del, väldigt sällan jag lägger mig så tidigt. Sov gott!

Bra resultat!

Jag som inte tyckte att jag hade tränat så mycket den här veckan.. Fast iofs, 2 dagar tung styrketräning på gymmet, en zumba hemma och mycket promenerande är ju inte så lite, det har ju gett resultat. Faktum är att det är mitt bästa resultat hittills. -1,1 kg den här veckan! Verkligen roligt!

Mindre roligt är ju att jag är förkyld, så nu blir det väl inte så mycket träning den här veckan.. Men gå till skolan ska jag nog klara av ändå. Fram och tillbaka blir det ungefär en timmes promenad, så det är ju bra. Får passa på så länge det är fint väder, då är det ju bara härligt att gå :)

Jaaa!

Har ju varit med i diverse tävlingar i bloggar och nu har jag äntligen fått vinna något. Ni kanske minns om när jag skrev om mitt bästa träningstips? Den tävlingen var det, så nu kommer jag få en stegräknare som ska användas flitigt :) Det piggade verkligen upp min annars så tråkiga förkylningsdag :) Tack Sofia!

Hängig

Fördelen (eller nackdelen?) med att vara sjuk på en söndag och inte orka byta om från pyjamas är att man kan somna i soffan hur lätt som helst.. Det är verkligen inte ofta det händer, det om något är ett tecken på att jag är väldigt hängig..

Godmorgon förkylning

Jag har känt ganska länge att det har varit en förkylning på gång, har nog haft ont i halsen till och från i två veckor nu. Och imorse vaknade jag upp och kände mig riktigt förkyld, inte alls roligt. Så idag blir en lugn dag med film och serier tror jag. Och pyjamas ett par timmar till skulle jag tro ;)


Loppis

Idag har jag, Jenny och Gabriella varit på loppis på IKEAs parkering och sen åkte vi till Bra och begagnat när vi ändå var i farten. Det här roliga kom jag hem med för en hundring: gammalt men oanvänt Trivial pursuit, en nessecär, en mjölkskummare och plåtburkar som jag tänkte ha te i eller nåt :)


Det blev även ett par jeans (likadana stuprör med hög midja som jag alltid köper; 199kr på cubus) och lite annat smått och gott :)


Eftersom Jenny och Gabriella cyklade (och jag har punka på min cykel) fick jag låna Jennys bil, perfekt! Jag skulle verkligen vilja ha en bil. Nog för att jag blir alldeles svettig när jag ska parkera på sådana gigantiska köpcenterställen där det är sjukt mycket folk och bilar överallt, men annars är det så himla najs. Det går så mycket fortare och är så himla smidigt! Särskilt när man ska handla mat, vilket jag förstås passade på att göra :)

Snyggdag

Idag har jag en snyggdag för en gångs skull, inte alls dumt :) Nu när jag har fixat håret alldeles själv så känns nya frisyren ännu bättre! Som vanligt blev det mycket kortare än jag hade tänkt mig, men den här gången gillar jag det riktigt mycket faktiskt! Det ramar in mitt ansikte mycket bättre än tidigare :) Särskilt nu när mina lockar har fått komma fram och det inte är frisörplattångsplatt :P Eftersom jag duschade igår och sov på håret inatt försvann några av lockarna, så jag har fuskat lite med locktången lite på måfå bara. Men de flesta lockarna är mina egna ;) Tänk vad det gör mycket för självförtroendet att känna sig snygg i håret!





Håret igen

Ibland får jag lite halvt panik och kännet att nu måste jag klippa mig. Nu eller aldrig typ. Det har egentligen behövts hela sommaren, men är man fattig så prioriterar man kanske mat framför frisörbesök ;) Men idag fick jag alltså ett ryck och ringde till frissan. Och visst fanns det en tid till mig! Så nu är håret mycket fräschare. Och kortare förstås. Men jag är nöjd! Självklart lyckades jag ju träna innan jag kom på att jag skulle ta kort, så nu har jag haft det uppsatt i hästsvans och svettats, hehe. Men man ser nog hyfsat ändå :) Det kommer nog kännas ovant ett tag, när det inte är plattat kommer det nog kännas mycket kortare. Men det var mycket som var slitet, så då är det väl bättre att klippa bort skiten ;)

Haha, det ser ut som jag blir kortare och kortare på varje bild :P

Lång dag!

8.30-17.10 är inte att leka med när man har varit ledig i princip hela sommaren. Men det var riktigt roligt idag, jag tycker om att läsa musik :D Vi har väldigt roligt tillsammans i klassen/smågrupperna också, så det är toppen! Blir inte lediga tisdagar varje vecka i fortsättningen, bytte bort sena fredagar mot sena tisdagar istället, det känns mycket bättre :) Men några lediga tisdagar blir det nog ändå, för det var inte så många gånger vi skulle ha lektion då..

Nu är jag väldigt trött, så det blir sängen snart. Och en tidig morgon väntar imorgon igen.

Har fått hem kappan nu förresten, men den är lite för varm för att användas än så länge. Himla fin! Ni får se den snart :)

RSS 2.0